Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

21. okt 2008 10:31

ma probaj s tistim rižem, ki sem ti ga napisala. Boš unega tvojega kdaj drugič naredila. marsikaj je zdravo, pa meni ne gre v ritko. Tisti riž Parboiled plava škatla, se ne razkuha in je še mrzel ful dober, čeprav ni tako poceni, je pa končno en riž, ki ne hrusta pod zobmi. To pri nas sovražimo. Zelenjava, se pa na ta način ne razkuha. ko zavre voda, kar je hitro, pol daš riž, ko se riž skuha je gotovo. hvala za nasvete, za pečeno sadje! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

23. okt 2008 16:44

O, pa nič več ne pišete?! Pa kje ste vse tiste, ko smo naredili tabelo skupaj? kaj ste vse vrgle puško v koruzo?! Marina5, si naredila rižoto? jaz sem danes malo grešila in sem si privoščla špagete z pestom od Barille. Jutri bo mogoče pa spet kus kus z zelenjavo, ki mi je tako dober. se beremo! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

24. okt 2008 8:44

Ojla, punce! Kaj se dogaja? A ste še na dieti? No moram priznati, da res nisem imela časa pisat, ker sem kar po cele dneve v službi, tam pa bog ne daj, da bi pogledala na naš forum, če bi me kdo videl, bi bil ogenj v strehi. Vam moram povedat, da sem bila kar pridna. Včeraj mi je moj možek kupil novo tehtnico - digitalno, danes zjutraj pa sem jo preizkusila in ne boste verjele, saj še sama nisem mogla, pokazala je -5,4 kg, juhu!! Se bom še naprej pridno držala predpisane hrane. Upam, da bo šlo še tako naprej. Sem se morala malo pohvaliti, ker v službi nihče ni še nič opazil - verjetno sem res tolk zašpehana, da se še nič ne vidi izguba kilogramov, sama nase pa sem tako ponosna kot bi izgubila vsaj 20 kg. Lep pozdravček vsem! gaja1

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

24. okt 2008 11:23

Dobro jutro punce, Ravnokar sem se dvignila iz postelje. Bolna sem!!!! Jesti tako ali tako ne morem, ampak vase vnašam ful sladkorja. Najprej čaj z medom, sirup je sladek ko hudir in še karamelni sladkor sem si naredila, ker me v prsih ne neha boleti. Včeraj sem pojedla malo solate, ne vem zakaj mi kislo paše, saj nisem noseča, virozo imam?! !!!!!! Danes nisem še nič jedla in imam sadni dan. SEveda sem popila že kakšno kilo cukra!!! Prav slabe volje sem, ker je ta sirup tako sladek. Ampak zdravje je prvo in verjemite mi, v prsih me močno boli in zaenkrat še nič ne izkašljujem. Oh, prav smilim se sama sebi ... pa še sitna sem :o) No ja, ni tako hudo ampak ko se bom pozdravila pa pridno nadaljujem. Do takrat vas vsa sladka pozdravljam. Marina5

gaja1  

24. okt 2008 19:24

Zdravo, no zdele sem prišla iz službe in ker sem sama doma, sem šla malo pogledat, kaj ste napisale. Pa vidim, da niste prav zgovorne. Ja uboga Marina5, zgleda da te je dobro zdelalo, da ti še hrana ne diši. Jaz sem tole virozo prebolele pred 14 dnevi, pa sem se tudi zdravila z medom pa grogom pa še cvetni prah mi je sosed namešal v med. Na kilaži mislim, da se mi ni poznalo, ker drugega tudi jaz nisem mogla jesti. Upam, da boš kmalu spet na nogah in boš pridno nadaljevala z dieto. Kakšen dan pa se kar pocrklaj in preleži. Čavči gaja1

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

25. okt 2008 13:38

Hej hujšarce, po dolgem času se spet oglašam. Bila sem malo na lepšem. Obiskala sem brata v Tolminu in še hčerko in vnučke v .... Tako da sem se imela prelepo. Moja težavica, da se ne oglašam, pa je ta, da mi je ponovno ckrnu računalnik. Ga bom morala poslat k zdravniku, pa bo. Glede gornjih receptov, namesto riža, lahko uporabimo ješprenovo kašo. Garantiram, da je ful dobro. Postopek je isti kot pri Katarinini rižotki, samo da daš ješprenovo kašo, ki je zelo hitro kuhana mislim, da cca 15 minut. Jaz bom počasi poskusila vse te kaše pa bom poročala, katere so dobre. S kilažo sem zadovoljna, še bolj pa, ko mi tudi drugi pravijo, ojoj kako si shujšala. Tako se lepo sliši. Drugače nič novega, danes sem kuhala za jutri "sarmo", pa za vnučka golaž, da bo jedu Lumpijevo paštico, pa za moža burek. Ojoj, jaz imam pa sadni dan in je bolši, da grem kar iz kuhinje na svež zrak. Lep pozdrav vsem, ne obupat, če kile ne letijo same dol. Vstrajat, rezultati še pridejo. Vandolina

Marina5  

27. okt 2008 10:12

Pozdravljene sotrpinke, Še vedno sem doma, večinoma v postelji. Moja dieta dobesedno stoji, saj še vedno konzumiram samo zdravje. Vodni dan sem preimenovala v čajni dan, saj sem celo soboto pila čaj z limono in medom ali karamelo. Vročina mi je sicer padla, v prsih me malo manj boli, ampak še nisem zdrava. Moja mama me je spomnila na vroče olje, ki mi ga je polagala na prsi ko sem bila še otrok in povem vam, da mi je pomagalo. Olje sem segrela in si namazala prsi in na to položila ogreto brisačo. Prav odmehčalo mi je vse v prsih in zdaj izkašljujem veliko lažje. Če boste kje videle ta virus, ki ga imam, bežite stran, ker je res hudo. Da ne tarnam preveč, z dieto bom nadaljevala ko bom zdrava. V soboto sem pojedla krožnik juhe in en jogurt, v nedeljo spet juho in zelenjavo, zvečer pa sem vsem skuhala zelenjavno juho in mislim, da mi iz nosa že malo juha teče. In čaj seveda :o) Pridne bodite, se vam pridružim še ta teden, takoj ko se pozdravim. Marina5

gaja1  

27. okt 2008 16:15

Ojla, no danes imam pa neke prebavne motnje. Že včeraj zvečer nisem bila čisto ok, me je kar nekaj v trebuhu tiščalo, danes mi je pa slabo, kar bruhala bi, pa na srečo do sedaj še nisem, imam pa močno drisko pa še glava me boli, tako da ne vem, kako naj bom obrnjena nad WC školjko. Za kosilo sem hotela jesti ješprenjevo solato, pa se mi je zdelo, da ima kar nek čuden žajfast okus, čeprav imam drugače ješprenj rada. Še do pijače mi ni kaj dosti, pa se kar malo prisilim, da pijem nesladkan čaj. Upam, da bo kmalu bolje. Marina5, čim prej se porihtaj. Lep pozdrav vsem! gaja1

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

27. okt 2008 18:25

Da se oglasim še jaz, grešnica. Prejšnji teden sem grešila na veliko. Direktor me je peljal na malico in nisem si mogla na veliko izmišljevat, kaj bom jedla. Jedla sem zelenjavno lazanjo, čeprav je bil Š dan. Smola. Ampak še vedno se mi je to zdel manjši greh kot pa recimo meso in krompir. Ja saj vem; tolažim sama sebe... Vsak dan je bil nek razlog za nazdravljanje (prijateljičin rojstni dan, jaz sem dobila novo službo, sestra je kupila nov avto) in vsak večer je minil v znamenju treh do štirih dcl cvička. Groza! Skrajni čas, da se spravim v red. Danes imava z možem sadni dan. Popoldan naju je oba že tako zeblo, da sem na žlici olivnega olja popražila malo pora, dodala kolerabo, korenje, cvetačo, brokoli in brstični ohrovt, zalila z vodo in dodala zelenjavno kocko. Odlična lahka zelenjavna juhica. Malo naju je pogrelo, malo imam slabo vest, pa se tolažim da je "sadni" v bistvu "vitaminski" dan. Joj, jutri pa res po planu dalje! Nocoj dobim 10 kg mladega bikca in bom (med spravljanjem v skrinjo) verjetno skuhala golaž za jutri. Otroka ga bosta imela s polento, midva z možem pa s koščkom kruha. Temu mojemu grešenju je verjetno botrovalo tudi razočaranje nad drugim vodnim dnevom; samo 1 kg razlike! Torej je šlo od začetka dol 9 kg. Malo sem računala v treh mesecih na cca. 13 kg razlike, pa kot kaže ne bo šlo. OK, tudi 9 kg ni tako malo, ne? 16.11. končam in dvomim, da bi šlo do takrat še 4 kg dol... Bomo šli pa na vzdrževanje in potem še en krog, pa bo! Voljo imam. Držim pesti za vse in vsako posebej! Issi

Marina5  

28. okt 2008 8:15

Evo mene, veliko boljše volje. Vročine nimam več in samo smrkam še in kašljam. Ampak pravijo, kdor dolgo kašlja, dolgo živi! Od danes naprej ne bom več konzumirala domačih zdravil in zato bom danes nadaljevala dieto kakor, da sem prvi dan, torej B dan. V soboto bom imela torej vodni dan, z enim tednom zamika in v nedeljo zjutraj bom stopila na vago. Počutim se vsaj 20 kil lažja kot pred začetkom diete, ampak to verjetno ne drži. Po prvem vodnem dnevu sem bila lažja za 6 kil in upam, da sem ta mesec shujšala vsaj 4 kile. Bomo videli ... Issi, saj bo boljše. Samo, da ne boš preveč Martina s cvičkom zalivala. Ampak k golažu bi pasal en kozarček ane ... :o) Gaja, upam da ne boš zbolela. Kadar sama ne morem jesti, sem zagotovo fejst bolna. Drži se! Ostale uživajte in se imejte lepo. LP Marina5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti