ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. maj 2005 21:47

Zato pa je meni super ta dieta, pojem toliko da sem sita, nič ne štejem nič ne tehtam.... Važno je da deluje. Kljub temu, da si privoščim čokolado in sadni jogurt na B dan čeprav vsebuje več OH. Kot je rekla Lisa, si tudi jaz ne belim več glave in ne kopljem globje, ker sem tako vedno prišla do dejstva, da bi si določeno stvar lahko privoščila vsak dan (npr. polnomastni siri, mleko 3,2 m.m.,...), ali bi kakšne sestavine uvrstila drugam.... Zato tudi jaz pravim pravila, smernice so napisane in preizkušeno delujejo, če se jih držimo. Zakaj bi jih torej spreminjali? Le prilagodimo si jih do neke mere tako, da bodo odgovarjale našemu načinu življenja. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

10. maj 2005 23:26

Zivjo, po dolgem dnevu se vam oglašam. Pira je predhodnica današnje pšenice. To je bila samorastna vrsta, današnjo pšenico pa naj bi vzgojili iz nje. Tako sem nekje prebrala. Torej spada pod OH. Na OH dan LAHKO ješ solato, ni prepovedana. Fino je le, da je ne mešaš s kosilom. Meni nikoli ni pasala solata k makaronom in za določene ljudi sem bila ful čudna... Glede mešanja beljakovin: na www.planet.com piše, da se naj ne bi mešalo meso in jajca. Najbrž zaradi prebavljanja. Pri tej dieti je vse tako preračunano, da se hrana čim manj časa zadržuje v želodcu, da gre hitro naprej. S tem imamo več energije. ANE??? nočko Sy

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. maj 2005 6:29

Dobro jutro, rožice ! Pridružujem se Lisi in Rožici glede razvrščanja zelenjave. Dieta me je "skrčila" za 14 kg in pri tem sem samo koruzo, fižol, čičeriko in krompir jedla na Š dan, vso ostalo zelenjavo pa sem kombinirala k ostalim dnevom. Ker sem solatni manijak, nisem mogla jesti testenin ali pa npr. ajdove kaše z gobami brez solate. Tudi jaz sem vedno pojedla toliko, da sem bila sita. Glede na to, da je pri OH bil vedno le en obrok "prave hrane", sem pojedla včasih kar dva krožnika npr. testenin. No, pri B in Š je bila ena porcija za kosilo dovolj, ker sem vedela, da bom za večerjo spet jedla "pravo hrano". Tehtala nisem hrane nikoli, zame je bilo važno le, da je bil trebušček poln. Mislim, da čez nekaj časa vsak človek najde nek svoj optimum kar se tiče vrste in količine hrane. To, da kilogrami kopnijo pa je potrdilo, da smo na pravi poti. Majdad, pa poizkusi nekaj časa s čaji brez sladkorja ali pa si v vodo stisni limono, da bo okus malo drugačen. Kako smo ljudje različni. Jaz v službi spijem ca. 1,5 - 2 L vode, pa doma še kake pol litra in je dovolj. marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

11. maj 2005 6:55

Pozdravljene damice moje! Majdad, hvala za tvojo vremensko napoved. Domačini zelo dobro znate napovedat pravo vreme. Zadanete neprimerljivo večkrat kot pa naši vremenarji. Prosim napovej sonce!?! Pitje vode zame sploh ni problem, saj sem že prej večinoma pila vodo. Včasih samo pijem, pijem, pijem..., potem pa samo lulam, lulam, lulam... Ravno zaradi tako pogostih obiskov WC-ja sem zmanjšala količino vode, ni bilo niti ene noči ko ponoči ne bi šla vsaj 2x tja na obisk Raje spim! Tudi jaz pri zelenjavi ne kompliciram. Tako kot ti Marjanca, samo pri fižolu, koruzi in krompirju pazim da so na dnevnem redu samo na Š dan. Običajno jem tisto kar je v hladilniku. Sem se pa poboljšala in imam sedaj kar dobro založen hladilnik z zelenjavo. Pri nas jo jem samo jaz, včasih se hčerka malo "zmoti" in jo kaj poje, moj pa nič od nič. Za malo se prav preveč ne sekiram, saj je v vrtcu pravi zelenjavni požeruh. Mi ni jasno zakaj tako, važno pa da jo je. Moj dragi ima pa kljub temu da ne je zelenjave, idealno prebavo. To mi je pa še manj jasno. Joj, sem vam včeraj pozabila povedati mojo tedensko statistiko. Od prejšnjega torka sta skopneli še 2 kilci, torej v 3 tednih -4 kg. Kako se meni smeje! Danes sem dopoldan službeno na Internautic, popoldan pa me čakajo stranke in pa upam da tudi jagode, tako da se vam ponovno javim šele zvečer. Uživajte! tejčica

marjanca45  

11. maj 2005 7:15

Bravo, Tejčica. Vidiš da gre !!!! Poslala bi ti kaj sonca s Štajerske, da bi vam lahko dozorele jagode, ampak ga žal tudi pri nas ni. Zjutraj je spet rahlo padalo z neba. Pa tem zgoraj se je res malo zmešalo ! Uspešen dan, pa kako dobro jahto si poglej - za lušt ! marjanca45

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

11. maj 2005 8:33

Imam občutek, da se bo danes sonce le pokazalo - in mene že zaradi tega razganja . Včeraj na Š dan mi je uspelo pojesti kosilo ob 17ih (riž z zelenjavo) in ob 19ih ene fajn kalorične palačinke z eurokremom in banano (to ni bilo v planu) ... če dodam še bombone v kinu od predvčerajšnim in lajbnic piškote predpredvčerajšnjim ... pridem do ugotovitve, da je danes definitivno sadni dan ... in jutri tudi - edin če mi rata, bi imela kar vodnega... zaenkrat je to moj plan :). če se pokaže sonček sploh ne bo problema. kako ste pa ostale kaj danes? Zajčica

marjanca45  

11. maj 2005 8:52

Zajčica, očitno pri tebi ne bo problema, saj pri nas v Mariboru že veselo sije sonce in ga bomo poslali po celi Sloveniji, da se končno malo segrejemo in da le ne bomo splesneli. Torej, sonce ti bo pomagalo znulirati tvoje grehe preteklih dni, nekaj pa boš morala dodati še sama - voljo !! Veliko uspeha ! marjanca45

becki  

član od: 10.5.2005

sporočila: 23

11. maj 2005 9:28

Pozdravljeni! Sem nova na vaši strani. Naj se vam predstavim. Sem ena tistih, ki so že velikokrat poskušali shujšati na razne načine, toda ni in ni šlo. Začela sem s 1.1.05, pa ni šlo, ker mi je zmanjkalo volje. Sedaj sem že 19 dan na dieti 3MD in lahko se pohvalim zelo uspešno. Vsak dan vas berem in ni fer, da samo črpam od vas, sama pa nič ne prispevam. Moja statistika (starost 38 let), (višina 170), (začetna teža 87,5), (danes zjutraj 83,5). Zelo me muči tale mraz in berem, da tudi vas. Vsak večer se tresem od mraza kljub deki in kovtru. Upam, da me boste sprejeli med hujšarice in hujšarje ter mi pomagali, da se enkrat za vselej znebim odvečnih kg. Zaenkrat toliko od mene. P.S. Danes imam OH dan. becki

marjanca45  

11. maj 2005 9:40

Dobrodošla v "klub", Becki. Vedno smo veseli vsakega novega člana, ker vemo, da bo kmalu spet nekdo, ki bo po tej dieti imel lepše in boljše življenje. Veš, mi vsi neprenehoma črpamo moč, voljo in energijo s tega foruma, tako, da ne rabiš imeti slabe vesti. Smo kot ena veliko družina. Skupaj v dobrem in slabem - kot zakonci. Čeprav se ne poznamo vizualno, se notranje poznamo tako zelo dobro, kot mnogo ljudi ne, ki so vsak dan skupaj. Skratka, welcome to the club ! marjanca45

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

11. maj 2005 9:41

Marjanca45, danes je moj zajtrk limonada. Tudi jaz sem polna energije, ki jo bom potrošila za likanje. To bo hčerka presenečena. Na Štajerskem imate sonček. Tudi mi se z njim lahko pohvalimo, le da zraven piha še burja. Pri nas na Obali brez tega ne gre. Burja prežene dež. Likati pa se bom lotila zato, ker je v stanovanju mrzlo. Centralno smo ugasnili, klime pa se mi ne da prižigati. Tako bom ubila dve muhi na en mah. Tejčica, drugič kar mene vprašaj za vreme. Z našega vrha ga prav lahko določim. Skoraj vedno točno. Tina, danes se bom zadovoljila z likalnim razgibavanjem. Novi hujšarici Becki pa v tolažbo - tudi nas velikokrat zebe. Hujšamo... majdad

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti