Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

29. sep 2005 7:11

Dobro jutro, rožice moje ! Komaj čakam vsako jutro, da pridem iz tega mojega internetnega mrka, pa nič ne kaže, da bom doma kar kmalu imela internet nazaj. Ni odvisno od mene, temveč od nekoga "zunaj", temu se pa očitno ne mudi. Lanes, je pa dober občutek, da imaš 2/3 že za sabo, kaj. Pa vodni dan- jaz se ga ne bom več lotila, ker mi je preveč hudo. Raje 2 sadna dneva na teden - tu in tam. Take tašče, kot jo opisuješ, so zelo redke - na žalost. Tejčica, veš, ko sem te prvič videla, si žarela toliko energije iz sebe, si tako pozitivno naravnano bitje, veselo, nasmejano dekle in zato niti malo ne dvomim, da se boš znašla v življenju, pa kakorkoli že. Taki, kot si to, vedno najdejo svoje mesto na zemlji. Poglej, jaz sem potrebovala 18 let, da sem končno našla službo, ki sem jo želela celo življenje. Do takrat pa sem imela v glavnem obupne službe, ki so mi verjetno pridelale marsikatero gubo, siv las in neprespano noč. Ampak življenje nas pač preizkuša in ko preživimo, smo toliko bolj veseli in ponosni nase. Tuna, to preiskavo sem imela pred kakimi dvemi leti in me je še sedaj groza, ko se spomnim. Živi obup. Kar kašen dan sem potrebovala, da sem prišla k sebi. Se mi zelo smiliš. Ampak samo da je mimo. Picika, veselo znova, samo sedaj po končani dieti pa le malo pazi, da se ne boš rabila spet "mučiti" z dieto. Zdaj že veš, da ni kar tako enostavno oklestiti kilce. Veliko uspeha, trdne volje ti želim. Helena, tole mešanje diet po moje res ni fajn. Ostani pri eni in tudi telo ti bo hvaležno. Veš, po moje tudi za telo ni enostavno, kar mu počnemo. Kakorkoli je to šok zanj in napor, saj se mora privaditi na nekaj novega. In komaj se malo navadi, že ga spet "motimo" z nečim drugim. Tudi ti grehi, ki jih počnemo med dieto niso kar tako in zato nas potem črviči, pa prebava je spet drugačna itd. Tako da, kot so ti že pisale ostale, kakšen dan si vzami pavze, da se umiriš, potem pa spet veselo dalje. Saj nismo tu, da bi kogarkoli obsojale ali kritizirale. Vse imamo le en cilj - izgubiti kilograme. In ker smo ljudje pač različni ( hvala bogu), je poti do cilja toliko, kot je ljudi. Ampak edino važno pri vsem skupaj pa je, da pridemo do cilja. Pa četudi po velikih ovinkih, važen je le cilj. In prav gotovo ga boš dosegla. Mogoče s kakšnim ovinkom več, ampak cilj bo tvoj. Zatorej, pogumno dalje !!!!! marjanca45

marjanca45  

29. sep 2005 7:47

Migla, jaz pijem šumeče tablete kalcija, magnezija in tu in tam železa. Pa kje si, da imaš 38°C ? Daj pošlji kakšno stopinjo k nam. marjanca45 Sporočilo je spremenil(a) marjanca45 dne 29. sep 2005 07:50:38

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

29. sep 2005 8:06

Lep pozdrav!! Hvala Marjana, si pa res od sile.Moram reči, da znaš potolažit, dat voljeza naprej.Resnično se bom potrudila.Samo odločit se moram gdaj??Mogoče že danes, ne vem??Lanes ima danes odlično kosilo me ma, da bi jo posnela. Tuna ti imaš super kg.Kje so tisti časi? Migla, od kje si,da imate tako toploto?? čao helena45

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

29. sep 2005 8:06

sem v Egiptu in mi nikar ne zavidajte. Ponavadi je tako, ko nekaj imaš, to ne ceniš. Sama si želim dežja, čistega zraka, čistoče in štiri letne čase. Dopust je nekaj, živeti tu dlje časa , pa je zopet nekaj drugega. Sploh ne veste kako ste lahko srečne. Slovenija je tako lepa. Mislim, da bi vse, ki hujšate morale jemati vitamine. Knjiga 90 dnevna ločevalna dijeta tega ne omenja, ali pa nisem zasledila. Kaj pravite na to. Migla

marjanca45  

29. sep 2005 8:21

Migla, kaj ti živiš v Egiptu ? Koliko časa si že med peskom in kamelami ? Glede vremena in letnih časov pa ti dam prav. Letos sem bila na dopustu pri 40°C in 90-100% vlažnosti zraka in sem prav pogrešala našo klimo. Saj je lepo hoditi po svetu, ampak še lepše je pa priti domov. Še en dokaz, kako je svet z računalniki majhen. Tako daleč smo narazen, pa vendar tako blizu. Ja, pa tablete pivskega kvasa jem že kakšna 2 meseca, ker so mi zelo začeli izpadati lasje. Moram priznati, da se mi je stanje izboljšalo. Helena, ne sili se. Ko bo telo pripravljeno, ti bo kliknilo v glavi. Vsaka stvar, ki jo počnemo na silo, ni ta prava. Brez panike, je rekel Švejk - in prav je imel. marjanca45 Sporočilo je spremenil(a) marjanca45 dne 29. sep 2005 08:59:37

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

29. sep 2005 8:58

Evo še moje poročilo o 1. vodnem dnevu...uspelo mi je!!!! Cel dan sem bila samo na vodi in čaju z limono. Dopoldan je kar šlo, popoldan tudi še, čeprav so se mi plani spremenili in sem bila doma, namesto, da bi se potepala. Zvečer sem imela pa krizo, ker sem za hčerki kuhala večerjo, pa zase za danes spekla piščančja nabodala, pa solato pripravila....takrat so se mi pa sline cedile, samo sem se nekako premagala. Bila sem sicer malo bolj "švoh" ampak drugače pa brez problema. Tehtnica mi po 1. vodnem dnevu (10 dni kasneje kot je po dieti 3md v knjigici) kaže -6 kg, cm pa tudi v povprečju - 6 cm. Do konca bi rada izgubila še 6 kg...upam, da bo šlo, glede na to, da grejo v 2. in 3. krogu kg počasneje dol. Marjanca res si prava mama tega foruma, vedno za vsakogar najdeš spodbudne besede. Helena fino, da si se odločila, da ostaneš v naši družbi. Tejcica srčno upam, da v službi vse v redu, še bolje pa, da bi si našla službo v katero bi z veseljem hodila. Migla verjamem, da pogrešaš našo lepo Slovenijo, pa saj najbrž prideš kaj domov. Picika dobrodošla nazaj! Aja..tudi jaz vsako jutro vzamem eno multivitaminsko šumečo tebleto ali pa kozarec cedevite. Punce ali poleg Marjance še kateri izpadajo lasje oz. kakšni so vaši nohti sedaj med dieto. Mislim, da sem brala, da Montignac celo zaradi diete priporoča vsakodnevno uživanje kvasa. Malo sem razmišljala, da si ga nabavim. claudia12

marjanca45  

29. sep 2005 9:01

Claudia, tudi moji nohti so bili groza, sedaj pa je tudi to dosti boljše. marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

29. sep 2005 9:24

Pozdravljeni vsi skupaj! Jaz sem še tu in še vedno veselo na dieti,danes imam sadni dan! Ja,Marjanca,kar vse tri mesece mislim dat skoz.Pa,zakaj pa ne.Trenutno sem zelo motivirana in dobro vem kaj me čaka. Lanes,včeraj sem bila cel dopoldan v Celju,sem peljala hčerko k ortopedu. Sem srečala Tuno,ampak je bilo časa za samo nekaj besed.Tuna,sva s punco vse uredile,končali sva pa ob dveh!Grozno mi je takole hoditi po bolnicah,to čakanje te res ubija,pol pa iz Celja direkt v službo.Noro! Picika,tebe se pa še spomnim.Kajne,kako težko je obdržat te novoizgubljene kile.Res se je treba trudit. Egiptčanka Migla,lahko ješ za zajtrk vedno eno vrsto sadja in za škrobno kosilo samo krompir,ampak,ali se ne boš potem preveč naveličala diete,če boš jedla tako enolično.Mislim,da je kar dobro jesti zelo raznoliko hrano,ne vedno ene in iste stvari. Smile28,saj smo tudi drugi opazili,koliko novih vas je in vsem želim veliko uspeha pri hujšanju.Kostanj pa jej na š dan. Beba,tvojga pa najbrž skrbi,da te kateri spelje.al pa ga je strah,da ga boš preveč ožulila. Tejčica,glavo gor,mi bomo držali pesti zate.Upam da ti bo uspelo obdržat službo,če pa ne,sem prepričana,da boš kaj kmalu našla še boljšo.Drugače se pa namesto z hrano ukvarjaj z hčerkico,prinesla ti bo veliko več zadovoljstva,kot pa basanje.Ko te bo naslednjič prijelo,da bi odprla hladilnik,ti kar pobaš punčko in jo pelji ven na sprehod,na kakšno igrišče in videla boš,da boš mal pozabila skrbi ko boš videla njen srečni obrašček.Otroci nam dajejo moč in njihova ljubezen ja tako neizmerna,da lahko zaradi njih premagamo še tako visoke prepreke. Helena,no,ne ga nam tako lomit.Kdo nas bo pa zjutraj zbujal tule na forumu.Sej pride dan,ko imamo vsega dovolj,a je že naslednji dan spet sončno vreme. Claudija,je vodni dan uspel? Nenya,nisi edina,ki obožuje arašide.Men so odlični tisti neslani arašidi,ki so praženi brez olja in jih tudi mimogrede pojem celo vračko. Joj,tako sem vas brala,da sem pozabila zajtrkovat.Se že bašem z banano.Danes sem sadna. Vanesa,če se ne motim,sta danes tudi s tvojim sadna. Bobby,čestitke,le tako naprej. Goga,tudi ti ponovni začetek.Tokrat se ne damo,kajne! Rožica,si še z nami!Kako ti kaj gre? Ksusta,kako zdaj,si imela včeraj oh dan.Napisala si s dan,to je sadni dan.Če si imela oh dan si jedla prav in če ti ni do sladkarij,tudi velja za večerjo sadje.Ampak na jedilno čokolado pa ne bi smela pozabiti.Na oh dan za večerjo bi morala pojest rebro jedilne čokolade in verjemi mi,že marsikatera je bila čisto pikasta,ker je ni jedla in je bilo takoj bolje,ko jo je začela jest. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

29. sep 2005 10:28

Zdravo vsem! Marjanca45, res se mi je življenje spremenilo, saj sem kot pravijo drug človek. Odločila sem se popolnoma sama brez vsake pomoči. Nisem imela nobene posebne diete, jedla sem vse, vendar res zelo malo. Tako da je pri 3MD količinsko veliko hrane. Zraven sem malo kolesarila, hodila in obiskala enkrat tedensko fitness. Rezultat je opazen. Vmes sem doživljala tudi krize, sama sebi marsikaj dopovedovala in se tudi bodrila. Kakšen kg sem kdaj pa kdaj tudi pridobila, vendar si nisem dopustila, da se vrnem na staro pot. V lanskem letu mi je teža nihala kot za stavo, zato sem se odločila da 3.1. začnem s 3MD in izgubila 13kg. Zvedela sem še za ta forum in evo nekako gre. Se pa izredno hitro zredim, shujšam pa počasi, vendar se tudi počasi daleč pride. Psiha občasno dela 100 na uro. Povem naj še to, da imam holesterola za izvoz, tako da sem na tabletih. Picika sama sebi se ne smeš smilit in vse gre. Tako je, glej poztivno !! Helena45, tako se govori in dela. Po knjigah pa nikar ne posegaj, izberi svojo pot in vztrajaj na njej. SAJ BO ŠLO !!!!! Marjetka Cvetka, sej že žulim, ker imam široke kosti. Dobr da ne mislim shujšati do idealne teže, to bi kosti ropotale ker ima 72kg. Nasportja se privlačjo, ha,ha. SMO VSE POD HRIBOM, ENE POD MANJ ENE POD BOLJ STRMIM. ZMOGLE BOMO, ČE BOMO TAKO HOTELE, PRETIRAVAMO PA BOLJ DA NE. IMAM PRAV? Še to ! Včasih ko grem po nakupih in se usedem v kakšnem kafiču, pijem kavo (grenko) in malo opazujem ljudi. Verjemite, da me je prav groza. Vedno več je debelih , da ne govorim o otrocih. Prav smilijo se mi, saj vem kaj vse sem sama prestajala, pa vendar bila vedno nasmejana. Seveda leta tudi naredijo svoje, mogoče sem bolj trdna ali kaj, ne vem. Pošiljam vam lepe, čeprav deževne pozdrave !!!!!!! beba

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

29. sep 2005 10:29

Spet bom "vaša" za nekaj časa. Pa ne vem, če se bom imela čas oglašati, ker imam v službi kar gužvo, ampak javljala pa se vam pa bom - vsaj enkrat tedensko - kot Robi. OK? Kak teden vas nisem brala, pa je spet nekaj novih kandidatk za suhice zraven. Pozdravljene in pogumno! Marjetka Cvetka, tudi meni je včeraj kar nekaj kliknilo in padla je odločitev za vsaj 1 mesec ločevanja po načelih 3MD. Tako sem se odločila tudi pri drugem krogu, pa sem potem kar podaljšala na 3 mesece, bomo videli, kaj bom spesnila tokrat. Zadnje časa sem ga kar nekaj biksala in popoldne na hitro pospravila kake kekse ali pecivo in so se maščobne celice spet napihnile. Sem namreč preizkušala recepte z bučkami, ki jih je bilo letos pri nas res veliko. Ja, telo je res bogo, ker ne ve kaj hočem, ali se zrediti ali ohraniti težo. No, včeraj sem imela nekakšen B dan - za zajtrk 2 jabolka, za kosilo grška solata (bila je božanska!), za večerjo pa sem se najedla domačega grozdja. Dokler je grozdje še na trti, bom imela najbrž še kdaj tako večerjo. Po kosilu sem počakala več kot 4 ure in v želodcu ni bilo težav, nasprotno, v primerjavi s prejšnjimi dnevi sem imela prav prijetno lahek občutek. Danes sem na sadju in popoldne se bom odločila, kdaj uradno začnem - moram malo splanirati praznovanja in še luno bom skušala loviti za sadne dni. Marjanca, za step aerobiko se najbrž nisi odločila, ali pač? Zaradi križa in kolena, mislim. Zadnjič sem v trgovini našla zloženko z reklamo za to v Konjičanki. Imaš kaj več informacij? Tudi mene namreč mika... Rožica, oprosti, ker sem spregledala, a si ti še na vzdrževanju, a se greš novi krog? Lep pozdrav vsem, še posebej pa hribolazcem, vam kar zavidam, kje vse ste bili. Jaz si letos želim še na Veliko planino, potem pa bom zadovoljna s svojo skalco. Encijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti