ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

16. maj 2005 22:17

Še ena zamudnica je tu. Za za sabo ima sadni dan, čeprav je mislila držati luno....Srečala sem se namreč sTejčico, ki me je obložila z jagodami. Skušnjava je bila prevelika in luna je šla po vodi. Ne sekiram se preveč, saj ni bila najboljša luna za hujšanje. Razen tega je bil na vrsti sadni dan, skušnjavi se pa nisem mogla upreti. Preveč je dišalo, kako je bilo šele dobro...Tokrat ste se pa razpisale tudi za soboto in nedeljo, ko je bila suša na forumu. Vipercat me je presenetila z vabilom na "fešto". Ravno o tem sva debatirali tudi s Tejčico. Samo Maribor je za nas in tudi za marsikoga kljub avtocesti daleč. Zadnjič sem bila v Mariboru meseca decembra. Domov sem se vračala ob 4. uri zjutraj (to sem pridna) in ceste kar ni hotelo biti konec. Sicer mi je mesto zelo všeč, prijetni so tudi ljudje. Morda bi pozabila na cesto, če ne bi imeli v nedeljo pri nas referenduma zaradi mestne šole. Zavezala sem se, da malce pri tem pomagam in bom zato morala večkrat nekoliko pogledati, kako delo teče. Res mi je žal, ker sem že razmišljala, kaj bi lahko pripravile za Olino. Tako pa samo lahko rečem:" Olina, srečno!" Becki in njej podobne (med katere spadam tudi sama): GREMO NAPREJ! Marjetkacvetka, če boš hotela mojo vremensko napoved, se moraš preseliti na Obalo. V Šaleški dolini vetrovi drugače pihajo. Imam pa lepe spomine tudi na vaš konec (kostanji...). Moj dan je torej minil ob Tejčinih jagodah in podobno kot film MISIJA CUCELJ . Ste ga gledale? Kot baby sitter sem uspešno zalkjučila tovrstno misijo do jutrišnjega dne. Lep večer vsem sotrpinkam.. majdad

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

16. maj 2005 23:45

Najprej moram priznati, da sem danes grešila na celi črti. Imela sem sadni dan in je bilo vse o.k. dokler me moj ne vpraša če danes lahko jem, da bi šla na večerjo. In ker je priložnost za to zelo poredko sem jo izkoristila in po prvici povedano nimam niti malo slabe vesti. Sem uživala da je kaj. Tudi jaz se na žalost ne bom mogla udeležiti našega srečanja v soboto. Sem popoldan izvedela da pride dol moja sestra in mi pripelje mojo hčerkico. Upam da boste uživale in da bo kmalu ponovitev srečanja da se vam pridružim. Olina, čestitke za poroko in kot so ti že druge zaželele, naj bo to nepozaben dan. Aknirad, čestitike za uspešno zaključeno dieto. Vzor za uspešno nadaljevanje nam je vsem lahko Marjanca, upam pa da boš tudi ti tako pridna in nam dokazovala da se da. Pozdravljena Marina5. Lepo da si se nam ponovno javila, smo te že pogrešale. Si pa pridna glede kajenja. Ti se kar odvadi, bo že še čas za kakšno novo kilco izgubit. Majdad, ne mi slabe vesti zaradi jagod delat, me pa veseli da so ti teknile. Sem se jih tudi jaz popoldan napokala da so mi že ven lezle. Sabian, recepti so vedno dobrodošli. Ti kar napiši da še mi sprobamo to dobroto. Kje pa je naš moški član? Nikar pozabit na nas, daj javi se nam malo. Jutri me čaka 1. vodni dan. Glede na današnjo večerjo ne pričakujem več da bom po vodnem dnevu zagledala spredaj sedmico. Bo pa čez kakšen teden. Oči mi že padajo skupaj, tako da vsem želim sladke sanje. tejčica

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

17. maj 2005 5:58

Dobro jutro! Evo moj raport: Začetek diete 15.02., konec 16.05.2005 Začetna teža: 71 kg, končna teža 61 kg. Minusi v obsegih:boki -12, bedro -7, pas -10, roka -2, prsi - uravnilovka. Počutje: enkratno Komentar: z malo telovadbe in brez grehov bi verjetno imela svojih idealnih 58,5 kg. Se bom potrudila v bodoče, tudi tako sem zadovoljna Ugotovitve: mislim, da dieta resnično ne sme trajati več kot 90 dni, ker se telo na koncu upre. Dekleta iskrena hvala za moralno podporo, bile ste (in ste) krasne. Mogoče pa bomo čez 3 mesece spet skupaj hujšale. Kdo ve. Marjanca, tebe bom pa tudi v bodoče prosila za kakšen nasvet, če bom "vojznila". Saj lahko, ne? Veselo hujšanje in veliko, veliko uspeha še naprej. KAT, SI SE ŽE POROČILA? CIAO IN PAPA Aknirad-bombica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. maj 2005 6:17

Dobro jutro ! No, pa danes nisem prva. Aknirad, si me prehitela. ČESTITAM !!!! Ti, samo sedaj pri podpisu daj stran tisto bombico. Kadar boš potrebovala pomoč, sem ti vedno na voljo. Po izgubljenih cm sva si zelo podobni. Uživaj v času, ki ti prihaja naproti. Primorki, Majdad in Tejčica, tole z jagodami je pa tako vabljivo, da so se mi kar sline začele nabirati v ustih. Vem, kako so te stebelno zrele drugačnega okusa kot tole, kar kupujemo tukaj. Majdad nič se ne sekiraj za vodni dan. Saj tudi tole, kar si jedla, ni škodovalo in ti je bilo moje zelo hvaležno. Tejčica, taka povabila pa je obvezno potrebno sprejeti, saj je vsaka zavrnitev lahko izgovor za zelo zelo redke reprize. pametna punca. Sabian, piši, da bo še pri nas kaj dišalo. Glede na to, da imam jutri ves dam en seminar, sem se na hitrico odločila za vodni dan. Ca. 150 km od doma in od hrane kakih 14 ur, ko bom doma pa le še tuš in postelja. Katera pride v soboto pod Pohorje, dekleta ? Pa dajte no, da se bomo končno videle, vsaj me z 02 in 03 območja !!!! marjanca45

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

17. maj 2005 7:30

Dobro jutro! Zacela moj prvi vodni dan - do sedaj imam za seboj 0,5l vode. Koliko vode pa popijete na vodni dan? Kljub temu, da sem ga hotela kar preskociti, sem se zjutraj zbudila prav mocno odlocena, da startam, pa potem vidim kaj bo. LP, Busy Bee

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. maj 2005 8:00

Bussy Bee, jaz obicajno na vodni dan ne spravim v sebe vec kot 3 l vode. Ampak sem med bolj skromnimi. Dobro je spiti tudi kaj zelenega čaja, ki pomirja občutek lakote. Drži se ! Ura teče, voda pa tudi. Saj ni tako hudo. Jaz sem na vrsti jutri. marjanca45

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

17. maj 2005 8:02

Busy Bee, bravo. Tako je prav. Naredi načrt, kaj vse moraš danes narediti. Zaposli se, poskusi se malo rekreirati...Napolni želodček že dopoldan s čim več tekočine. Boš videla, da ni tako hudo. Koliko vode moraš popiti, ti ne morem reči. Čimveč. Meni zelo pomaga dolg jutranji sprehod. Potem nisem dolgo časa lačna. Vzdrži in večkrat pokukaj na forum. majdad Sporočilo je spremenil(a) majdad dne 17. maj 2005 08:03:59

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

17. maj 2005 8:13

Pozdravljena dekleta! Po dolgem času se spet oglašam, berem pa vas kar pogosto. Moj prvi začetek je bil 7.12.2004 (73 kg pri višini 160cm), po 1.vodnem dnevu sem zbolela in bolezen je trajala nekaj več kot mesec dni, tako da sem 2.vodni dan nadomestila s sadjem in ker se bolezen ni in ni hotela končati, sem se le odločila za krvne preiskave. Rezultati so bili kar precej slabi, tako da dieti nisem več mogla slediti tako kot je predpisana. Do tega dne sem izgubila 5,5 kg, kar pa glede na zastavljeni cilj, ni bilo dovolj (želela sem -10kg). Po posvetu z zdravnico sem dieto opustila. Do Velike noči mi je uspelo pridobiti dva kilograma in takrat sem imela vsega dovolj! Z dieto sem ponovno pričela 29.3., vendar tokrat z vitaminskimi tabletkami in železom, samo dieto pa sem rahlo prilagodila. Po mnenju zdravnice je v tej dieti premalo beljakovin in sem si rekla, če je pa tako, potem bom to pomanjkanje nadomestila tako, da bom kavo pila z mlekom in ker sem grozna kofetarica, jih vsak dan spijem tudi 5 ali 6. Prav tako sem vodni dan nadomestila s sadjem. Občasno (ko sem nervozna) pa popoldan pojem še kak sadež. Kar se tiče pa ostale hrane, se držim predpisanega in normalno sledim dnevom (seveda s kakšnim grehom občasno). V tem drugem delu je to moj 50. dan in počutim se odlično. Decembra zastavljeni cilj sem dosegla v prvih 30. dneh ponovljene diete, v drugem mesecu mi teža niha za kg dol in gor, za zadnji mesec pa upam, da bo še kakšen kilogramček manj. Če mi bo tehtnica po končani dieti spredaj pokazala petico (tudi, če bo 59,9) bom seveda navdušena, saj sem petico nazadnje videla konec osnovne šole. Tokrat mi je hujšanje še lažje, saj se mi je pridružil tudi mož in njegovi rezultati so seveda občutno boljši: v enem mesecu je zgubil 10 kg. Pravi, da se po taki hrani tudi počuti veliko bolje in da bi se tako lahko zmeraj prehranjeval. Upam, da nam bo ločevanje ostalo v krvi tudi v bodočnosti. Tole sem napisala predvsem za tiste, ki bi rade obupale in dieto opustile. Sama dieta sploh ni strašna, če jo malce prilagodiš sebi. Kilogrami sicer kopnijo bolj počasi, a zanesljivo gredo navzdol! Lep pozdrav! Sabina

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

17. maj 2005 8:17

Jutro, drage moje! Danes sem sadna, pa mi kar paše. Včeraj na OH dan sem si naredila testenine in zelenjavno omako. Tako mi je pasalo, da bi najraje pojedla dve porcije. Pa nisem. Zvečer sem pa komaj sladoled dočakala. Tudi jaz sem mislila včeraj luno dražit, pa mi ni zneslo. Danes se mi pa samo jagode kažejo pred očmi. Sem zjutraj ene probala, pa so bile tako kisle, da sem jih raje pustila pri miru. Bodo drugič boljše. Vse, ki ste danes na vodi zdržite, ker ste drugo jutro nagrajene tako z minus kilam, kot z dobrim počutjem. Tudi mene ne bo v soboto v MB, ker imamo družinsko praznovanje. Upam, res upam, da se enkrat le srečam z vami. Lep dan vsem in čim manj prekrškov. Gobica

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

17. maj 2005 8:37

Bussy Bee, držim pesti zate! Ko sem jaz pisala svoj prispevek, si ti ravno napisala, da si na vodi in jaz tega seveda nisem videla! Nikakor te s svojim prispevkom ne odvračam od vode! Moj način hujšanja je prilagojen meni, ti pa kar hrabro naprej! Sabina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti