Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

13. sep 2005 9:20

Marjetka-cvetka, medve sva pa res ta pravi ! Očitno sva obe pisali istočasno oz. tako, da jaz nisem prebrala tvojega pisanja in po moje sva glede tega, kako je po končani dieti, ubogo Nenyo čisto zmešali. Samo meni je res sedaj neprimerno lažje. Res pa je, da je potrebno biti kar "zategel", da te vsaka hrana ne premami. Veš, ne vem pa, kdaj bo pri nas spet internet. Zaenkrat nič kaj ne kaže. Pa se mi ne da kregati z mojim velikanom, ker ga imam poln kufer, pa še kako potovalko zraven - hi,hi,hi. marjanca45

marjanca45  

13. sep 2005 9:32

Tabina, sem kar čakala včeraj, če boš mogoče pa le prišla. Škoda res, mi je pa jasno, da so otroci definitvno na prvem mestu. Pa saj se bom še dobili, ker bo vsak plačal eno rundo - ha,ha,ha. Veronika, upam, da ti tvoji, ki jim kuhaš, znajo ceniti tvoj trud ! Za 6 ljudi ! Sem pa tudi jaz pogruntala določene finte in večkrat skuham kaj takega, da je treba le kaj dodati ali odvzeti, da sva oba z otrokom zadovoljna. Je pač hudič, ker ne je nobene zelenjave. Sicer pa me je včeraj malo potolažil Olinin mož, ki je tudi antizelenjavni dečko, pa zelo dobro izgleda, tako, da se ne jezim več kaj preveč. Škoda se mi pač zdi, da moj otrok "zamuja" krasen del prehranjevanja. Ali katera gleda Jamie Oliverja in "kuharijo" v angleških šolah ? Meni je kar slabo zraven. To, kar so jedli naši otroci v vrtcih in osnovnih šolah je amerika !!!! vsaj v Slovenskih Konjicah. Le pire so imeli iz vrečke, ostalo pa odlično hrano. Večkrat sem ga šla iskati v času kosila in sem videla, kaj je imel na krožniku. Se spomnim, koliko staršev je tam jemalo kosila za celo družino. In tudi to, kar je sedaj kot srednješolec je neprimerno boljše od tega, kar vidim po TV. Povedali so, da otroci tudi po 6 tednov (!!!) ne gredo na blato. Si predstavljate !? Kakšno samozastrupljanje telesa je to. Živi obup. Pa navaden kos kruha z marmelado bi bil boljši kot to, kar jedo. Res sem šokirana. marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. sep 2005 11:07

Oj,Marjanca,upam da nisem katere odvrnila od hujšanja,ampak meni se zdi kar mal težko ohranjat težo,predvsem imeti vseskozi toliko disipline in volje.Na srečo obstaja naš forum in s pomočjo njega mi nekako kar uspeva. Sicer pa naj bo puncam in fantu kar jasno,da ne morejo po končani dieti navalit na hrano vsepovprek.Se boste morali kar vso življenje pazit,tu ni kaj! Ja,jaz sem tudi gledala Jamieja in mi je tud slabo postalo zraven.Hamburger in pica,pa pica in hamburger. Najbrž sploh ne vedo da obstaja na svetu jed,ki se imenuje kruh z marmelado.Za jabolka in jogurt pa še najbrž tudi niso slišali.Ja,smo Slovenci glede zdravega prehranjevanja kar na visokem nivoju.Sploh pa ,ker me gospodinje še znamo kuhat doma. Ubogi angleški otrok pa dobi v šoli hamburger,doma pa še eno vrečko čipsa,pa je dober za ta dan. Tudi na naši šoli imajo zdravo in raznoliko prehrano,moji punci tudi kosilata v šoli,potem pa še tako ali tako doma.Sicer pa šele ob treh prideta iz šole,kosilo pa imajo ob dvanajstih,tako da sta že lačni. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

13. sep 2005 11:36

Zdravo punce!! Zopet sem na forumu,pospravila sem stanovanje.Kosilo še naredim, potem grem na kolo. Ne vem, če sem na pravem forumu sem gledala slike, pa saj imate lepe postave. Kakšno hujšanje?? To sploh ni potrebno pri vas.Claudia12 kje imaš pa ti preveč?? Super ste punce ni kaj!! lp helena45

Katky  

član od: 25.4.2005

sporočila: 6

13. sep 2005 12:22

Hojla! Evo mene po dooolgem času. Končno sem začela z dieto oz. sem že v 2/3 Vsem ki zbirate pogum in motivacijo (kot sem jo jaz na začetku) sporočam samo to, da si ne postavljajte datuma kdaj boste začele ampak kar jutri HOP takoj začet in se ne obračat nazaj! Jst zdej kar ne bi nehala tko mi je že zlezlo pod kožo! NO, še to povem, da sem shujšala 5 kg v 1/3 in tudi ko sem se en vikend pregrešila sem imela po tem vseeno 1 kg manj ( se je to še kateri zgodilo? ) Pa vprašanje za vas: ali je katera prekinila dieto predčasno? Ker se bojim da bom kmalu dosegla tisto težo ki si jo želim, ker če mi bojo šle kile tako dol kot do zdaj bom sama kost - res! Pa meni full paše skoz razmišljat o hrani - kaj bom jutri lahko jedla in podobno, mogoče se s tem malo matram, ampak meni je full fino Aja: kje lahko vidim slikice? Sporočilo je spremenil(a) Katky dne 13. sep 2005 12:22:49

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

13. sep 2005 12:41

Čao, Helena45 in ostale!! Kaj naj povem o sebi? Okrogla vse življenje, tudi sedaj, stara 45let (kmalu 46), visoka 168 cm (že lezem dol), doma z Gorenjske. Če me spomin ne vara si tudi ti gorenjka. Hujšam peto leto, izgubila že kar veliko kg. Zaenkrat imam trdno voljo da izgubim še 6-7kg, včasih pa me tudi hudičevo zanese, kot npr. včeraj. Več pa ne, saj je moje osebno mišljenje da bom 100% uspešna če kg obdržim, čeprav jih bo 10-15 preveč. Pretiravati pa tudi ne smem, saj bom potem preveč kičasta. LP beba

marjanca45  

13. sep 2005 13:02

Beba, pa potem boš preveč gubasta v obraz, pa joške bodo visele.......... Govorim iz lastnih izkušenj. Zdaj pač dam kozmetični industriji več zaslužiti za ne vem koliko žavb. Ampak vseeno ne bi zamenjala prej napisanega za moje "stare" kile. Pa saj nimam več 20 let in sedaj se to pač vidi. Kaj hočemo. Počutim se pa kot bi imela 30 let. In to mi je najvažnejše. Res je pa večja umetnost kilograme po dieti obdržati. marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

13. sep 2005 13:03

Katky dobrodošla, čestitam za tvoje izgubljene kilograme. Po mojem je najbolje da dieto nadaljuješ do konca, ker v 2/3 ponavadi kg stojijo, v 3/3 pa gre le še malo dol, nič pretiranega. Kar se pa albuma tiče smo že na začetku rekle, da bomo geslo delile samo tistim, ki bodo tudi sliko prilepile. Beba nekaj ne razumem, a hujšaš pet let brez prestanka, ali hujšaš, pa se zrediš, pa spet hujšaš itd.? Zdaj pa naj vam malo pojamram-JAZ SEM TULK PREHLAJENA- bi zdajle šla najraje direkt v posteljo pod kovtr, pa toplega čajčka, pa eno govejo juhico bi pojedla. Tako pa moram biti še eno celo uro v službi. Joj kul je men hudo, da se že prav sama sebi smilim. Lp tuna

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. sep 2005 13:09

Ej,Tuna,mal še pa bo! Mene služba še čaka.Sem pravkar pojedla krožnik stročjega fižola in mal krompirčka zraven. Uživajte v prečudovitem vremenu! Marjetka cvetka

marjanca45  

13. sep 2005 13:21

Marjetka-cvetka, ob tvojem pisanju sem vedno tako zelo lačna, da se mi kar blede. Pa si moreš misliti, da ves dopoldan jem jabolka, pa da še vsaj dve uri ne bom mogla nič drugega dati v sebe. za znoret !!! Tuna, veš, pa ne bi bilo slabo, če bi kak dan odležala v postelji. Običajno smo tako prismojeni, da vse take stvari prebolimo stoje. Tak prehlad je po moje ker en fajn napor za telo, mi pa mu pri tem nič ne pomagamo. Usmili se tvojega shujšanega telesca in ga pusti kak dan v postelji. Saj bodo v službi preživeli, če te kak dan ne bo. Mogoče bodo pa celo veseli, da boš nehala širiti bacile naokoli ! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti