ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

7. maj 2005 21:10

Dober večer! Rožica, hvala da držiš pesti, da se mi uresniči skrita želja. Ej, če se mi to uresniči bodo to zame nebesa na zemlji!!!! Ne znam vam povedati kako sem res srečna v službi. In zdaj ugotavljam, da mi je vedeževalka napovedala, da bom veliko na sodišču in da bo meni v prid. Ni se zmotila!!!! Puhica, hvala za čestitke! Mala mucica, diete sem se res držala skoraj 100% - to pomeni, da sem grešila le tako, da sem jedla tudi za večerjo kos kruha na dan, ki je bil kruh predpisan. Drugih grehov pri meni ni bilo, čeprav sem imela prvih štirinajst dni ful krizo. Ja, tud zjokala sem se in se smilila sama sebi zakaj moram biti ravno jaz ta revež, ki se že celo življenje bori s kilogrami. Potem je bilo pa dobro in zdaj sem zelo ponosna nase in VELIKO bolj samozavestna. RES SE SPLAČA VZTRAJAT!!!! Imam pa še vedno enih 10 kil dol za dat (čeprav mi vsi pravijo da naj ga neham s..t, da imam dovolj), sam zdaj pa več ne najdem volje za ponovni krog! Važno, da mi kile ne letijo spet gor!!!! Bodite pridne in pridni še naprej ter čimmanj grešite, še najbolje bo da sploh nič ne grešite!!!! Ne bo vam žal!!!! Lahko noč! kokos

kokos  

7. maj 2005 21:16

Marjanca, kako je tebe fino "brat". Ja, res bi rabla nov potni list. Sprememba pri meni je očitna. Ko gledam slike za nazaj sploh ne morem verjet da sem lahko bla kdaj tako obupna!!!! Doma me še spoznajo, imajo srečo, ker me vsak dan vidijo, sam na cesti se mi pa tko dopade, ko koga srečam po nekaj mesecih in vidim, da me dvakrat pogleda, ker ne more verjet, da sem res jaz. Veš kako ti to dvigne samozavest! Tako ponosno stopam po ulici in se z veseljem ogledujem v izložbah in sem prav ponosna nase!!!! kokos

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

7. maj 2005 21:39

Sem jedla: 3 cevape, puranov zurezek in grsko solato plus 2 kosa kruha. Ves cas so se vsi spuscali vame,npr. a to lahko jes, lej to je pa vse zate,.... Clovek se prav glupo pocuti. Sem bila tih pojedla, sedaj me pa zelodec boli, ker sem se ze cisto odvadila toliko jest. Pa se slabo mi je. Koliko gramov ima pa 1 kos torte, 100 g ali vec? Ker danes nisem sla na tortico, sem pojedla potem se za vecerjo 100g piskotov plus rebro cokolade in popila moja dva litra vode. To zato, da nimam slabe vesti, da sem prekinila dieto. LP, Barbara Busy Bee

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

7. maj 2005 21:39

helou pupke! jaz pa zdaj izpod pohorja-mi ni uspelo prej, pa sem vseeno vrgla oko in napela ušesa, če bi kje slišala kako na temo diete. no, zdaj vem, zakaj nisem, bo pa drugič uspešnejše... Kakorkoli sedaj je bilo hladno in vetrovno, ampak otroci so se naigrali in znoreli, tako da imajo malo spraznjene baterije in lahko v miru napišem te vrstice. sem se hotela javiti že prej, pa sem bila čistačica fata in ni ratalo. tako je: zadeva tehtnica. človek bi zajoku!!! tehtnica ki kao meri maščobe- če bi kupila samo iz tega razloga, da mi meri maščobe, bi jo zagotovo vrnila. ker moj dragi mož, ki je čisto povprečen oziroma prej suhcen kot zamaščen (172 in 70 kg) je po merilih te kao "premasten" tehtnica omogoča nekaj stopenj- če se ne kotim devet, kjer so kombinacije teže in starosti ter spola že podane. najbliže mojim kriterijem je recimo 165 višina in starost 30 let ter spol žesnki (kakorkoli bi to naj pripomoglo), kar je po moje preveč pavšačno. še težje je zatiste ki so precej pod 30 in nad 50, ker kolikor sem videla teh starosti ni možno izbrati... ko pokaže procentualnost vsebnost maščob v tabeli poiščeš vrednost, ki jeo najdeš v šestih stopnjah. (od veliko premalo do veliko preveč) in mojemu dragemu je pokazalo "preveč maščob "- 4. kategorija. in meni- skoraj sem zajokala, Dosedaj nisem zbrala volje za drugi krog, ker sem uspešno ohranjala na svojo petico na tehtnici (pod 60 kil)- NAPAKA! po 2. letih SEM JO na novi tehtnic zagledala . okej, že res da sem se tehtala popoldan.... strara klasična mi je tudi takrat pokazala 58, ta pa 60,4, danes zjutraj 59,5. vsi ki imamo neko mejo v številkah vemo kakšno razočaranje je to kljub temu. no, ampak maščobe pa so srednje visoke..haloooo. iz mene bi se dalo kr konkretno tlačenko naret.... tako da, ne zarad te dodatne funkcije kupovat tehtnice. vsekakor pa naj bi bila natančna na 10 dag., zaradi česar bom jo uporabljala zgolj kot klasično tehtnico. mi je ni za vračat. tašči pa sem isti dan prinesla tehtnico iz špara, ki sicer kaže pol kilograma manj- tako da zdaj pa bodite pametne, če znate. jaz žal nisem. le globoko razočarana in vsekakor na začetku drugega zaresnega kroga 3md. ... toliko od mene. otroci so si opomogli, bo treba kako pravljico prebrat. pozdravček in prijetno preživite še jutrišnji dan.. kokos, kako lepo je prebrat, da je vsaj nekdo tako zadovoljen s službo. jaz se namreč ne veselim ravno jutrišnjega večera;) priprave na službo, šolo in vrtec... bo treba max izkoristit nedeljo. lep vikend torej še naprej - papa, tabina

kokos  

7. maj 2005 21:43

Marjanca45, pravkar sem ti poslala zasebno sporočilo, sporoči, če si ga dobila, ker me nekaj zaj.....a! kokos

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

7. maj 2005 22:22

Pozdravljene moje drage damice! Kje pa je naš moški del!?! Zadnje dneve imam časa za forum tako malo, da še prebrati komaj uspem, kaj šele kaj napisati... Zadnje dni je moja dieta tekla kar lepo, danes pa sem padla na celi črti. Imela sem OH dan in sprva je še dobro kazalo. Za kosilo sem si naredila makarončke z gobicami, potem pa sem začela razmišljati o večerji. Napaka! Ker sem ugotovila da doma nimam nič pametnega sem se odločila za peko in potem se je začela zgodba o požrešni tejčici. Mi je od peciva ostalo malo kreme - sem pojedla, mi je ostalo malo preliva - sem pojedla in vse to samo uro po kosilu!!! In ker sem se potem odpravljala k tašči, sem seveda prej morala poskusiti kaj bom odnesla tja in sem spet jedla. Ko pa pridem tja, pa sem videla da je naredila kremšnite. Opaaaaa! Mi je nekako uspelo se upret tej dobroti, ampak kaj ko sem potem skupaj z njimi večerjala ribe, kruh in pa solato. Pa da zgodbice ne bi bilo prehitro konec, sem pred pol ure pojedla še 2 ogroooomna kosa peciva. Sem prava mala velika katastrofa. Se držim načela, da če grešim, grešim da se splača, kajne? Še dobro da je jutri sadni dan in s tem čiščenje. Sem tašči že povedala da naj zame planira samo zelenjavo. Kokos, -30 kg!?! In to v samo enem krogu! Da je pa to možno, si pa res nisem mogla predstavljati. Ni kaj, si carica. Joj kako sedaj užaviš v svojem telesu. Res ti privoščim. Bravo. Ste se tako razpisale zadnje dni da sem čisto pozabila, kaj vse sem želela napisat (seveda razen kokos - mi kar odmeva v glavi tistih minus 30). Upam da si bom jutri dopoldan spet lahko kaj časa za forum vzela, popoldan pa bom tako ali tako spet v jagodah! Sedaj pa grem v mižule, ker ne premorem več niti enega atoma moči. Nočko! tejčica

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

7. maj 2005 22:40

Draga moja dekleta, lep pozdrav! Saj sem mislil na vas zadnjih nekaj dni... pa je bilo preveč dela v službi in doma. Pa še pri meni je to, da raje berem tale forumska sporočila, kot pa jih pišem. Danes drugače praznujem svoj 20. dan diete. Skupni rezultat: - 4.6 kg. Zadnji teden mi kile kar nekam stojijo in ne grejo nikamor. Sem pa vendarle zadovoljen.... Še ideja za sadni dan, ki sem jo pobral iz Rinine knjižice: vzel sem 10 suhih fig, 10 suhih sliv in pest rozin in jih za 2h namočil v mlačno vodo. Po 2h sem jih precedil (vodo lahko popijemo, dobro za prebavo) in zmlel v multipraktiku. Dodal sem pest rozin in toliko kokosa, da je zadeva postala bolj suha in podobna kakemu testu. Razvaljal sem jo po globokem krožniku in dal v hladilnik za 30 min. Nato pa mmmmmmmmmmm.... neverjetno dobro in nasitno. V knjižici priporočajo, da se naredijo iz tega testa kroglice, lahko povaljane v kokosu. Ali se je kateri od vas tudi zgodilo, da so se kile kar ustavile? Kaj ste naredile? Je šlo potem kasneje spet kaj dol? Lep večer še naprej, pa kaj napišite. Zoran.

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. maj 2005 23:12

Hojla! Hej,Kokos,si se le oglasila.Me veseli,da nas nisi pozabila. Zoranb,seveda se kile ustavijo.Takrat ne smemo popustiti,čeprav volja najraje popusti ravno v času ko kile stojijo.Sej nekaj časa stojijo,pol pa lahko kar naenkrat izgubimo tudi dve kili. Aknirad,vso srečo jutri pri vodi! Jaz jutri na sadju,v ponedeljek na vodi.Komaj čakam! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

8. maj 2005 8:41

Dobro jutro. Pozdravljam vas v lepo sončno nedeljo....samo, da se vreme ne bo poslabšalo. Berem vaša sporočila in zraven pijem kavico-moje najljubše opravilo zjutraj. Zoran, nič se sekirati, saj bodo kile šle dol, samo potrebno je vztrajati, brez prekrškov, pa bo. A lahko vprašam, koliko še želiš izgubiti, oz. koliko je tvoja željena teža? Kokos! Kako sem vesela za tebe. Očitno ti gre vse po "planih". Kilce so tam, kjer morajo biti, nova služba v kateri uživaš....ti kar malo zavidam vse to. Privoščim ti, saj si pošteno garala, da si dosegla kar si si zastavila. Javi se še kaj. Ker imate ravno debato o tehtnicah in o "problemih" da različno kažejo težo. O tem smo že veliko govorile, da mora biti tehtnica vedno na istem mestu in da se je nesmo prestavljati (očitno se more "navaditi" prostora). Pa še ena mala "finta", ki jo jaz večkrat sprobam, da vidim če tehtnica dela tako kot je treba. Vzamite kilo moke, sladkorja....in poskusite stehtati in boste videla kako je s tem (lahko še prej za probo poskusite na kuhinjski tehtnici, da vidite če pokaže isto težo). Pri meni vedno pokaže 1,0 Kg. Tako da očitno kaže, tisto kar mora. Tako dovolj za sedaj, se beremo. Lp, maychi

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

8. maj 2005 9:23

Zdravo! Hvala vsem za tolažbo. No, danes je šlo dol še pol kile, juhu. Maychi, takole je: visok sem 183, tehtam okoli 85, rad bi pa prišel na 80, torej še kakih 5 kil. Začel sem pred 21. dnevi z 90.1 kg. Prvih pet je šlo hitro, za drugih pet bomo pa videli... Tehtnica v Šparu - moja prijateljica jo je kupila!!! Pravi, da je lepa, načeloma OK, se pa včasih zelo čudno obnaša. Enkrat ji je pokazala do 5 kg več kot ima, drugič pa do 5 kg manj. Zdaj je menda začela delati OK. Iz svojih izkušenj pa vam priporočam tisto, ki meri še telesno maščobo, sploh če je za tako ceno - 7 čukov ali nekaj takega. Lep dan vsem! Zoran.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti