ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

30. maj 2005 12:39

Sibila, največ vode spijem dopoldan v službi. Pred sabo imam vrč in vsak dopoldan dan spijem 1,5 - 2 L vode. Sedaj je telo že tako navajeno na to količino vode, da me s slabim počutjem samo opozori, da naj pijem. Za vse ostalo pa držim pesti. Prvi korak si že naredila, ko si se odločila, zdaj pa pogumno naprej, čez hribe in doline..... proti - 10 kg. marjanca45

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

30. maj 2005 13:23

Uff, jaz sem pa malo razočarana nad tem vikendom- no, imela sem se zelo lepo, ampak glede kil! uff...spila sem ogromno vode, jedla veliko sadja, saj mi v tej pasji vročini kaj druga ni pasalo... pa ni nič manj -teža še kar stoji! AH, tako sem že naveličana hujšanja in odrekanja hrani, ap nonstop se človek sekira, potem se pa za nekaj novega odločiš, hura, morda pa bo, motivacija na full, uspe ti, wou, kok fino, potem pa se sčasome vse vrne in spet je ista kilaža tu, ki jo je pa še težje kot prejšnjič spravit dol...in RES SE MI NE DA VEČ! Ne vem, če bom še sploh kdaj zbrala motivacijo, da bi se lotila kakega hujšanja. Darchy

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

30. maj 2005 13:31

Darchy, pogledala sem v tabelo, ki jo je naredila Vipercat in tam piše, da si končala in da si se skrčila za 4 kg. Kaj imaš sedaj probleme po končani dieti ? Ali si začela kar še enkrat ? Ne vem, kako je s ponovnimi krogi, vendar večina tistih, ki ima izkušnje s tem pravi, da gre vsakič naslednjič počasneje. Kakšen je tvoj cilj ? Si še daleč ? marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

30. maj 2005 13:35

hey darchy, čisto te razumem, mislim, da sem včeraj zvečer ob krožniku prepovedanega mlečnega riža razmišlajla enako.... potem sem pa v postelji razmišlajla, da je ta dieta še edino, kar mi je dalo vero, da tudi jaz lahko zgledam vitko. če je enkrat uspelo, ni hudič d ane bo spet. enostavno drugega orodja za to nimam, glede na možnosti, ki jih imam (s tem mislim - ni denarja za plastic fantastic, liposukcijo, ipd kure). torej...imam možnost nehat in se redit...ali pa nadaljevat. če pa si še bolj v dilemi- pomisli, koliko dobrega narediš za svoje telo s sadjem in izbrano hrano, namesto d aga zastrupljaš z junk footom. darchy, saj bo- nisem zasledila katere ki ji ne bi vsaj malo uspelo, torej to tud nobena od naju ne bo ;) tabina

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

30. maj 2005 13:41

No Darchy kaj je zdaj to za eno pisanje.Saj v tej vročini res človeku vse dol visi,ampak na tem forumu smo zato da se VZPODBUJAMO ne pa da cagamo .Počasi se daleč pride,s tem se tudi jaz tolažim zdaj poleti bo veliko zelenjave,sadja in predvsem vode,ni vrag,da se ne bi kaj poznalo na kilažiSibila vodo imej pred sabo,tako,da te spomni,da moraš pit.Jaz se kar veliko zadržujem v naših prostorih kjer so postavljeni ti "napajalniki " z vodo,doma pa imam poseben kozarec,ki me opominja,da je treba pit. Lepo vroče popoldne vsem skupaj jesen

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

30. maj 2005 13:42

Darchy, daj no. Kako si pa daleč z dieto? Vsi govorimo, da po prvem vodnem dnevu nekaj časa teža stoji. Meni se je zgodilo, da se mi je voda kar ustavila. Pa ne da je nisem mogla piti, ampak, da se mi je kar nabirala. Mogoče se to dogaja tudi s teboj. Samo ne obupaj. Zdajle imaš krizo, pa bo minila. Če sedaj nehaš, ti bo sigurno kmalu žal. Govorim iz lastnih izkušenj. Pa punca, poletje prihaja, pa lepe oblekice na naših lepih teleščkih, pa nove kopalke, pa človek se fino počuti, ............. Gobica

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

30. maj 2005 14:28

Drage dame, ker tako pridno pišete ugotavljam, da bom morala tudi med vikendom, če bom doma, vsaj malo poškilit, da ne bom potem v ponedeljek rabila toliko časa, da preberem vse, kar ste napisale. Super, da ste se še nekatere uspele zmenit. Zanima me, če bi katera, ki je doma iz ljubljane in okolice, ali pa če bi se kateri ljubilo prit naslednji ali pa še naslednji vikend, da se še mi malo spoznamo...da ne bodo že dopusti vmes padli?? Marjanca super za novico, da lahko počneš vse, kar si želiš, pa da ne bo treba na opreracijo. Obema slavljenkama pa seveda vse najboljše, pa veliko lepega želim, slabo pa itak pride samo, samo če ga ni preveč tako samo povdari tisto lepo.... Rožica, seveda ni skrivnost, kam smo šli. Bila sva na malem lošinju v kempu, ki se imenuje čikat, kemp stane 346 kun (mislim da je toliko...mogoče malo več, ampak več kot 360 ni) za 4 nočitve, je pa tako lepo, ker cveti žajbelj, pa ni še toliko ljudi. Trajekt Brestova- Porozina pa za en avto in dve osebi stane 97 kun...upam, da nisem prepozna!! Kar se pa tiče tega, da bi se človek moral kar naprej nečesa držat se pa meni zdi takole....sigurno je res, da ti to preseda vsake toliko, vendar jaz mislim, da vsake toliko lahko malo kiksneš, če se večinoma držiš. Je pa dosti več vreden občutek, da si karakter in da se dobro počutiš v svoji koži, kakor občutek, da si lahko dovoliš pojesti celo čokolado. Eni so suhceni, pa jim ni treba nič razmišljat, pa se dobro počutijo, eni pa moramo stalno vsaj malo razmišljat o tem...Verjetno pa je vsak boljše volje, tudi če ne dosega nevemkako velikih minus kil...ker dosti prinese že občutek, da nisi cel napihnjen...uf malo dušeslovja... Zdaj pa še eno neumesno, midva pa imava nov hladilnik in sem tako vesela, ker bo zdaj naša zelenjavica in sadje lepo na hladnem, stari je namreč že bolj tako delal...pa še tak lep nov je ....juhuhu. Nič lepo se imejte, upam da se javim kaj prej!! Sarica

nens  

član od: 30.5.2005

sporočila: 10

30. maj 2005 14:33

Zdravo punce, sem začela malo prebirati komentarje na temo te diete in moram reči, da je še mene prijelo da se je lotim (ker je res skrajni čas...). Vendar pa me zanima par stvari in bi bila zelo hvaležna, če bi mi malo pomagale (verjetno je bilo na vsako moje vprašanje že velikokrat odgovorjeno, vendar bi potrebovala pol leta da se prebijem skozi tooooliko strani...mislim, res ste pridne...bravo!!!). Torej: 1. ali malica spada v to dieto ali ne? Nekje se neko sadje omenja...kako je s tem in ob kateri uri se poje, če sploh se? 2. kaj pa alkohol...saj veste...študentski žuri in praznovanja...ali se ne sme čisto nič, ali občasno ter kaj in koliko? 3. koliko jedilne čokolade se lahko poje potem, če mi katera zna povedati v gramih (nekje je rebro, nekje dve , pa še različne so)? 4. ali je potrebno jesti iste jedi za večerjo kot sem jih za kosilo? 5. kaj pa kruh pri npr. beljakovinskem dnevu..ne zdi se mi logično (se ga pa ne bom branila :) ) 6. kaj pa, če se pregrešim...v prihodnosti me čakajo razna praznovanja in pikniki...kaj se zgodi, ali potem ne pride do spremembe v metabolizmu? 7. kako rešujete težavo (berite volčjo lakoto), če do npr. 16 ure pojeste samo sadje ker ste v službi? Verjetno se bo še kaj našlo... Že vnaprej hvala za vaše odgovore! lp, Nens p.s.: Čestitke vsem, ki ste si spremenile življenje! Res občudovanja vredno! nens

marja44  

član od: 20.1.2005

sporočila: 57

30. maj 2005 15:04

Veliko novega samo v enem dnevu, ko me ni bilo doma, tako da za nazaj ne morem niti odgovarjati. kar se pa tiče nadaljevanja diete pa ni za obupat dekleta. Včeraj me ni bilo doma, sem se potepala. Vmes je padlo kosilo, kot OH dan in sladoled, zvečer pa še ena žemlja. Danes zjutraj me je skoraj kap, ko sem videla da sem pridobila 1 kg. Največja ironija pa je, da do sedaj nisem izgubila še niti ene deke pa bo že kmalu mesec za mano. Res je, kot pravite nekatere, ko poskušaš novi krog, gre zelo težko. Telo se upira vendar ne razmišljam, da bi prenehala. Tudi jaz se ne potim, vedno mi je bolj hladno, kot drugim, spijem 3 litre vode pa grem zelo malo na Wc, ponoči nič. Verjetno je težava v odvajanju vode iz telesa. Sedaj, ko je tako vroče mi je ravno prav, seveda če sem pa dolgo na soncu pa tudi začne liti iz mene. Smo različni. Sibila, prvi korak tvoje odločitve je že to, da si se javila na forum. Le začni in se javljaj, ti bomo stali ob strani. Darchy saj bi jaz tudi nehala vendar še vseeno upam, da nastopijo boljši časi in da bo ta trud enkrat poplačan s prevelikimi hlačami. Tabina in jesen, ko vaju berem se mi zdi ,da imamo kar podobne zadeve glede potenja in kg. Marjanca ti si res kolovodja tega foruma, prijetno je čitati tvoje vrstice. Kokos in ostale, hvala za dobrodošlico ta novim manekenkam. Kje ste pa ostale: Tejčica, Becky,Lisa ... pa fantje, smo jih izgubile. lep sonček še naprej Čavči marja44

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

30. maj 2005 15:36

Hojla! Takšnega praznovanja,kot sem ga imela včeraj pa najbrž nima vsaka. Cel dan smo grabli seno,vmes pa uspeli pojest še torto in nazdravit.Pa še tak lep sadni šopek sem dobila! Pa naj,najlepša hvala za vse lepe želje!!!!!1 Punce,ne se sekirat,če ckile ne grejo dol,men ni od prvega vodnega dne padla še niti deka,pa se približuje že drugi vodni dan.Pa,kaj potem,važno mi je,da se odlično počutim. Tudi jaz se ne potim preveč in se ob takšni vročini ali fizičnem naporu le rahlo orosim. Nens,kar pogumno se loti diete,ne se bat. Jaz vedno jem poleg zajtrka še malico,vendar samo en sadež.Če bi samo zajtrkovala,bi potem bila do kosila preveč lačna in bi hitro spravla v sebe preveč hrane. Alkohol je prepovedan,če pa ne gre drugače,se na žurkah bolj delaj da piješ.Saj se lahko imaš dobr tud brez alkota,al pa z nekaj požirki.Tako,da ti kakšen požirek banditosa za dobro voljo ne bo škodil.drugače pa alkohol zavira presnovo. Na B in Š dan se za večerjo je ista hrana,kot za kosilo,lahko si jo pa pripraviš na drugačen način. Posebno na B dan je važno,da če jes recimo za kosilo meso,ga ješ tudi za večerjo,ča ješ za kosilo mlečne jedi,jih seveda tudi za večerjo.Meso,mlečne jedi in jajca jemo ločeno(jih ne mešamo med seboj). Če želiš shujšati več,se kruhu odpovej,če pa želiš shujšati manj,si ga lahko privoščiš.Ni nujno potreben,zato si ga lahko privoščiš tudi občasno,da potešiš lušte. Jaz si kupim stogramsko jedilno čokolado,jo razdelim na tri dele in jo imam za tri OH dneve. Če se pregrešiš,nadaljuj normalno naprej z dnevom,ki je na vrsti.Če recimo na Š dan ješ meso,naslednji dan nadaljuješ z OH dnevom.Zaradi občasnih pregreh ne bo nič narobe.Saj smo le ljudje in grešiti je človeško!Seveda pa te pregrehe naj ne postanejo navada. Hm,na zadnje vprašanje ti pa težko odgovorim,kajti to je odvisno od volje pozameznika.Najbolje je pač imeti pri roki kaj sadja in veliko vode,pa se kar pregura.Je pa tudi res,da se sčasoma telo navadi na nov način prehranjevanja in potem je tudi volčje lakote manj. No,zdaj pa kar pogumno v boj s kilogrami skupaj z nami,Nens in Sibila! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti