Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

29. sep 2005 10:29

Spet bom "vaša" za nekaj časa. Pa ne vem, če se bom imela čas oglašati, ker imam v službi kar gužvo, ampak javljala pa se vam pa bom - vsaj enkrat tedensko - kot Robi. OK? Kak teden vas nisem brala, pa je spet nekaj novih kandidatk za suhice zraven. Pozdravljene in pogumno! Marjetka Cvetka, tudi meni je včeraj kar nekaj kliknilo in padla je odločitev za vsaj 1 mesec ločevanja po načelih 3MD. Tako sem se odločila tudi pri drugem krogu, pa sem potem kar podaljšala na 3 mesece, bomo videli, kaj bom spesnila tokrat. Zadnje časa sem ga kar nekaj biksala in popoldne na hitro pospravila kake kekse ali pecivo in so se maščobne celice spet napihnile. Sem namreč preizkušala recepte z bučkami, ki jih je bilo letos pri nas res veliko. Ja, telo je res bogo, ker ne ve kaj hočem, ali se zrediti ali ohraniti težo. No, včeraj sem imela nekakšen B dan - za zajtrk 2 jabolka, za kosilo grška solata (bila je božanska!), za večerjo pa sem se najedla domačega grozdja. Dokler je grozdje še na trti, bom imela najbrž še kdaj tako večerjo. Po kosilu sem počakala več kot 4 ure in v želodcu ni bilo težav, nasprotno, v primerjavi s prejšnjimi dnevi sem imela prav prijetno lahek občutek. Danes sem na sadju in popoldne se bom odločila, kdaj uradno začnem - moram malo splanirati praznovanja in še luno bom skušala loviti za sadne dni. Marjanca, za step aerobiko se najbrž nisi odločila, ali pač? Zaradi križa in kolena, mislim. Zadnjič sem v trgovini našla zloženko z reklamo za to v Konjičanki. Imaš kaj več informacij? Tudi mene namreč mika... Rožica, oprosti, ker sem spregledala, a si ti še na vzdrževanju, a se greš novi krog? Lep pozdrav vsem, še posebej pa hribolazcem, vam kar zavidam, kje vse ste bili. Jaz si letos želim še na Veliko planino, potem pa bom zadovoljna s svojo skalco. Encijan

vanesag  

član od: 2.11.2004

sporočila: 18

29. sep 2005 10:37

Marjetka cvetka ja tudi jaz imam sadni dan.Hm,ne vem kako bo,se kar malo bojim.Nisem kaj preveč za sadje in še ko jem sadje sem ful hitro lačna.Mah bom že preživela nekako vanesa

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

29. sep 2005 10:40

Encijan,dobrodošla nazaj in veliko uspeha. Tudi jaz sem šla natrgat nekaj grozdja z naše brajde.Njami! Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

29. sep 2005 10:43

Vanesa,jaz si bom za kosilo naredila pečeno sadje.Men je zelo dobro.Različno svežo sadje narežen,dodam cimet,limonino lupinico,prelijem z sokom ene pomaranče,zavijem v folijo in pečem v pečici kakšnih dvajset minut.Doda se lahko tudi suho sadje. Če pa ti ni do sadja,lahko ješ tudi svežo zelenjavo-kumare,paredižnik,papriko. Pa sej bo šlo! Marjetka cvetka

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

29. sep 2005 10:55

Marjetka cvetka moj vodni dan je 100% uspel, še sama ne morem verjet, pa kako strah me je bilo. Tole varianto s pečenim sadjem bom pa tudi jaz prvi sadni dan poiskusila, sliši se čudovito ukusno. Večkrat pa si privoščim sveže grozdje, dokler je na vrtu še na razpolago. Tudi jaz včasih, ko grem na kakšno grenko kavo opazujem otroke, pravzaprav mladino in se mi zdi, da je res ogromno preežkih najstnikov in potem se zamislim, da sem bila jaz v njihovih letih kot trlica, pa se sedaj borim z odvečnimi kilogrami, kaj bo šele z njimi, ko odrastejo. Encijan dobrodošla med nami! claudia12 Sporočilo je spremenil(a) claudia12 dne 29. sep 2005 10:57:10

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

29. sep 2005 11:07

Encijan, ne bom šla nikamor. Po tem mojem hribolazenju mi je postalo jasno, da moram nekaj narediti s kolenom, ker je to le malo prehudo. Sedaj me boli kar naprej in res ni fino. Pa res ste za občudovati vse, ki se še enkrat lotite diete. Zase ne verjamem, da bi zmogla. Saj mi niti ne uspe, da bi zmanjšala obroke. Beba, bravo za tebe, res !!!! Tista prispodoba s hribi pa je ta prava !!! Tudi jaz sedaj veliko bolj opazujem ljudi okoli sebe in kar malo jezna sem na mame, ki imajo ob sebi take "lepe" okrogle otročke. Očitno jim ni jasno, koliko slabega jim delajo in kakšno hudo popotnico za življenje so jim dale. Tudi tukaj že dežuje. Pa kaj tam zgoraj jim ne bo nikoli zmanjkalo vode ? marjanca45

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

29. sep 2005 11:37

Nenya in Marjetka cvetka, pravita, da obožujeta arašide, pridružujem se vama. Kaj pa arašidov namaz? Vem, da ga moramo uživati v majhnih količinah in ne vsak dan. Spet smo pri zmernosti, kar je težje, če doma spečeš pecivo. Problem rešim tako, da takoj razdelim in meni ostane bolj malo. Edino mojega štrudla brez sladkorja noče nihče jesti. Pa nič hudega, naj nekaj še meni ostane, da ne bom tako suhcena. Tako, malo sem se ponorčevala iz sebe in svojih viškov. 2 tedna po 2. krogu sem še kar pridna, s pomočjo našega foruma morajo kilogrami takšni tudi ostati. Tudi sam sem med tistimi, ki preberejo še kakšno drugo knjigo o hujšanju. Marsikaj jim je skupnega: manj sladkarij, maščob, več zelenjave, čimmanj bele moke in predvsem red pri prehrani in ne kar tako mimogrede jesti med obroki. Kaj pravite, ali bi bilo koristno kar pri peki kruha pojesti malo kvasa, svežega, iz kocke? Daleč nazaj sem to nekje sllišala, če se ne motim. Namerava kdo obiskati jutrišnji vegetarijanski piknik v Limbušu? Če bo vreme lepo oz. suho, bom odkolesarila tja, da si vse ogledam in spoznam kaj novega. Beba, imaš prav, zmogle bomo, z večjimi ali manjšimi koraki, kakor pač komu odgovarja. Marjetka cvetka, ti kar večkrat pozabi jesti, ampak ne na glavne obroke, tiste stranske. Deževni pozdrav! Ali naj hodim peš okoli? riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 29. sep 2005 11:42:02

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

29. sep 2005 12:38

Izgleda, da imamo v skupini še enega moškega. Super! (Upam, da ni napaka) LP Migla

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

29. sep 2005 12:54

Migla, koga razen Robija ? marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

29. sep 2005 13:02

Lahko se zgodi, da boš jutri med njimi tudi ti.... Društvo bolnikov z limfomom je pripravilo peticijo za boljšo dostopnost do bioloških zdravil za bolnike z limfomom in bolnike z drugimi oblikami malignih obolenj. Z njo pozivajo Ministrstvo za zdravje in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, da je treba zagotoviti nova, najbolj učinkovita zdravila za vse bolnike, ki to potrebujejo. Prosim, poglejte, podpisite in posredujte naprej! http://peticija.over.net/bioloska_zdravila/ Hvala! tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti