Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

25. jan 2006 21:11

Čer! Jaz si pico obložim z prepraženo čebulo, porom, gobicami, papriko,...( pač kar najdem v hladilniku in da ne spada pod Š dan), včasih po vrh posujem še kakšno zelenjavo, ki se vedno kaj najde v zamrzovalniku,... Začinim OBVEZNO!!!! z Pizza začimbami. Testo premažem s kečapom, še bolj všeč pa mi je če že prej, ko pražim dodam žličko kisle smetane, mogoče še malo zalijem, da dodam manj smetane ,pač tako da se lepo maže, v tem primeru testa ne namažem s kečapom ... !!!Seveda smetana ni najbolj zaželjena v dieti!!! Res pa je da tudi pizze ne jem pogosto. Imam raje testenine ali carski praženec, palačinke z domačo marmelado (z manj sladkorja).... Skratka uporabi domišlijo in preizkusi različne recepte, verjamem da boš tudi ti našla sebi najbolj všečno varianto zelenjavne pizze. Tudi jaz na začetku nisem bila naklonjena zelenjavni pizzi. Nuša mislim, da je to dieta, ki ti spremeni življenje. Vsaj meni ga je!!! Naučila sem se veliko novega o prehrani svojem organizmu, spoznala koliko dejansko potrebuje da normalno funkcionira,.. Začela sem se gibati,.... Mislim, da se ne izplača kar "normalno začet" po 90 dneh, vskakor je po 90 dneh še obveznih 90 dni po dieti (nadaljevalnih), kjer se še bolje naučiš uravnavati med zadovoljevanjem želja in potrebami organizma..., ne da se ne izplača, ne moreš,... ker ti prehranjevanje tako preide pod kožo. Vsekakor pa se moramo zavedati, da je meja med pravim in "normalnim" prehranjevanjem vedno tanka. Tudi sama sem se po dveh letih truda pričela "normalno prehranjevati" , seveda to ne pride čez noč ampak se prične z dodatki, in bogatenjem naših obrokov. Pridelala sem 8kg. Bi pa lahko tudi debatirali, kaj komu pomeni "normalno"? Vsekakor pa večno ne bo treba tako strogo ločevati, le se naučtise je treba kako uravnavati med dnevi z večjim kaloričnim vnosom in navsezadnje sadnim dnem. Vsekakor pa drži kar je napisala Ivonja! In nikar ne obupaj! Nočko. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

25. jan 2006 21:36

dober večer.Jaz pa sem za kosilo jedla nekakšno pogačo-kot zbit mehek kruh-in kumarice.Mal je zgledalo prazno,a okusno.Popoldne pa sem šla k sestri na kavo in sem zraven pojedla 4 domačica piškotke(17 uri),pa nisem bila pol nič več lačna.Bom še kdaj jedla to pogačo,čeprav ko jo gledaš je kot testo pice,sam bolj mehko in se trga z rokami.Je katera to že delala in kaj je jedla zraven?Se mi zdi,da me nasiti bolj kot testenine.Zdaj pa v mižule,da bom jutri zdržala ob sadju. luna1

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

25. jan 2006 23:27

Kako sem se danes fino najedla. Za kosilo sem si privoščila makarončke za večerjo pa par piškotov, ki sem jih spekla prejšnji teden (so končno prišli na vrsto). Jutri pa sadje. Ste pripravljene? Jaz sem si za zjutraj dala namočit suhe slive, potem pa me čakajo še jabolka, mandarine, banane in hruške. Planiram, da mi bo tudi tokrat uspelo samo ob sadju (brez zelenjave). Nočko! tejčica

Marcipan  

član od: 29.12.2005

sporočila: 26

26. jan 2006 7:48

Jutro! Ja, pa smo dočakali zopet sadni (krulni) dan.Danes bom si prvič privoščila banane v pečici. Punce kako si jih pa ve pripravite? Mnogo volje! Marcipan

Nusa  

član od: 25.1.2006

sporočila: 6

26. jan 2006 8:29

Jutro! Hvala za odgovore. Pogovarjala sem se z mojo prijateljico, ki pravi, da je sodelavka tudi imela ločevalno dieto ampak drugačno kot jo imamo me. Dobila pa jo je prav na kliničnem centru, je bila res zelo močna in je shujšala kar za 35 kg. In ko je z dieto zaključila je res jedla vse. Pridobila je le 3 kg. Dieta pa je bila v tej smeri. Za zajtrk je lahko pojedla kos kruha in ramo ali kakšen namaz vse razen klobas. Obvezno je morala jesti vsake 3 ure. V glavnem za kosilo je naprimer imela meso in solato za večerjo pa krompir in solato. Tako da je vsak dan lahko jedla vse ampak ne skupaj. Je res da gre dieta veliko počasneje saj je kg izgubila v 1 letu. Rekla je da pri tej dieti nikoli ni bila lačna je pa zelo pogrešala sendviče z mortadelo . Lep dan vsem skupaj. In veliko - Nusa

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

26. jan 2006 8:56

Dobro jutro punce. Kako smo danes sadne? jaz imam s seboj v službi za zajtrk suhe marelice, za kosilo bo sadna solata, za večerjo bi pa tudi jaz pečene banane. Se priporočam za recept, ker jih nisem še nikoli delala!!! Včeraj sem tudi jaz jedla zelenjavno pizzo ostali doma pa normalno. Jaz jo namažem z pelati, ki jih prej spasiram in jim dodam začimbe za pizzo, po vrhu pa sem včeraj naložila jajčevce, čebulo gobice in paradižnik...bilo je super okusno! Tudi meni gredo v tem krogu kilogrami zelo počasi dol, vendar sem vesela, da gre vsaj malo dol. Ker se po končani dieti nisem držala pravil tri mesece, in sem jedla vse kar mi je zapasalo, pa še prazniki so bili, sem se v enem mesecu zredila za 5 kilogramov. Sem se sprijaznila, da bom morala najbrž celo življenje pazit kaj jem. claudia12

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

26. jan 2006 9:53

Dobro jutro Tale sadni dan se mi zdi ,da je tako hitro naokoli.Kajne!!!! Nekaj od tega bo tudi na mojem jedilniku. No bom,pa še jaz nekaj rekla glede hranjenja po dieti.Jaz se že dolgo časa bojujem s kilogramami in sem tudi že, kar shujšala ampak sem zmeraj dobila težo nazaj rajši še kakšen kilogram več.Lansko leto sem prvič poskusila z dieto 3MD in moram reči ,da mi je uspelo.Shujšala sem 25 kg,moram pa reči,da ni bilo lahko, ker sem si mogla veliko stvari pošlihtati v glavi. Ker sem toliko shujšala sem se po končani dieti zredila samo 2 kg,to se mi ne zdi veliko ,ker moraš zmeraj kakšno kilo vzeti za rezervo.Res,pa da sem gledala, kaj sem dala v usta čeprav nisem vedno ločevala,ampak telovadila pa sem samo ne vsak dan vsaj trikrat na teden. Hočem povedati to,da mi je ta dieta prinesla samozavest do sebe in upam,da mi bo uspelo.Vem da moja idealna postava ne bo nikoli,ampak če bo ostalo tako kot je bom prav zadovoljna. Zdaj sem v drugem krogu 3MD in če mi uspe shujšati približno še 10kg bom nadvse zadovoljna. Tudi tale forum je super saj se lahko izpoveš nekomu ki te razume-VAM VSEM ki ste na istem kot sem sama. Za konec bi rada dodala to,da se bomo vse ki hujšamo spopadale s kilogramami do konca živlenja in nikar ne mislite, ko bom pa shujšala potem bom pa jedla vse in karkoli - nikoli. No res sem se razgovorila,ampak to je to. LP

varja  

član od: 2.11.2005

sporočila: 54

26. jan 2006 10:24

Se strinjam s Kristino. Tudi jaz imam enako mnenje glede diete. Res je učinkovita toda prej moraš sam v svoji glavi narediti red. Res je tudi, da če stopiš na stara pota napačnega prehranjevanja vse pridelaš nazaj. Resnično smo kot kakšni kronični bolniki. Gre pa v drugem krogu res počasi dol, se je v 1. pametno maksimalno potruditi. Koliko je to zdravo, je pa odvisno od vsakega posameznika. Jaz vsakemu, ki želi shujšati na ta način svetujem, da ne sme biti lačen. Vsaj v prvem krogu menim, da ne smeš zmanjševati obrokov, ker s tem dosežeš samo jo-jo učinek. To govorim iz svojih izkušenj in nikomur ne želim soliti pameti. varja

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

26. jan 2006 10:32

Dobro jutro! Nisem danes najboljse volje......ves dan sadje ni za mene...pa bom ze vzdrzala, samo voljo je treba imeti! Da vam se jaz napisem moje mnenje glede nasih odvecnih kilogramov. Redimo se v prvi vrsti zato, ker PREVEC jemo in se potem PREMALO gibamo, to je vsa znanost!Zelodec se nam vedno bolj siri, rezultat tega je, da ga moramo tudi vedno bolj polniti, da nismo lacne in da nam ne kruli po njem.Potem se najemo in s polnim zelodcem nam edino pase "lezeci polozaj" in zacarani krog je sklenjen!Popolnoma se strinjam s tistimi na nasem forumu, ki so se zavedle, da se morajo znebiti 3-5 kilogramov, so odreagirale pravocasno in tako je tudi prav!Ker, ko se enkrat zapustis, je pot nazaj res trnova!!! Pozdravlja vas Nena Nena-morje

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8891

26. jan 2006 10:44

Kako vas je lepo poslušati in brati. Evo, Nena-morje je zelo lepo napisala zadnji stavek: "ko se enkrat zapustis, je pot nazaj res trnova!!!" To trnovo pot bi jaz morala prehoditi. Dopoldan še nekako ok. in fajn, popoldan oz. zvečer, kot da se mi odtrga. Pozdravček in mnogo volje vam želim.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti