ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

12. maj 2005 15:56

Pozdravljene, Hvala ribici in tabini za informacije glede tehtnice, verjetno si jo bom šla kupit kar jutri, da lahko natančno nadzorujem izgubo kg. Marjanca, jaz mam danes škrobni dan pa mi je žal, da si ne morem danes več privoščit tiste koruzne solate po tvojem receptu. Čeprav mi bo čez 4 dni recept prav prišo, zdaj ste mi kar lušte nardile. Pa tud oni recept za paradižnikovo omako se sliši super, na vrh riža al pa testenin. Jutri bom sicer na OH dan jedla pico, pa me zanima, s čim vse jo obložite oziroma kaj vse je dovoljeno napokat na pico? Pa problem mam, ker ne vem, kako bi sama nardila en dober paradižnikov premaz za njo? Aja, pa tudi testo, ki ga sama delam, mi ni všeč (mogoče ne znam kuhat)... V receptu piše, naj uporabim pol bele in pol črne moke (kaj je črna moka? ržena al tista temna pšenična?)... kaj lahko samo belo moko vzamem? LP, Tina

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

12. maj 2005 16:25

Artemis, jaz si pico naredim s ketcupom (ne vem če je sicer dovoljen) in povrhu dam VELIKO gob in to je to. Drugače pa je dovoljena zelenjava oziroma sadje. Na pico sem si tudi že dala češplje. Enkrat je bilo enkratno, ker so imele v sebi veliko vode, drugič pa je bilo bolj suho vses skupaj, ampak za pojest še vedno dobro. Testo za pico jaz naredim takole(za 4 osebe):1 kvas,1 mala žlička sladkorja. To dam v skodelico za čaj in skupaj premešam. Potem pa dam do polovice skodelice mlačnega mleka. Pustim da shaja. Vzamem belo moko dam žlico soli notr,pecilni prašek,vshajen kvas in približno 3,5(vode+mleka), nato vse skupaj zmiksam in pustim 20 minut. Ker imam jaz OH dan, kot dan pri katerem itak se je tisto, kar se pri dijetah ponavadi ne sme (sladkor), dodam tudi mleko kar je B. Vendar dokler bom jaz hujšala (24.dan -5kg), se ne bom ozirala da bi dajala v testo črno moko in da mleka ne bi dodala! Kaj mislite na to. Če ne bi dajala mleka in samo bele moke v testo, a bi šle kile še hitreje?Zato, ker ko si naredim sladico, gre v testo tudi jajce pa je B??????????????????Ali ve ko jeste sladico gledate na te stvari?Ker recimo v sladoledu je tudi mleko??? Lep sončen pozdravček iz dolenjske puhica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

12. maj 2005 16:52

Tina, za recepte za pizzo poglej od strani 131 naprej! Tam sem jaz spraševala kako si jo pripravijo ostale in podanih je bilo kar veliko idej. Sama pa sem jo naredila nekako tako: - testo iz bele moke, zamesila sama po občutku. - za nadev: prepražila sem čebulo, por, česen, zalila (ne preveč, toliko da se ni smodilo, ker skorajda ne uporabljam olja) in dodala začimbe ter malo prevrela. Testo sem premazala s kečapom (parad. mezgo), namazala pripravljeno čebulo, po vrhu sem posula še gobe, kisle kumarce na drobno narezane in svežo papriko. Posula sem z začimbami za pizzo. In to je to! Bilo je odlično! LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

12. maj 2005 16:55

Artemis, dobro vprašanje, kaj je črna moka. V trgovini nikjer nisem videla napisano, da bi bila moka črna, vzela sem moko tip 850, ki je mišljena za kruh, tudi ržena je primerna. Raje ne uporabljaj samo bele moke. Na OH dan nisem nikoli komplicirala, popoldan sem pojedla kruh z marmelado, maslom ali drugim namazom. Jabolčni zavitek sem si spekla brez sladkorja, v zmrženem stanju ga imam še za dvakrat. Tudi kakav sem takrat včasih pila. Pozdrav! riba-ribica

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

12. maj 2005 17:14

marjanca45, hvala za lepe misli, ja, uspelo mi je narediti izpit, celo zelo uspešno, moja enota je bila tam najboljša in sem kar ponosna. Zdaj sem do nedelje doma, potem pa spet jovo na novo za teden stran, konec maja pa bo tega sranja s to mednarodno vajo konec in bom lahko malo zadihala s tamalim. tabina, tudi moj mali praznuje v soboto rojstni dan, četrti, in tudi moja nečakinja, ki sem ji botrca....ker gremo vsi skupaj s starši v živalski vrt in na brezje, sem se zase odločila, da bom naredila sadni dan, do 12 je itak sadje, potem pa naj oni jejo v gostilni, kar želijo, jaz pa si bom naročila zelenjavni ali solatni krožnik, tista količina zelenjave pa po lastnih izkušnjah močno zapolni želodec. Nisem pa tako sladkosneda, da bom umirala, ko bodo jedli tortice.... brittney

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

12. maj 2005 19:43

Žito prodaja v okviru linije Natura moko tip 1100 - to je črna moka. Mercator jo ima tam, kjer kupite laneno seme, pa sojine kosmiče...ipd. in tudi v Tušu sem jo videla. Moke so označene s številko in višja kot je, bolj je moka črna. Z moko 1100 delate kot z belo, testo je enako dobro (OK, ne bi šla delat iz nje krofov in potice). Sama delam testo za pico iz pol moke 1100 in pol polnozrnate. Rabi se malo več kvasa, testo je pa super, moji ga imajo od moje diete raje kot navadnega. Sem pa mnenja, da se je pravil sicer treba držat, ampak trezno glavo je pa tudi treba imeti pri tem. Če "kiksneš" zelo redko, če to ne pride v navado (in shujševalna kura "crkne"), nima smisla delat iz tega probleme. Bolje je biti 95%-no pameten na dolgi rok, kot 100%-no na kratkega. Lisa

riba-ribica  

12. maj 2005 19:47

Tabina, res smo tazaresni in pravi ljudje, vedno več nas je, ki se med seboj vzpodbujamoin se bodrimo. Veš po Mariboru, predvsem po Novi vasi se vozi ena riba ribica z rdečim kolesom, črno košaro zadaj, črno torbo spredaj (saj vedno nekaj tovorim), lasje svetli, o kilogramih pa si tako lahko prebereš. Vem, da jih je še vedno preveč. Ali ste opazile en super recept za ljubitelje paradižnika in testenin? Jutri ga moram preizkusiti. Pozdrav! riba-ribica

riba-ribica  

12. maj 2005 19:53

Lisa, hvala. Jutri grem pogledat, saj sem pravkar prišla iz Tuša, sem šla po paradižnik, samo da sem še šla malo ven na sonce. Sonce mi ravno do večera posije v stanovanje. O tistih 95 % na dolgi rok pa se popolnoma strinjam, zato pa vzdržimo ob tem načinu prehranjevanja dalj časa. riba-ribica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

12. maj 2005 20:34

Brittney čestitke za uspešno opravljen izpit. Na katere Brezje pa greste v soboto? tejčica

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

12. maj 2005 20:38

Drage moje, Se moram spovedat. Grešila sem. Moja volja danes je bila totalno v podnu (Danes je Š dan). Že za zajtrk sem bila lačna ko strela potem, ko sem prišla v službo s kolesom. Pojedla sem grozdje in bila že čez eno uro na smrt lačna. Nato sem se dobesedno nabasala (volčja lakota) jabolčnih krhljev - ampak bilo je zares kritično. No, potem me je bolel trebuh, ker sem pojedla čisto preveč. Ampak to žal še sploh ni vse. Čez eno uro (po 11h) sem bila spet na smrt lačna in v glavi so se mi porajale grešne misli o ocvrtem siru in pomfritu (vem, vem slabše sploh ne more biti) in sem se že skoraj odločila, da ga bom, ampak h sreči smo šli na kosilo skupaj s sodelavci in eden od njih je na Montignacu in je rekel, da bo on moj sir, jaz pa lahko dobim njegov pomfrit (imam Š dan). Sem se rešila - ampak še vedno ni bilo dovolj. Po kosilu me je v želodcu strašansko ščipalo in zaželela sem si piškotov - kokosovih s čokolado. In sem šla in jih kupila. Pa sem prišla v pisarno in jih dala sodelavcu - ampak, ko sem pojedla le enega sem bila izgubljena. Spet sem se jih nabasala - in začudo me je želodec nehal bolet!? Nič ne razumem. Rezultat je bil sledeč: strašna depresija in občutek, da ne bom zmogla, da sem slabič in sploh grozna oseba. Ko sem prišla domov mi je bilo kar za zjokat se. Še sama živim in sem se počutila tako zelo osamljeno. Potem sem pa poklicala dve prijateljici in sta mi dali toliko moči, da sem se spravila na aerobiko. Začudo mi je pri aerobiki šlo 100 na uro - zadnjič na sadni dan sem bolj klavrno premikala okončine. Se mi zdi, da je šla vsa negativna energija iz mene, ko sem se potila. Tako, da sem danes orenk grešila kar se hrane tiče in zaslužim vso grajo, čeprav je pa tudi res, da sem naredila 12 km in dala čez intenzivno urio aerobike. Ali mislite, da je še upanje zame? Vsaka spodbudna beseda mi je dragocena, ker sae tako zelo bojim jutrišnjega dne. Ali bom sploh še zmogla? Hvala punce, ker me berete, žal danes nimam nobenih vzpodbudnih besed. Vam pa vseeno želim lep večer. mala mucica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti