Ločevanje živil 90. dni - 5. del

pussycat  

član od: 24.1.2005

sporočila: 37

28. mar 2006 9:03

pozdravljene! jaz bi pa imela eno vprašanje. mami je naročila polpetke iz ovsenih kosmičev, pa me zanima, pri kateremu dnevu bi jih lahko pojedla? nekako sklepam, da mogoče pri OH-dnevu. hvala za odgovore. pa lep dan še naprej! pussycat

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

28. mar 2006 10:45

pussycat, polpeti pri hujšanju niso najbolj posrečena izbira. Ne vem sicer, kaj jih veže skupaj (meso, jajca,...), vendar bi potrdila tvojo domnevo, da jih uživaš na OH dan (za nekatere imenovan tudi dan pregreh). Marjetka cvetka, pri tebi se pa res pozna, da je prišla pomlad in te razganja od dobre volje in pesniškega navdiha. Sicer pa ste si v Santani napolnile baterije do "fulla", kar je čutiti po prebranih vtisih. Hvala vam za vso pozitivno energijo, ki jo izžarevate. Dušanka, lepo, da si se oglasila in da ti gre zdravje na bolje. Helena, upam da si dobro prenesla novotarijo v vrtu (s sončnimi očali ali brez) in posejala kakšno spomladansko solatko. Saj poznate tisti vic, ko so policaji prekopali cel vrt, pa niso nič našli. Naslednji dan je sin poklical očeta in mu povedal, da ga je on prijavil.... da njemu ne bi bilo treba lopatati. Verjetno veste, kako zelo zdrav je brokoli - Aki ga v albumu predlaga kot prilogo k naravnemu zrezku. Encijan, tvoj piščanec z zelenjavo po kitajsko in pisano solato pa zgleda tako lepo in njami, da je kaj. Lep dan vam želim jankica

Neli5  

član od: 9.3.2006

sporočila: 25

28. mar 2006 10:52

no midve z Moki prideva //// pa še kakšna tudi, kot vidim potrjujem gostilna LIVADA - četrtek ob 18.00 jest pa upam, da bom danes mal manj jedla - tole vzdrževanje je hudič claudia12 - škoda - pa drugič mejte se Neli5

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

28. mar 2006 11:51

Hojla! Me veseli,da vam je bila pesmica všeč. Bonaca,ti pa šefu razloži,da je smeh pol zdravja in da verjetno radi vidijo na delovnem mestu zdrave ljudi. Neli5,vzdrževanje je res težko,kar prehitro te rado zanese in potem so kilce hitro tu. Ampak,kaj pa to nam,me punce smo ja tak karakter,da nam en bogi sendvič,al pa ena razpacana torta ne bosta prišla do živega. Punce,uživajte na kavici v Ljubljani! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

28. mar 2006 13:10

Živijo punce! Marjetka cvetka šele zdajle sem prebrala tvojo pesmico - strašna si, res!!! Sem se fino nasmejala. Včerajšnji sadni dan uspel, danes si bom privoščila postrv in solato za kosilo, za večerjo verjetno kar solato, ker bom pozna. V soboto imam drugi vodni dan, se moram dobro pripraviti, ker grem na seminar v Nemčijo za štiri dni - to bo moj prvi dan. Običajno se vedno dobro je - večkrat v kitajski, se bom potrudila, da ne bo preveč grehov:)))) Želim vam lep popoldan - upam, da še sončen, veliko dobre volje, puncam v Ljubljani pa vesel in prijeten večer ob kavici in klepetu!! Lp darkad

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

29. mar 2006 7:22

Jaz sem komaj pred dvemi dnevi začela s tole dieto...tako da imam danes Oh dan. Pa me zanima kakšno pecivo bi prišlo v poštev, če naj se ne bi jedlo beljakovin? Jajca so pa skoraj vsepovsod. Kaj pa sladoled? Ali ni v njem mleko? Sicer sem nekje zasledila da spada mleko pod nevtralna živila....ali naj rajši jem sladoled iz sadnega soka...torej brez mleka. sem pa šla dol v dveh dneh 1 kilo!!!

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

29. mar 2006 7:31

Marjetka Cvetka, res si strašna! Danes sem za dobro jutro še enkrat prebrala tvojo pesmico, pa sem še boljše volje, čeprav že prej nisem bila slabe. Včeraj mi je namreč lepo uspel sadni dan, tako da se danes počutim ultra light . Rožica, tole pesmico bo treba spravit na našo spletno stran, da se ne izgubi. Gledam pa na koledar in na današnjem dnevu vidim luno oz. mlaj, pa študiram, da bi si naredila še en sadni dan, čeprav sem imela v načrtu B dan. Bom še razmislila... Za kazen (ali bolje nagrado?), ker mi v ponedeljek sadni dan ni uspel. Si morete misliti? Pripravila sem si banane, prvič tako, da sem jih popekla na teflonki s pikico masla, jih začinila z začimbami za jabolčni zavitek, malo prelila z medom, posula z zlatimi rozinami in na koncu prelila s sokom rdeče pomaranče. Pesmica za oči in usta, vam rečem. Ampak sem ostala lačna in ker sem za moža kuhala kislo zelje s čebulo, sem jedla še zraven njega. Saj katastrofe ni bilo, ampak sem pojedla kar nekaj kruha zraven, tako da je bil to spet ene vrste OH dan, sploh, ker sem zaključila še s tremi keksi. Na srečo sem se tu ustavila, tako da zdaj lahko nadaljujem tole moje ne 3md kombiniranje brez večjih pretresov. Tejča in Vemves sta si pa dobro izbrali tale dan za vodni. Pametni punci DarkaD, ti pa le pazi, da na 2. vodno dan ne boš preveč uporabljala in , raje se nacejaj z , no če boš zvečer res kitajski, so ti palčke dovoljene Včeraj sem šla k sosedu po sadje, ker mi ga je zmanjkalo in ker se je ravno zaključevala akcija popusta izdelkov iz linije "zdravo življenje" ali nekaj podobnega, sem nakupila še nekaj iz te serije izdelkov. Kar mi je bolj zanimivo, je njihova akcija po njihovih večjih centrih, kjer si bo možno s kuponom iz njihove publikacije brezplačno izmeriti holesterol, pritisk, maščobe, pa morda še kaj. V Celju bo mislim to v soboto, 22.4.2006 dopoldne, se mi zdi od 10 do 14-ih. Če morda katero zanima! Če bi bilo zvečer, bi to lahko združile še z našim naslednjim srečanjem, tako pa ne vem. Če ima katera namen iti, sporočite, pa se lahko kaj vidimo. Jaz sicer še ne vem, če bom takrat prosta, mislim pa, da bi si lahko vzela čas... Za vas navija Encijan (tudi za tiste, ki se manj oglašate zadnje čase, npr. Janadr, kam si se skrila? Pa ja nisi preveč zamerila računalniku za nepokorščino!?) Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 29. mar 2006 07:47:13

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

29. mar 2006 7:41

šjorca je napisal/a:
Pa me zanima kakšno pecivo bi prišlo v poštev, če naj se ne bi jedlo beljakovin? Jajca so pa skoraj vsepovsod. Kaj pa sladoled? Ali ni v njem mleko? Sicer sem nekje zasledila da spada mleko pod nevtralna živila....ali naj rajši jem sladoled iz sadnega soka...torej brez mleka.
Šjorca, OH dan je edini, kjer je za večerjo dovoljeno nepravilno kombiniranje, samo pomisli, tortica, ki je dovoljena, ima v sebi jajca, mleko, lahko tudi skuto. Mislim, da naj zraven od beljakovin ne bilo mesa, to pa tako ni velik problem. Sicer pa je taka sladka bomba res malo problematična zaradi inzulinskega šoka, zaradi katerega se ne ustavimo pri enem koščku, ampak se v ustih hitro znajde še kakšen kos zraven. Lahko ješ tudi kakšno drugo pecivo, jaz si občasno naredim kakšno bolj zdravo varianto sladice z delom polnozrnate moke in rjavim sladkorjem, recimo zvrnjeno pito, ki je tudi v bazi, ali pa polnozrnate palačinke z manj sladko marmelado (najbolje 100% sadni delež), pa tudi o zavitku iz polnozrnate moke je bilo že govora na tem forumu. Uspešno hujšanje še naprej, saj ti gre super! Encijan

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

29. mar 2006 9:38

Hojla! Encijan,nekaj pesmic sem že dala na spletno stran,zdaj pa moram še prebrskat četrti del teme,se mi zdi,da je še tam gor nekaj rim skritih.Ko bom imela čas! Šjorca,dobrodošla med nami.Želim ti uspešno hujšanje. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

29. mar 2006 13:33

šjorca, pozdravljena med nami! OH večerja je "naša pregreha" - malo tudi za dušo in oči, ker smo tri dni in pol pridno ločevale živila. Encijan je že predlagala eno bolj zdravo sladico, danes pa je objavljen recept za piškote iz polnovredne moke in rjavega sladkorja - ingverjeve zvezdice: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6332 Marjetka cvetka, res si pridna, ko iščeš še pesmice za nazaj. Nekaj jih je že objavljenih na strani 3md-jevk, nekaj pa je "parkiranih" še na gmailu in bi prosila Rožico (ali pa Encijan), da jih prenese kar na stran 3md-jevk, da se ne bi slučajno (po pomoti) zbrisale. Včeraj nam je dež malo opral zimsko "svinjarijo", danes pa sije sonček in če le lahko, hitro naberite regrat, ki baje tudi preganja spomladansko utrujenost. jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti