10. mar 2005 16:57
Po vsem tem kar sem prebrala bo najbolje, če se preselimo v jamsko dobo. Tako bomo živali pobijali ( če ne bodo one nas ) samo da preživimo in njihovo krzno uporabljali samo zato, da ne zmrznemo. In še to. Mislim, da nobeden od avtorjev ( z menoj vred ) ni poskušal preživeti z kmetovanjem ali živinorejo. Sara, rada bi te vprašala, če imaš doma kakšen žlahten kamen ali kak zlat kos nakita. Si videla kako so izkoriščani ljudje, ki to kopljejo. In ko smo ponosni sami nase, da smo kakšen pulover dobile po ugodni ceni - naredili so ga otroci v Indiji ali na kitajskem. - In če teh izdelkov ne kupimo, bodo otroci ob delo in bodo za lakoto pomrli - začaran krog ali samo jaz tako vse to razumem. Konec koncev je za marsikatero družino na robu preživetja - niso vsi na kmetih - ne zmore kupovati dražjih biološko pridelanih izdelkov. Za marsikoga je špilanje vegetarijanstva predrago. Od sojinega mleka in solate pa 8 ur ne moreš krampa vihtet. Brez zamere malo sem besna. Najbolje bi bilo to temo zapreti. Lumpica