ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. maj 2005 15:02

Hojla! Jaz uživam doma,sem imela dopoldan obveznosti.Mi je pa zelo žal,ker je tako lepo vreme.Upam,da se še kdaj kje srečamo! Tudi jaz danes OH dan,jadla špagete z mešano zelenjavo in solato.Jutri na sadju,potem pa že prvi vodni dan. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

7. maj 2005 15:04

Drage moje, Preživela sem sadni dan včeraj! Brez grehov. Zvečer sem si naredila sadno solato s cimetom in drobljenimi lanenimi semeni (baje da so dobra za prebavo in na vrečki piše, da pašejo v sadno solato, kar je čisto res!). Bila sem zelo švoh proti popoldnevu, morda tudi zato, ker sem v celem dnevu naredila ok.15 km s kolesom. Ampak neke panike z lakoto ni bilo. Rožica - Hvala za spletno stran, na katero si me napotila - vsaka nova informacija o dieti je zelo dobrodošla. Sem jo pregledala, ampak moram reči, da vsebuje ogromno napak in deluje nekako zmedeno. Skratka, nisem si mogla kaj dosti pomagati z njo. So mi pa všeč tiste razpredelnice in jedilniki, ki so jih naredili. Busy Bee - po moje so sestavine, ki si jih naštela čisto v redu - celo super. Zakaj pa zvečer ne poješ samo kaj sladkega? A misliš, da bodo opazili? Madonca se nekateri z drugimi veliko ukvarjajo. puhica in mojcika - blagor vama, ker ne čutita nobene lakote. Jaz molim že cel teden, da bi se tudi meni to uresničilo. Dan, ko ne bi bila lačna... hmm. Bogve kako bi to izgledalo? Se mi pa zdi, da mi je tale dieta malo že ukrotila apetit. Samo občasno me pa tako prime, da bi kaj prepovedanega (pire krompir+piščanec, sendvič s tuno, pečenko + mladi krompir v pečici...) Danes imam B dan - za zajtrk sem skodelico višenj (ostale od včeraj od solate), potem pa sem za malico pest redkvic - a je to hud greh? Za kosilo sem si spekla na žaru hrenovko in pol (lačna očitno še od včeraj) in eno bučko in skledo solate s paradižnikom. Nekaj vprašanj: Ali lahko pijem od Native Zeleni čaj z limono (ima sadni sladkor) - mi namreč zelo paše za med obroke. Ali lahko kdaj namesto sadja (morda za malico) jem surovo zelenjavo - kot npr. danes redkvice, ali pa surove kumare mi tudi zapašejo? Na tisti spletni strani od rožice (moj planet) ni omenjena nobena solata na OH dan. Ali to pomeni, da naj v bistvu ne bi jedli solate na OH dan? Moram reči, da me je tista stran malo zmedla, ker piše, da moraš tudi na Š dan piti juho po kosilu!? Hvala vam že vnaprej in veliko sončka vam želim :) mala mucica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. maj 2005 15:04

Hej aknirad,bom jaz držala jutri pesti zate,ti pa v ponedeljek zame!Velja! Mala mucica,jaz na OH vedno jem solato,je pa res,da je tudi v Rinini knjižici ni.Sam jaz solato tako obožujem,da si jo vseeno privoščim. Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 07. maj 2005 15:07:18

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

7. maj 2005 15:18

aknirad, sem prav vesela, da si povedala, da si jedla za kosilo solato, kar pozabim da jo lahko jem. Moram mojemu sotrpniku povedat, da jo lahko je, ker drugače se bo se pregrešil. Njegov prvi sadni dan Mala mucica, zelenjavo lahko ješ. Solata tudi ne škodi, če jo ješ kadarkoli, tako da kar "navali". Kar se tiče pa čaja, pa jaz ne bi vedela-žal. kokos, tebi pa vsaka čast, za izgubljene kilograme. Res čestitke Punce pridne bodite puhica

mala mucica  

7. maj 2005 15:37

marjetka cvetka in puhica - Hvala za vajine odgovore. Res upam, da solato lahko jem kadarkoli. Sploh ker tako zelo paše k testeninam. Kokos - Vse čestitke !! A je to možno, da človek izgubi kar 30kg? Izdaj nam tvojo skrivnost. A si se tako zelo strogo držala diete ali kaj? mala mucica Sporočilo je spremenil(a) mala mucica dne 07. maj 2005 15:39:41

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

7. maj 2005 15:40

Punce moje drage, pod Pohorjem sem se sprehajala sama. Vreme je bilo lepo, manj vetrovno kot v Novi vasi (del Maribora, zato večkrat pravim, da sem vaščanka, ne meščanka). Premišljevala sem o našem srečanju, saj še vedno verjamem, da enkrat bo. Morda bi bil primeren kak sprehod oz. pohod, saj ni primerno, da posedamo in nabiramo kilogramčke in dekagramčke. Prostora je dovolj, samo priti je treba do tja in se prepustiti toku dogajanj. Če želi katera imeti otroka s seboj, ji lahko povem, da so igrala tudi, tako da je primerno tudi za otroke. Večji pa tako ne hodijo več z nami. Tabina, ali si že stestirala novo tehtnico? Ali si zadovoljna? Jaz sem si v Intersparu ogledovala eno za 3000 SIT in ugotovila, da je neprimerna, ker ima odstopanje -+ 2 kg. Saj to pa je potem tako, kot moja dosedanja. Kako si zadovoljna z meritvami maščobe? Saj vem, zelo sem radovedna. Pozdrav! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 07. maj 2005 15:45:52

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

7. maj 2005 17:21

Draga mala mucica! Moj namen je bil samo pomagati, če sem te z "mojo stranjo" zmedla se ti iskreno opravičujem. Ta stran je osnovna stran kjer je predstavljena 3MD, imajo tudi forum. Ta stran nam je mnogim bila v pomoč, preden so natisnili knjižico. Mogoče pa imajo težave s stranjo, poglej še kasneje, mogoče bo delovala manj zmedeno. Saj veš kako je s tehnologijo. Če bolje pogledaš priložen jedilnik na tej strani, boš ugotovila, da na Š dan ni pripisana juha, kvečjemu VODA po obroku. V navodilih piše: Ob vsakem jedilniku na koncu pride še čista juha (zelenjavna ali goveja, kokošja, gobova, brez rezancev, fritatov ali drugih nezelenjavnih dodatkov). Torej odvisno od dneva. Če pa pripišem še navodilo iz Rinine knjižice, da naj bo na Š dan jušna osnova iz zelenjavne juhe ali zelenjave ali vode, torej ne beljakovinska (goveja), je mogoče dovolj jasno, da glede na to, da ločujemo, pazimo tudi pri juhi in da jo je poterbno kot tako, uživati na koncu obroka. Priznam, da so mogoče napisali malo nejasno in se nam, ki smo seznanjene s pravili zdi vse samoumevno. Pomisli koliko težav smo imele z jedilniki, z ločevanjem v začetku (preden so začeli tržiti s to dieto)..... Hvala bogu, da je zdaj veliko informacij idej, nasvetov,... Če ne drugih, pa tistih naših, ki smo/so jih dolgo zbirale/i na različnih forumih, .... Glede sadnega dne, pa naj dodam, da je dovoljeno vso sadje, suho sadje, semena, oreščki in surova zelenjava. Dovoljeni so tudi kompoti, čežane, sadne solate, sadne juhe, pečeno sadje. ( PO RININI KNJIŽICI ). Kar veselo naprej, okupirajmo vrtove, zdaj prihaja nam najbolj naklonjen čas, ko bo vsega (sadja in zelenjave) v izobilju. Lep dan. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

mala mucica  

7. maj 2005 20:23

Rožica - zlata si. Si me morda malo narobe razumela. Vsekakor sem ti hvaležna za vsakršno informacijo - bom že sama po logiki razbrala zrno od plevela. Tudi jaz sem opazila v tistih jedilnikih (ki so - vsaj zame - zelo neraznoliki), da piše voda pri obrokih. To mi je malo čudno glede na to, da voda razredči želodčne sokove in telo potem težje prebavi hrano. Slišala sem celo, da naj bi vodo lahko pili šele pol ure po zaužitem obroku (najhitreje). Ampak, da je bolje piti vodo pred obrokom oz. med obroki. Tudi juha me tu malo bega. Samo čisto mogoče, da je tukaj moja logika malo obrnjena. Se mi zdi prav, da izrazim svoje dvome in da pridemo skupaj do prave rešitve. Prav gotovo še marsičesa ne vem, pa ne bi rada živela v kakšni zablodi prav dolgo in nosila "težke" posledice, ha, ha. Ja zdaj je za nas krasen čas. Ravno zato sem se tudi odločila za dieto v tem času. Se že veselim domačih malin, pa jagod, češenj, redkvic, lubenice in odlične solatke. Pravi raj za našo dieto se mi zdi. Ko sem lansko jesen delala dieto, sem se že pošteno najedla ananasa (v samo enem mesecu) in ga zdaj kar težko prebavim. mala mucica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

7. maj 2005 20:50

Hoj! Mala mucica, tudi jaz ne pijem vsaj eno uro po obroku. Res, da to ni pisalo nikjer v navodilih te diete, mi je pa to ostalo od vseh mojih neuspešnih poizkusih zniževanja telesne teže pri raznih drugih dietah, ter zaradi prepričanja, da tako razredčiš želodčne sokove. Tudi juho le redko pijem na B dan. Le če si skuham domačo govejo juho in za kosilo pojem goveje meso, ki se je kuhalo v juhi. Kot si že sama opazila se jedilnik ponavlja in ravno to je bil razlog, da v prvem poizkusu približno 2 leti nazaj nisem zdržala do konca. Ravno to je takrat predstavljalo meni največji problem, kaj lahko jem na določen dan in zaradi neznanja sem se držala tega enoličnega jedilnika. Žal ne dolgo. Tokrat je veliko lažje, imam knjižici in ogromno idej in veliko več znanja in informacij o takem načinu prehranjevanja. Vsekakor pa sem tudi jaz mnenja, da je bolje upoštevati pravila, kot da bi kasneje ugibala kako bi bilo če bi.... ali nebi delala tako.... Dejstvo je, da tak način prehranjevanja deluje in jaz sem zadovoljna z rezultati, ki sem jih dosegla. Verjamem da boš tudi ti! Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 07. maj 2005 20:56:25

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

7. maj 2005 20:57

Zdravo, moje drage rožice ! Riba-ribica, najprej se ti moram isjreno opravičiti. Tako glasna sem bila, kako pridem 100%, potem pa so drugi v petek zvečer totalno zmešali moje plane in s Pohorjem ni bilo nič. Res mi je žal in pšrihodnjič se ne bom nič repenčila, samo prišla bom. Res pa je, da sem imela že ves teden tako trapasto zdivjan, da je očitno bilo treba, da je še sobota takšna. Aknirad, ti nič ne cagaj. Si ga pač enkrat pobiksala. Jutri pa lepo vodica, pa boš spet v starem ritmu. Tudi jaz sem danes pred kosilom pojedla ene zelenjavne ribe. Ni šlo drugače. Še dobro, da nisem planila po kruhu ali še čem hujšem. Ta teden sem pa nekam čudno lačna. Po moje zato, ker sem imela dva sadna dneva kar blizu skupaj ( tako je pač naneslo). Za kosilo sem jedla kurje meso na kitajski način z zeleno solato, zvečer pa solato iz paradižnika, kumar in paprike. Toliko pametna sem bila v zvezi sprebavo, sedaj pa moja prebavila totalno štrajkajo in ne pomaga nič, kar je bilo tu napisano. Jutri bom šla v lekarno po tablete Verolax, sicer bom počila. Kokos, sem te brala še "v starih časih", ko si hujšala in že takrat se mi je zdelo neverjetno, kako si lahko toliko shujšala. Pa ja rabiš nov potni list, ker te na starem ne spoznajo, ha, ha ,ha. Kaj doma še vejo, da si to ti ? In kako ti privoščim službo ! In še bolj to, da v njej uživaš, da se tam dobro počutiš. Res si prava frajerka, ko se ti je v zadnjem času toliko spremenilo na boljše. Si pravi dokaz, da se res splača vztrajati. V vsaki stvari, ne le ve tem načinu prehranjevanja. Prepričana sem, da vsak človek pride enkrat na vrsto za srečo. Eni prej, eni pozneje, ampak važno je, da smo na vrsti. Bussy Bee, malo,pozno, pa vendar - ta polivka za testenine je popolnoma ok. Puhica, jej solato na OH dan, čeprav v knjigi ni opisana. Jaz sem jo pojedla ogromno. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti