ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

12. maj 2005 10:22

Marjanca45, juha z boboći (istrski izraz - mehki ć) To je juha z mlado, mlečno koruzo. V bistvu je to mineštra. Vanjo daš iste stvari kot za ješprenj (peteršilj, zeleno, česen , fižol in po možnosti svež paradižnik ter krompir. Namesto ješprenčka daš mlado koruzo, ki jo z nožem odrežeš od storža. V originalu uporabijo domačini tudi domačo slanino, ki jo , kot pravijo, "zatacajo". Kos slanine z nožem režejo oz. sekajo tako dolgo, da postane pravzaprav masa za namaz. S tem pravzaprav zabelijo. Seveda lahko dodaš notri še kos prekajene svinjine, še boljša je pršutova kost. Namesto sveže koruze lahko uporabiš tudi pasterizirano koruzo ali suho (to vidiš včasih v trgovinah poleg suhega graha in je dobro, če jo daš prej močiti). Je pa razlika. Svežo koruzo tudi zamrznejo v zamrzovalniku in jo potem uporabijo. Čimdlje se kuha, boljše je. Ker si na dieti, stvari nikar ne "zatacaj". Bo tudi dobro. Nisem domačinka, a živim tu že vrsto let in poznam dobro posebnosti. Bobiće postrežejo v restavracijah, hotelih... kot specialiteto. Ko ne boš več na dieti, te povabim. Lep dan... majdad

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

12. maj 2005 10:32

Hvala vsem! Res ste super. Joj, kako je danes lep dan :) Zdaj pa s polno paro naprej - še vsaj 5x toliko, ojoj :)) Mojca

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

12. maj 2005 10:35

Marjanca45, računalniški škrat mi jo je zagodel. Prav je. juha z bobići (ne z boboći). Kaj hočeš, na računalniku sem novinka in samouk. majdad

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

12. maj 2005 10:52

Rabim nasvet. V soboto (če mi bo uspelo iti na Gorenjsko) imamo fešto. Moj bratranec se je poročil pribl. pred10-imi dnevi in imamo sedaj piknik. Bi bilo vse o.k. če bi imela jaz B dan, na žalost pa imam Š. Bi bilo zelo narobe če bi malo zamenjala dneve (jutri Š in potem v soboto B)? tejčica

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

12. maj 2005 10:58

jst bi mela na tvojem mestu rajš dva B dneva - baje naj bi bil ravno vrstni red dni pomemben ... Zajčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

12. maj 2005 11:02

Hvala, Majdad. Enkrat jo bom poizkusila narediti. Ampak res prvič slišim. Je že res, da se človek vse življenje uči. marjanca45

FREDOLINA  

član od: 12.5.2005

sporočila: 16

12. maj 2005 11:03

Pozdravljeni! Še ena, ki vas že dolgo spremlja in se trudi prehranjevat po 3MD od 18.4. se vam pridružuje. V slabem mesecu dni so rezultati navdušujoči, kljub manjšim pregreham. Za statistiko: začetek 18.4.05, višina 176, teža 77 kg, želje 65 kg, starost 42 let, kraj MB. Po prvem vodnem dnevu, ki ga imam v ponedeljek vam obelodanim moj enkratni rezultat. V uspeh, svoj in vaš, sploh ne dvomim, sicer te življenske odločitve sploh ne bi sprejeli. Sončen pozdrav, LINA

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

12. maj 2005 11:07

tejčica, kaj pa če bi imela piknik malo rugače..recimo na š dan lahko ješ bučke in malancane na žaru, pečene gobice in pa pečen KROMPIR (zate, k si krompirjevka) na žaru ali pa v žerjvici, če je klasičen žar... a še misliš, da rabiš meso?? punchka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

12. maj 2005 11:10

Tejčica, jaz sem enkrat dodala še en sadni dan, da se mi je izteklo na B dan, ker sem tudi bila na eni čagi. Pa tudi, če boš naredila tako, kot pravi zajčica, ne bo katastrofe. Samo glej, da boš jedla B, pred sladkarijami pa si zapri oči. Rvzami kak kos mesa ali kako skledo solate več, da boš tako sita, da ti sladkarije ne bodo dišale. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

12. maj 2005 11:29

Tejčica, tudi jaz mislim, da je bolje jest krompir in solato ( sigurno jo bodo imeli, če ne zelene pa paradižnik sigurno). Posladkaš pa se lahko s kakšnimi kokicami. Sicer pa se poizkusi pogovoriti, da si zagotoviš krompirček ali kaj kar je dovoljeno na ta dan. Prišepni na uho tistemu, ki mu zaupaš in ki bo 100% povedal naprej tapravemu, da bo tudi kaj zate. V najslabšem primeru, če se ne da dogovorit, pa se odloči na pikniku kaj boš jedla in nikar ne mešaj v istem obroku. Pa res ne bo konec, če poizkusiš en dan, tisto varianto za po dieti (ločevanje v sklopu posameznega obroka). Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 12. maj 2005 11:32:19 Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 12. maj 2005 11:32:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti