13. sep 2005 9:32
Tabina, sem kar čakala včeraj, če boš mogoče pa le prišla. Škoda res, mi je pa jasno, da so otroci definitvno na prvem mestu. Pa saj se bom še dobili, ker bo vsak plačal eno rundo - ha,ha,ha.
Veronika, upam, da ti tvoji, ki jim kuhaš, znajo ceniti tvoj trud ! Za 6 ljudi ! Sem pa tudi jaz pogruntala določene finte in večkrat skuham kaj takega, da je treba le kaj dodati ali odvzeti, da sva oba z otrokom zadovoljna. Je pač hudič, ker ne je nobene zelenjave. Sicer pa me je včeraj malo potolažil Olinin mož, ki je tudi antizelenjavni dečko, pa zelo dobro izgleda, tako, da se ne jezim več kaj preveč. Škoda se mi pač zdi, da moj otrok "zamuja" krasen del prehranjevanja.
Ali katera gleda Jamie Oliverja in "kuharijo" v angleških šolah ? Meni je kar slabo zraven. To, kar so jedli naši otroci v vrtcih in osnovnih šolah je amerika !!!! vsaj v Slovenskih Konjicah. Le pire so imeli iz vrečke, ostalo pa odlično hrano. Večkrat sem ga šla iskati v času kosila in sem videla, kaj je imel na krožniku. Se spomnim, koliko staršev je tam jemalo kosila za celo družino. In tudi to, kar je sedaj kot srednješolec je neprimerno boljše od tega, kar vidim po TV. Povedali so, da otroci tudi po 6 tednov (!!!) ne gredo na blato. Si predstavljate !? Kakšno samozastrupljanje telesa je to. Živi obup. Pa navaden kos kruha z marmelado bi bil boljši kot to, kar jedo. Res sem šokirana.
marjanca45