ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

30. maj 2005 21:25

Sibila. Še moj "trik" če se temu sploh lahko tako reče- za kuhanje kave. Skuham si črno kavo, vendar ne tako močne-naredim bolj na "švoh". Tako, da ni tako grenka. Nato, si jo pa še "ohladim" z malo hladne vode izpod pipe. Pa še to pijem ta veliko "dozo kofeta" - čajna skodelica 3 deci, polna!!! Ampak glede na to kakšno skuham bi morala kar 2, da bi dobila pravo dozo kofeina... V gostilni si pa naročim vedno dolgo črno kavo in kozarec vode. In vedno dolijem vodo v kavo, tako da imam polno skodelico in ne tako močnega kofeta. se pa zelo hitro navadiš na grenko in črno. Jaz okusim, tudi če je minimalno sladkana...bljak Lp, maychi

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

30. maj 2005 21:41

Nens, pozdravljena. 1. Dnevi si sledijo: Beljakovinski, Škrobni, Ogljiko-hidratni, Sadni. Pri prvih treh imaš 3 obroke: samo zajtrk, kosilo, večerjo. Za zajtrk vedno samo sadje, npr. ali 2 jabolki, 2 pomaranči... Mora bit za zajtrk ista vrsta sadja. Za SADNI dan imaš lahko 5 obrokov, torej poleg zajtrka, kosila, večerje še dve malici. Pri beljakovinskem dnevu je razmak med kosilom in večerjo 4 ure, pri škrobnem in OH pa 3 ure. Pri sadnem dnevu je pa razmak med vsemi obroki najmanj 2 uri, v obrokih lahko pri tem dnevu mešaš sadje. 2. Alkohol se naj ne bi smel piti, verjetno tud zato ker vsebuje veliko glukoze, torej sladkorja. Občasno pa vsi grešimo:) 3. Poje se lahko rebro 100-gramske jedilne čokolade. Vsaj jaz sem tak razumela... 4. Tega v splošnem ne vem, jaz se pač držim tega, da jem za večerjo pač polovico manj tistega, kar sem pojedla za kosilo. Tega se držiš na beljakovinski in škrobni dan. Samo pri beljakovinskem, če že nameravaš nekaj druga jest za večerjo, na isti dan ne mešaj mesa, jajc in mleka. 5. Kruh za beljakovinski dan: tudi meni se ne zdi logično, jaz sem se v bistvu kruho 100 % odrekla. Če bi pa ga že jedla (mora bit polnozrnat), pa ga stoprocentno ne bi upala na beljakovinski dan. 6. Pregreha ; tega sem se spraševala tudi sama, če pride do spremembe metabolizma... verjetno se to pozna, če grešiš preveč, v splošnem pa se telo navadi na tisto običajno prehranjevanje v času diete. ČE se pregrešiš, mirne vesti nadaljuj z dieto. Samo vseeno probaj NE grešiti :) 7. Na zadnje vprašanje ti, Nens, ne znam odgovoriti... Verjetno bi pojedla še kakšno sadje... To je res problem, ko si v službi ne moreš kuhat:) Upam, da sem vsaj malo pomagala. Lep večer Tina Sporočilo je spremenil(a) Artemis dne 30. maj 2005 21:42:07

nens  

član od: 30.5.2005

sporočila: 10

31. maj 2005 0:11

Ola! Najprej (ker je že nekaj minut čez polnoč :) ) MARJETKA CVETKA VSE NAJBOLJŠE! Naj ti dieta še naprej tako uspeva! Res lepo darilo izgubljeni kilogrami :))) Hvala Maychi, Tini, Marjetki Cvetki, Busy bee ter ostalim za pomoč! Zelooo hvaležna! lp, nens

Kat  

član od: 16.2.2005

sporočila: 44

31. maj 2005 7:08

Hojla, punce! V aprilu sem dala prvi krog diete skozi, zdaj sem se pa odlocila, da se vam zopet malo pridruzim pri dietiranju. Od konca diete sem ze zredila za nekje 2 kg, tako da sem zdaj tocno na 60 kg. Rada bi se znebila se par kilogramckov, zato sem skupaj z mozem zacela se en krog diete in sicer ta ponedeljek, tako da imava danes 2. dan, in sicer skrobni. Uspesno dietiranje vsem! LP. Katarina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

31. maj 2005 7:19

Dobro jutro, drage moje ! Darchy, saj vem, da je to sr......, ko ima človek naenkrat vsega poln kufer ( pa še kako potovalko zraven...). Zdi se, da toliko truda naenkrat gre v nič. Pa ni tako. Verjetno si telo med dopustom malo šokirala z drugačno prehrano, kot jo je bilo navajeno in sedaj se ne more odločiti, kaj bi. Vendar glede na to, da si v času diete izgubila 4 kg, predvidevam, da ni bilo dosti viška, ki bi ga lahko dala s sebe. Glede na moje dogajanje po dieti ti predlagam, da ločuj hrano znotraj obrokov. Je dosti lažje in tistih pregrešnih želja ni več, ker jih lahko hitreje potešiš in ne rabiš čakati na"ta pravi" dan. Mislim, da je veliko škoda, če boš sedaj vse pustila in jedla "normalno". Samo daj telesu dovolj časa, da se spet navadi na ločevanje in te bo nagradilo. Prav gotovo. Glej, jaz sem v 2 mesecih, odkar sem končala z dieto shujšala še dobra 2 kg, vendar sem v soboto praznovala rojstni dan in sem ga pobiksala za popenit. Nažrla sem se torte, res nažrla, packa, potem pa mi je zadišalo vino in adijo pamet. Rezultat: 1 kg plusa, prebava in odvodnjavanje v buli. Ampak sem zategla in se ne dam. Tisto kilo bom že skenslala, prebavo bom uredila z verulaxom, odvodnjavanje pa bom pospešila tako, da bom v glavnem jedla manj slane stvari. Trenutno se ne počutim najbolje. Zdim se napihnjenna kot sod, vse me boli, pa nekako čudno sem utrujena. Ampak to ni razlog, da bi se človek predal. To je razlog za nadaljevanje bitke, da bodo še naprej ostale male, naše ritke. In Darchy, daj vztrajaj, ne obupaj. Saj ti bo ratalo. Če ne jutri, pa pojutrišnjem. Saj veš, naša telesca so res nekaj posebnega, mi pa jih še "silimo" v nekaj in potem nam pač na svoj način odgovarjajo. Kako rada bi ti v kakem paketku poslala nekaj dodatne volje in energije, da bi se uprla skušnjavam in precepom, ki te prevevajo te dni. Pa žal ne gre. Ampak glede na to, da si že marsikaj preživela, boš pa še to. Držim pesti ! Peni44, paradižnik je zame "zlat" sadež. Jem ga kadarkoli, kakorkoli, največkrat v raznih solatah, ki so sestavljene iz različnih sestavin, glede na dan npr. pri Š dodam koruzo ali fižol, pri B govedino, pa sojine kalčke, dostikrat ga pa jem kar na rezine narezanega, brez vsega - najbolj pogosto na sadni dan. Sibila, Marjetka cvetka, pa nas je res kar nekaj "majčkov". Smo malo dvignile starost na tem forumu. Meni je samo dalo misliti, da sem sedaj bližje 50-im kot 40-im letom. Po moje je to že čas, da se malo zresnim - pa ne ga no sr.... Resni bomo v žarah, sedaj pa bomo veseli, kajne ? Zunaj sicer dežuje ( saj kar malo paše, po vsej tej vročini), vendar to ne vpliva na mojo voljo. Ko bi le ne bila tako utrujena. Ha, mogoče pa sem utrujena od preveč alkohola, ki ga telo ni bilo navajeno. Pa pravi kronik sem bila v soboto. Ampak glavno, da je bila čaga !!! Marjetka cvetka, danes je tvoj dan ! Čeprav dežuje, naj ti sije sonce. Bodi še naprej tako pozitivna, polna energije in razveseljuj tiste okoli tebe. Vse lepo ti želim !!!!!!!!!!!!!! marjanca45

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

31. maj 2005 7:31

Hojla drage moje Končno sem našla čas, da se vam oglasim. 1. Najprej - vsem majskim lepotičkam vse najboljše za vaš praznik, še posebej Marjetki cvetki, ki praznuje danes. Upam, da je bilo/bo vaše praznovanje veselo in da se vam bodo vaše skrite želje uresničile. 2. V četrtek mi je umrl stari ata. Zato je bilo zadnjih par dni čustveno zelo izčrpljujočih. Včeraj je bil pogreb in upam, da se bodo zdaj stvari umirile. 3. Dieta gre v redu - z vzponi in padci. Potem, ko mi je teža ves prejšnji teden trmasto stala in sem se jaz še bolj trmasto držala diete, je bil včeraj zjutraj nenaden padec za skoraj 2 kg velika nagrada in spodbuda za naprej. Zanimivo je bilo to, da sem v soboto pojedla ogromne količine krompirja (celo pregrešila sem se s 3 piškotki, ki pa so bili fantastični), v nedeljo pa na morju ogromno margerito (ja z sirom) in popoldne sladoled. In bam, v ponedeljek sem prav s strahom stopila na tehtnico po dveh dneh in skoraj 2 kg manj - 70,8 kg. Tako sem zdaj skupaj izgubila dobrih 4kg. 4. Včeraj pa, ko smo imeli pogrebščino, sem se pa čist ven vrgla (na sadni dan) in sem pojedla vse od juhe do krompirja do mesa do solate in sladice. Danes zjutraj - 71 kg. Očitno je Bog usmiljen do mene. 5. Kakor koli že, danes imam svoj prvi vodni dan, ki se ga nameravam držat, če se ne bom preveč slabo počutila. Ali mislite, da je sadje še najmanjši "greh" če bi recimo začutila slabost/omotico? Želim vam en lep dan. Pa držte zame pesti, ker imam danes izpit. Naj vam kile hitro dol padajo. mala mucica

Sibila  

član od: 8.7.2004

sporočila: 62

31. maj 2005 8:31

Hy, punce. Marjanca45, pa smo res skupaj po starosti in tega sem vesela, to mi je dodatna vzpodbuda. Spomnim se prejšnjega kroga moje 3MD, kjer so prevladovale študentke. Sicer pa, so leta sploh pomembna pri teh odločitvah? Mislim da ne. Vse smo v istem. Danes imam Š dan in bom jedla fižol in solato. Se že veselim. Joj, zopet sem pozabila na vodo. Že grem. Sibila

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

31. maj 2005 8:34

Sibila, saj poznaš tisto: že dolgo nismo pili ga, pili ga, pili ga. Pri nas pa je : že dolgo nismo pili jo, pili jo, pili jo, našo dobro vodico ! Na zdravje ! marjanca45

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

31. maj 2005 8:48

Pozdravljene vse moje hujšarice! Še enkrat se vam zahvaljujem za lepe želje ob najini poroki. Vse je potekalo super, od vremena dalje. Ker žal nisem mogla priti pod Pohorje in pozdraviti vse, ki ste se tam zbrale, pa tudi za vse ostale, ki jih zanima, na spodnjem linku so foto albumi najine poroke, lahko si jih pogledate. Slike še niso urejene drugače kot po avtorju-fotografu, zato se opravičujem, ker je dosti enakih. http://www.redkva.com/poroka/index.html Evelina Turk olina

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

31. maj 2005 9:04

Marjanca (in vsem ostalim), hvala za vzpodbudne besede... saj vem, nekaj bo treba naredit... ampak trenutno sem tako brez volje... Razmišljam, da bi poizkusila z Montignacom... sedaj sem okupirala Maychi, da mi da še kak dodaten nasvet Evelina, pa saj ti si moja sošolka iz faksa! (Mislim, da se ne motim, prej si se pisala Očko, ne?) ČESTITKE za poroko! Darchy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti