ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

18. maj 2005 12:52

Zdaj imam pa se eno vpr. V Rini pise, da na B dan lahko jes kruh - polnozrnat seveda - veckrat sem kruh opazila tudi ko je meso zraven. A lahko jes kruh pa meso skupaj na B dan? LP, Barbara P.S. Strukle sem pri tasci ze odpovedala! Busy Bee

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. maj 2005 13:49

Marjanca, pa ti si car, ne pa Fredi! Zame si ti CAR!!!!! Sem včeraj poizkusila s hitro hojo v kombinaciji s tekom, pa sem komaj v eno stran (približno 4-6 km) prišla, še sreča, da sem nazaj imela prevoz. Danes sem že zjutraj "zajahala" orbitrek, uffff....,saj sem čisto brez kondicije, še 20 min ne zdržim več. Sem vajo zdaj ponovila, dodala sem še vaje za trebušne mišice in rit, sem čisto brez moči, noge se mi tako tresejo.... Vendar z vstrajnostjo se tudi počasi daleč pride. Na področju odvečnih kilogramov sem si to že dokazala, zato tudi v ta uspeh ne dvomim! Počasi se bo moralo vse prestaviti nazaj na sever, prej ne odneham. Maychi, kje si? Upam da bereš, končno izpolnjujem obljubo. Se bom potrudila, da nadoknadim vse za nazaj! Je pa zanimivo, kako se "goljufam" kadar grem v naravo in "tečem" 30 min, se prilagajam svojim zmožnostim. Sem bila prepričana, da bo 20 min na orbitreku mačji kašelj. Vsekakor pa bom raje izvajala rekreacijo naravi, ker se napolnim z veliko več pozitivne energije med gibanjem v naravi, čeprav leto ni tako aktivno, kot bi bilo doma ali v fitnesu! Besy bee prav si prebrala, kruh je dovoljen na B in Š dan zraven kosila. Ker je bilo že veliko rečenega na to temo, ti povem le svoje mnenje. Sama kruha nisem uživala, ker menim, da je kot tak primeren na OH dan in ker ločujem živila kolikor se le da, menim da kruh+meso ni ravno v skladu z našimi pravili ločevanja. Zakaj bi potem komplicirali z ločevanjem beljakovin, ali na sploh z ločevanjem tekom dneva, če je dejansko dovoljeno vse vsak dan ( kruh+meso; š+kruh...). In kot tak, Vse jedi dan ( grešni dan) jaz jemljem Oh dan, torej si takrat privoščim tudi kruh. Vendar vse v zmernih količinah. Saj smo vendar na dieti, čeprav ne izdleda tako. Dodam lahko le to, da nekatere jedo tudi kruh. Odločitev je tvoja. Ga pa tudi sama, zdaj ko se trudim le še z cm in ne toliko z kilogrami, včasih malo dodam. Vendar je rženega ali polnozrnatega. Ko sem ravnokar pri kruhu. Lisička in Riba-ribica, sta pa res dobri, da zmoreta dieto ob takšnih dobrotah, ki jih pripravljata v kruhomatu. Sem brala malo forum. Moj kruhomat odkar sem jaz na dieti počiva. Res pa je, da sem se danes tako navdušila, da ga bom slej ko prej usposobila. Le z ustreznimi sestavinami se moram založiti ( temna moka,...) Naj vama uspe, veliko pekovskih dobrot! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

18. maj 2005 15:02

Zdravo! Rožica, vidim da si se začela malo rekreirati. Kaj naj rečem...kar nadaljuj v takšnem tempu, pa boš zeloooo zadovoljna. Vidim, da vse uporabljate nekakšne pripomočke pri vadbi...od orbitrekov, koles in podobnih naprav...jaz pa nič. Na veslaču je že toliko prahu, da bi rabila kar nekaj časa, da bi ga očistila, pa podmazati bi ga bilo že tudi treba. Kakšno slabo vreme je pri nas, upam da se bo kaj izboljšalo, da bom lahko šla kaj ven...saj ne rabim več kot 1 uro. rožica, tudi jaz sem ugotovila, da pri teku malo goljufam-ko ne gre več, malo hoje, katera se lahko podaljša...ali pa počasneje tečem... In sem se odločila, in raje hodim na hrib, ker tukaj pa ni nič goljufanja-tako ali drugače moraš priti na vrh Punce, moram se vam opravičiti, ker me ne bo na srečanje v soboto. Upam, da je birma opravičljiv razlog. Pa saj se bomo verjetno še kdaj kje srečale. Marjanca, sedaj je pa tem pesmicam potrebno potrebno dodati še samo glasbeno podlago in potem je to TO! Zajčica (mislim, da si ti napisala) si bila prejšnji vikend na obletnici valete....zanimivo jaz tudi. Katero obletnico pa ste imeli in kako izgleda praznovanje pri vas? Nas je kar veliko manjkalo-glede na to, da je bila okrogla obletnica, bi se jih lahko več potrudilo in prišlo pogledati bivše sošolce in sošolke. Je pa verjetno noro dober občutek, ko te ne vidijo tako dolgo, potem pa prideš čisto spremenjena. verjamem, da ti je to dalo veliko motivacije še za naprej. Lp, maychi

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

18. maj 2005 15:15

Končno je današnja gužva malo mimo, da še kaj napišem. Rožica, moj kruhomat je res zlata vreden. Imam pa eno veliko srečo, da kruh in ostalo raje pečem za druge. Moja slabost so testenine in premalo obrokov. Se katera spomni, na kateri strani je ena pisala, kako se prav delajo trebušnjaki? Mislim, da je bilo opisano za vsako skupino mišic. Moj trebuh je še vedno nevarno izbočen in mislim, da ne bom smela zabušavat. Kaj pa kaj mlahava koža na zgornjem delu rok? To verjetno samo z utežmi uravnavaš. Mislim, da bi se jaz morala konzervirat v kakšno anticelulitno kremo, da bi bilo kaj bolje. Pretiravam. Je že bolje kot je bilo. Marjanca je povedala, da voda veliko odplavi in ji kar verjamem. Punce, lep popoldan vsem. Grem domov na mesek. Danes jem ribe in veliko skledo solate. Gobica

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

18. maj 2005 15:17

malo poznmo, ampak štempljat se moram. marjanca, pa še je kaka stvar, ki je ti ne znaš ali ne zmoreš? :)) TEMA KRUH: odkar me je srečala pamet in se držim diete kolikor pač zmorem, kruha ne jem, raje več solate ali več sadja, razen za OH dan. in odkar to počnem se mi mičkeno dozdeva, da se zadeve v obsegih premikajo v minus... ampak še vedno sem brez volje- ne ljubi se mi niti cunj gledat, nitin razgibavat- deloma je najbrž kriva operacija "služba" ni nam lahko. ko jo imamo je hudo,. ko je nimamo še huje...tako da bom kr tiho. Kreme: jaz uporabljam v glavnem Dove- tako za tuširanje Dove Pure silk se mi zdi- je koža po tuširanju bistveno bolj sveža in sploh ne izsušena. Ko sem bolj razpoložena pa obvezno Dove mleko za telo. Anticelulitne kreme s emi zdijo en fajn nateg...ne vem, mislim da ne učinkujejo nič bolj kot dobro dovolj mastno mleko za telo, če ga dalj časa vtiraš. Mislim pa, d atudi Nivea ni slaba.... Sicer pa imam v predalu Afroditino aniticelilitno kremo. Če ima katera dokazčjive rezultate, z besedo na dan. Nič, grem jaz magnezoij ruknit, morda me zadane , pa vam malo bolj vesela povem, da danes cela kila in pol manjka od šestice...V hladilniku pa prav lepa dobra čokoladna torta iz Kulinarike, ...hmmmm, saj imam OH dan, ap upam da ostajam v mejah normale.... Če nas ne naplavi se beremo jutri;) čaw baw P.s. Lucy je vse prebrala:) Je pa že v bazi...tako d aje svojo forumsko dolžnost opravila... Kot kaže pa me v soboto ne bo..delavci so kvečjemu vaterpolo lahko igrali..... tako da danes in jutri ne bojo delali, zaradi česar bojo v petek in najbrž v soboto. mičkeno upanja še imam.... tabina

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

18. maj 2005 15:26

Tabina, jaz imam dokazljive rezultate z Vichyjem. Res ni najbolj poceni vendar sem bila še sama presenečena. Je pa potrebna uporaba vsaj enkrat na dan, če je 2x je še boljše. Ampak najbrž je to tudi odvisno od kože. lp, Marija

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

18. maj 2005 16:54

Hojla! Tudi jaz sem zato,da Marjancina pesmica postane 3 MD himna.Ta druga je še boljša kot prva! Sam da ne boste mislili,da je Marjanca edina pesnica med vami! Tud jaz mam eno za vse nas: Ko internet odpreš in na Kulinariko greš, tam najdeš idej obilo za okusno kosilo! Tu najdeš še tisoč drugih stvari, a nam se ločevalni forum najboljši zdi, kjer zbrani smo hujšarji pravi, ki posvečamo se svoji postavi. Drug drugega podpiramo, drug drugega tolažimo, drug drugega nasmejimo in mimogrede še kako kilo izgubimo! Tu zbran je cvet najlepših deklet, ki jim ni veeno,kakšne hodijo po svet, včasih se najde tudi kakšen fant vmes, hej,ljudje,mi se gremo zares... Najboljša pa je naša Marjanca, ki nam najlepše pesmi štanca, in nas vedno na noge postavi, ko se nam dobrote prikazujejo v glavi! Ti,Marjanca si naša gonilna sila, največjo voljo si nam ti vlila, zato ostani vedno z nami, hvala od vseh,ki smo tukaj zbrani!!!!!! Mejte se lepo! Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 18. maj 2005 20:19:52

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

18. maj 2005 17:27

Bravo, bravo, bravo!!! Ma kakšni talenti so med nami. Kaj še skrivate punce? tejčica

Joni  

član od: 17.5.2005

sporočila: 9

18. maj 2005 18:19

Ojla! Tukaj sem popolnoma na sveže, čeprav sem od daleč prisotna že kar nekaj časa. Moram rečt, da ste resnično zlata vredne, saj ste me s svojimi posti prepričale, da sploh začnem to dieto. Glede na nekaj tisoč diet, ki sem jih, kot veliko meni podobnih, že nekaj tisočkrat začela pa ne dodelala, je ta taprva, ki se je kao držim. Sem pred prvim H2O dnevom, ki se ga pravzaprav nič ne bojim, me pa bolj skrbi in jezi ena druga stvar. Ob B, Š, in V dnevih je vse super, ko pa je OH dan, sem pa luzer prve klase. Testenine za kosilo mi že kako uro po obroku napravijo tako lakoto, da to ni res. Kar naprej bi nekaj jedla in odpiram elemente, gledam v hladilnik in se smilim sama sebi. Tudi tortica in košček čokolade za konec me ne potolaži in ob zadnjem OH dnevu sem popustila celočrtno, komaj sem čakala večerje, potem pa je bilo gotovo. Sram me je bilo in jezna sem bila sama nase. Ko sem bila "sita" je bilo že prepozno za kesanje. Da bi se po kosilu umaknila kam na sprehod ni vedno izvedljivo, na koncu vedno pridem domov in obhodu skozi kuhinjo se ni mogoče ogniti. Edino, da si poveznem vrečko na glavo, da nič ne vidim. Ali ima katera kakšen tolažilen OH recept, ki bi nasitil možgane, saj želodec je tako ali tako sit. Na pomoč! Joni! Joni

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

18. maj 2005 19:32

Joni, pozdravljena med nami. Namesto čokoladic in tortic ti svetujem, da prideš na forum, malce prebereš, malce pojamraš, poveš svoje izkušnje, kaj vprašaš in tako dalje. Odvisnost od foruma ne redi, nasiti pa možgane. Vsi tukaj ti bomo pomagali in bo šlo. Obhode v kuhinjo pa lahko zamenjaš z obhodi do rožic (balkonskih, okenskih, še bolje vrtnih), pogledaš, kako ti uspevajo ali obratno, glavno, da zaposliš možgančke. Preveč nasvetov? Marjanca in Marjetka Cvetka, hvala za čudovite pesmice, mora mi jih sin sprintat, saj ne morem priti vedno do računalnika. Pozdrav! riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti