Ločevanje živil 90. dni - 5. del

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

6. jun 2008 8:59

missmony je napisal/a:
Živijo! mislim, da bom upoštevala tvoj nasvet rožica, ki si mi ga dala. naj pa ti še odgovorim na to vprašanje... jst ne hujšam po tej ločevalni dieti (sem že probala ampak ni šlo, 14 dni, pol pa...dijo ). hujšam na ta način , da ne uživam živil ki vsebujejo ogljikove hidrate, škrob, itd... se pravi da ne jem kruha, testenin, krompirja, riža, omak,in podobne stvari... večinoma sem na navadnih jogurtih in prepečencu, belemu mesu, kuhanih jajčkah, paradižniku, pomaranče,... čeprav tuki pojem bistveno manj, kot sem pa pri ločevalni dieti, mi je ta lažja in boljša. hvala za nasvet in vzpodbudu! LP! missmony

Tudi jaz sem na tak način hujšala pred mnogimi leti, v pol leta sem dala dol 30 kg. Žal so mi nosečnosti vrnile kg in sem spet mogla na tako dieto. Moje počutje med to dieto je bilo odlično, počutila sem se polno energije, samozavesti...

Lahko si narediš govejo juho s korenčkom, golaž z mesom, korenčkom, grahom in paradižnikom, lahko samo z gobicami in paradižnikom. Večkrat si naredim mešano zelenjavo, ki jo popražim na malo olivnega olja, čebuli in česnu, skuham in spasiram - odlična zelenjavna mineštra. Lahko si narediš tudi mesno - zelenjavno mineštro. Večkrat sem naredila omako bolognese za druge in jo sama pojedla kar tako, brez testenin. Lahko pa z omako napolniš melancano ali bučko in popečeš v pečici z rezino mocarele. Omake zgostiš s paradižnikom ali zelenjavo (korenček, bučka...)

Kljub temu, da ne ješ OH, imaš veliko izbiro jedi na žlico. V bistvu vse, samo da ne dodaš testenin, krompirja ali moke. Zdaj ko prihaja poletje in bo na voljo toliko zelenjave, lahko vsak dan narediš drugačno mineštro.

Sicer pa če ješ prepečenec (rezina prepečenca vsebuje toliko OH in kalorij kot rezina kruha, le da ne vsebuje vode), potem ne vem, zakaj se braniš krompirja, sploh mlad krompir je zelo voden in nima toliko škroba kot star. Lahko ga dodaš malo k zelenjavi v mineštro, pa se ti ne bo nikjer poznalo.

Mislim, da je za nas ta dieta lažja prav zaradi tega, ker ni veliko OH - ki povzročajo lakoto. Sama sem se vedno bala, da če naredim pavzo, da ne bom mogla nadaljevati. Oziroma si bom potem večkrat privoščila "pavzico" in dieta ne bo več to kar je, saj bom vsak drugi dan našla razlog za prekršek.

matilda

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

6. jun 2008 13:44

Evo pa sem se opogumila še jaz nekaj stavkov napisat. No jaz sem bila že pred časom aktivna na teh straneh, med tem časom smo dobili tretjega sončka, ki se že približuje tretjemu mesecu. Seveda mi je od poroda ostalo točno 20 kil viška, ki pa jih moram spravit dol čimprej, ker taka kot sem zdaj me je kar groza. Nimam kaj oblečt, vse mi je preozko. No uglavnem danes je že moj 10. dan. Do danes se še nisem pregrešila. Pojedala sem kuhan krompirček prepražen na čebuli in solatko. Se mi pa zdi, da mi nikamor ne gre. Do danes mi je šlo dol samo 1.9 kg. Je že res , da gre po vsakem porodu težje dol a vseeno se mi zdi, da so mi v prvo kar kopneli kilogrami, takrat sem shujšala 16 kil. Zdaj pa še vse skupaj nič, seveda je še prezgodaj, kolk hitro so pa vam začele kile kopnet. No upam, da me sprejmete v svojo družbo pa se še kaj javim. A je še katera, ki ima danes 10.dan? darčika

Damy  

član od: 5.6.2008

sporočila: 3

6. jun 2008 14:05

Blažkaa hvala Darčika veliko uspehov želim in ne obupat, pa čeprav gre počasneje dol...važno, da gre dol in ne gor Damy

Damy  

član od: 5.6.2008

6. jun 2008 22:25

Blažkaa hvala Darčika veliko uspehov želim in ne obupat, pa čeprav gre počasneje dol...važno, da gre dol in ne gor Damy

STRUDL  

član od: 1.6.2008

7. jun 2008 14:15

Lep pozdravček, pa čeprav zopet deževen :( Se strinjam-samo da gre dol! Tudi meni gre dol,čutim, tehtala pa se bom v ponedeljek, ker sem se odločla da bo vsak teden tehtanje in merjenje, ker če človek to počne vsak dan, postane že kr malo obseden s tem, tega pa nočem! Jutri pa že kr vidim, da bo zopet enega prepričevanja naj jem, imamo namreč prvo obhajilo v žlahti, jaz pa sadni dan...upam da se jih bom zlahka znebila... Bernarda

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

8. jun 2008 10:23

Na žalost sem prekinila z dieto, me je zopet želodec izdal. Ob takih problemih z želodcem na žalost ne morem hujšat. Bom pa v prihodnje ko se zopet vse skupaj umiri začela znova. Moram povedat da imam na žalost zelo občutljiv želodec in ker imam zadje čase doma "probleme" se je stanje poslabšalo. Obljubim pa, da se vam še oglasim, ne bom se kar tako predala. Še naprej bom tudi spremljala vaš forum. andreja č.

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

8. jun 2008 16:38

Upam, da se čimprej pozdraviš Andreja č. - ja, hudo je, če želodec nagaja, še posebej se upira, če vanj nalagaš "probleme". Treba se jih bo nekako znebit - ne sekiraj se prevečkrat, včasih pomaga tudi, če z roko zamahneš in skrbi odmisliš

tocka  

član od: 10.6.2004

sporočila: 170

9. jun 2008 9:36

Dobro jutro! Zdaj pa zares. Trdno sem se odločila da moram ponovno začet z 90 dnevno. To je groza, ne morem se več gledat v ogledalo. Začela bom tudi kolesarit, saj drugače se nič ne gibam in bo te šlo še bolj počasi dol. Lani sem že hujšala 90 dni, izgubila sem 9 kg, a 7 sem jih dobila nazaj. Čeprav prepozno,ker je že poletje pred vrati sem se odločila da moram resno začet ponovno. In za nič na svetu ne smem izgubljene kg dobit nazaj. Danes je mj prvi dan in za zajtrk sem pojedla peščico češenj in spila eno kavico (z mlekom).Brez mleka ne morem pit, brez kave pa tudi ne. Tako, gremo novim zmagam naproti. Držim pesti za vse vas in ve dajte za mene. Se še oglasim kaj. Aja štartam pa z 63 kg pri 156 cm. tocka

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

9. jun 2008 10:09

točka jest sem imela pri 162 cm 78 kg in se nisem počutila debelo....prehrano sem spremenila zaradi zdravja.... kuharca37

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

9. jun 2008 21:23

Pozdravček! Kako ste hujšarice? Jaz odlično, z dieto sem končala kake 14 dni nazaj in sem ponosna nase. Oklestila sem 10 kg s 3 md, pred tem pa sem izgubila še 3 kg, tak, da skupno 13 kg. Skoraj vsak vikend sem na morju, tak da se tam ne držim čisto kot bi se mogla. Jem še vedno sadje dopoldne, a tu pa tam se pregrešim pol čez dan, tudi kak kozarec piva spijem in pojem, kar si zaželim, a ne pretiravam. Tak, da če slučajno čez vikend dobim kako kilco al pa dve gor, ju pol čez teden zgubim. V ponedeljek imam običajno sadje, tak, da se mi teža uravna nazaj na kile po dieti. Ne bom si več dovolila, da se mi kile vrnejo. Me je strah stopiti na tehtnico, a moram, ker če ne bom, bodo kile spet prišle prehitro nazaj. Upam, da Vam gre hujšanje dobro od rok. Pazite nase. PAPA saby

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti