Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

lilika  

član od: 9.8.2005

sporočila: 3

10. avg 2005 17:09

Ojla punce! Helena45 nc se opravicevat, smo si obluble zvestobo, v dobrem in slabem. Je pa lepo vedet, da je nekdo od domacih tut kle. Drzim pesti zate, pa saj sama ves, ce te popade kriza hitro na sprehod. V ljubljani je se soncek ampak z vetrom. Maša medve mava pa danes isto kosilo, moje je ze zdavnaj mimo in ze razmislam o vecerji. Saj ne uganete kaj. Pecena koruza na zaru. Njam. Čez vikend pa sem slišala, da bo lepo, tut na morju. Tisti oblaki in kapljice pomenijo samo možnost neviht in ploh. Pa saj jih obljubljajo od ponedeljka naprej, pa ni blo se nc. Pa izkoristite te soncne zarke! LP lilika

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

10. avg 2005 18:31

caw bejbe-jaz sem v sluzbi svojo 12-to uro, pa se kake 3 bom.iz na zacetku nedefiniranega dneva je nastala vesela zmesnjava. za malico škrob ob 11h. sedaj pa klatim vanilijev krof. prav namerno sem si ga privoscila. vzdrzim s enekaj dni, potem pa menjam sluzbo, pa upam d abo konec mojega rejenja in skrajnega nezadovoljstva v katerem sem se pridno redila (ja, jaz sem kontra grajena.bolj sem zadovoljna, bolj sem vitka..in obratno). zdaj samo upam, da mi manever uspe brez problemov. če bom jutri kolikor tolikor prisebna šibam dalje normalno z dieto. in seveda preberem za te dni nazaj, kar nisem utegnila. imejte se lepo, tabina

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

10. avg 2005 19:25

Tabina,pol pa veeeeeliko sreče,tako glede službe,kot glede diete!Da bi se ti vse dobro izteklo! Helena,le tako naprej! In seveda vse ostale,da bi tudi ve doživele tiste lepe občutke,ko te pohvalijo,ko opazijo,da se nekaj dogaja s tabo. Za to se res splača potrpet! Mislite pozitivno in če bo vam hudo,tukaj smo,z vami smo! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

andrinaa  

član od: 11.6.2005

sporočila: 56

11. avg 2005 0:23

Juhu Juhu Juhu!!!!! Kile gredo dol! Kako je pa to luštno za videt! Sem po doooolgem času vendarle imela soočenje s tehtnico in je bilo prav fletno! JUPI!!! Sem tako vesela, da moram sem napisat! andrinaa

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. avg 2005 6:37

Dobro jutro, rožice ! Nič kaj lep dan zame, ker se mi je včeraj, medtem, ko sem tekala mojih 9 km, otrok popekel s kropom po stopalu. Kar precej in kar grdo je bilo videti, saj je šla dol cela plast kože, tako, da sva morala k dežurnemu zdravniku, danes pa še k svojemu. Ves popoldan je imel nogo v mrzli vodi in pravi, da ga nič ne boli, čeprav je noga vsa rdeča ( tam, kjer ni kože). Pa je revež hotel ta vikend na morje s prijatelji, zdaj pa vse odpade. Tuna, vseeno hvala za vremensko napoved. Bo pa kdaj drugič prišla prav. Tabina, žal smo v službi več časa, kot pa kjerkoli drugje že če smo 8 ur tam. Pri tebi je to še slabše, kar normalno povzroča nezadovoljstvo, slabo voljo, utrujenost, naveličanost In potem to breme nehote nosimo s sabo domov, kjer nas podzavestno grize. In kadar nam je služba v veliko breme, kadar smo z njo nezadovoljni, se v nas marsikaj podre. To se je zgodilo pred leti tudi meni in potem je šlo z mano samo še navzdol. Jedla sem kot nora in na koncu pri mojih 170 cm pristala pri 90 kg, ko naenkrat nisem imela več kaj obleči, ker mi je bilo vse premalo. In ko praviš, da, ko ti je lepo, si suha, sicer pa ne, to je po moje normalno. Človek pač svoje nezadovoljstvo in obup nad situacijo pač poizkuša kakorkoli rešiti in žal se takrat najlažje zatečemo k hrani, namesto da bo šli ven, tekati, kolesariti, karkoli, samo ne navaliti na hrano. Ampak kaj bi ti solila pamet, ko pa se je dogajalo tudi meni. Najboljša rešitev je res menjava službe, v kolikor je to v teh trapastih časih sploh še možno - meni se je zgodil čudež in pristala sem v najboljši službi v mojem življenju. Upam, Tabina, da bo uspelo tudi tebi, saj si definitivno premlada, da bi to lahko trajalo v nedogled in prav si ugotovila, da je treba nekaj narediti. In ker ti je življenje sedaj bolj ali manj v breme, ker si pač nezadovoljna, ti je tudi dieta povsem odveč in res te razumem. Zato punca, držim pesti, da ti bo ratalo nekaj narediti v zvezi s službo, da bo tvoje življenje končno spet dobilo smisel in da bodo tvoji okoli tebe spet imeli "staro" Tabino, nasmejano, veselo, polno energije, ki jo bo velik dela lahko porabila zase in zanje, namesto za službo in premagovanje ovir. Andrinaa, končno ti je le ratalo in si spoznala krasen občutek, ko te tehtnica uboga. In kadar boš zdaj v buli, se spomni tega občutka in ne bo ti žal truda. Sem prepričana. Superca !!! marjanca45 Sporočilo je spremenil(a) marjanca45 dne 11. avg 2005 06:47:46

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

11. avg 2005 8:15

Hojla marjanca, meni se je podobno zgodilo z roko - s tem da jaz sem si juho gor polila, tako da je bilo se huje(saj ves, kako je vrela mascoba), pa so se mi tudi fulmehurji naredili, pa mi je zdravnica celo plast koze dol lupila (meni je bilo zanimivo-v srednji soli, moja mama je pa skorj omedlela), pa kasneje ni vec fejst bolelo. gor se naredi nova koza (samo dologo traja), ki se na soncu hitreje obarva - vsaj prvih nekaj let, potem je pa vedno bolj enakomerna porjavitev - no, pri meni se ni cisto ok, se zmeraj je opazen madez, ampak ni vec taka kriza! tvoje mu sinku vse najbolje, pa da mu hitro zgine - je odvisno od stopnje opekline, pa to. Samo brez panike, preden se bo zenil, bo vse ok! Darchy

marjanca45  

11. avg 2005 8:22

Darchy, ta tvoj zadnji stavek je pa enak, kot ga vedno pove moj ati, ko se komu kaj zgodi. In še res je. Hvala ti, si me kar potolažila. Saj je tudi meni kar slabo ratalo, ko sem videla tisti velik kos olupljene kože, ki mu je visel dol, spodaj pa vse živo rdeče. Ampak danes že celi. Najbolj mu je pač hudo, ker ne more na morje. Pa bo že preživel. Ga bom pa doma malo bolj razvajala. marjanca45 Sporočilo je spremenil(a) marjanca45 dne 11. avg 2005 08:22:43

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

11. avg 2005 8:35

Dobro jutro! Ste pa imele kar dramatičen dan včeraj.... Opekline niso mačji kašelj, ampak se zgodi.... fantje itak morajo v otroštvu pridelati tudi kakšno brazgotino.... No hvala bogu ga punce ne bodo presojale po nogicah... kot nas moški a ne... Sama sem se v puberteti popekla s kropom po prsih..... z vročimi makaroni.... no po nekaj desetletjih se nič ne pozna.... Pri nas ni skrbi da nas bi opeklo.... ker smo že cel teden brez vroče vode v bloku in smo že sitni, ker jo prav tako moramo greti in potem krop odnašamo do kopalnice..... ponavadi kar sama, ker se vedno bojim, da se kdo popeče... Včeraj sva s hčerko razkazovali svoje nove kopalke in okončine na Habakuku. Sva uživali in malce pretegnili mišice.... plavanje je zame najljubši šport.... Lep dan vsem.. Maša

marjanca45  

11. avg 2005 9:55

Maša, tudi jaz zelo rada plavam, ampak imam sedaj problem, ker zaradi hrbtenice ne morem plavati v Pristanu, ker je zame prehladna voda, čeprav je plavanje v taki vodi najboljše. Zato sem prisiljena plavati v topli vodi ca. 30C. To pa pomeni, da moram v toplice, kjer pa se ljudje v glavnem namakajo. Zadnje čase najlažje plavam v Ptuju, kjer je notranji bazen dovolj velik, da imamo vsi prostor, za take plavalce, kot pa sem jaz, pa je tam ena posebna ločena proga in v glavnem se me izogibajo, tako, da lahko v miru odplavam moje 3 km. Odhajam domov, da sina odpeljem k zdravniku. Ker doma še vedno nimam inetrneta, vam želim lep dan in če se jutri ne javim, pomeni, da sem pri sinu doma. Ja, pa lep vikend, za vsak slučaj - ko bi le imeli še nekaj tako podaljšanih vikendov v letu !!!! Sem mislila v soboto na Okrešelj, toda, glede na to, da me koleno tako boli, da komaj hodim, ne bo nič. Očitno pri tekanju ne bo problem hrbtenica, ampak koleno, ki me je po 7-ih pretečenih km začelo tako zelo boleti, da sem komaj prišla domov. Kogar ima bog rad, ga tepe, pravijo, samo potem naj to svojo silno ljubezen pokloni še komu drugemu. Encijan, sem tekla po najini potimin je super, le na enem delu je malo višja trava, tako, da je treba kar fino noge dvignit. Kako mi je žal, da me boli koleno, ampak res pasje boli. Po stopnicah, ki jih imam 72, sem danes zjutraj komaj prilezla. Ampak Marjetka cvetka, mi se ne damo, kaj ? Ti večni optimist tega foruma. Saj sploh ne cagam. Samo se je pa res vse zvrnilo na kup. Ampak mi smo ta pravi in bomo preživeli tudi to. Bo pač bolj miren vikend pred nami. Bom kaj skuhala za v zamrzovalnik, pa bo. Knjig mi pa tudi ne bo zmanjkalo. Adijo, rožice moje ! marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

11. avg 2005 12:10

Hojla! Seveda se ne damo! Če je Humer preživel šest dni v tisti ledeni luknji,tud nam ne bo hudga!Človek lahko prenese veliko več kot se mu zdi! Upam,Marjanca,da se bo tvojemu Žigi noga čimprej zacelila!Ti ga pa le crkljaj! Jaz sem danes zjutraj spekla kruh brez kvasa!Sej nisem vedla,al se naj smejim,al jokam.no pol sem pa element v kuhinji zbrcala,zdej me pa prst boli!Pol je šel pa moj v trgovino po kruh,jaz pa sem med tem prismodila mleko!Ker gre rado do tretjega,zdaj čakam,kaj zanimivega se mi bo pripetilo! za kosilo bom imela tunino in mešano solato,za večerjo pa še ne vem! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti