Ločevanje živil 90. dni - 5. del

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

26. jan 2006 19:07

Pozdravljene punce! Končno sem dobila nazaj računalnik. Ga je moj že zjutraj nesel na "pucanje" in mi ga je šele sedaj prinesel nazaj. Čez dan sem se parkrat kar vsedla za mizo in želela pokukat malo na forum, pa mi je potem fleš udaril, da ne bo šlo. No, važno da ga imam nazaj. Sadni dan... Spet me daje. Sem prej lubiju na hitro en sendvič naredila za malico, pa je sir skoraj v mojih ustih pristal. Mi vse diši in upam da me kaj ne premami. Nimam želje spet kakšnega kazenskega sadnega dneva imet. Jutri bomo pa spet meseka papal. Sem najprej nameravala jutri jesti mlečne izdelke, pa sem zaradi obiskov spremenila plane. Jutri pride mami v Valdoltro na kontrolo, pripeljeta pa jo moj stric in njegova žena in so pri meni na kosilu. Tako bom naredila zrezke, da bom tudi jaz lahko za mizo. Je pa na dieti tudi mami, ona pa ima jutri Š dan in bom zraven naredila še krompir. Bodo jogurti in sir morali počakati še 4 dni da pridejo na vrsto. Mi pa zelo manjkajo. Pozdravček za sedaj. Če me pa požrtija prime, pa pridem sem gor "jamrat". tejčica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

26. jan 2006 19:18

Hojla! Jaz sem si naredila enolončnico iz pora in puranjega šinka in seveda!!!! je šel kos šinka v moja usta.Ho,ho in to jaz,ki sem še pred nekaj urami tukaj pisala vsem vam tako vzpodbudne besede.!Uj,mislim,da sem se malo premalo psihično pripravila,ko sem šla kuhat.Sem pa potem šla gonit orbija in sem ga gonla z tako jezo!!Bogi orbi! Tako,danes imam jaz eno črno piko!Marjetka cvetka se je pregrešila na sadni dan!?! Je pa tudi res,da je kar malo hudo kuhat za naslednji dan,ampak drugače ne gre. Tale recept je seveda iz Rinine knjižice,ker pa vem,da je nimate vse,vam posredujem recept.Originalno se sicer da piščančji šink,ker pa tega nisem našla v trgovini,sem pač vzela puranjega. Porova enolončnoca z piščančjim šinkom 2 pora 25 dag piščančjega ali puranjega šinka 1 žlička olja 1 čebula 3 stroki česna 1 žlica paradižnikove mezge ali še bolje en večji paradižnik 7 dl jušne osnove 20 dag kolerabe sol,poper,timijan,peteršilj Na olju prepražite čebulo,por in česen,dodajte narezan paradižnik ali mezgo in kolerabo.Na hitro prepražite in dolijte jušno osnovo in kuhajte približno 10 minut.Nato dodajte narezan šink,sol,poper in timijan.Kuhajte še približno dvajset minut.Posujte z nasekljanim peteršiljem. Diši že fajn,poskusila pa še nisem,ker me je že tako razjezilo,da sem bila za trenutek tako šibka! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

gogy  

član od: 5.12.2004

sporočila: 51

26. jan 2006 19:27

ciao, ciao,... evo mene po enem tednu. sploh nimam nič cajt. po bolezni na šiht - v neneormalno gužvo. v četrtek pa še en izpit (le kdaj ga bom naštudirala?) danes mi sadje sploh ne leži, tako, da mi sploh ni za jest. a kile pa stojijo (čem rečt še vedno smo na istem -1,5 kg) - toda dokler smo živi , je upanje. marjetka - cvetka : samo enkrat si se pregrešila ? ha, ha ha! saj ni konec sveta. veš, da si pridna in da boš to popravila, zato se ne sramuj, ampak potegni iz tega dobro plat: beljakovine z zelenjavo lahko mešamo. nočko! gogy

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

26. jan 2006 20:05

ČAO.Jaz pa sem si zjutraj privoščila 15dag belega grozdja,ob 12 eno pomarančo,ob 14 eno banano,za večerjo pa sem si s paličnakom spasirala banano in jabolko.Zelo dobro in nasitno.Jutri pa bo spet sir,ker imam ob 14 frizerja in ne vem če bi zdržala do 17 za zrezke.Mi drugače sir bolj odgovarja. luna1

tejčica  

26. jan 2006 21:13

Mene pa tako matra! Taka še zaspati ne bom mogla. Sem pa danes pojedla 2 jabolka, 4 mandarine, 2 banani in nekaj kislih kumaric. Ko me je najbolj matralo, sem stala pred hladilnikom in razmišljala s čim se bom pregrešila. Ven sem pa potem vzela kisle kumarice. Ne vem kako mi je ratalo upreti se ostalim vabljivim dobrotam. Ampak dneva še ni konec. Marjetka cvetka, še dobro da si se tudi ti pregrešila, imamo tako ostale grešnice malo manj slabo vest. Zaradi tistega koščka šinka ne bo dieta nič manj učinkovita, naj ti pa ne preide v navado. Dobra si, da si do sedaj zdržala brez prekrška. Vzpodbudne besede pa prosim še kar piši, saj nam zelo pomagajo. Sem ugotovila, koliko hrane sedaj pri nas stran vržemo. Prej sem ostanke pojedla jaz ali pa sem jih spravila v hladilnik in jih čez par dni vrgla stran. Sedaj jih pa takoj vržem v smeti, ker je drugače preveč skušnjav. No, sedaj je pa moj prišel iz službe in upam da me bo malo zamotil, da ne bom mislila samo na hrano. Nočko! tejčica

tejčica  

26. jan 2006 22:02

No, sedaj si je šel pa moj večerjo delat, namesto da bi z mano držal. tejčica

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

26. jan 2006 22:31

DOber večer! Kako ste mi hujšarice? Jaz odlično! Sadni dan prebila brez problema! Zjutraj pojedla eno banano, popoldne okoli 16h pomarančo, ko pa sem prišla domov sem si v pečici spekla jabolko in banano, prelila z limoninim sokom in dodala 2 žlički medu- super stvarca! Kako pa gre vam? A se katera tehta vsak 8 dan, po sadnem dnevu kot to počnem jaz? To pa počnem zato, da se ne tehtam vsak dan in nisem potem slabe volje, če kg-ji skačejo. Nočko saby

tejčica  

27. jan 2006 9:04

Pozdravljene punce! Kje pa ste vse danes? A vas je sadni dan preveč zmatral? Jaz se danes počutim enkratno in to predvsem zato, ker sem včeraj zdržala kljub taki krizi. Zvečer zaspati nisem mogla, tako sem bila lačna. Takih težav na sadni dan nisem imela še nikoli. A se mogoče luna bliža? Jaz bom danes za kosilo naredila goveje zrezke, za ostale pa zraven še tenstan krompir, ki ga bo lahko jedla tudi moja mami, ki ima danes Š dan. Zraven pa še malo kuhane zelenjave in skleda motovilca ali radiča. Še prej pa nekaj sadja in seveda BELA kava. Sicer sem se pa kar navadila piti tudi črno brez. Na začetku sem se kavi na ostale dni razen B odpovedala. Ker pa mene kava požene in mi je prebava že skoraj obstala, sem jo začela pit tudi na ostale dneve, seveda po pravilih brez vsega. Sploh ni tako slaba, pa še prebava mi že skoraj normalno šiba. Sedaj me pa mala rabi in se ji grem malo posvetit. Pozdravček! tejčica

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

27. jan 2006 9:45

Dobro jutro punce! Veronika za naše srečanje kar velja 10. marec...bom pa nekje sredi februarja začela akcijo, koliko nas bo in kje bomo žurale. Torej jaz sem včerajšni sadni dan preživela brez grehov, za zajtrk sem pojedla malo suhih marelic, za kosilo eno velikooo mešano solato, za večerjo pa eno banano. Danes bom pa imela za kosilo piščančjo solato, za večerjo pa še ne vem kaj. Samo še k gibanju se moram spravit...upam, da bo med vikendom kaj časa za vsaj en daljši sprehod. Že študiram kaj bi jutri jedla za kosilo, pa nimam nobene pametne ideje. claudia12

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

27. jan 2006 9:55

Samo na hitro, da se vam javim!Me muci nek virus, se slabo pocutim, kasljam, kiham, smrkam....Vceraj sem pa kar gresila, sem si delala caje z medom, pa jedla prepecenec....od sadja pa razen limon, nic.Danes nadaljujem v istem stilu, mi ni do hrane(to je vic" godine" za mene!) Lep pozdrav od Nene Nena-morje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti