ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. maj 2005 8:00

Bussy Bee, jaz obicajno na vodni dan ne spravim v sebe vec kot 3 l vode. Ampak sem med bolj skromnimi. Dobro je spiti tudi kaj zelenega čaja, ki pomirja občutek lakote. Drži se ! Ura teče, voda pa tudi. Saj ni tako hudo. Jaz sem na vrsti jutri. marjanca45

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

17. maj 2005 8:02

Busy Bee, bravo. Tako je prav. Naredi načrt, kaj vse moraš danes narediti. Zaposli se, poskusi se malo rekreirati...Napolni želodček že dopoldan s čim več tekočine. Boš videla, da ni tako hudo. Koliko vode moraš popiti, ti ne morem reči. Čimveč. Meni zelo pomaga dolg jutranji sprehod. Potem nisem dolgo časa lačna. Vzdrži in večkrat pokukaj na forum. majdad Sporočilo je spremenil(a) majdad dne 17. maj 2005 08:03:59

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

17. maj 2005 8:13

Pozdravljena dekleta! Po dolgem času se spet oglašam, berem pa vas kar pogosto. Moj prvi začetek je bil 7.12.2004 (73 kg pri višini 160cm), po 1.vodnem dnevu sem zbolela in bolezen je trajala nekaj več kot mesec dni, tako da sem 2.vodni dan nadomestila s sadjem in ker se bolezen ni in ni hotela končati, sem se le odločila za krvne preiskave. Rezultati so bili kar precej slabi, tako da dieti nisem več mogla slediti tako kot je predpisana. Do tega dne sem izgubila 5,5 kg, kar pa glede na zastavljeni cilj, ni bilo dovolj (želela sem -10kg). Po posvetu z zdravnico sem dieto opustila. Do Velike noči mi je uspelo pridobiti dva kilograma in takrat sem imela vsega dovolj! Z dieto sem ponovno pričela 29.3., vendar tokrat z vitaminskimi tabletkami in železom, samo dieto pa sem rahlo prilagodila. Po mnenju zdravnice je v tej dieti premalo beljakovin in sem si rekla, če je pa tako, potem bom to pomanjkanje nadomestila tako, da bom kavo pila z mlekom in ker sem grozna kofetarica, jih vsak dan spijem tudi 5 ali 6. Prav tako sem vodni dan nadomestila s sadjem. Občasno (ko sem nervozna) pa popoldan pojem še kak sadež. Kar se tiče pa ostale hrane, se držim predpisanega in normalno sledim dnevom (seveda s kakšnim grehom občasno). V tem drugem delu je to moj 50. dan in počutim se odlično. Decembra zastavljeni cilj sem dosegla v prvih 30. dneh ponovljene diete, v drugem mesecu mi teža niha za kg dol in gor, za zadnji mesec pa upam, da bo še kakšen kilogramček manj. Če mi bo tehtnica po končani dieti spredaj pokazala petico (tudi, če bo 59,9) bom seveda navdušena, saj sem petico nazadnje videla konec osnovne šole. Tokrat mi je hujšanje še lažje, saj se mi je pridružil tudi mož in njegovi rezultati so seveda občutno boljši: v enem mesecu je zgubil 10 kg. Pravi, da se po taki hrani tudi počuti veliko bolje in da bi se tako lahko zmeraj prehranjeval. Upam, da nam bo ločevanje ostalo v krvi tudi v bodočnosti. Tole sem napisala predvsem za tiste, ki bi rade obupale in dieto opustile. Sama dieta sploh ni strašna, če jo malce prilagodiš sebi. Kilogrami sicer kopnijo bolj počasi, a zanesljivo gredo navzdol! Lep pozdrav! Sabina

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

17. maj 2005 8:17

Jutro, drage moje! Danes sem sadna, pa mi kar paše. Včeraj na OH dan sem si naredila testenine in zelenjavno omako. Tako mi je pasalo, da bi najraje pojedla dve porcije. Pa nisem. Zvečer sem pa komaj sladoled dočakala. Tudi jaz sem mislila včeraj luno dražit, pa mi ni zneslo. Danes se mi pa samo jagode kažejo pred očmi. Sem zjutraj ene probala, pa so bile tako kisle, da sem jih raje pustila pri miru. Bodo drugič boljše. Vse, ki ste danes na vodi zdržite, ker ste drugo jutro nagrajene tako z minus kilam, kot z dobrim počutjem. Tudi mene ne bo v soboto v MB, ker imamo družinsko praznovanje. Upam, res upam, da se enkrat le srečam z vami. Lep dan vsem in čim manj prekrškov. Gobica

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

17. maj 2005 8:37

Bussy Bee, držim pesti zate! Ko sem jaz pisala svoj prispevek, si ti ravno napisala, da si na vodi in jaz tega seveda nisem videla! Nikakor te s svojim prispevkom ne odvračam od vode! Moj način hujšanja je prilagojen meni, ti pa kar hrabro naprej! Sabina

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

17. maj 2005 8:49

Busy Bee, danes sva pa skupaj vodne. Tudi jaz sem vase zlila že vsaj pol litra vode. Na vodni dan mi je uspelo spiti tudi že 5 l tekočine, obvezno pa spijem kakšno mulit za moč. Drži se! tejčica

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

17. maj 2005 9:02

Olina, čestitke vnaprej. heh, no jaz ne bi rekla da je prav poroka razlog za pridobivanje kilogramov. Jaz danes praznujem (pardon, MI2- da ne bo ravno jaz praznujem, on žaluje...) 8 obletnico. pa sem v tem času seveda pridobila kilograme, za kar so deloma krive nosečnosti, deloma pa to, da takrat praviloma začneš sa skrbeti za gospodinjstvo in prehrano, ješ ostanke otrok, itd, itd.... Pa sem tudi izgubila in imela toliko kgjev, kot sem jih imela nazadnje v OŠ... V soboto se bom spomnila nate:) Kar se tiče našega zmenka- srčno upam da bodo delavci končali do petka, ker v nasprotnem primeru jim je potrebno še v sobot pripravljati hrano, kar pomeni, da bi bilo veliko težje prit pod Pohorje. mene jemljite z rezervo. Glede izgubljanja kilogramov. Danes sem se odločla da se ne bom tehtala vsak dan. Totalno me demotivira. Pa sem pridna. in ne vem katera se je čudila, ampak tudi jaz sem vsega skupaj v tem času izgubila pol kile. Vsako jutro skušam hipnotizirta tehtnico, da se premakne kam, pa NIČ! Zraven tega sem tako crknjena.Brez energije, prejšnjič pa me je od energije kar razganjalo. Očitno bom morala neke dodatke piti- Magnezij mogoče? Ker ta spomladanska utrujenost pri meni že predolgo traja... Predlog? Mejte se, vas pridem pokukat... tabina

FREDOLINA  

član od: 12.5.2005

sporočila: 16

17. maj 2005 9:29

Pozdravljene! Po 1. vodnem dnevu je rezultat -7,9 kg. Še dobre 4 kg, pa sem na cilju, časa pa imam še dva meseca. Še sama ne morem verjeti, da je možna tolikšna izguba kg v enem mesecu. Busy Bee, ko se boš naveličala vode, ali pa te bo zeblo, si pomagaj s čajem. Meni je včeraj zelo pomagal. Pa steklenico z vodo imej vedno pri sebi. Ko te bo zamikala hrana, pa hitro malo popij. Saj ni tako hudo, boš videla. Tudi pri meni se že meso odtaja. Danes bo to pečen piščanec in skleda solate, na vrh pa še juhica. Si res zaslužim tole kosilo, sasj sem bolj mesni človek in meso enkrat na štiri dni mi je skoraj premalo. Saj si pomagam z žitnimi polpeti, pa to le ni meso. Sir in jajca imam tudi rada, a jih od začetka diete še nisem jedla, saj ima meso vedno prednost. Kar se sestavljanja jedilnikov tiče, pa se odločam vsak dan sproti. V hladilniku je vedno polno zelenjave. Sestavin za OH in Š jedilnike je po novem tudi polno na zalogi. Ko pridem domov, prelistam po knjižici in jed (B, OH ali Š, kar je na vrsti), ki mi je najbolj všeč in mi tisti dan najbolj diši pripravim. Ostali družinski člani so postali toliko tolerantni do mene, da mi dovolijo, da pripravim hrano najprej sebi, ko je moj želodček sit in zadovoljen, pa pridejo na vrsto oni. Tako je veliko manj možnosti za grehe, saj nimam več nobene potrebe po hrani. Zdaj pa delat! LINA

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. maj 2005 9:43

Tabina, jaz pijem magnezij, kalcij in železo. Ne vem kje sem prebrala, da nas magnezij "malo vzdigne". Mogoče bi pa bil dober zate kakšen koktajlček. Kdara meni "vse dol visi" - pa ne samo oprsje, ki je le še v sledovih, grem na eno ful hitro hojo. Domov pridem kot nova. Poizkusi. Pusti delo za kake pol ure in pojdi nekam stran od hiše. Tejčica, lepo te prosim, kaj je mulit ? Saj veš, da sem devojka sa sela, ki marsikaj ne ve. marjanca45

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

17. maj 2005 9:57

Živijo! Danes pa nas je sonček presenetil :)) Lepo to! Še en sadni dan na vidiku, mislim da ne bo sile, sem malo bolna pa moram dosti vode pit in vitaminčkov papcat. Vse, ki greste na srečanje, se prav lepo imejte, upam, da bost imele lepo vreme!!! Papa... Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti