15. jun 2005 20:00
Zdravo, rožice !
Spet sem malo mrknila, ker se mi kar naprej dogajajo neki trapasti dnevi in spet imam en zategel izpit, pa sem že skoraj za v penzijo. Upam, da je ta res zadnji. Za znoret, ko spet buljim v knjige in penim, pa nič ne pomaga. Kar se mora, se mora. Blagor vam mlajšim, ki študirate in vam kaj več in hitreje ostane v glavi, kot meni.
Berem, da vas je kar nekaj začelo na novo in prav ste se odločile.
Nens, vem, kako je zateglo, ko se s tehtnico ne marata. Ampak po moje je pametno vztrajati, če si se odločila, da se boš skrčila. Iz svojih izkušenj ti lahko povem, da je "odvodnjavanje" kar pomemben faktor pri tem, kaj ti tehtnica pokaže. Kadar sem jedla preveč začinjeno hrano, telo ni dajalo vode iz sebe in tako se mi je zgodilo, da sem v treh dneh imela dobri 2 kili več, čeprav nisem jedla nič napačnega, sem ločevala, pa še količinsko ni bilo več, kot običajno. Potem sem si naredila sadni dan ( sem že 2 meseca in pol po koncu diete), kjer sem jedla zelo dosti jagod in voda je začela odtekati, tako, da je teža spet padla na "staro" vrednost. Pa tudi prebava ti lahko zataji in tudi to se pozna. Kljub temu, da pojem toliko vlaknin, imam pogosto težave s prebavo. Potem pa laneno seme, pa donat, v skajni sili tudi kakšna tabletka. Skratka, ne scagati. Se splača vztrajati. Pa saj ti je Darchy dobro napisala.
Marjetka cvetka, glede na to, da imam sama srednješolca, imam že tudi poln kufer ( pa še kakšno potovalko zraven) te šole, ko se zadnjih par tednov prfoksom zmeša, prej pa pustijo mularijo mesec in pol pri miru. Ampak ti si borec, naša luč in vrelec dobre volje ter optimizma, zato vem, da se boš pobrala. Vreme je muhasto in noro, pa se potem to očitno prenaša tudi na nas.
Danes imam sadni dan in prvič v tem letu sem jedla lubenico ( pri Tušu so imeli akcijo po 97 sit/kg). Pojedla sem jo vsaj 2 kg in sedaj kar naprej letam na wc. Ampak bila je odlična. Ni mi pa jasno, kako ima lahko tako visok glikemični indeks. Zaradi sladkorja v njej ?
Te dni sem dobila Monignacovo knjigo in jo berem. Saj se ne razlikuje kaj dosti od tega, kar počnemo, le da za zajtrk dovoljuje marsikaj, ampak prepoveduje pa krompir in sladkarije, kar pa je zame popolnoma nesprejemljivo.
Sem pa zadovoljna z mojo težo in načinom prehranjevanja, zato bom kar ostala na tem.
marjanca45