13. maj 2005 7:59
marjanca, ti si nam itak vsem v velik vzgled. Že nekaj časa prepričujem mamo, ki je podobne postave kot jaz, majhna, a z okoli 66-67 kg, da naj proba z dieto, če nič drugega ne, vsaj naj je zjutraj sadje, potem pa vsaj ločuje živila. A ona je ena izmed tistih "pravovernih", češ, kako lahko z malim jeva take stvari, ker moj mali je nor na te mešane solate, pa na špagete raznorazne, ali pa krompir v vseh variantah, meso pa mu ne diši.... Ne vem, če bi lahko ona dala v usta kake bučke ali pa kako ne strandardno zelenjavo... No, drugače je zelo aktivna ženska in pri petdesetih zgleda dosti manj, a zaveda se, da je sedaj potrebno več narediti za telo, kot včasih, ko si je uravnavala težo s tem, da je pač kak dan malo manj jedla. Imela je težave s ščitnico, in vsaj to sem zmagala, ko sem jo prepričala, da mora dosti več pit, pit, pit..zanjo je bilo dva deci čisto zadosti, sedaj pa prenaša steklenico za sabo tako kot jaz.
Ravno včeraj pa je prišla domov iz kliničnega centra, z diagnozo, da če ne bo spremenila prehrane in gibanja, tako kot ti, marjanca, da lahko sledi le še operacija hrbtenice, ne vem zdaj več podrobnosti, a spet sem ji razlagala o dieti...pa samo nekaj kg mora izgubiti, a pomebnejej je, da si utrdi mišice. Pravila sem ji otebi, marjanca, kaj si dosegla z vztrajnostjo...zgleda, da ji bom morala še nekaj časa prati možgane in upam, da mi bo ratalo. Sicer pa itak vidijo mene, prej sem bila med ženskami v naši družini jaz največji bajsek, sedaj imam najmanj kg, še vedno ne idealno, a zadosti, da se počutim samozavestno.
tako prosim za nasvet, kako ste ve prepričale svoje mame, ki se že celo življenje prehranjujejo na en način, da so začele s 3 MD????
no, zdaj bom počasi prebudila malega...gremo spet na vikend se malo razmigat...jaz bom pokosila celo parcelo, tak da bo to dobra telovadba (z ono ročno kosilnico), malemu pa sem poleg vsega za rojstni dan spet kupila malo samokolnico, pa jo je bil tako vesel, da je pozabil na vse drugo. Je rekel, da zdaj, ko je babi bubana, da zdaj bo mami delala, on in babica pa bosta male šajtrge okol vozila in se igrala v peskovniku...
tejčica, fajn bi te bilo videti jutri, če želiš, da pridem pokukat tja na vaše dvorišče za pet minutk, toliko, da se vidiva, mi pošlji zasebno sporočilo!
brittney