Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

20. jul 2005 13:20

Hojla stare in nove sotrpinke. Tudi meni se je končal dopust in zdaj veselo na delo. Na dopustu se mi je končal drugi krog. Statistika je še kar dobra. - 11 kil. Večino sem izgubila v prvem mesecu, drugi je bil zacementiran, kile niso šle ne gor ne dol. Zadnji mesec sem se pa bolj trudila, da mi ni šlo gor. Zaradi službenih poti in končno dopusta, sem morala dieto kar naprej prirejat. Na dopustu je bilo res lažje. Ampak nalovili smo toliko rib, da smo vsak večer jedli ribe. Ker jih obožujem, sem zavestno grešila. Ampak samo pet dni, ker se mi je potem že izteklo. Pri centimetrih se mi pa tudi lepo pozna. Zdaj bom govorila malo na pamet, ker sem nekam založila listek z merami. Moje jožice so manjše za eno številko košarice. Namesto B je zdaj A, V pasu me je manj 5 cm, na bokih 8, roka -2, bedrce -5 cm. Priznam, da sem upala na več minusa. Še vedno je pa bolje, da imam toliko minusa, kot plusa. Marjanca in Majda, vidim da sta se imeli dobro. Ravno sinoči sem gledala TV, kaj je naredilo v Mehiki. Še dobro, Marjanca, da si jo pravi čas stisnila domov. Odkar sem se vrnila, sem začela zopet ločevati kot med dieto. Mislim, da bom kar podaljšala še za kakšen mesec, ker zadnji tako ali tako ni bil dietni. Pa še toplo je, veliko sadja in zelenjave. Kaj mislite ženskice? Pri nas tako kugla šajna. Tale vreme je pa tud čist zmešan. Lepo se imejte. Gobica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

20. jul 2005 19:38

Končno sem spet tu ! Zadnji dan dopusta, pa kar naprej nekje letam okoli, odkar sem zjutraj odprla oči. Jutri pa šokovi. Saj prvi dan tako ne bo kaj dosti koristi od mene, ker bom po moje pol delovnika pregledovala elektronsko pošto, ki me bo čakala. Skozipadalica, tudi zame je bučno olje zakon. Olivno uporabljam le pri kakih omakah, na solatah vseh vrst pa izključno bučno. Pa pri količini ga tudi ne dajem manj glede na čas pred dieto 3MD. Tega si pa nisem pustila vzeti. Zato mi ni jasno, kako lahko Marjetka cvetka je zeleno solato brez kapljice olja. Meni ne bi ratalo niti slučajno. Glede oblačil pa je tako: tisto, kar mi je bilo preveliko, mi je šivilja zmanjšala. Bolj razveseljivo pa je bilo to, da sem lahko oblekla marsikaj, kar že kar nekaj časa nisem spravila nase. In to je super filing. Majdad, si pa pogumna s temi 4 korenjaki. Po moje ti bosta ta dva dneva minila, da še vedela ne boš kdaj, potem pa boš res rabila malo dopusta, da boš prišla k sebi. Glede moških in konzerv se strinjam 1000 %. Lisička, je žalostno, kaj ,ko je dopusta konec. Ampak za 2. krog pa je 11 kg dosti ! Glede diete pa se lahko greš tako, da ločuješ znotraj obroka in če ne boš preveč grešila, ni problema. Jaz sem že 3 mesece po končani dieti, pa ločujem znotraj obrokov in ni problema s težo. Pa se enkrat tedensko nabašem sladkarij do onemoglosti. Niti ne upoštevam zaporedja, ki je napisano v 2. knjigi. Jem pač, kar mi je všeč glede na razpoloženje in lušte. Samo res pa je, da znotraj posameznih obrokov pa hrane ne mešam. Pravkar sem pojedla pol litra borovničk. O ti packa,ti, Marjanca požrešnica. Spet nimam mere ! marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

20. jul 2005 22:20

Čer! Povejta mi, ali uporabljata 100% bučno olje? Drugače pa tudi jaz nisem nevem kako omejila uporabe olja, le zamenjala sem ga z olivnim. In si nikakor ne morem predstavljeti solate brez olja. Marjetka kako jo spraviš po grlu dol, se ti nič ne zatika? Al piješ zraven vodo? :) Jutri je pa polna luna! Se bo katera držala luninega posta? Jaz sem se ga nameravala, pa ne vem kako bo? Ker sem se tudi jaz danes mastila z borovnicami, le da so moje bile z sladoledom in smetano. Marjanca kaj sem potem jaz? No toliko o mojem strogem načinu prehranjevanja pred dopustom.!!! :( Ne vem kaj mi je bi kar jedla! Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

20. jul 2005 22:45

Rožica, razmišljsam, da bi se bilo dobro postiti. Najverjetneje se ti bom pridružila. Zjutraj pa bom šla v gozd nabirat gobe... majdad

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

21. jul 2005 7:11

Mene pa je tole presenetilo, sem ga čisto izločila in uporabljam le olivno olje, kako fajn zdaj bom spet jedla solato z bučnim oljem. Bučno olje Se pridobiva iz bučnih semen, najboljše olje pa se izdeluje iz štajerskih buč imenovanih Cucurbita. Semena vsebujejo veliko rastlinskih beljakovin in 80% nenasičenih maščobnih kislin pa tudi veliko mineralov, kot so Magnezij, Kalcij, Silicij, Selen, Cink ter tudi vitamine A, B1, B2, C,D in E. Zdravniki priporočajo bučno olje pri slabem delovanju mehurja ter tudi za zniževanje holesterola. Vitamini imajo ugoden vpliv na živčni sistem in povečujejo mišično moč. Priporočajo, da bi z bučnim oljem zamenjali sladkorje v sladkarijah. Otrokom je na voljo že veliko nadomestkov za čokolado, ki so narejeni iz bučnih semen. Bučno olje se uporablja kot solatno olje, a tudi kot začimba pri pripravi riža, omak in kolačev. Buče izvirajo iz Amerike, predvsem iz Mehike in Peruja. Plodovi vsebujejo preko 90% vode, vsebujejo pa tudi veliko encimov. V bučnih semenih in olju je velika koncentracija filisterolov, lecitina, trigonelina, vitaminov E, kalcija in železa. Uporabna so kot diuretik. Uživanje bučnih semen je posebej dobra preventiva za preprečevanje rasti prostate. LP tuna

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

21. jul 2005 8:46

Dobro jutro! A imate kaj sončka? Pri nas je spet kislo vreme...bodo pa vsaj gobe rastle, če že kaj druga ne... Ej Tuna, od kod ti toliko znanja o bučah in bučnem olju? Tudi jaz uporabljam bučno olje in mi je res dobro, ne more se primerjati s katerim drugim. Na solato pa dam tudi balzamični kis, ki je res zakon. Kul, začel se je kazati sonček, neverjetno!!! Lep dan vam želim. saby

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

21. jul 2005 8:46

Zdravo, rožice moje drage ! Groza spet biti v službi, ker me čaka gora stvari. zato bom kratka. Torej, bučno olje ne uporabljam koncentrirano, temveč ga mešam z sončničnim oljem in sicer ca. 1/3 bučnega, ostalo pa sončničnega. Mi ima sicer preveč močan okus. Kupujem ga pa v eni privatni oljarni v Prlekiji že kakih 15 let. Tuna, hvala, da si nas poučila o tem, kako dobro pravzaprav delamo sebi z uporabo te krasne začimbe. Bučna semena običajno jem na sadni dan v kombinaciji še s katerimi drugimi. Z mojim postom na današnji dan ne bo nič, ker se teh vodnih dnei enostavno bojim, saj potem kar dva dni ne pridem k sebi. Bom vztrajala pri sadnem dnevu 1x tedensko. Občudovanja vredne pa ste tiste, ki vam rata. Bravo ! Rožica, saj sem se tudi jaz komaj krotila, da jih nisem "oplemenitila" še s čim drugim. Pa tokrat mi je uspelo. Samo sladoled mi že spet nevarno diši. Hvala bogu, da sem v službi na varnem. Mogoče mi bo še ratalo pozneje kaj napisati. marjanca45

neznan uporabnik

21. jul 2005 10:05

ojla! zgleda da se je deževni mrk preselil tudi na forum, kljub marjancini energiji. jaz mrknem danes. Upm da bo kaj sonca še preden se vrnem, saj grem samo za vikend.... Ja glede bučnega olja, jaz uporabljam domače, čisto brez mešanja, ker sem seveda iz prekmurja..., medtem ko pa z olivnim se nikakor ne morem sprijazniti. Mam ga edino za sončenje, za boljšo porjavitev... Tudi jaz sem razmišljala za post za danes, ampak sem že ta teden mela vodni dan in nočem pretiravat. Meni sploh ni težko na vodni dan... Sicer pa se Oh dnevu nočem odpovedat ravno danes, ko bom za večerjo sladoledno torto ali pa sladoledne marelične knedle. Jami.... Punce, Adrinaa je spet poniknila. Upam da spet kaj ne frklja z hrano. Upam na boljše, da je mrknila kam na dopust... Pridne bodite, se slišimo kmalu spet.....

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

21. jul 2005 10:50

Hojla, ženske! Kako se imate? Jaz sem danes na sadnem dnevu in to je res neverjetno, kako se tega navadiš. Sem pa ful razočarana, ker sem shujšala samo 5 kg a sem malo čez polovico te diete. A ni to malo čudno?! Moj mož pravi, da to ne deluje, jaz pa še kar vztrajam, ker drugi ful opazijo, da sem shujšala. Ful ste v dobro spodbudo. Hvala vam. Jutri odhajam na dopust za 2 tedna v Rabac in komaj čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakaaaaaaaaaaam!!! Čao, Goga GOGA VRHOVŠEK

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

21. jul 2005 11:13

Saby veliko berem. Tudi jaz odhajam jutri na dopust 14 dni Korčule, juhuhuh... Kar se tiče bučnega olja, jaz kupim v trgovini solatno olje, ki je že zmešano.Je pa vsekakor najboljše 100% bučno olje. Malo paradižnika, pa paprike in čebula posoljeno, pol pa nekaj kapljic bučnega olja po tem...njami...lačna.... Goga ne poslušaj moža in vztrajaj naprej, jaz sem v 1 mesecu izgubila 5 kg, in do konca diete še 2 kg. Mislim da gre v prvem mesecu največ dol, potem pa se kg utrjujejo. LP tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti