Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

13. sep 2005 8:09

Beba zdravo!! Jaz sem danes tut na sadju, nama bo lažje. Daj se mal opiši seveda ,če hočeš!! Grem pospravljat, da se mal zamotim!!Namreč zelo rada grešim. Čao,čao helena45

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

13. sep 2005 8:12

Tuna, vidim, da si me že vključila. Sem z Obale. Lahko se mi katera pridruži ali pa jo spotoma poberem. Oglasite se! majdad

Nenya  

član od: 12.9.2005

sporočila: 11

13. sep 2005 8:37

Pozdravljene! Berem že nekaj časa, zdaj sem pa zbrala pogum, da se vam pridružim. Sem v zadnjem mesecu in moram reči da mi je precej huje kot na začetku. Parkrat sem grešila in zdaj mi ful dišijo pica in sladkarije. Zaenkrat se še držim nazaj, govorim si da sem preblizu koncu da bi zdaj začela klecati. Meni so najtežji 3. in 4. dan. 3 zato ker se mi zdi, da je po 1. in 2. dnevu 3. dan kosilo zlo uborno, zato sem pri sladkarijah v nevarnosti da mal priredim količine. Ali je ok če 4. dan jem neslane arašide zraven (kosilo in večerja) po vsem tem času sem se samega sadja že malo naveličala? Ne vem kako je če začneš pozimi, ko je izbira sadja ful manjša. 2. dan si velikokrat privoščim pečen krompir, imam tako super ponev, da dam olja samo žličko ali pa sploh nič pa je vseeno zlo dobro. Še nekaj me zanima, ali bi bilo ok če bi 1. dan pila kavo z melkom če bi jedla za kosilo nekaj mlečnega in 2. dan kavo s sojinim mlekom, če bi sojo dodala ali jedla za kosilo? Ali je katera tudi taka kofetarica? Kaj pa tretji dan ali lahko zraven torte kavo ali čokolado s smetano? Povejte mi ali je to normalno da sem shujšala zaenkrat le za cca 10 kg (mesec in pol sem se striktno držala diete in tudi kasneje nisem hudo in pogosto grešila), vem da je pri centimetrih velika razlika, ampak imam še slab mesec in se mi zdi da ne bom uspela zgubiti še 10 kg, namreč rada bi malo shujšala na zalogo, da ne bi takoj preveč nazaj dobila. Tiste, ki ste na vzdrževalni, ali je potem kaj lažje? Opazila sem da sem tudi če sem grešila, pojedla občutno manj kot prej, hitro me je začelo tiščati v želodcu. Jaz hrepenim po palačinkah s čokolado, višnjami in smetano - ali je to na vzdrževalni dovoljeno? Punce, ste pravi navdih, lepo je da ste postale kar ena velika družina in da se družite izven tega foruma, super. Sotrpinka Nenya

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. sep 2005 8:40

Hojla! Vidim,da ste uživale včeraj na srečanju. Bobby,ti si pa res frajer,ni kaj.Le tako naprej! Jaz tudi na sadni dan jem zelenjavo,predvsem paradižnik,papriko in kumare. Zdejle si pa grem privoščit eno veliko jabolko! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

13. sep 2005 8:52

Nenya,tretji mesec je res kritičen,saj se vsega skupaj že rahlo naveličaš,vendar kar zdrži še malo,kajti zdaj boš pregurala lažji del,težje delo te še čaka.Vzdrževanje teže je veliko bolj mukotrpno delo,kot pa samo hujšanje,je pa boljše zato,ker si lahko sam izbiraš obroke. Neslane arašide si lahko privoščiš na sadni dan,pa tudi zelenjavo lahko ješ,če si se sadja naveličala. Največ kil ti gre dol prvi mesec,drugi mesec teža ponavadi stoji,tretji mesec pa gre še malo dol,tako da boš kar težko izgubila še deset kil.Drugače se pa tudi po končani dieti drži ločevanja,seveda pa brez vrstnega reda.Pa še vedno enkrat na teden sadni dan in enkrat na teden sladka večerja. In če hrepeniš po palačinkah,saj se jih lahko privoščiš na OH dan za večerjo tudi sedaj,pač mal pazi na količino,da ne boš preveč pojedla. Glede kave ti pa ne morem nič svetovat,ker je jaz sploh ne pijem,mi je ogabna! Torej,kar veselo naprej,veš men se ful lušta hamburgerja,pa si ga sploh ne privoščim,ker vem,da so bolj oči lačne! Marjetka cvetka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

13. sep 2005 9:04

Nenya, ta kriza ni nič novega. Mene je "zvilo" 14 dni pred koncem, vendar sem s pomočjo rožic na tem forumu pa le zdržala. Po moje to ni nič nenavadnega, saj se po tolikem času točno določenega zaporedja dni človek kar malo naveliča. Lahko te pa potolažim, da je po koncu neprimerno boljše, zato se splača vztrajati, kar si že sama ugotovila, saj si najhujše že preživela in ti ostane le še finale, zadnja tretjina. Dieto sem končala pred skoraj petimi meseci in je vzdrževanje teže zelo enostavno. Hrano ločujem le znotraj posameznega obroka, do kosila še vedno jem sadje, sladkarije pa 1x tedensko. 1x tedensko imam tudi sadni dan. Pri količinah hrane ne pazim kaj preveč, sploh pri krompirju in prebrancu, ki se jih sploh ne morem prav najesti. Res pa je, da krompir jem le 1x tedensko. Skratka, vztrajaj, ker ti bo potem neprimerno lažje. Glede neslanih arašidov na sadni dan: tu in tam na sadni dan jem po 1 pest raznega zrnja - študentfuter, ki me res nasiti in potem imam kar nekaj časa mir s skominami. Tudi neslani arašidi so zraven. Samo ne jih pojesti kar celo 200g vrečko. Ja, zimski čas je malo težji za začetek oz. sploh za dieto, ker je, če drugega ne, sadje in zelenjava precej dražja. Ampak se da zdržati. Palačinke, ki si jih tako zelo želiš lahko ješ na OH dan kot sladkarijo - ne 10 kakšnih, 1 ali 2 po moje ne bo hudega. O kavi ti ne vem napisati kaj pametnega, ker je ne maram.(!) Teh 10 kg je pa tudi nekaj, nikar jih tako slabo ne glej ! Očitno nisi imela toliko viška, da bi jih šlo kaj več stran. Pa še pri cm se ti kar veliko pozna, kot si sama ugotovila. Sama pa veš, koliko znoja si med dieto do sedaj preznojila, koliko si grešila in rezultat je to, kar ti pokaže tehtnica in meter. Punca, lepo zdrži še ta mesec dni, potem pa ti bo veliko lažje, res. Piši nam, pa ti bomo pomagale in te vzpodbujale !!!!! marjanca45

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

13. sep 2005 9:11

Živjo! Evo držala obljubo in prilepila eno slikco v album. Kokos veliko sreče v službi...upam da ti uspe!!!!!!!!!! Vodene koze pa so del odraščanja in bodo hitro mimo. Marjanca 45 hvala za izčrpno poročilo, verjamem da ste uživale in se naklepetale. Upam, da se tudi me iz okolice Ljubljane kaj dobimo, sem že ene dvakrat predlagala, pa ni bilo nobenega odziva. Neya dobrodošla...-10 kg to je super!!!!! Se mi zdi, da sem nekje zasledila, da koliko kg shujšaš je odvisno tudi od tega koliko viška imaš...več je viška več kg gre dol, če pa imaš manj viška pa gredo tisti kilogrami počasneje dol. Glede kave...jaz jo vsak dan pijem grenko z malo mleka, pa gredo kg vseeno dol in se ji ne mislim odpovedati. Tudi jaz sem taka kot velika večina...zjutraj ne morem mimo tehtnice in če je šlo dol sem cel dan vesela, če je šlo pa gor pa sem totalno razočarana. V petek imam 1. vodni dan in sem se odločila, da se v soboto zjutraj stehtam, potem jo pa spravim v najbolj temen kot stanovanja za vsaj en teden. claudia12

Marjetka cvetka  

13. sep 2005 9:13

Tako,jabolko sem pojedla,se pa nekam ne morem odtrgat proč od računalnika. Sem sama doma in računalnik je čisto moj. Če katera nima početi kaj pametnega ali pa bi rada pozabila na hrano,tukaj je nakej za vas: http://bistreglave.com/ Mejte se lepo! Marjetka cvetka

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

13. sep 2005 9:16

POzdravljene! KAVA - vedno jo pijem z mlekom. Trenutno se grem dieto že tretjič in sem vedno, tudi, ko sem jo imela prvič, vsako jutro pila kavo z natrenom in res malo mleka, pa mi je vseeno uspelo po prvih 3. mesecih znebiti blizu 20 kg. Občutki Nenya pa so podobni pri vseh. Grozno se navličaš kar naprej premlevati kaj gre skupaj in kaj ne, posebno še, če kuhaš še za druge. Sama imam to čast, da kuham za 6 družunskih članov s tem, da se gremo 3 dieto skupaj. Danes sem mesna - skuhala sem cel "kotel" segedina, bomo jedli vsi. Jutri bo na jedilniku pasulj, naslednji dan pa široki rezanci z zelenjavo. Tako ne bo potrebno za ostale 3, ki so nedietni, kuhati posebej. Marjetka cvetka - ti si res pravi blagoslov, saj si ena redkih, ki dosledno odgovraja na vprašanja sotrpink. LP; VEROVNIKA

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

13. sep 2005 9:19

ravnokar prebrala zadnjo stran vaših sporočil. zelo mi je žal, da nisem uspela spoznati shujšanih mariborčank na včerajšnjem srečanju. žal je zatajilo premostitveno varstvo med vrtcem in službo...da otrok ne bi sam čakal s čistilko sem pač morala urno in direktno iz službe po njo. Pa drugič. Včerajšnji mesni dal je bil preživet z bistveno več sadja ko bi lahko, sicer pa brez grehov. uresničile so se vse slabe napovedi, prišla sem na svojo zgornjo mejo v zadnjih 2 letih. ne znam si sicer predstavljat večnega ločevalnega prehranjevanja, se pa ne sekiram preveč, ker vem, da mi bo s 3md uspelo. ponovno. pa več kot je kg lažje grejo dol;) hm, saj vem...slaba tolažba... lep dan vsem. tabina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti