ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

9. maj 2005 9:28

Hojla! materinska žalost se javlja. otroka sem pravkar pospremila na avtobus, je šla za cel teden v šolo v naravi. edino kar je dobro pri vsem tem je to, da nimam volje niti na hrano mislit. upam, da ne bo tako kot ponavadi, ko sem se s sladkarijami tolažila. ampak..me je ta nova tehtnica kar prizemljila. saj ne vem katera je pisala o dosedanjih nasvetih glede tehtnice- jaz že skozi upoštevam to, da se tehtam na istem mestu in ponavadi zjutraj. ampak sedaj sem prešla iz navadne na digitalno in me je skroaj kap, ko kaže 2 kg več kot stara. čeprav bi mi lahko že moje počutje povedlo, da že nekaj cajta ni vse bleščeče. zdaj me motivira vsaj to, da iz te svoje neželjene kilaže lahko razberem, kako se gibajo dekagrami. na srečo vsak dan malo dol, tako da imam kr nekaj motivacije. če je to pohvalno ali ne, ne vem, ampak tokrat se pa res že cel teden strogo držim diete. morda pa je le napočil ta čas. sploh ne vem kolikokrat sem letos že začela.... če pogledams em na tem že od novega leta. ampak so bili grehi prehudi, d abi lahko rekla, da od takrat dietiram... pa sem s espet malo potožila, drugemu se pač ne morem na to temo. aja, artemis, mislim da je veliko lažje da imaš knjižico le za oporo, pa si kuhaš tisto kar se ti res zlušta na določen dan- samo da se ne prenaješ. vsaj jaz imam take izkušnje,d a semse zgolj iz tega razloga prekršila, ker je bila hrana preveč enolična. (meso, riž/krompir/ testenine/ sadje) zdaj vem d atemu ni tako, zato si le privošči tisto kar imaš najraje in sodi v določen dan. kot so ti že povedlae pa na isti B dan ješ ali samo mlečne izdelke ali samo meso ali samo jajca. jaz sem skušala zraven diete piti še čaj za hujšanje, ki bi mi jaj zmanjševal apetit, pa sem sisamo želodec sfrkljala. mislim da je kr prav, da vnašaš veliko tekočine, vendar pa poješ tudi predvideno količino hrane, da ne riskiraš bumerang učinka. pa sem spet veliko rekla. lep , pa ne preveč hladen dan...kje je topla pomlad?!..pa še ledeni možje šele prihajajo.... tabina

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

9. maj 2005 9:38

Lijep pozdrav svima! Meni je ovo prvi dan dijete. Ima veliku volju i želju izdržati tih 90 dana. Već sam bila jednom na toj dijeti (2000. godine) pa mi nije nepoznata. Znam da 2 tjedna ne budem izgubila niti kilu, ali onda kad krenu, to će biti super. Upravo si kuham junetinu, pa ću odmah imati i juhicu za popiti i uz meso jako puno salate, malo svježeg sira i 1 šnita kruha. Lidija...

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 9:57

Bussy Bee, veš kako pravi moj oče: Jeza škoduje lepoti in v jezi rit raste. Naj palamudijo kar hočejo, ti pa se veseli tvojih minus kilogramov. Boš videla, kako bodo kopneli in potem se tvoji svakinji ne bo več tako videlo, da imam kak gram manj, tebi pa vedno bolj. Mene so vedno učili, da naj ne bi jedel sira in rib v istem obroku. marjanca45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 10:12

Tabina, smo pač mame, a ne. Me smo žalostne, otrokom pa je tako lepo, da nas ves teden ne poslušajo. Saj je na varnem, brez skrbi in lepo mu je. Malo se boste "oddahnili" drug od drugega, potem bo pa ob snidenju žuljenja na pretek in spet bo mama glavna. Mojega sina se spomnim, kako je bil vedno ves srečen, da je šel. Pa dostikrat sem ga dajala na košarkarske tabore v Postojno. Meni so tekle solze, njemu pa so ušesa zadržala žnable, da se ni smejal naokoli. Očitno spadajo take ločitve k odraščanju, saj otroci tudi na ta način postajajo bolj samostojni. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

9. maj 2005 10:55

Jutro! Jaz sem danes full depresivna. Pa še vreme je zanič, nikjer sončka, da bi šla na travnik v miru razmislila in si napolnila baterije. Pa še ponedeljek je (statistika), saj ne da ni efekta, žalosti me tudi to, da še vedno lovim tiste kilograme prvega vodnega dne. V petek pa me čaka že drugi. Jaz ne vem kaj je narobe, imam občutek, da se mi vse kar pojem pozna! Pa še vsa napihnjena sem, imam obisk s Krvavca..... Ko sem danes zjturaj analizirala statistiko sem ugotavljala, da mi v tem krogu gredo kilogrami veliko počasneje dol. Že res, da jih imam veliko manj in da je te težje izgubiti, res pa je tudi, da se ne držim tako strogo, kot v prvem krogu. Kar pomeni, da si privoščim polivko po makaronih (tudi smetanovo,...), skratka včasih uporabljam tako imenovana " nevtralna živila". Zelo teknejo mi oreščki na sadni dan, kakšen kozarec mleka na B dan, pa ne kot samostojen obrok ampak kot dodatek ( saj veste kot " nevtralno živilo"), kakšni čevapčiči..., v prejšnem krogu pa sem jedla le pusto meso ali ribe in nič kruha, le "stiropor" na Š dan in prepečenec na OH dan, v tem krogu jem kruh (črn ali polnozrnat) tudi zraven beljakovin. Kar želim povedati je to, da sem vedno bolj prepričana v to, da se je treba za večji efekt diete izogibati tem živilom. Sem preizkusila na sebi. Maychi ni mi dalo miru, sem morala preizkusiti, vse se je slišalo prelepo, da bi lahko bilo res. Po drugi strani pa si takšno hrano včasih privoščim tudi zato, ker se ji po dieti ne mislim za vedno odpovedati in sem mnenja, da me žlička smetane res ne bo pokopala. Pa naj vsaka presodi koliko kilogramov mora izgubiti in temu primerno popestri svoje obroke. Bussy bee, vstrajaj boš videla, kot pravi Marjanca45, bo prišel čas ko bodo vsi zavidali tebi. Sploh, ko bodo ugotovili, da ti veliko ješ, da nisi lačna, da si polna energije, dobre voje in se odlično počutiš. Povrh vsega pa izgubljaš kilograme in vedno bolje zgledaš. Nič jim ne razlagaj, kaj lahko in kaj ne...(naj vedo le tisti, ki morajo, s katerimi živiš...), ti pa se samo drži naših pravil, oni še opazili ne bodo da si na dieti, le čez kakšen mesec bodo ugibali kako je mogoče, ko pa vedno nekaj ješ. Mene so vsi spraševali, če sem bolana in dodajali take in drugačne komentarje, pa vem da vse le zaradi zavidanja. Kot sem že napisala velikokrat ima moja "žlahta" (vsaj ženski del) zdaj na jedilniku stradanje. :))) Odkar so na praznovanju ugledale mojo postavco, kaj takega si pa res ne morejo dopustiti, da bi jaz bolje zgledala. A kaj, ko je situacija taka, da je to vendar resnično dejstvo. Jaz pa ob vsaki njihovi izgubljeni kilci pomislim samo na jo-jo efekt, ki jim sledi po poletju (oz. po stradanju), kot vsako leto. Sem zlobna ali pa zgolj človeška kot so one same. :))) Vstrajaj, se izplača!!! Tudi zaradi teh zavidljivih pogledov sorodnic. Lidija, naj ti teh 90 dni mine kar se da brez prekrškov! Lp, Rožica. p.s. sem kar malo boljše volje, ko se vam izpovem in pomislim na kakšno dobro besedo in tolažbo z vaše strani. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

9. maj 2005 11:07

Živjo, študij in sinek mi res pobereta največ časa in če bi hotela biti na tekočem na tem forumu, bi ga morala brati vsak dan vsaj 2x, kot sem to delala lani. A to žal ne gre. Na B in Š dan JE JUHA! Razlika je le v tem, da je lahko na B dan mesna, na Š pa obvezno zelenjavna. Na OH dan ni solate, ker moti prebavljanje ogljikovih hidratov. Na ta dan je bolje jesti solato posebej. Pa glede vloženega sadja na sadni dan.... joj! Ne vem, kje ste to prebrale. Vloženo sadje ni več SADJE, nima več diuretičnega učinka, ne čisti. Pa cukr je zraven! Če se le da, jejte presnega pa kakšno solato za kosilo. Oprostite, ampak moram vas malo popravit Včasih se tudi meni zdi, da izgleda, da se hočem ven metat kot "ta najbolj tapametna"... Ne, nočem kritizirat in sebe povzdigovat. Upam, da vas preveč ne zebe Zavidam tistim, ki imate svojo centralno, da si lahko zakurite. Jaz sem pa oblečena v dvojni pulover. LP, Sy

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

9. maj 2005 11:13

Hojla! Joj,kako mene zzzzzzzzzzzebe!Res je zoprno tole vreme! LADY-Ldobrodošla v našem klubu! Sej ne morem pisat,mam čist trde prste.Grem mal na orbitrek. Marjetka cvetka

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

9. maj 2005 11:26

Pozdravljene drage moje! Spet sem tu med vami. Ta vikend je kar dobro minil. Včeraj sem mojemu za r.d. nabavila aparat za peko kruha in sva ga seveda takoj preizkusila. Pojedla sem en kos kruha po kosilu (po 1/2 ure) - imela sem Š dan. Ali je to velik greh? Sicer nisem zraven kosila nič kruha. Kile grejo zelo počasi dol (v enem tednu dobra kila) - ampak mi je to všeč, ker se zato bolj trudim. Pri prejšnjem krogu sem v prvem tednu izgubila več kot tri kile - potem se je pa zaustavilo in me je to čisto ubilo. je pa rudi res, da sem danes dobila menstruacijo - ali je možno, da takrat kaj počasneje izgubljamo kg? Krasno vas je vse slišat. Lep dan vam želim! mala mucica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

9. maj 2005 11:32

Jaz pa ne vem kaj naj kuham? Ima še katera B dan ali mogoče kakšno idejo za kosilo? Jaz tudi pravim ALELUJA, da imamo svojo centralno, ker me ful zebe. Jo zadnje tri dni vsak dan prižigam. Pa se mi zdi, da nikoli ni dovolj toplo zame. Sem pa privlekla nazaj na plano tudo oljni radiator, ki je bil že pospravlejn na podstrešje. Tako, da si še tega od časa do časa prižgem, ker zebe samo mene v hiši. Sem ga postavila kar zraven pisalne mize, da mi piha topel zrak v noge. Ker bi verjetno otrdela zaradi maraza za knjigami. Da ne govorim o volnenih nogavicah, ki mi še vedno parav pridejo... Sy in Marjetka cvetka, saj se lahko prideta pogret k mojemu radiatorju. Lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

9. maj 2005 11:33

Ja, v obdobju menstruacije se zgodi, da je +1 do +2 kg. To je nekaj povezano z zadrževanjem vode v telesu in podobnim. Pri meni se kuha koruza in krompircek za solatko. Sy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti