17. maj 2005 8:13
Pozdravljena dekleta!
Po dolgem času se spet oglašam, berem pa vas kar pogosto.
Moj prvi začetek je bil 7.12.2004 (73 kg pri višini 160cm), po 1.vodnem dnevu sem zbolela in bolezen je trajala nekaj več kot mesec dni, tako da sem 2.vodni dan nadomestila s sadjem in ker se bolezen ni in ni hotela končati, sem se le odločila za krvne preiskave. Rezultati so bili kar precej slabi, tako da dieti nisem več mogla slediti tako kot je predpisana. Do tega dne sem izgubila 5,5 kg, kar pa glede na zastavljeni cilj, ni bilo dovolj (želela sem -10kg). Po posvetu z zdravnico sem dieto opustila. Do Velike noči mi je uspelo pridobiti dva kilograma in takrat sem imela vsega dovolj! Z dieto sem ponovno pričela 29.3., vendar tokrat z vitaminskimi tabletkami in železom, samo dieto pa sem rahlo prilagodila. Po mnenju zdravnice je v tej dieti premalo beljakovin in sem si rekla, če je pa tako, potem bom to pomanjkanje nadomestila tako, da bom kavo pila z mlekom in ker sem grozna kofetarica, jih vsak dan spijem tudi 5 ali 6. Prav tako sem vodni dan nadomestila s sadjem. Občasno (ko sem nervozna) pa popoldan pojem še kak sadež. Kar se tiče pa ostale hrane, se držim predpisanega in normalno sledim dnevom (seveda s kakšnim grehom občasno). V tem drugem delu je to moj 50. dan in počutim se odlično. Decembra zastavljeni cilj sem dosegla v prvih 30. dneh ponovljene diete, v drugem mesecu mi teža niha za kg dol in gor, za zadnji mesec pa upam, da bo še kakšen kilogramček manj. Če mi bo tehtnica po končani dieti spredaj pokazala petico (tudi, če bo 59,9) bom seveda navdušena, saj sem petico nazadnje videla konec osnovne šole.
Tokrat mi je hujšanje še lažje, saj se mi je pridružil tudi mož in njegovi rezultati so seveda občutno boljši: v enem mesecu je zgubil 10 kg. Pravi, da se po taki hrani tudi počuti veliko bolje in da bi se tako lahko zmeraj prehranjeval. Upam, da nam bo ločevanje ostalo v krvi tudi v bodočnosti.
Tole sem napisala predvsem za tiste, ki bi rade obupale in dieto opustile. Sama dieta sploh ni strašna, če jo malce prilagodiš sebi. Kilogrami sicer kopnijo bolj počasi, a zanesljivo gredo navzdol!
Lep pozdrav!
Sabina