Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

3. sep 2005 16:03

Ravnokar sem naredila kremšnite-in srčno upam ,da se bom pri eni ustavila.Hvala vsem ,ki ste se angažirale in mi razložile kako gre s temi slikami.Sasy kaj ni vredu ,ko spoznaš ,da nisi sam.Pa še potožimo se lahko druga drugi, pa je zunaj takoj sonček.Helena res nimam problemov s postavo toda ne misli,da se ne pazim.Sama pri sebi mislim-da sedaj ko nismo več v tako zelo rosnih letih kakšen kg ni nikoli odveč,če si preveč suh si pa zguban to je živa resnica.In me moramo tudi tu paziti.Če se veliko gibljemo kar se ponavadi ne, je še najbolj fino.V sredi septembra gremo na gobe.In že sedaj vem da bom z 2 kg nazaj .Kmečki turizem,družba in dobra hrana-le kako se boš temu odrekel,čeprav ful hodimo.Je katera iz koroškega konca? Tja namreč gremo. joli

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

3. sep 2005 16:09

Hojla dekleta! Končno sem si vzela tudi jaz čas za vas. Dobrodošle in lepo pozdravljene vse nove. Tudi jaz sem še med svežimi, pa se občasno, ko mi čas dopušča kar vključim v pogovor. Toliko ste že napisale od mojega zadnjega javljanja, da ne vem kje naj začnem. Najprej pozdravljam vse nove, ki so se nam pridružile in pogumno odločile za dieto. Kar vztrajno, saj bo šlo. Sasy, no vidim, da so naše besede pomagale in že bolj vedro gledaš naprej. Poskušaj se izogibati negativnih ljudi in misli le pozitivno. Vem, da je težko, saj te prizadene tvoja mami, a poskušaj se ograditi in biti srečna v svoji družini, ki ti stoji ob stgrani. Na srečo nimam težav ne z mamo in ne s taščo. S taščo se celo razumem bolj kot z mamo oz. me ona bolj razume kot moja mama in mi veliko svetuje ter me podpira. Je zelo razumljiva, ljubeča, duhovna in razgledana ženska. Zelo podoben ji je tudi moj v.d. možek, s katerim se tudi dobro razumem. Moja mami pa ima včasih težave sama s sabo in zna biti včasih tudi težka in dostikrat nisva na isti valovni dolžini, a jo kljub temu poiskušam razumet, ker takšna pač je. Je pa moja mama, me imama rada in poiskuša to pokazati včasih na čuden način. Verovnika dobrodošla, sicer te bolj pozno pozdravljam, a boljše pozno, kot nikoli. Jaz se še vedno počutim nova na forumu, saj se poredko oglašam, a se kar prijetno počutim in dodam kar nekaj vrstic, ko si vzamem čas. Poiskušam se vključiti v pogovor in še kateri pomagati in vzpodbuditi, tako kot so one mene. Berem, da imate spet album s fotografijami. Ko se bom odločila in bom poiskala kakšno fotko narejeno pred dieto vas bom prosila za geslo. Moram se vam pa pohvalit. Danes sem se stehtala, ker sem včeraj imela sadni dan in že imam 67 kg. Torej sem shujšala že 6 kg po tej dieti. Kar ne morem verjet. Zaenkrat mi uspeva brez grehov, čeprav sem že začela delati. Berem, da ste uspešno preživele prvi šolski dan. Jaz sem že pozabila, kako je staršem prvošolčka, ker je moj sin v osmem razredu devetletke. Sem pa sama ponovno "prvošolka" oz. učiteljica prvošolcev, česar se zelo veselim, saj so ti otroci najbolj odkrita bitja in se jih lahko veliko nauči, lahko se pa tudi sam od njih veliko naučiš, če seveda želiš. Pred tremi leti sem bila prvičl v 1. raz./9. Čeprav me je bilo sprva zelo strah, sem kmalu začela uživat in z učenci nadaljevala še v 2. in 3. razredu. Prejšnje šolsko leto pa smo se s solzami v očeh poslovili. Mamice prvošolcev, nič strahu, otroci so prilagodljivi in večino se bodo naučili preko igre. Samo pomagajte jim pri težavah, poslušajte jih, ko bodo govorili, čeprav boste imele glavo polno skrbi. Bodite z njimi in se z njimi veselite, saj so vaši sončki. Moja sin je že skoraj najstnik in ga tudi poskušam poslušat in razumet, čeprav mi včasih ne uspeva najbolje, se pa učim. Saj veste naši nas imajo v malem mezincu in nas poisklušajo malo "naflancat". Le rade jih imejmo pa bo vse ok. Spet sem se razčvekala, bom kar končala. Še nekaj. En problem imam. Včeraj sem imela sadni dan. In spet me je bolela glava. Spet na sadni dan. Dopoldan sem v službi malicala suhe slive in marelice, opodan pa študentsklo hrano. Ali bi mi lahko suho sadje ali oreški škodovali? Je imela katera že podobne težave? Mi veste povedat, kaj bi lahko bil vzrok? Tudi jaz sem iz Celja in sem takoj za kakšen čvek. Katera pa je še iz okolice Celja? Lepo se imejte pa brez grehov. LANES

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

3. sep 2005 16:47

Lepo pozdravljena Lanes!!! Večkrat nam piši, tudi jaz sem iz okolice Celja.Če mene glava boli,premalo pijem to pri men drži.Ti si še suho sadje jedla, še toliko več jo moraš spit. Lep pozdrav in bodi čim bolj prijazna z malimi. helena45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

3. sep 2005 18:46

Hojla! Lanes,moja starejša hči je tudi v osmem razredu devetletke.Sem drugače iz Šoštanja,vendar sem v Celju mimogrede,večkrat grem z puncama v kino v Planet tuš,kjer mi je najbolj všeč.Lanes,imaš pa super službo,ampak,kako pa kaj živci!Jaz jih izgubim že pri dveh tečnobah,da imaš pa ob sebi cel razred razgrajačev,uh! Moj sadni dan je propadel,ker so mi moji pojedli vso sadje,na srečo imam še nakaj paradižnika,tako da bo za večerjo.Komaj sem uspela še rešit nekaj grozdja za jutrišnji zajtrk.Tako sem za kosilo jedla stočji fižol v solati.Pa dobr no,se ne sekiram preveč,ker isem na strogi dieti,ampak samo na ohranjanju teže. V trgovino se mi pa danes res ne da! Pa spet ta dež! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

3. sep 2005 18:51

Strinjam se, da človeka glava boli, če premalo pije. Mišljena je voda, da ne bo pomote in bo kdo pil preveč alkohola. Kdaj in kje bo naše srečanje v Mariboru? Če se prav spomnim, je bilo nekaj govora o Lentu, ker ena od forumašic tam dela. Lp riba-ribica

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

3. sep 2005 19:35

Pozdravljena Marjetka Cvetka! Veš, Če imaš svoj poklic in otroke rad jih znaš "nahecat" sploh najmlajše, da upoštevajo pravila. Preko igre jih kaj naučiš in utiriš v šolski red. Delaš jim pa medvedjo uslugo, če jim ne postaviš pravil, ker potem si pa res lahko adijo z živci. Ampak se da, samo z otroki se je treba pogovorit in jih upoštevat. Če upoštevaš ti njih in jih sprejmeš takšne kot so, ti bodo sledili. Je pa potrebna doslednost in zgled ter poštenost, brez tega ne gre. Ker otroke ne moreš nalagat, ne da se pretvarjat, z njimi je potrebno biti odkrtir. Sicer bi pa bilo prav, dq je tako tudi med odraslimi, a se velikokrat distanciramo, da nismo prizadeti, okoriščeni. Ja veš z lastnimi otroki je pa drugače. Lasten otrok je tvoj in do njega si drugačen. Zase vem, da sem včasih preveč zahtevna, a včasih premalo dosledna. Naši otroci nas poznajo in nas večkrat vržejo na finto, pa jim popustimo, ker jih imamo radi. in s tem jim naredimo včasih več škode kot koristi. So pa naši, oz. mali mi in če se od njih učimo vidimo, da so oni naše ogledalo in v njih lahko opazimo napake, ki so pravzaprav naše napake. Tako lahko mi ob otrocih popravljamo naše slabosti, katere ne opazimo. Ampam se da. Včasih je hudo, ko so težki, a ti z objemom in malimi pozornostmi vse vrnejo. Mislim, da sem včeraj res premalo pila. Bom bolj pridna pa bom več pila... ampak vodo, da se razume riba - ribica (joke). Danes sem imela beljakovine. "Zaluštalo" se mi je kislega zelja, tzato sem naredila segedin golaž in mi ni bilo potrebno delati dva kosila, ker imata tudi moja dva rada. segedinar. Jutri pa bomo verjetno jedili fižolovo omako in pire krompir ali pa krompirjeve murke in solato iz stročjega fižola. Oboje je, če prav vem dovoljeno na škrobni dan, če se ne motim. Zase bom morala le ločiti hrano preden bom dodala moko, zabelo, ali maleko in maslo v pire. Moj sin ima skoraj vsak dan treninge nogometa v Celju, zato sem tudi jaz večkrat na Hudinji v Planetu ali pa v Merkatorju. Lep zvečer, kjub dežju. LANES

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

3. sep 2005 20:15

Kokos, čestitam za službo. Vem kaj pomeni biti brez službe. Smo komaj pred kratkim prišli domov, smo bili na Celjskem maratonu do Logarske doline (mož je tekmoval). Sem se še kar držala, samo za večerjo sem nam pripravila šmoren (cesarski praženec), pa sem ga "mogoče" malo preveč pojedla (namesto sladice). Jutri je pa sadni dan. Sem utrujena, grem pod tuš pa naredit vaje (da mi bo hrbtenica hvaležna) pa v posteljo. Se več slišimo (beremo) jutri. luthien

neznan uporabnik

3. sep 2005 22:06

šele sedaj se oglašam. danes sem cel dan nekaj štorkljala po stanovanju. zjutraj navsezgodaj sem letela v baumaxa po delovni pult za kuhinjo. sem si omislila, da bi na eni steni po celi bil pult. in sem šla. je bil en prijazen fantič, ki mi ga je izrezal po mojih željah. me je malčudno gledal , ko sem mu rekla da naj kar vreže z žagico, da se pač ne bo lepo videlo, ker jaz nisem preveč občutljiva. kuhinja je že pa tolko stara, da tisti nenatančen rez ses sploh ne opazi in zdaj kar luštno zgleda. me zanima kako dolgo bo to spet držalo pri meni, saj sem si tapult omislila šele včeraj. no in potem sem ta dvameterski pult zložila v avto in sem letela z njim po ljubljani. v avtu se je videl samo ena velika plšča, šoferja skoraj ni bilo.v vsakem ovinku sem ga držala, da mi ne bi pobegnil. no, taka sem jaz. nepestano nekaj prestavljam sem in tja po stanovanju. in ko si kaj omislim, letim z avtom in kupim in potem prevažam nemogoče stvari. vse to za moje dobro počutje. sedaj sem z kuhinjo za en čas zadovoljna. nevem kaj mi bo spet prišlo v napoto.že en čas sumim hodnik. inšele takrat, ko sem vse to zrihtala sem šele kuhala kosilo. juhico. žal tokrat brez bučk, ker so bile pretrde in sem obe vrgla proč. žal. ampak juha je pa bila odlična. lanes, kakšna pa je fižolova omaka? kako jo narediš? sicer pa morem povedat, da maš super poklic. jaz sem hotela prav tako iti razredni pouk, ampak nimam mature in se nisem mogla vpisat. tako da sem izbrala drug poklic. prav tako delo z ljudmi. ampak ne samo z otroki, ampak vse generacije. no, upam da mi bo uspelo. samo še malo, pa bo. glede razmišljanja z otroki pa maš prav je razlika, ker do lastnega otroka te veže brezpogojna ljubezen in hitro popustš, če boš pa v šoli gojila brezpogojno ljubezen do otrok pa bodo res hitro po tebi skakali. treba je sklepati kompromise. sem se spet malo razpisala. fant gleda tekmo in tako imam dovolj časa. čist je noter padel in do konca tekme niti ne bo opazil. hja moški in nogomet. ravno se je razburjal ker so naši zgrešili prazen gol.... a gleda še kera od vas? jaz sem pri tem topa. pri tem pa nimam niti enega moškega hormona za nogomet. amapk hvala bohgu da je tako, drugače bi sedaj sedela v celju, navijala kljub temu da bi bila mokra kot cucek, kot vsi tam. lp

neznan uporabnik

3. sep 2005 22:07

..................in mimoooooooooo gooola!!!!................. cime je spez zgrešil... hja, spet.... hehehe

neznan uporabnik

3. sep 2005 22:09

in lavrič čez gol..........ponovna akcija naših , ampak mimo gola........................

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti