Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

3. sep 2005 23:37

Hojla Skozipadalica, tuid moja dva sta gledala nogomet. Imam 12 let starega sina, ki že 3 leto trenira nogomet pri Publikumu in seveda, da sta sin in v.d možek gledala nogomet in se repenčila pri vsakem zgrešenem golu. Kljub temu, da moj sin trenira nogomet mene pravzaprav ne zanima. Sina pa že grem kdaj pogledat na kakšno tekmo. "Fižolov zos" po domače me je naučila pripravljati tašča. Stročji fižol narežem na recimo 1 do 2 cm in dam kuhat ter posolim. Ko je kuham na olju prepražim moko, da zarumeni, dodoam strt česen, da zadiši in takoj prilijem zajemalko vroče fižolove vode. Ko se se moka poveže z vodo jo skozi cedilko (grudice) vlijev v fižol. Lahko dodaš še papriko in malo paradižnikove mezge. Za nas dietnice pa moka na škrobni dan ne pride v poštev pa jutri zase ne bom uporabila moke ampak si bom omako ločila in vanjo pretlačila kuhan krompir, Ki zgosti omake. Mojima pa ponavdi zraven naredim pire krompir. Tudi temu se bom odpovedala in bom jedla krompir v kosih. Kar lačna postajam, ko ti govorim o hrani. Grem kar spat, da se ne pregrešim. Če imaš željo postati prof. RP in imaš možnosti ter voljo opravljati maturo poskusi, ker dobre učiteljice, ki delajo z veseljem so vedno dobrodošle.saj polepšajo učencem dneve in jih veliko naučijo. Nočko. LANES

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

4. sep 2005 5:05

Dobro jutro!!! Luthien danes sva na sadju, če ne bom spet grešila.Dobro, da še tebe ne potegne mož na tekmovanje. Grem vslužbo sem cel dan,bomo videli kako bo, Vam zvečer povem. Skozipadalica bravo,tako moraš, če se odločiš za kakšno stvar, greš, kupiš, odpelješ. Pomoči sploh ne rabiš,si čist neodvisna, pa saj si že povedala.Še enkrat bravo!!! Lepo preživite dan,čimbolj lenobno, razvajajate se. Uživajmo življenje!!! Lep pozdrav helena45

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

4. sep 2005 10:56

lep pozdrav punce olina in marjetka cvetka - ne moreta verjet kok je lepo pogledat sporočila in videti da se je nekdo spomnil tisti poseben dan. res vama hvala!!! vsem želim en lep dan! vipercat

neznan uporabnik

4. sep 2005 13:26

ojla. lanes, so se mi kar sline pocedile .....jaz sem mislila da boš kuhala fižolovo omako z onega navadnega fožolja, zato se mi je zdela čudna kombinacija. saj je dobro ali zvečer je pod blazino tako toplo............ :) na podobni način ga tudi jaz kuham, na š dan, ko si kuham juho. skuham fižol in še drugo različno zelejavo, potem pa namesto tistemu karkoli se že reče v ponvi preskočim in vlijem polovico pasiranega paradižnika, pa malo začinbe, obvezno koper pa kumino in to je to. glede kumine...če katero kaj napenja. mene je zadnjič tudi. bilo je grozno. pa sem si mislila če jo dajejo v hrano, da tako ne napenja in čaj, pa sem poskusila kar surovo, zrna. sem vsipala ščepec kar na roko dala v usta, malo pregrizla, kot tablete pa kozarec vode in čudež se je zgodil. čez pol ure ni bilo ne sluha več od napetega želodca..... helena, prav imaš.najbolj je da grem sama, ker če čakam fanta ne bi bilo še danes pulta. pa še cel naslednji teden. bi rekel da tega itak ni treba. čeprav za ta pult ni bil ravno proti, ampak po njega pa ne bi šel. pa e bi že šel sam, bi kupil najlepšega ki bi bil tudi zelo drag. jaz sem dobila skoraj 3 metre za 4 jurje. sicer je oblečena iverca ampak dandanes je itak vse iz iverce. pri takih stvareh se ni dobro zanašati na moške. ker je prej treba nov avto kot pa kaj novega v kuhnji......in tako je. če rabiš nekaj novega in maš denar, si vsedeš v avto, greš, kupiš, pripelješ, ali ti pa kar oni, pa še zmontirajo ti če je kaj večjega. daandanes, v času emacipacije žensk skorajda ni dela, ki ga ženska ne bi naredila, medtem ko pa moška stran pa bolj peša. ....mogoče je krivo to, da preveč razvajamo svoje drage.... kakor koli že,.......... lep pozdrav

sasy  

član od: 27.7.2005

sporočila: 12

4. sep 2005 13:55

Lanes, glede tašče imam tudi jaz boljšo taščo od mame. Zame je ona zakon in jo tudi spoštujem. Zame bi naredila vse. dosti je teh morastih besed, bodimo raje pozitivne. Pri nas na gorenjskem je danes tako lep sonček, da je človek kar boljše volje. Včeraj pa sem mislila, da nas bo kar odplavilo. Imam majhno belo muco, ki jo je tako strah dežja in grmenja, da se takoj skrije. včeraj je tako grmelo, da sem se tudi jaz hotela skriti z njo, vendar me je še kar nekaj preveč, da bi šla lahko v njeno skrivališče. Da ne bom vedno samo težila s svojimi problemi se pogovarjajmo kaj drugega. (ampak ko bom v krizi, ali se lahko še vedno obrnem na vas?!?). Že enkrat sem prosila za geslo , da dam v naš album tudi svojo sliko, prosim za geslo!!!! Vidim, da vas je kar nekaj , ki se ukvarjate z otroki. Moja želja je bila že od malega, da bi postala vzgojiteljica. Ker sem bila v osnovni šoli očitno preveč "pridna" me doma niso pustili, da bi šla v vzgojiteljsko šolo. Morala sem v gimnazijo, čeprav se mi tudi sanjalo ni , kaj bom potem počela. po gimnaziji sem hotela na šolo za socialno delavko defektnih otrok. Tudi to mi ni uspelo, saj je bilo to za moje starše premalo. Tako sem pristala na poklicu ekonomista, ki pa tudi slučajno ni zame. Še vedno sem nora na otroke in moram reči , da me tudi otroci že od nekdaj zelo lepo sprejmejo. To je tista resnica; otrok najbolj ve , kdo ga ima rad in upošteva njegove želje, pa čeprav je še tako majhen. Moja sodelavka je pred 4 dnevi rodila prvega otroka- fantka. Ko sva ga šli včeraj z hčerko pogledat v bolnico se nama je kar milo storilo. Jaz bi takoj imela še enega, vendar sem za to že malo prestara, za vnuka bom morala pa še malo počakati, da hčerka naredi šolo in da si najdefanta , ki bo pravi za njo. Lp iz Gorenjske, sasy

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

4. sep 2005 17:47

Helena, zaenkrat se še držim. Jaz pa maraton, se hecaš?!?. Ne vem, kam bi joške in rit skrila (oziroma odložila). Paše mi edinon orientacijski tek, kjer itak ni pomembno ali tečeš ali hitro hodiš, glavno da najdeš vse točke v čim krajšem času. Pa še po gozdu je. Zdržva danes, jutri je pa mesek. Lanes, prav imaš, pogovarjejmo se o bolj veselih stvareh. Če pa boš v krizi, smo pa tukaj. Upam, da velja tudi zame. Skozipadalica, prav si povedala, "če imaš denar". Jaz jahko gledam po stanovanju kolikor časa hočem, pa mi to nič ne pomaga. Je pa res, da že malenkost, za malo denarja, lahko spremeni prostor in nas potolaži. Moške pa smo razvadile. Saj se tudi jaz lotim marsikatere tehnične stvari, za katero bi mož "moral" poskrbeti. Ampak saj tudi oni opravljajo razna gospodinjska dela, skrbijo za otroke....kar včasih ni bilo v navadi (je to bilo samo žensko delo). luthien

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

5. sep 2005 6:36

Dobro jutro! Kje ste vse, a še spančkate? luthien

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

5. sep 2005 6:52

Evo me, dobro jutro. Doma smo izklopili internet- saj se spomnite 400. 000 sit - zato berem in pišem samo v službi. Sem porabila pol ure časa da sem vse prebrala, kar ste napisale čez vikend. Marjetka cvetka hvala ker si prilepila sliko. Možu pa povej da sem študij že končala, v fitnes pa začnem danes hodit.... Lanes jaz sem tudi iz Celja in vsaki dan v Mercatorju, tako da se lahko dobiva na kavi. Samo zdaj razmišljam 100 na uro, ali slučajno učiš ali si učila tudi moje otroke. Na kateri šoli delaš? Marjetka cvetka ko boš imela naslednjič v planu priti v Celje povej, pa se bomo zbrali na kofetku, pa kakšno bomo rekle a ne... Jaz sem imela ta vikend čisto OH. Se mi je zdelo, da sem ful pojedla, toda ko sem danes napisala v moj zvezek kaj sem jedla, sploh ni bilo tako grozno.Ampak sita sem bila pa tako kot bi vola pojedla. Zdaj jih imam za lep čas dovolj. A je katera včeraj gledala Jamia Oliverja - sploh ne morem verjeti, kakšno hrano jedo v britanskih šolah. Sem kar začela razmišljat kako je pri nas, ampak koliko mi otroci povejo je kar vredu, raznolika in zdrava. Zdaj grem pa še malo delat, se oglasim še kasneje. Lp tuna

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

5. sep 2005 7:39

Tuna, ne morem odpreti tvojega sporočila, lahko mi pa pišeš direktno na službeni mail: gorica.vrhovsek@nlb.si Čao, Goga GOGA VRHOVŠEK

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. sep 2005 9:43

Zdravo, rožice ! Končno spet jaz iz mojega mrka !!!! Zdaj pa mi gre že res zelo na živce, da sem doma odrezana od vas. Bom očitno morala počakati, da bo moje dete lahko malo boljše hodil, da bo končno kaj uredil ta internet. Torej, v soboto mi je končno ratalo priti na Ribniško kočo. Ne morem verjeti, s kako lahkoto sem hodila v najbolj strm del, pa ves čas sem si žvižgala in pela. Ampak, ko je pa bilo treba iti dol, me je koleno zelo izdalo, in če ne bi imela kolenčnika oz. neke vrste steznik, sploh ne bi mogla hoditi, vsaj zadnje spuste ne. Ko sem prišla domov, sem še komaj hodila. Za popenit !!!! Zdaj vidim, da si moram pošlihtati koleno, sicer bom en velik revež, saj res ne prenese nobenih večjih naporov. Drugače pa je bilo krasno, najedla sem se borovnic in brusnic. Pa preznojila in pokurila po moje kar nekaj kalorij. Grešila nisem nič čez vikend. Ampak se vseeno počutim tako "polno", napihnjeno, tako, da bom imela danes in v sredo sadni dan. Saj ne bo težko, ko pa bom ves dan zdoma. Kokos, kako sem vesela za tebe !!!!! Pa boš spet nekaj časa v drugem okolju. Vidiš, da se vedno najde nekaj, kar nas postavi pokonci, samo scagati ne smemo ! Sasy, forumovci smo kot pravi zakonci - skupaj v dobrem in slabem. Lanes, bi bila kar vesela, če bi moj otrok bil tvoj učenec. Všeč mi je to, kar pišeš o vzgoji, o delu z otroki. Res pa je, da je vaše delo vedno težje, vedno bolj zahtevno, ker so otroci zelo drugačni od tistih časov, ko smo bili mi majhni in so bili za nas učitelji skoraj kot bogovi. Tudi moja mami je bila učiteljica ( 4. razred osemletke) in ja vedno govorila, kako se je v vseh letih zelo spremenilo. Jaz sem iz Sloveskih Konjic, tako, da če se boste kje našle v Celju mi povejte in se vam pridružim. Skozipadalica, ti si pa res prava faca. Tisto s kuhinjo je super, tisto z nogometom pa še bolj. Imaš prav, da je velikokrat boljše, da same kaj naredimo, kot pa iz tedna v teden prosjačimo moške, naj se nas usmilijo. Tudi jaz sem bila vedno človek hitrih odločitev in dejanj in vse živo sem počela sama. Sedaj pa zaradi hrbtenice nisem več takšna, je pa sin najbližje, da ga hitro zagnjavim in mi pomaga ( zeankrat še - ha ,ha ha). Grem spet na delo veselo, pa se še beremo kaj. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti