ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

8. maj 2005 19:53

Brittney, ti imaš tako zlatega sončka, da ti zagotovo ne bo zameril, ker te v torek ne bo. Bosta vse nadoknadila. Za izpit pa seveda držimo pesti. tejčica

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

8. maj 2005 19:53

Pozdravljeni! Za 90-dnevno dieto sem se odločila pred 2 tednoma in opazno deluje. Do sedaj sem izgubila 5 kilogramov s popolnim odrekanjem kruhu. Poleg tega spijem najmanj 3 litre vode dnevno. Aja, vsem, ki pišete na to temo, se moram zahvaliti, ker mi je pogovor o tem velika vzpodbuda za vzdrževanje te diete še naprej. Nabavila sem si knjigo z recepti, z istim naslovom (90-dnevna ločevalna dieta), sem opazla tudi, da v knjigarni v Europarku spada med 10 najbolje prodajanih knjig. Kljub vsemu pa imam nekaj vprašanj glede receptov: 1)Ali lahko sama prilagajam recepte, na primer, da bi na vsak beljakovinski dan jedla grško solato, na vsak OH dan pico itd. ? Se moram držati točno teh jedilnikov oziroma zaporedja jedilnikov? 2) Piše, da ne smem mešat jajc in mesa in jajc in mlečnih izdelkov -> je to mišljeno za en obrok ali za cel dan? 3) Kakšne sladice so najbolj priporočljive na OH dan? Obstajajo mogoče take, ki so iz posebne dietne moke? 4) Poleg tega bi rada poskusila čaje za hujšanje, veste morda, kje jih lahko kupim? Sploh delujejo? Lepo se imejte in čimveč uspeha, predvsem pa vztrajnosti pri zmanjševanju telesne teže. LP Tina Novak

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

8. maj 2005 20:01

Artemis, dobrodošla med nami. Ni se ti potrebno držati jedilnikov iz knjižice točno po zaporednih dnevih. Brez problema ješ vsak B dan grško solato ali pa meso... Knjiga nam je samo v pomoč, da ni hrana preveč enolična. Beljakovin med seboj ne smemo mešati ne pri obroku in ne v istem dnevu. Torej, če imaš za kosilo meso, naj bo za večerjo meso... Se pa tega drži vsak malo po svoje. Tudi jaz kdaj goljufam!?! Za sladico na OH dan jaz vedno jem tisto kar najbolj pogrešam (od sladkega). Nič ne gledam da je to dietno. Običajno so to prave kalorijske bombe. Na vprašanje o čajih za hujšanje pa naj ti bo pomagal kdo drug, ker jih ne poznam. Tudi tebi želim uspešno izgubljanje kilogramov. Sedaj pa res šibam. Me mala že za noge s stola vleče! tejčica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

9. maj 2005 6:59

Danes pa jaz za spremembo"odpiram" naše kofetkanje.Danes,po 8 dneh diete mi je vaga pokazala-3kg.Uh kakšen fajn občutek. Bernarda

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 7:25

Dobro jutro, rožice ! Pa spet začenjamo še en teden proti večnosti - ha, ha, ha. Kako vikend hitro mine. Ko bi vsaj vreme bilo malo boljše. Včeraj sem nabirala solato in 2x je vmes deževalo. Pa se nisem dala nič motiti. Tabina, hvala za nasvet za tehtnico. Sem že imela malo v glavi, da si jo kupim, čeprav imam digitalno samo za tehtanje ( kaže na 0,1 kg natančno). Kaj mi če še % maščobe. Da me bo še psihično dotokla. Saj vidim po kg in cm in to je zame dovolj. ZoranB, tole tvoje sadno čaranje pa izgleda zelo okusno. Se zna zgoditi, da bom ponovila. Nič ne cagaj, če teža stoji. Enkrat prav gotovo gre dol, saj si že videla, da te je 0,5 kg manj. Po 1. vodnem dnevu teža še dalj časa stoji ( meni skoraj 3 tedne) in nagrada z vztrajanje so potem - kg. Brittney, saj ni take krize, če se ne moreš držati jedilnika. Mislim, da je najbolj važno, da v enem obroku ne zmešaš vsega in da ločuješ hrano po obrokih, kar pa počneš. Jutri bom vse počela z desno roko, ker bom na levi stiskala pesti zate ! Drži se. Krasno praznovanje v sredo ti želim in dobro pocartaj tvojega sončka, ki ti bo ravno tako hvaležen, pa čeprav bo en dan kasneje. Žal mi je za vse, ki ste bile deležne trdega "pozdrava" z neba. Upam, da vam je ostalo kaj vitaminčkov. Imejte se fajn ! marjanca45

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

9. maj 2005 8:10

Artemis, zadnje čase je parkrat pisalo o škodljivih sestavinah tujih čajev za hujšanje. Tudi neškodljivi, domači imajo predvsem učinek odvajanja vode. Če jih rada piješ, OK, če ti pa ni zanje, pa se jim mirno odreci. Večina na forumu pije zeleni čaj, ker zmanjšuje lakoto /pa še pravijo, da je antioksidant, pa lepo kožo dela, pa celulit odpravlja...same krasne reči!) in to običajnega ali razredčenega - jaz dam 2 filter vrečki na liter vode (cca 70stopinj vroče - zeleni čaj naj ne bi metal v krop). Na OH dan si pa privoščiš grešno reč, ki po vsej logiki ne bi pasala v nobeno razumno dieto. Takrat torej ne razmišljaš pametno, ampak z dovoljenjem grešiš - kako to paše! Lisa

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

9. maj 2005 8:43

Dobro jutro druzba! Moja vaga je danes zjutraj pokazala -4,5 kg. Jupija! Sem pa bila v soboto kar mal zalostna. Z mozem ziviva v rodovni skupnosti z njegovimi starsi in druzino njegove sestre. No in ko smo praznovali tascin rojstni dan, so vsi skakali okoli svakninje - joj, kje so pa tvoje kile, joj, koliko si pa ti shujsala,... Halo! Saj je velika 180, dvakrat ne je kruha pa se ji pozna. Mene so pa silili razlagat, kaj jem kako jem, koliko sem sla dol,... Res se mi je zdel neumno. Ampak vseeno, moje osebno zadovoljstvo ob doberm pocutjo in izgubi teh kg, je ze tako veliko, da mi tudi oni ne morejo povsem pokvariti veselja. Sladica na OH dan: velik kos cokoladne torte - kar stopi se mi v ustih!!! Danes imam B dan - tunina, solata in sir, vendar brez kruha - a je to o.k. kombinacija? LP, Barbara Busy Bee

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

9. maj 2005 8:57

Hojla! Jaz sem pa danes na prvem vodnem dnevu in sem že spila en liter vode.Me nič ne muči,prav veselila saem se tega dne.Sinoči je tudi mene zeblo,da sem se cela tresla.A že misli bit letos sploh kaj toplo.Zgleda so ledeni možje letos pohiteli in so en teden prezgodnji.Pa prav zares so ledeni,ko pa že zdaj taka toča leti z neba!Kaj bo šele potem,ko se bo začela tista taprava vročina.Očitno bomo morali imeti zelenjavco na vrtu kar pokrito,če ne ne bo nič zrastlo.No,pri nas včeraj na srečo toče ni bilo! Ja,zdaj pa še malo statistike ob prvem vodnem dnevu.Shujšala sem štiri kilograme,kar se mi zdi zelo vredu.Prvi teden je šlo dol dve kili,drugi teden je teža stala,tretji teden spet dve kili in četrti teden je teža spet stala.Upam,da bo peti teden spet dve kili manj.Obsegi pa so se mi zmanjšali tam za ena dva cm. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

9. maj 2005 8:57

Jutro kofetarce in kofetar. Zoran, hvala, da si nam zaupal svoje podatke. Zanimalo me je pa zato, ker si rekel, da se je zaustavilo. Sem ti že včeraj napisala, da je to normalno in pa da vztrajaj. Je zelo različno kako hitro gredo kile dol in glede na to, da jih nimaš več veliko za izgubiti moraš biti malo pripravljen, da "stisneš". Vem, kaj govorim, ker se jaz za teh 5 kil trudim in trudim in trudim.....ja še kar se trudim. Ampak obupala pa ne bom.....sem preveč trmasta. Busy Bee, ne bit žalostna zaradi žlahte. Boš videla kako te bodo še hvalili in ti zavidali. Pri današnjem kosilu ti svetujem, da ne mešaš tune in sira, ker je to "prepovedana" kombinacija. saj veš mesa, m. izdelkov in jajc nikoli mešati skupaj! Rožica, saj veš kako je pri meni....vse po starem. Sedaj mi malo vreme nagaja, tako da zadnja 2 dni nisem ne vem kaj športala, ampak upam da bo že danes boljše. Artemis pozdravljena! Tejčica, kako si kaj danes? Bi nazdravila z nami s kozarčkom vode? Darchy!!!!!!!!!!!!!! Javi se!!!!!!!!!!! Lp, maychi

Clek  

član od: 17.1.2005

sporočila: 33

9. maj 2005 9:10

Pozdravljeni! Danes je moj prvi sadni dan in mislim, da bo kar ratalo, čeprav že nekaj časa po malem ločujem hrano. Začela sem iz 64 kg pri višini 162 cm in bi rada prišla na 57 kg potem stalne teže pred nosečnostjo. Vmes med 90D dieto pa imam še poroko tak, da sem bom pa takrat malo pregrešila. Teža bi je zdaj padla za 2 kg in občutek imam na hlačaš, da so malo bolj komot kako pa bo šlo naprej pa še ne vem bom pa se trudila. Koliko sem zasledila lahko kak sadni obrok tudi nadomestiš z zelenjavnim (kaka solata v tem času, ki je je že veliko)? Na uspešno izgubo kake kile pa kozarček vode. Clek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti