Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. jun 2005 11:36

Andrinaa, no vidiš, da ni tako hudo. Malo volje, pa zaupanja vase, pa gre. Boš videla, da ti bo iz tedna v tedna lažje. Kil pa vedno manj............ Papilon, tudi jaz kot Maychi mislim, da je boljše, da izpustiš npr. Š ali OH, kot pa sadnega, ki te lepo očisti in olajša za kak dekagram. V kolikor pa prestavljaš vodni dan, mislim, da je boljše, če začneš po njem z B, saj je to lažja hrana za izpraznjen želodec. OH je po moje "težka" hrana po takšnem dnevu. Nekje je nekdo že zapisal, kako je s prestavljanjem dni, pa pojma nima kje, ko pa toliko pišemo. Če se bom spomnila, bom pogledala doma, ker sem si to zapisala, samo nimam zapiskov v službi. Se bom potrudila. marjanca45

marjanca45  

23. jun 2005 11:45

Darchy in Marjetka cvetka, pa kaj je en dan proti večnosti - ha ha ha !!!!!!! Pa najbolj važno stvar sem pozabila napisati : moj Žiga pride danes domov !!!!!!!!!! Me je klical, da so že na avtobusu iz Poreča do Kopra, potem pa v Kopru na vlak, v Celje pa jih gre iskati oče od enega prijatelja. Punce, danes bo pa žuljenje !!! Pa sem res nora, kako ga pogrešam, tega mojega sončka ! Zunaj tako zelo sije sonce vsak dan, samo sonce bo zame posijalo, ko ga bom lahko stisnila k sebi. Mame smo pač res mame, čeprav sem jaz malo drugačna mama. Ponosna sem nanj, da je preživel prvi "dopust" brez mene, pa nase sem ponosna, ker sem vse to preživela brez prevelike panike. Res pa je, da sem bila maksimalno zaposlena. Pravzaprav je bil torek edini dan, ko sem imela mir in sem ga posvetila mojemu najljubšemu opravilu - branju knjige. Saj sploh nisem navajena takšnega miru in tišine. Sedaj pa spet stara pesem, ki mi je pa vseeno ljubša. Joj, rožice, kako komaj čakam večera !!! Me je poklical in povedal, kaj naj mu skuham - špagete s polivko. marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. jun 2005 12:51

Naužijta se danes drug drugega,Marjanca. Jaz bom pa v soboto mojga dragega spustla samega na morje.Joj,kako bomo punce uživale.En teden brez dedca,ha,ha!Verjetno bo njemu bolj dolgčas,kot pa nam. Ej,otroci pa špageti,očitno vsi obožujejo to. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

23. jun 2005 13:03

Ja, Marjetka Cvetka, imaš prav. V rinini knjižici je res 91 dni. Jaz pa sem gledala po jedilniku, ki sem ga dobila n anetu (saj veš, tisti prazni jedilnik, da si lahko datum zraven pišeš pa to-tamje pa samo 90 dni!). Evo, zdaj vem, zakja sem dobila kile nazaj! Pozabila sem zadnji sadni dan! Darchy

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. jun 2005 13:21

Ok,Darchy,problem smo rešili! Ej,šibam jaz v službo. Adijooooooooo! Marjetka cvetka

papilon  

član od: 13.6.2005

sporočila: 11

23. jun 2005 13:29

Najboljš bo, da podaljšam kar za en teden, da bo ziher. Sicer pa, če bom premalo shujšala, sem itak imela namen mal podaljšat - prav dosti mi ne more škodit. Še vprašanje: ali lahko jem sadje namesto večerje na B in Š dan (na OH pa se itak ne odpovem večerji). Sem navajena jest sadje za večerjo, pa tud za zajtrk in kosilo ter še vmes. Kar pa se tiče mojega izpuščanja dnevov - mislim, da ne bom naredila veliko škode, če enkrat ne delam po načrtu; sicer pa ne bom edina grešnica na forumu. papilon

marjanca45  

23. jun 2005 13:41

Papilon, v knjigi piše, da naj bi jedli za večerjo polovično količino hrane, ki smo jo jedli za kosilo. Mislim, da to ni napisano kar tako. Tu in tam sadje za večerjo po moje ne bo tak problem, ampak pravilo pa to naj ne bi postalo. Telo s to dieto navajamo na drugačno presnovo in kaj dosti ga jaz na tvojem mestu ne bi motila. Sicer pa pravijo, da ima sadje tisti pravi učinek zjutraj, ko v želodcu še ni druge hrane in se na ta način njegovi vitamini z lahkoto "preselijo" v telo, ki jih potrebuje. Imaš prav - grešnice smo pa vse, ene manj, ene več, ampak važno je, da se vsaj v veliki večini vsaka drži tistih osnovnih pravil prehranjevanja, ki vodi k cilju - zmanjšanju kg in cm. marjanca45

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

23. jun 2005 13:51

Punce, saj še ni petek, pa ste že tako dobre volje. Marjanca, kar vidim te, kako se ti smeji. Glej, da boš danes ponoči kaj spala, da ne boš samo sina hodila gledat. Govorim iz lastnih izkušenj. Ko gresta otroka v ponedeljek v LJ se mi dopade, da imava z možem malo miru. V hiši je taka tišina, da kar ušesa bolijo. Sedaj se običajno vračata ob četrtkih, pa že komaj čakam, da ju polubčkam in malo stisnem k sebi. Se hecno sliši, ampak nimata tudi onadva nič proti in tudi sram ju ni, če kdo vidi. Darchy, to bo to. Ta dan ti je dal po duši (kilah). Vidiš, kaj ga pa tako lomiš. Sadni dan izpustiš. Groza! Marjetka Cvetka, jaz bom tudi slamnata vdova. Mož si bo vzel nekaj dni s prijatelji. Imajo vsakoleten moški vikend. Pravi, da mu takrat ketno malo popustim. Veš da smo na istih dneh. Vitamini na sto in en način. Spet pišem tole celo uro. Mejte se! Gobica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

23. jun 2005 17:52

Marjetka Cvetka, tudi jaz imam danes sadni dan, ampak brez kuhanja, saj je ozračje brez tega dovolj vroče. Meni zadoščajo jabolka, breskve, zelena in paradižnikova solata, semena, mogoče še kakšen arašid. Pozdravi punce! Marjanca, lepo, da se ti sin vrača, saj vsako mamo skrbi, povsem naravno. Darchy, prosim pošlji še meni geslo za album! Andrinaa, lepo je bilo prebrati tvojo izjavo, da si pridna. Vidiš, da je res super, da lahko vedno nekomu poveš, da si pridna, da si lažja toliko in tolilko. Hujšanje s pomočjo našega foruma je res nekaj naj naj naj..., saj veste, kaj mislim. Pozdrav! riba-ribica

marjanca45  

24. jun 2005 6:16

Dobro jutro, rožice ! Moj otrok je končno varno prispel domov ! Ves popoldan sem bila nemirna, čeprav me je klical, kdaj približno bo doma. Ves čas sem hodila gledat na balkon, kje je in potem sem ga končno zagledala. Malo sem že pozabila, kako je velik. Je bil tudi on vesel, da je doma. Pa kako sem ga objemala, pa cmokala, sploh nisem mogla stran od njega. Kar naprej sem hodila za njim po stanovanju in se ga dotikala, ga božala. Saj razume, da drugače pač ne gre, da se bom umirila. Mi je pa rekel: "Hvala še enkrat, da si mi zaupala in me pustila iti." Kaj naj še rečem ? Mi je povedal, kaj vse ( no, vse verjetno res ne ) so počeli, koliko so se smejali, skratka imeli so se krasno. Pohvalila sem ga, da ni zlorabil mojega zaupanja, da me je klical, kot sva se dogovorila in mi na ta način olajšal življenje v teh dneh. Je pa rekel, da so ostali fantje v petih dneh, kar jih ni bilo doma, poklicali domov le po 2x, edino on me je klical vsak dan. In njemu ni bilo odveč, je rekel. No, pa sem preživela. Iskrena vam hvala za vso vzpodbudo, za to, da ste se mi pomagale odločiti. Verjemite, da je bila odločitev zelo težka, sem pa sedaj ponosna nase, da sem prestala to preizkušnjo. Hvala vam še enkrat. Lisička, tudi moj otrok je navajen, da sem takšna, kot sem, da ga tudi pred drugimi stisnem k sebi ali pa cmoknem, čeprav to težko, ker se mora skloniti k meni. In vsi prijatelji me poznajo, da sem pač malo drugačna mama. Ko si pa pisala o tem kako tvoja dva hodita v LJ, mi je jasno, da to čaka tudi mene, saj mi že sedaj govori, da bo študiral v LJ. Ampak do takrat imamo še 2 leti, za kateri pa vem, kako hitro bosta mimo. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti