Ločevanje živil 90. dni - 5. del

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

24. feb 2006 8:46

Dobro jutro, pri nas je pravo zimsko jutro, ker snež! Tudi jaz sem obležala z vročino, nikakršna nisem. Mislim, da bom kar prespala današnji dan. Jankica, ko sem za danes odpovedovala obveznosti so tudi mene vsi spraševala, če imam slučajno ptičjo gripo (kaj pa vem, mogoče pa res?!):)) Veliko zdravja in vesel, uspešen dan vsem! darkad

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

24. feb 2006 9:43

Punce, pa ja ne boste zdaj vse zbolele, kaj je zdaj to? No, sicer pa včasih kar paše malo predahniti in če si sami ne vzamemo časa zase, za to pač poskrbi bolezen. Vsaj jaz sem pri sebi to opazila, zato zadnje čase še posebno pazim, da si vzamem čas tudi zase, pa naj bo to branje knjige, sprehod, ogled filma ali pa samo počitek. Zaenkrat mi gre pri dieti vse OK, danes je sicer prav 10. dan od zadnjega klika, lahko bi rekla od ponovnega začetka. Včeraj sem imela OH dan in sem si za kosilo privoščila makarone s paradižnikovo omako in mešano solato. Včasih kar težko verjamem, da je nekaj tako preprostega lahko tako dobro. Tudi tu sem opazila spremembo, pred 14 dnevi sem vedno jedla z nekim čudnim občutkom krivde, da to pa ni OK, in tudi še tako okusne jedi mi niso potešile lakote. Za večerjo pa sem po Neninem navdihu spekla zvrnjeno pito, tudi sama sem spekla bolj dietno varianto (pol sladkorja in še to rjavega, moka je bila tokrat kar bela, čeprav sem najprej mislila dati pol polnozrnate), a je bila prav okusna in po njej nisem doživela tistega inzulinskega šoka, ki me je dajal pred časom. Pojedla sem dva kosa in potem počasi polizala še rebro temne čokolade. Prav super sem se počutila. Nobene napinjenosti in tiščanja, juhuhu. In tako je že en teden, počutim se kot prerojena. Zdaj pa držite pesti zame, da bo to trajalo! Imam upanje, saj se sedaj držim reda in praviloma ne spuščam obrokov, pa tudi lačna v glavnem nisem, vsaj ne pretirano. Samo da preguram še te dni do konca meseca, pa sem na konju! Glede sladke večerje na OH dan pa sem se odločila, da bom v glavnem sama pripravljala sladice (trenutno prevsem sladice z jabolki, da se porabi stara zaloga), in da doma res ni zaloge sladkarij. Tudi moj dragi je zadovoljen, da večkrat pečem, čeprav manjše porcije. Zelo prav mi pridejo silikonski pakači, ki sem jih pred kratkim nabavila prek kataloga, saj so vsaj pol manjši od tistega, v katerem ponavadi pečem peciva. Rožica, na volji ni prav veliko prostora na mailu, če se ne motim 10MB, včeraj sem sicer na hitro pobrisala stare slikce novih članic, ki so sedaj objavljene v albumu, a najbrž ni bilo dovolj. Nena-morje, tvoje slike, ki nam jih je poslala Tuna, sem pustila, ker ne vem, če so vse v albumu. Danes sem nam zato na yahoo-ju naredila nov account, tam imamo na voljo 1GB prostora, tako da mislim, da ga zlepa ne bo zmanjkalo.. Kaj pravite? Nič nisem dala predloga na glasovanje, ker ponavadi ni kakega velikega odziva. Tako, zdaj me pa okregajte, če vam ni všeč! Opa, tole ne bo aktualno, gmail je v slovenščini, pa še 2.6GB ima prostora (sprememba). Rožica, lahko prva preizkusiš mail in nam pošlješ tisto, kar si hotela včeraj, vabljeni pa seveda tudi vsi ostali. Lep dan, Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 24. feb 2006 12:43:05

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

24. feb 2006 9:55

Jutro! A vas je vse zamedlo? Kje ste??? Jaz imam danes 5 dan B!!! Jupi!!! Pa sem zdržala en ciklus brez večjih težav! Danes sicer še ne vem kaj bi koslila. Tehtala se ne bom še nekaj časa, da slučajno zaradi razočaranja ne odneham. Trenutno se še ne počutim nič lažje, vendar mi hlače že rahlo poplesavajo, verjetno zaradi uzgube vode. :( Pa vseeno bolje kakor nič! :) LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Rožica  

24. feb 2006 10:01

Encijan, jaz te ne bom nič kreegala. Sama sem mislila odpreti novega na gmailu, ker je slovenski , če se ne motim. Predlagam pa, da bi imele en meil naslov in da bi te stare zaprle, da nebi prišlo do pomote,... in da bi imele en meil in ne več le teh, da potem ne bomo vedele kje je kaj, in kam kaj poslati. Encijan sem gledala na volji lahko oblikuješ svojo e stran, a veš kaj več o tem a je brezplačno,... LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

24. feb 2006 10:15

Saj mene je tudi to skrbelo, ker ni slovenski, ampak jaz nisem vedela za nobenega slovenskega s toliko prostora. Če ti poznaš gmail in je dovolj prostora, ga imamo morda res raje tam, jaz bom pa zbrisala naslov iz mojega prejšnjega sporočila. Morda pa ga le prej preizkusimo, pa povejte, če je preveč kompliciran. Meni je prav luškan, sama imam en naslov tam že skoraj 10 let, tako da se je njihov program vmes že nekajkrat zamenjal... Na volji pa mislim, da je za spetno stran pogoj samo, da imaš account, ta pa je brezplačen, sicer pa najbolje da sprobaš, saj imajo tudi orodje, ki ti omogoča kreiranje strani. Enkrat mislim tudi jaz, ampak mi zaenkrat zadostuje spletni album. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 24. feb 2006 10:32:16

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

24. feb 2006 10:37

Lepo pozdravljene!Tretji dan je pred mano.Sinoči sem preskočila večerjo,ker sem imela fižola dosti za kosilo.sicer bi namesto njega zvečer z veseljem šalico mleka,pa piškote(prej je bil to zvečer pravi obred),pa sem premagala željo.Začudena sem nad tem,da ni večje želje?Ali pa še pride?Ampak naj,ko pogledam sliko,me,in bom raje ko,če me bodo mikale neumnosti. Pa še vprašanje:ali imam lahko na OH dan,dušeno zelenjavo s testeninami in solato,?ker sem povsod zasledila paradižnikovo omako. Pa še to,ko se priporoča čokolada,zaradi alergije.Kakšna alergija je mišljena? No,gora vprašanj,zdaj pa veselo na delo,pa potem tečt v Tivoli. Že dolgo se nisem tako ukvarjala sama z seboj,njabolj sem pa vesela,da ste tu še ostale. Saša vemves

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

24. feb 2006 10:56

Spet sem jaz, Rožica, hvala!!! Lp darkad

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

24. feb 2006 11:06

Lahko vam pošljem vabilo za gmail. Je super zadeva, enostavna in nikoli ne zmanjka prostora. Rabim samo vaš mail, na katerega pošljem vabilo. lp Julija

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

24. feb 2006 11:38

Rožica in Encijan, kako vaju je zanimivo brati, tole o internetu in mailu. Sama se kar malo lovim in preračunavam, kaj je kilo-, mega- in giga- "bajt". Torej, gmail ima 2 GB prostora in je res enostaven. Julya, če imaš kaj več izkušenj, mene pa že malo skrbi, da bi mi zmanjkalo prostora, ker dolgo nisem nič brisala (ali naredim to z arhiviranjem ali je kaka druga funkcija) in imam že 95% zasedeno. Očitno si bom morala vzeti čas in brisati, brisati. Tudi jaz lahko še kateri pošljem vabilo. jankica

Rožica  

24. feb 2006 12:03

No povejte tiste, ki že imate acount na gmailu, a je pol v slovenščini? Vem pa da ima trenutno, če se ne motim največ prostora,.. No skratka, ko se bomo dogovorile kje bomo imele nov mejl z več prostora, in ko si še sama ustvarim nov meil naslov, vam pošljem še Montija... Zdi se mi enkratna ideje, da imamo tale skupen meil, kjer lahko imamo shranjene, te skupne zadeve in da so na voljo vsakemu ki to želi. LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti