Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

24. jun 2005 7:10

Pozdravljene bejbe! Sem fasala virus na računalnik, tako da cele 3 dni nisem bila na netu. Katastrofa, kako ste mi manjkale. Jaz imam pa danes sadni dan in ugotovila sem , da edino na S dan nikoli ne grešim, sadni dan vedno preživim brez grehov. Včeraj sem si kupila točno takšne hlače, ki sem si jih že dolgo želela, pa jih nikjer nisem dobila, tako sem vesela, pa še dobro zgledam v njih.veste jaz velikrat opazujem to našo mladino, ki hodi po svetu vsa zavaljena in šlavfasta in sploh mi ni jasno, kaj punce razmišljajo, pa še tako samozavestne hodijo okrog. V takšnih trenutkih si rečem, da sem prava mačka sploh sedaj proti koncu 91. dnevne diete. Mati dveh otrok, pri 32.letih, pa 57 kg imam. Vem pa da se tudi jaz v mladosti nikoli nisem sekirala za kg, s hujšanjem se ukvarjam zadnja 3 leta, pa upam da letos zadnjič, ker imam lep namen letos pridobljene kg tudi obdržati. Marjanca in Encijan, enkrat ko vaju prime, zdajle pa bi šla v hrib, javita, saj ne mislim, da danes, ali jutri, pač enkrat, po dopustu, pa bomo šle. Jaz sem bila včeraj zadnjič v fitnesu, je prevroče in se sploh ne da delat. Bom prekinila in prenesla ostanek v september. S čim se bom pa zdaj ukvarjala ne vem, ker je meni prevroče za vse. Marjanca mi smo bili prejšne leto na dopustu na Bohinju, božansko a preklemansko drago. Se mi zdi da so še hujši kot hrvati, ma kasirajo čisto vse, še uporabo gozdne poti.Tudi meni gredo Hrvati na živce, ampak kaj ko imajo lepo morje, otoke, pa še blizu je. Tako pač vsako leto pristanemo na Hrvaški. Mi gremo 23. 7. na Korčulo za 14.dni, se že veselim. Hvala Bogu da je petek, zdaj pa nas čaka dva dni samega uživanja, pa še super toplo bo,punce imejte se lepo in uživajte v poletju. tuna

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

24. jun 2005 7:12

marjanca, ko sem brala tvoje vrstice, sem prvo pomislila, d abi želela točno tak odnos z otroci. saj se že zdaj trudim in jo počasi šiv po šiv puščam malo od sebe. pa me je takos trah, čeprav vem, d ače otroku vzgojiš zaupanje, potem skoraj ni nekih razočaranj. pa ko v teh malih bučkah že zdaj take pubrtetniške misli letijo, kot so meni kakih 5 let kasneje, da s ekomaj zadržujem, da ne rečem kaj, ker potem bi utihnila enkrat za vselej, tudi ko bi šlo za res. si lahko mislite, da se 8 letne punce že poljubljajo??? tako v skrivnih kotičkih, kako sicer ne vem, ampak jaz do 6tega razreda sploh pomislila nisem na to! slik pa nihče nič ne dodaja :( kmalu bom prinelsa slike pred in med in po dieti ;) malo za vzpodbudo. spet imam malo več volje, mislim da sem vremensko (pre)občutljiv človek. ko je sončno ni problema za dietiranje. današnjega sadnega dne se kar veselim.... kaj vse tako pridneo štejete dneve diete? hmm, jaz seštevam dobre in odštevam grešne, pa sem kar skoz na prvem mesecu :)) kako je s sadjem zvečer. je nekdo spraševal, pa mene tudi zelo zanima. namesto večerje mi veliko bolj diši kakšna melona. lep, ne prenaporen dan. pa oglasite se kaj v mariboru, zdaj bo živahno ko se začne festival lent-čeprav druga kot otroških prizorišč skoraj ne vidim :) tabina

Katy026  

član od: 22.6.2005

sporočila: 4

24. jun 2005 9:08

Pozdravljene! Berem in berem in vidim, da ste v večini kar uspešne. Verjetno je treba za začetek trdna volja, pa gredo počasi kilogrami navzdol. Sem se odločila, da s ponedeljkom začnem tudi jaz. še po knjigo v knjižnico, potem pa veselo nad kilograme. LP Katy026

Katy026  

član od: 22.6.2005

sporočila: 4

24. jun 2005 9:20

Zdravo! Sem zdaj rahlo preletela spletno stran, ki ste jo priporočile. Ampak na mojo veliko žalost nisem nikjer zasledila mojega jutranjega buditelja...KAVE. Kako je pa s tem? Katy026

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

24. jun 2005 9:38

Hojla! Pozdravljene,drage moje!Kako kaj? Jaz pravkar srkam vroč peteršiljev čaj.Proti vročini se borim z vročino. Danes mi ni treba v službo.Tri dni uživanja.Juhuhu! Lisička,moj gre pa na preventivno-rekreativni oddih prek podjetja. Včeraj sem imela sadni dan in sem bila zelo pridna,saj sem ga preživela 200% brez pregreh.Zadnje čase sem ga precej biksala,nekaj mi je tudi zdravje nagajalo,slabo počutje,zdaj pa sem že prišla k sebi. In ne boste verjele,kako se mi z vsakim izgubljenim kilogramom dviguje samozavest. Danes imamo v službi prost dan,vendar bi vseeno moralo priti nekaj delavk na delo.Tudi meni je delovodja rekel,da se na delovnem mestu,sem ga pa tako nadrla,da mi je na koncu rekel,naj se danes fajn spočijem. Še nedolgo nazaj si nikomur nisem upala nič rečt in tako so me kar lepo izkoriščali.Bila sem strašno nesamozavestna,prava boječka. Zdaj pa se že znam malo postavit zase. Stokrat hvala za 3md in tišočkrat hvala vsem vam,da me spodbujate. Tabina,tudi mojo punco je najbolj trgalo,ko je bila stara kakšnih devet,deset let,zdaj pri trinajstih se je pa skoraj že zresnila.Prej jo je dajala strašna tma,ničesar se nisi mogel z njo zmenit,bila ja dobesedno nedostopna,vse je delala po svoje,nič ubogala. Zdaj pa je z njo veliko lažje sodelovat,večkrat se pogovarjama,ni kaj,veliko bolj odrasla in odgovorna je,čeprav pa še vedno majhen otrok. Oj,Marjanca,danes pa iz tvojega pisanja veje samo veselje.Ni kaj,priden je tale tvoj fant! Katyo26,bravo!Boš videla,da je tale dieta super.In ne nas prehitro zapustit,saj tukaj vsako novo dobesedno posvojimo in potem smo mal žalostnemko izgine iz foruma. Že nekaj časa pogrešam eno punco.Vipercat,kje si,vsaj mal se nam javi.Vsaj eno vrstico! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

24. jun 2005 9:48

Marjanca, pa si dočakala svojega velikana, prav rada bi vaju videla včeraj - no, pa saj si vaju kar predstavljam! Tuna, pa ti sploh rabiš hujšat? 57 kg! Ja kolk si pa velika? Zdaj pa ne vem, če bom sploh upala s tabo (in Marjanco) na kak hrib, da me ne bosta zadaj pustili, ko sta obe tok šlank in fit. Jaz bom pa jutri in v nedeljo tavala v Celju, ker me zob oz. rana še kar matra, in moram vsak dan hodit menjat trak. Včeraj sem kljub temu, da sem od zobarja prišla domov šele par minut pred 21-o uro, zvečer še telovadila in to dobre pol ure. (In danes nič ne čutim, pa to je super, šele zdajle sem pomislila na to.) Sem prav ponosna nase in odločna, da tako tudi nadaljujem. Ena dobra stran teh mojih zobnih težav je, da sem vsaj malo spoznala knežje mesto in se že malo orientiram, tako da se ne izgubim več kar tako, prej sem nameč poznala samo pot do sejmišča, center pa je bil zame španska vas. Je prav lušno mesto, morda mi bo pa kdaj dano, da bom imela tam službo. Bomo videli, kaj bo prinesel čas... Katy026, ti pa le pridno začni in ne nadoknadi ta vikend vsega za naprej, morda poskusi že jutri uvesti sadje za zajtrk, da ne bo potem prevelikega šoka. Držimo pesti zate! Čao, Encijan

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

24. jun 2005 10:28

Mene pa zanima, kako je s sladkornimi bolniki in to dieto. Ziher je že kje pisalo o tem... Namreč, če ima človek sladkorno, je ta dieta sploh zdrava? No, pa še moj komentar te diete. Fajn stvar je, ker se da veliko shujšati, ampak mi deluje nekoliko nerodno. Ena najboljših diet je omejitev OH in uživanje več beljakovin. Ta dieta vsebuje tudi to, ampak moti me potem sadje na beljakovinski dan - sadje vsebuje veliko sladkorja, ki pa je OH... Nekako mi ne gre v glavo... diling

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. jun 2005 12:16

Spet sem prišla malo klepetat. Ja, sem res dobre volje. Saj se tudi meni začnejo počitnice, ko jih ima Žiga. Danes spričevalo, potem pa 2 meseca in pol miru. Encijan, saj sem res mešna, ko stojim kot kaka kura z njim, pa ja tako velik, jaz pa tako mala. Dokler sem imela več kil, še ni bilo tako, sedaj pa sem se res skrčila. Glede hitrosti hoje pa se res ne rabiš bati. Brez skrbi, ne divjam več, sploh, če hodim s kom skupaj. Kadar hočem "divjati", grem sama, da nikogar ne motim. Tuna, tudi jaz razmišljam, kje imaš še preveč kil. Pri moji višini 170 cm imam 64 kg, pa se mi zdi, da mi nikjer nič več dol ne visi. No, saj bi se našel kakšen kg, samo potem bi pa že drugod bilo narobe npr. na obrazu, oprsja pa res ne bi bilo več. Sem kar zadovoljna s tem, kar imam. Želim ti pa lep dopust in po moje lep vsak tisti dopust, ko lahko popolnoma izklopimo, pa ne glede na to, kje smo. Da nas le zjutraj zbudi poln mehur namesto budilke ! Katy026 ti samo začni. Kave sicer ne pijem, ampak so druge rožice pisale o nesladkani, pa kavi brez mleka ali smetane itd. Poizkušaj se zjutraj prebujati s telovadbo, namesto s kavo. Drage moje, danes imam srečanje s sošolci in sošolkami iz gimnazije, ki jih nisem videla že vsaj 20 let. Komaj čakam. Gledala sem slike iz teh časov in sem tudi takrat po moje imela več kil, kot jih imam zdaj. Saj kar verjeti ne morem. Tabina, saj veš, da šole za starševstvo ni. Človek pač dela tako, kot misli, da je najbolje. Saj ne rata vedno, je pa res, da, v kolikor se starši ukvarjajo z otroci in se z njimi dosti pogovarjajo, si vzamejo čas zanje, otrok na ta način dobi neko zaupanje in ve, da, ko bo v stiski, obstaja nekdo, ki ga bo razumel, mu pomagal. Ampak danes je ob tem hitrem načinu življenja verjetno marsikdaj težko uskladiti vse skupaj, vendar vem, koliko let nisem imela časa za branje svojih knjig, ker sem jih brala sinu. Moje so prišle na vrsto šele veliko pozneje. Pa važno je po moje, da se z otrokom ukvarjata oba starša, saj mu vsak lahko da nekaj "svojega". Meni je to zelo manjkalo in sem izgubo moža verjetno poizkušala še bolj nadomestiti. Spomnim se, kolikokrat sem prišla mrtvo utrujena iz službe, pa je prišel Žiga k meni s kakšno prošnjo za kaj početi. Nikoli nisem rekla ne, ker sem vedela, da naslednjič ne bo več prišel k meni. In ko človek enkrat zamudi "ta vlak", je prepozno. Ni ga mogoče več priklicati nazaj. Zdaj, po tolikih letih sem vesela spoznanja, da sem ravnala prav in čeprav raste moj sin v enostarševski družini, je "ta pravi" fant. Brez skrbi, samo rada imej še naprej tvojo sončico, ji to pokaži in povej, pa ne moreš zgrešiti. marjanca45

tuna  

24. jun 2005 12:42

Encijan ja zdej sem že res precej shujšala cca. 9 kg od nekje marca. Velika sem 169, tako da zdaj sem že super. Imam še kar nekaj maščobe - airbackov - na riti in bedrah. Sicer pa imam jaz problem, ker se vsako zimo zredim za 5-10 kg in potem moram vsako pomlad hujšat, da mi je poletna garderoba prav. Ampak letos sem se odločila, da sfuram tole 3md do konca, potem pa bom šla po Montiju naprej. Se pravi moj cilj je obdržati te na novo pridobljene kilograme. Upam da mi bo uspelo, ker mi je vsako leto težje shujšati, ampak sem tako samozavestna s temi mojimi 57 kg, da kar letam po zraku.Glede kondicije pa sem bolj tako, sicer sem hodila zdajle 3 mesece v fitnes, pa med vikendi na hribe, ampak sem s kondicijo bolj tak, jaz potrebujem nekoga da me poriva naprej..:))). Lep topel poletni dan vam želim. tuna

tuna  

24. jun 2005 12:45

Encijan ja zdej sem že res precej shujšala cca. 9 kg od nekje marca. Velika sem 169, tako da zdaj sem že super. Imam še kar nekaj maščobe - airbackov - na riti in bedrah. Sicer pa imam jaz problem, ker se vsako zimo zredim za 5-10 kg in potem moram vsako pomlad hujšat, da mi je poletna garderoba prav. Ampak letos sem se odločila, da sfuram tole 3md do konca, potem pa bom šla po Montiju naprej. Se pravi moj cilj je obdržati te na novo pridobljene kilograme. Upam da mi bo uspelo, ker mi je vsako leto težje shujšati, ampak sem tako samozavestna s temi mojimi 57 kg, da kar letam po zraku.Glede kondicije pa sem bolj tako, sicer sem hodila zdajle 3 mesece v fitnes, pa med vikendi na hribe, ampak sem s kondicijo bolj tak, jaz potrebujem nekoga da me poriva naprej..:))). Lep topel poletni dan vam želim. tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti