Ali nosite krzno

tema je zaklenjena

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

6. mar 2005 17:39

Se strinjam ja, zato pa NE JE MESA! Pa mislim, da je ozaveščanje še kako pomembno na tak ali drugačen način, čeprav je to tema na kulinarični sloveniji! Te živali redijo izključno le zaradi njihovega krzna. Zato, da se lahko ˇdameˇnosijo okoli....Zame je dama ena izobražena ženska, ki ve kaj je prav in kaj ne! Ob tolikšnih materialih, ki jih danes premoremo, ne vidim razloga v tem masakru! Groza, stritkno sem proti nošenju krzna in to povem jasno in glasno, ne glede na to kaj se dogaja z živalmi za zakol. Ljudje nimajo spoštovanja do živali in imajo napačno raazlago o tem kaj žival je!!!!! Pa nevem zakaj nebi govorili o krznu, ko pa obstaja še zakol? Nekje je treba začet mar ne? Potem lahko rečem ah saj vseeno, tako ali tako jih ubijajo za hranjenje, potem pa naj jih tudi za krzno, usnje, tako ali tako jaz kot posameznik ne morem dosti... Pa dvomim, da si kdo dela utvare, vsi se dobro zavedamo resničnosti tega sveta le neumne se delamo! nina

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

7. mar 2005 7:14

Ne vem zakaj človek ne bi kaj takega pripopal na ta forum.Ko sem videl ta filmček, sem se zgrozil,zjokal sem se kot otrok !! Kaj počnemo mi ljudje nad temi ubogimi živalcami, KDO SMO MI, da lahko to počnemo, smo morda bogovi, ali kaj ?? Čim več ljudi mora videti to svinjarijo, da se bodo zamislili ,morda povedali še drugim in ravno to, da boste vi vsi povedali še drugim je bil moj namen tega in VAS PROSIM, da poveste drugim, naj si ogledajo ta film, naj vidijo...NE ZAPIRAJMO SI OČI, PREPREČIMO TO NESMISELNO POBIJANJE !! HERMAN

Reca  

sporočila: 3814

7. mar 2005 9:36

Lepo prosim, zakaj ljudje nosijo krzno in jedo meso? Zato ker so potrosniki. Dokler so potrosniki, bodo proizvajalci. Vesna Milek Recko

Maja Z  

član od: 20.8.2004

sporočila: 91

7. mar 2005 10:54

A usnjene čevlje pa nosite? Kajti usnje je tudi živalskega izvora. Maja Sporočilo je spremenil(a) Maja Z dne 07. mar 2005 10:54:54

Reca  

7. mar 2005 11:00

Ne! Vse kar je povezano z ubijanjem in mucenjem ubogih nedolznih zivali nas ne zanima. Vesna Milek Recko

hana  

član od: 31.8.2001

sporočila: 88

7. mar 2005 11:18

Reca, kaj pa imate potem obuto? Ne me razumeti narobe. Sem odločno priti krznu, ker se mi zdi takšno mučenje živali čisto nesmiselno. Krzno meni sploh ni lepo. Lp, Andreja

Reca  

7. mar 2005 11:22

Danes ni problem dobit umetnih stvari, niti kar se tice obutve, niti kar se tice obleke. Malo je potrebno pogledat in se dobi popolnoma vse. Vesna Milek Recko

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

7. mar 2005 13:17

Maja, malo si me prehitela ,tudi sama sem hotela vprašati glede čevljev i pravega usnja . Jaz ne morem nositi čevljev iz umetnih materialov -tudi iz zdravsvtvenih razlogov ne -in kaj mi potem svetujete ?Iz česa so se nekoč delali čevlji ,predno smo" izumili" umetne snovi ?! Marta

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

7. mar 2005 15:54

Večino petinih filmov sem si ogledala že pred časom. Ob vseh sem jokala. Naj pa opomnim tiste ki so se zgražali nad pobojem živali zaradi krzna. Mar veste kako živali trpijo pred zakolom. Sicer sem vegeterijanka, vendar se zavedam kako pomembne so živalske beljakovine za razvoj človeka. Z vegeterianstvom protestiram proti načinu, kako se z živalmi ravna med vzrejo in pred in med zakolom. Na petini glavni strani si lahko ogledeate še več podobnih filmov. Sicer pa to res ni tema za na kulinariko. nalin

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

7. mar 2005 18:15

Ta tema morda res ne sodi na forum, ampak je prav da si ljudje to pogledajo. Jaz sem zraven jokala in nisem mogla gledati do konca. Mučenja živali je res veliko, pa naj bo to v klavnicah, za poskuse ali pa za krzno... Edina stvar ki jo imam od krzna je kučma iz zajčjega krzna, ob gledanju videa sem se definitivno odločila da je to tudi zadnja ... LP ivonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti