3. sep 2005 23:37
Hojla Skozipadalica, tuid moja dva sta gledala nogomet. Imam 12 let starega sina, ki že 3 leto trenira nogomet pri Publikumu in seveda, da sta sin in v.d možek gledala nogomet in se repenčila pri vsakem zgrešenem golu. Kljub temu, da moj sin trenira nogomet mene pravzaprav ne zanima. Sina pa že grem kdaj pogledat na kakšno tekmo. "Fižolov zos" po domače me je naučila pripravljati tašča. Stročji fižol narežem na recimo 1 do 2 cm in dam kuhat ter posolim. Ko je kuham na olju prepražim moko, da zarumeni, dodoam strt česen, da zadiši in takoj prilijem zajemalko vroče fižolove vode. Ko se se moka poveže z vodo jo skozi cedilko (grudice) vlijev v fižol. Lahko dodaš še papriko in malo paradižnikove mezge. Za nas dietnice pa moka na škrobni dan ne pride v poštev pa jutri zase ne bom uporabila moke ampak si bom omako ločila in vanjo pretlačila kuhan krompir, Ki zgosti omake. Mojima pa ponavdi zraven naredim pire krompir. Tudi temu se bom odpovedala in bom jedla krompir v kosih. Kar lačna postajam, ko ti govorim o hrani. Grem kar spat, da se ne pregrešim. Če imaš željo postati prof. RP in imaš možnosti ter voljo opravljati maturo poskusi, ker dobre učiteljice, ki delajo z veseljem so vedno dobrodošle.saj polepšajo učencem dneve in jih veliko naučijo. Nočko. LANES