Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

31. jan 2006 10:41

Dobro jutro! Sama sem ze drugi dan na vodi in mi odlicno uspeva!!!Ne pijem nic drugega kot sipkov caj, nic sladkan, nic limone, ter vodo!Ko mi posteno kruli po zelodcu, se napijem, da mi voda skozi usesa tece in se vsaj tisi trenutek pocutim sito!Seveda pa moram biti ves dan blizu WC-ja! Memmy, se bos morala malo vzeti v roke!Jamranje in pomanjkanje volje nic ne pomaga!Sprijazni se s tem, da je zivljenje pac kruto, za ene bolj, za druge manj.Sluzbe ne bos dobila zaradi vitkosti, bos pa sama s seboj bolj zadovoljna in s tem samozavestnejsa, kar je velik faktor pri razgovorih! Tako, bodite pridne vse skupaj in lep pozdrav od Nene Nena-morje

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

31. jan 2006 11:42

Hojla! Kako kaj teče vodica! Jaz se nalivam z vročim šibkovim čajem,zebe me ko psa,pa še grešila sem se -z dvema lekadoloma.Zjutraj me je namreč grozno bolela glava in če ne bi ukrepala pravočasno,bi bil današnji dan grozen.Tako pa mi je sedaj bolje,pa še sonček je posijal in življenje se mi naenkrat zdi veliko lepše. Memmy,nč jamrat,jamrajo samo zelo stare babice,ko zjutraj iščejo svoje kosti po celi postelji.Drugim pa jamranje nič ne pomaga,ampak se je treba vzet v roke in se ne smilit samemu sebi.Na svetu je še mnogo ljudi,ki jim gre mnogo,mnogo slabše,kot meni ali pa tebi,pa vseeno ne obupajo ampak se veselijo vsakega novega dne,ki jim je dan. Mislim,da nam gre še vedno predobro,zato pa ob vsaki mali krizi vržemo "puško v koruzo" in obopujemo in jamramo,kako nam je hudo in kako je življenje nepravično in kako drugim vse uspeva.Bla,bla,bla,če bomo samo jamrali pa nam res ne bo nič uspelo. Memmy,vsak od nas ima upanje,tudi ti!Vedno ostaja upanje,da boš nekoč dobila službo,da boš se vendarle znebila kilogramov.Seveda pa ni dovolj samo upanje,moraš tudi verjeti vase in zato tudi kaj storiti,delati na tem,da se upanje uresniči.Torej dost jamranja,alo,gremo veselo na delo. Encijan,tvoj načrt je dober,zdaj pa le glej da ne bo ostalo samo pri tem.Če ti uspe 70 minut gonit orbitrek(kar meni najbrž nikoli ne bo),ni vrag,da ne bi še uredila svoje prehranjevanje.Saj te razumem,da je težko,ko si praktično cel dan zdoma,toda če se potrudiš,se da vse rešit. Zdaj pa se bom še jaz potrudila in naredila nekaj trebušnjakov! Vsem ,ki ste na vodi pa želim,da vam dan čimhitreje mine in da vam bi uspelo. Jutri pa v čimvečjem številu sporočite,za koliko so se vam zmanjšali kilogrami,da naredim malo statistike. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kalinka  

član od: 29.1.2006

sporočila: 15

31. jan 2006 12:19

Tuna, hvala, dobila sem tvoj mail, vendar mi nekaj steka in se ti ne morem kar z maila zahvaliti. Poslala si mi drugi del knjige, zdaj pa ne morem mimo, da ne bi vprasala, kaj je pa v prvem. Podobni recepti? Ne morem si pomagat, veliko ste mi ze pomagale, pa se se vedno porajajo vprasanja. Tako je pac na zacetku. lp Kalinka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

31. jan 2006 12:40

Kalinka,v prvi knjigi so ravno tako recepti,vendar po vrstnem redu,kot si sledijo dnevi.Jaz si v tem krogu kuham po knjigi,razen na sadni dan,ko pač izberem sadje,ki je na voljo.Vse jedi so zelo okusne,spoznala sem veliko novih jedi,nekatere priredila malce po svoje in dieta je zato bolj zanimiva.Pa še premišljevati mi ni treba,kaj bi jedla in tako je tudi manj luštov. Pogledam,kakšen recept je za kateri dan in potem točno vem,da bom jedla ravno to in mi druga hrana ne hodi po glavi. Kuham si samo za sebe,mojim kuham pač tisto kar imajo radi,ker pravijo,da mojih zvarkov pa že ne bodo jedli.Gledam pa,da recimo na oh dan tudi njim naredim testenine,ali na š dan tudi njim kaj iz riža ali krompirja,tako da se kar da preživet. Zdaj se resnično veliko bolje počutim kot zjutraj,ko sem se počutila,kot da bi me nekdo potegnil iz pralnega stroja. Korenzu,kako pa kaj trebušnjaki? Naj vam vodica mirno in obilno teče! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

31. jan 2006 12:41

Drage 3MD-jevke! Danes je moj Proteinski dan. Se ravno odpravljam k mesarju po puranje zrezke Sicer mi pa kilce ne kopnijo tako kot bi jaz hotela... cca 0,5 kg na 2 dni. Je pa res, da se niti ne pretegnem na tistem orbitreku. Po pol urce mi rata dolgčas. Včeraj sem bila ravno toliko, da sem se malo začela potiti in obupala. Zjutraj je pokazalo 0,3 kg manj. Imam pa eno vprašanje: Na škrobni dan recepti vsebujejo riž, vendar riž vsebuje večinoma ogljikove hidrate. Se katera kaj bolj spozna na te zadeve? MissLady

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

31. jan 2006 12:50

Živjo! Za malo pomoči prosim! 1. Se lahko na B dan je sojine kosmiče in sojine medaljone? (Kupiš suho v kartonasti škatli, potem skuhaš v juhi in pripraviš kot meso.) 2. Obstaja kje stran s predlogi, kaj se lahko je na kateri dan? Mislim - konkretno jedilniki, kaj ste ve jedle, pa kakšni recepti in podobno. 3. Sprašujem za prijateljico, ki ima za zgubit 30 kg. Če se bo natančno držala, kaj mislite, koliko ji bo uspelo izgubit, kako kaj kažejo vaše izkušnje? smrketa

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

31. jan 2006 13:09

Tina (Artemis): čaj iz ingverja ima okus po meti, zelo prijetnega okusa je, ko je ohlajen. Tudi peče nič. Ja, malo telovadbe je zagotovo priporočljivo. No, danes bi morala imeti vodni dan, pa ga ne bom, ker cel dan brez hrane - meni se potem vrti v glavi. Bom pa zato šla na limfno drenažo s cimetovo oblogo, ki ima enak učinek kot cel dan posta . Načeloma ni treba jesti za večerjo isto, dobro pa je če ješ iz iste skupine. Mislim, da je finta v tem, ker se ti zvečer ne da še 1x jesti isto kot za kosilo in avtomatično poješ manj kot če poskusiš kaj drugega. Jaz imam problem z mesom. Za kosilo gre, ko pa je čas večerje, me ob misli na še en kos mesa kar malce stisne. Isto se mi je zgodilo zadnjič, ko sem za kosilo jedla fižol ter kislo repo. Nisem mogla ponoviti vaje! Memmy, če ti vodni dan ne bi znesel, si pomagaj z limfno drenažo tako, da bo začetna vzpodbuda. za naprej pa šteje samo volja. Saj razumem, če človek ne živi sam, doma ne more imeti praznega hladilnika in skušnjave so na dosegu roke. sama zase sem razvila eno posebno metodo za dneve, ko imam sadni dan. Po službi grem na telovadbo in pridem domov šele zvečer. Pa si skuham malo cvetače in malo bolj zgodaj spati in sadni dan mine kot bi mignil. Ne vem kje si doma, kako daleč od Ljubljane, a ne bi poskusila za službo pogledati malo dlje od doma? Drugače imam pa sadne dneve na ponedeljek in petek, ker je čez vikend teže bežati od hladilnika. JamieO

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

31. jan 2006 13:19

Smrketa, sojini proizvodi niso beljakovine. Ampak, če ti tako paše.... MissLady, ko bi jaz hujšala s tako dinamiko! če ti na 2 dni izgubiš 0,5 kg, je to 7,5 kg na mesec! Kar pa se tiče škroba in OH, ha-ha, to ti je eno in isto. Po tej dieti se po mojem loči na škrob in OH zato, ker bi me potem tako na Š kot OH dan papcale testenine, ki so veliko bolj kalorične kot npr. riž. Škrob je v bistvu osnovna surovina ( riž, fižol in podobno), OH pa so je kemično bolj kompleksen in praviloma predelana oblika hrane. Toliko laično z moje strani. No, za to našo dieto pač velja, da nima znanstvene podlage, pač pa kaže super rezultate, kar je nam najbolj pomembno. Sodelavka mi je zdnjič pokazala eno knjigo, ki je rezultat 10-letnega raziskovanja. In v njen izrecno piše, da je treba mešati, ha-ha, vendar v pravih razmerjih. Pa smo spet tam! JamieO Sporočilo je spremenil(a) JamieO dne 31. jan 2006 13:25:12

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

31. jan 2006 13:44

Živjo punce. Kako kaj teče voda? Memy tudi meni ne gredo kile tako dol kot sem upala..pa še vmes kaj grešim..ampak vseeno kar vztrajam, bomo videli kaj bo tehtnica pokazala jutri. Upam, da bo spomladi kaj bolje, ko bo toplo in se bomo več gibale. Tudi mene zebe..dobro, da si v službi lahko sami reguliramo temperaturo v pisarni in da imam svojo pisrno, ker danes vsi jamrajo, da imam vroče v pisarni. Pa še z čajčki se ves čas grejem. Pri meni v službi kar gre brez hrane...skrbi me pa kako bo popoldan, ker moram za hčeri nekaj skuhati, takrat mi bodo pa sline tekle..pa še za jutri za kosilo si moram zvečer pripraviti...me je kar groza!!!!!!!! claudia12

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti