25. okt 2005 10:13
Elen--
Imam doma dve knjigi od avtorice (popravite me, ker ne vem točno avtorice) Judy... Sem sicer začela šele brati in me zanima, če imate ve oziroma vi (da ne pozabim moškega dela) kakršnekoli izkušnje s to knjigo. Videla sem da obstaja tudi ena ali dve knjižici od revije Rina (upam, da ne zveni kot reklama).
Elen |
Elen,mi se prehranjujemo po Rininih knjižicah,90 dnevna ločevalna dieta in naslednjih 90 dni.Notri so sicer jedilniki za vseh devedeset dni,vendar si po večini kuhamo po svojem okusu.
Tale dieta je res bolj način prehranjevanja,ki ti kar zleze pod kožo.Najlepše od vsega pa je,da sploh nisi lačen,saj so obroki kar veliki(za kosilo poln globok krožnik,za večerjo pol krožnika.
Drugače pa kar vprašaj,saj ne škoduje,če je kakšna stvar večkrat povedana.
Da ti pa ne bo treba preveč brskati po forumih,na hitro nekaj osnove.
Ciklus prekranjevanja:
Očiščevalni ciklus od četrte zjutaj do dvanajste dopoldan,jemo sadje in veliko pijemo.
Prehranjevalni ciklus od dvanajste dopoldan do osme zvečer,jemo kar je ta dan na razporedu in upoštevamo čas med obroki.
Prebavni cilkus od osme zvečer do četrte zjutaj.Po osmi uri ne jejte ničesar več!!!!!!!!!
Čas med obroki:
Na B(beljakovinski dan) 4 ure
Na Š(škrobni dan) in OH(ogljikovi hidrati)3 ure
Na S(sadni dan)2 uri
To pomeni,da ne smeš jesti prej,lahko pa pozneje,recimo čez pet ur.
Sadje za zajtrk,vsak dan po dva enaka sadeža(dve jabolki ali dve hruški ali dve banani...)ali deset namočenih koščkov suhega sadja.
Lahko pa še en sadež ali sadni sok za malico,če ste preveč lačni.
Na B dan jemo kuhano ali dušeno meso(govedina,svinjina,kunec,puran,piščanec,ribe,tofu,sejtan)
ali jajca ali mlečne izdelke.Mesa,jajc in mlečnih izdelkov ne mešamo med sabo.
Zraven pa veliko zelenjave,sveže ali kuhane(paradižnik,solata,paprika,kumare,cvetača,ohrovt,brokoli,bučke)
Zraven pojemo za kosilo še kos kruha(ni obvezno)in obvezno 3 dl mesne čiste juhe,ki jo popijemo PO obroku.
Za večerjo pa isto kot za kosilo,samo brez kruha in juhe,ter pol krožnika!
Na Š dan jemo fižol,grah,sojo,lečo,čičeriko,riž,krompir,ješpenj(lahko jih med sabo mešamo,ali jemo posamezno,Naredimo iz njih enolončniče ali pa kar tako,pa seveda spet zelenjavo)
Spet kos kruha,ki ni obvezen,za večerjo polovična porcija.
na OH dan jemo testenine,pice z zelenjavo,palačinke brez jajc in mleka,ajdo,proso,polento,piro,preste,slanike.
Najboljša pa je večerja,ko lahko pojemo nekaj sladkega,kos torte ali tri kose peciva ali tri piškote ali tri kepice sladoleda ali kos kruha z marmelado in obvezno 1 rebro(ali dve vrstici) jedilne čokolade,če pa vam ni do sladkega,pa lahko slano pecivo ali kos zelenjavne pice.
Na S dan pa jemo cel dan sadje,zelenjavo,oreščke,lahko surovo,dušeno,pečeno.
Za kosilo lahko zmešamo več vrst sadja.
Vodni dan:Vsak devetindvajseti dan imamo vodni dan,da se naše telo malo očisti.Ta dan cel dan pijemo vodo.
Dnevov ne zamenjujte,ampak se vedno držite tega vrstnega reda:B,Š,OH,S in vsak devetindvajseti dan V!
Elen in vse ostale,veliko sreče,če pa vas še kaj zanima,kar vprašajte!
Mejte se lepo!
Marjetka cvetka