30. mar 2006 12:33
Ja,res je,že dolgo nismo bile kregane,zatgo ga pa takole sračkamo. Čez teden še nakako gre,ko pa pride vikend,pa hop v hladilnik pa se že bašemo! A je treba tega? Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
30. mar 2006 12:33
Ja,res je,že dolgo nismo bile kregane,zatgo ga pa takole sračkamo. Čez teden še nakako gre,ko pa pride vikend,pa hop v hladilnik pa se že bašemo! A je treba tega? Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
30. mar 2006 15:13
Dober dan, evo danes sem se vam pridružila pri branju foruma tudi doma. So nam priklopili internet, tako da se bomo sedaj večkrat brale. LP in ne preveč grešit. tuna
30. mar 2006 18:33
En lep dobr dan vsem skupaj ! Še sem z vami. Bravo Marjetka-cvetka, tako je to treba, že dolgo sem to pogrešala. Vsaka klapa mora imeti generala, al pa generalico, jaz že dočgo stavim na tebe. A smo, a nismo 3 MDejevke, al kaj smo .....?????? Ja to rabimo,spodbudo,okregani moramo bit, pa pohvaljeni, tko je prav.No, no pa tud pogovorčki, pa pisanje ,vse to nam pomaga, da se preveč ne smilimo sami sebi, a ne? Jaz imam zdaj ene pomisleke, to naše tromesečje se počasi končuje, ampak jaz bi rada prišla vsaj na dvomestno številko,(no to mislim pod 100 kg) manjka mi še 5 kg, predenj bi za čela z naslednjih 90 dni, mislim, da bi bilo kar prav, da še malo podoljšam, potem pa poletje, moj najljubši čas, pa morje, plavanje in bi lažje začela z vzdrževanjem, vem, da je to zelo pomembno, skoraj bolj kot spravit kg dol, mislim, da se tu začne šele tisto , a sem se kaj naučil iz vsega tega , a nisem? No bom videla,kaj ve menite o tem. Pa lep pa, pa in Z VAMI JE LEPO- GREMO NAPREJ! teta Fani 58
30. mar 2006 19:41
Še en lep pozdarv od mene. Vsak dan vam sledim, a ne utegnem pisati. Marjetka cvetka, super pesmica, res si faca. Bravo. Hema le vzemi se v roke in nas večkrat obišči na forumu. Smo s stabo. Vemo, da zmoreš. Pa še kolesariš rada, kar je velik plus zate. Ljubljančanke, imejte se lepo in načvekajte se. Pozdrav tudi vsem ostalim. Super ste. Jaz še kar držim težo oz. celo manj me je za 1 kg, pa ne namenoma. To vzdrževanje oz. ločevanje mi pomaga, da se še kar topim. Ampak, zdaj imam pa počasi dovolj. Moram najti način, da obdržim, težo in da ne shujšam še, ker ne bi več. Verjetno bom začela z zajtrki polnozrnata štručka in marmelada ali maslo in med ali jogur z mislimi... Ne vem še kaj naj.... Me pa vsak popoldam zeloooo zebe, čeprav dovolj jem. Same veste, da pri ločevanju lahko veliko poješ, pa vseeeno zgubljaš kilograme. Mogoče ima še katera podobne težave, kakor jaz: mraz in z novim načinom prehranjevanja še zgubljanje kilogramov in cm. Če slučajno pojem nekaj kar ne sodi skupaj, pa imam prebavne motnje. Je še katera, ki ima te težave. Takole deklata, grem malo gibat na odbojko, da ne zmrznem. Mogoče se bom pa le malo ogrela. Lepo se imejte pa vztrajne bodite še naprej, a ne za vsako ceno. Zdravje je še vedno na prvem mestu. LANES
30. mar 2006 21:27
HOJLA,da se mal pofločkam.Tud jaz sem prekinla dieto,ker je bil februar zelo porazen.Januarja pa sem spravljala dol decemberske grehe,tako da je bilo tole tromesečje bolj vzdrževalna dieta.Dol sem spravila 15kg.Ampak včeraj sva s kolegico govorili,da bi s prvim aprilom začeli skupaj hujšat in zaenkrat me drži,pa še lepši dnevi se začnejo in bo mal več miganja. luna1
31. mar 2006 1:23
ČAO na diet sem 1 mesec zgubila sem 3,5 kg - ful sem zadovoljna,... ker vidim da se dobivate me zanima če se kej dobivate okrog Domžal.-- vsem lp Sporočilo je spremenil(a) tipkas01 dne 31. mar 2006 01:24:07
31. mar 2006 2:29
Drage ločevalke in vzdrževalke! Spet se malo javljam, da veste, da sem še živa in se še nekako trudim, malo z vzdrževanjem, malo z zdravljenjem. Tako ste pridne, da ste me vzpodbudile in sem se šla ta moment merit in gledat v koledar prejšnje stanje. V prvem krogu sem skupaj izgubila 12 cm v pasu. Zadnji teden pred novim letom (tik pred koncem prvega kroga) sem preveč grešila, pridobila kar nekaj cm , poizkušala podaljšati 3MD, pa nekako mi ni uspelo, razne operacije in bolezni so se mi nagrmadile, volja je bila izgubljena, pa sem se odločila, da spomladi ponovno en krog udarim. No, potem ta huda smola z nogo, nič papanja, huda vročina, hude bolečine - no, sedaj je vse spet drugače, skoraj ni več bolečin, če ravno kam ne butnem, se že dokaj dobro počutim, jem več ali manj propisno (odvisno od dneva in možnosti) - in glej ga vrageca: današnje stanje je odlično - od 3.1. do danes sem izgubila 7 cm v pasu , tako, da sem izgubila vse prednovoletno pridobljene cm, pa še kak cm več. Ne veste, kako sem vesela. No, pomlad je tu, jaz pa še nisem začela drugega kroga. Moram najprej tole nogo k sebi spravit, pa splošno počutje tudi. Tako sem sedaj nekako preložila začetek drugega kroga na maj mesec (v začetku maja grem še na eno poroko, če bo noga dopuščala, pa seveda zelo rada bi prišla v Pekel - vse odvisno, kako bo z nogo, saj bo zdravljenje trajalo še več mesecev), potem pa bom res začela eno orngi 3MD konec maja. Bom prav vesela, če se bo še katera za takrat odločila, da bi skupno premagovale skušnjave. V prvem krogu sva se nekako odlično povezali s Heleno 45 in dobro nama je uspevalo, vzpodbujale sva druga drugo - pa je šlo. Ona je pa sploh pridna še s svojim tekom, vsa čast ji. Pri meni to ni možno, saj še hoditi ne morem, le da bi kak cm še izgubila.... Bodite vztrajne pri izgubljanju kilogramov, ne obupajte, če gre kak kilogramček nazaj gor, ga boste že sklatile. Saj vidim, kako ste pridne! Vsem starim in novim lepe popzdrave Dušanka
31. mar 2006 9:11
No, Ljubljančanke, kje ste? A še kar čvekate? Upam, da ste se dobile in se imele lepo! Teta Fani 58, glede podaljšanja se boš morala odločiti sama ali pa morda po posvetu z osebnim zdravnikom. Na forumu je svoj čas sodelovala Maychi, ki se je diete držala kar 6 mesecev zapored in ni bilo nič narobe z njo, res pa je, da je še zelo mlada (pod 30) in je bila že takrat zelo blizu svoje idealne teže, tako da (če se le prav spomnim) v zadnjih 3 mesecih ni izgubila veliko kg. Po drugi strani pa so nekatere forumačice opozarjale na psihične probleme, ki so se pojavili pri nekaterih, ki so 3 mesece malo raztegnile. Mogoče bi bilo najboljše, da si vsaj zaporedje dni malo prikrojiš (tako da nimaš sadnih dni za vikend, recimo) ali pa se vendarle odločiš za vzdrževanje po knjižici naslednjih 90 dni, ki je še vedno precej strogo, le da imaš v enem dnevu lahko en obrok Š, drugi pa B in podobno. Če upoštevaš časovni razpored obrokov (čas med obroki) in sadne dopoldneve, pa da ne pozabiš piti vode, in se tega zares držiš, bi morale iti kile še kar naprej dol, sicer počasneje, ampak vendarle. Lanes, pa ti si faca, zdaj imaš pa dost in ne bi več hujšala, ampak ločevala pa bi. Tukaj ti na žalost še nisem prav nič podobna. Lahko pa rečem, da imam zelo podobne izkušnje pri reakciji telesa na nepravilno sestavljene obroke, namreč prebavne motnje, ki so kar pravilo, če se ne držim ločevanja. Pretežno ločujem že dve leti in se organizem na to res navadi. Opazila pa sem, da se to zgodi predvsem takrat, ko je tudi količina precejšnja, včeraj npr. pa sem za pozno kosilo imela jesenski kruhek (vrsta kruha s semeni) s česnovim namazom Rama BonJour in par koščki suhe salame in piščančjih prsi v ovitku, z dodatkom hrenovega namaza in nekaj vložene zelenjave (gobice, bučke). Se mi pač ni dalo kuhati. Kruh sem narezala zelo na tanko (max 5 mm) in pojedla bolj malo, tako da v želodcu še ni bilo nič tiščanja. Čez nekaj časa (prehitro) sem morala poskusiti še zavitek, ki sem ga spekla prejšnji dan in ga danes ne bom jedla, ker imam sadni dan, zraven pa sem spila še 2 skodelici čaja z medom. Kaj hočem povedati? Zdi se mi, da imam problem (in morda ima še katera podobnega), da kadar jem nepravilno kombinacijo, ponavadi pretiravam tudi s količino. Včeraj pa nisem in ni bilo nobenih posledic, ne na počutje, niti na težo (sem celo izgubila 1/2 kg). Tako, da sem morda našla rešitev za dni, ko bi si rada privoščila kakšno jed z nepravilno kombinacijo. Saj vem, da je očitno in čisto preprosto, ampak hecno, doslej sem mislila, da zmanjšanja količine ne bi pomagalo. Marjetka Cvetka, dobro si nas skregala! Le ne pozabi na to - vsaj enkrat na teden, da ne zabredemo predaleč! Dušanka, bravo, le tako naprej! Tudi jaz se bom mogoče udeležila srečanja kulinarike v maju, če bom le utegnila, po moje bo prav luštno. Parkrat sem na čvekalnici zasledila, da se vse živo dogovarjate glede tega srečanja, ampak ste prehitri zame, oz. ponavadi ni nikogar gor, ko imam jaz čas za čvek. Hema, dobrodošla spet med nami, pa saj si naša, veš da se te spomnimo. Pa srečno v novi službi (s čim manj pretresov) in da tistih 5 kg ne bo preveč trdovratnih. Je še pravi čas, le glej, da jih ne bo 10, tako kot je bilo pri meni, ne sicer v enem mesecu, ampak v enem letu... Aja, še to, nekaj dni nazaj je ena spraševala za koruzni kruh. Moram povedati, da jaz sem ga občasno pojedla kot tisti dovoljen košček, čeprav ni bil prave "barve" in sem vseeno lepo izgubljala kg, ponavadi na Š dan zraven kake zelenjavne juhe ali jote ali pa na OH dan za sladico (namazanega z marmelado). Koruzni kruh s semeni iz Klasja je eden mojih najljubših in se mu zelo težko čisto odrečem. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 31. mar 2006 09:15:46
31. mar 2006 9:54
Najlepša hvala vsem, ki ste mi dale spet novega zaleta. Saj stvari se počasi umirjajo in potem bojo tud živčki spet tam kjer morajo bit. Jutri je 1. april in idealno za začetek novega kroga, pa še regrat na toliko načinov, da ga lahko jemo vsak dan diete! Ja Marjetka cvetka, ti pa kar večkrat tole svojo karajočo noto uporabi, ker jo rabimo. Držite pesti za ponedeljek--- začnem v novi službi in me je pošteno strah. Ja seveda pa tudi za začetek diete jutri. (samo to ni prvoaprilska šala) Res bi rada videla tisto 7-ko spredaj pa sem se ji zdaj še malo bolj odmaknila. lp Hema
31. mar 2006 10:02
Hojla! Lepo,da so se javile tudi tiste punce,ki so pridne pri dieti.Dajte se mal večkrat javit in nas mal spodbujat. Teta Fani,le dobro premisli kako naprej.Verjamem,da je velika želja izgubiti še tistih nekaj kilogramov,ampak zdravje je še vedno na prvem mestu.Ločevanje se seveda nadaljuje,vendar bi bilo boljše,da bi šla na vzdrževanje,torej manj stogo različico ločevanja. Lanes,poskusi za začetek zajtrk z kruhom ali mislijem, recimo dvakrat tedensko,da se telo počasi navadi. Tudi jaz imam probleme,če jem mešano prehrano,zato tudi to uvajaj postopoma.Recimo,zraven zrezka z zelenjavo poješ eno žlico krompirja,ali na zelenjavno pico daš malo koruze ali sira.Tako po malem pač! Dušanka,tebi pa želim,da se ti ta nesrečna noga čimprej pozdravi in da se ti uresničijo vsi zastavljeni cilji. Encijan,ni problema,bom vas takole enkrat na teden skregala. Ampak,kdo bo pa mene skregal?!?!?! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Cvetačna juha s popečenim kruhom
Dušeno sladko zelje