ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

6. maj 2005 11:04

Živjo punce (ne vem kje smo zgubili fanta), mala mucica meni je bilo pretežko jest cel dan samo sadje, tako da si skuham zelenjavno čorbico (zelenjava, voda sol in začimbe), ker je to nekaj toplega in potem nisem lačna, ker imam toplo v trebuhu. Ali pa solato, kadar je bolj toplo. Drugače je pa tudi Marjančina ideja zelo fina. Za tehtninico, ki meri maščobe sem se pa jaz tudi spraševala kako je to mogoče zmerit kar takole čez podplate ??? Ne razumem, a kdo to ima, pa mi lahko razloži? Nič, grem bit pridna dalje, lepo se imejte Sarica

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

6. maj 2005 11:08

pozdravljene! zelo pogosto vas berm, prevsem zato, ker je edini forum, ki se mu hitro dogaja.. :) mala mucica - pri smetani je (kakor vem) odvisno ali je rastlinska ali alpska..v vsakem primeru pa za hujšanje ni priporočljiva..je že bolje da daš v kavo mleko...kmalu boš ugotovila, da je dieta neko splošno vodilo, ki pa si ga mora vsak posameznik(bolje rečeno posameznica) prilagoditi..individualizirati.. riba-ribica - tehtnice merijo maščobo glede na prevodnost telesa. zato moraš stopiti gor bos, potem pa pošlje blag električen impulz skozi telo..nekako tako, razlago najdeš recimo na http://www.mindtrade.si/tanita/mascoba/ tako.. no, lahko vam povem še malo o sebi..sem v svojih 20ih, na "dieti" pa dober mesec (36 dan)..so far so good..sploh danes, ko mi hlače, ki so bile močno preozke, zdaj letijo dol.. :)) lep in lahek dan punchka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

6. maj 2005 11:38

Punchka, pozdravljena med nami, hkrati se ti zahvaljujem za razlago o tehtnici. Prav imaš, na tem forumu se vedno kaj dogaja, si svetujemo, se vzpodbujamo, skratka vedno najdemo za vsakogar dobro in bodrilno besedo. Kako pa kaj naše srečanje jutri? Sedaj sije sonce. Odločila sem se, da grem jutri pod Pohorje, upam samo, da pride še kdo med 10. in 11. uro dopoldan do hotela Arena. Srečno, sedaj pa res moram oditi po opravkih. riba-ribica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. maj 2005 11:40

Mala mucica, lahko ješ sadje iz konzerve, samo vzami tiste manj sladke kompote. Ja, pa zelo rada sem si pogrela zeljno juho od Ete. Meni je bil odlična, sploh, kadar sem se naveličala sadja. marjanca45

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

6. maj 2005 11:49

Zivjo vsem skp! Jaz sem pa zelo vesela! Priznam, da sem v preteklem mesecu 14 dni krepko gresila, tako da temu casu skoraj ne bi mogla reci dieta. V zadnjem tednu se mi je pa zgodilo, da mi kar ne pase nic jest (izpiti se blizajo pa imam razdrazen zelodec), zato sem pri treh dneh (predvsem pri tezji hrani - beljakovine) jedla samo kosilo in OGROMNO pila. Vodo. In zgodilo se je, da mi je slo dol 3,5 kg v zadnjih 14 dneh. Tudi mami mi je povedala, da "zdej se ti pa ze malo vidi" Punce moje (in tudi fantje) VODA, VODA, VODA bo odplaknila tisto, kar se bo med hujsanjem raztopilo. Upam, da v prihodnje ne bom vec pozabila na vodo. Dieta skoraj nic ne pomaga, ce ne pijes. Zapomni si to, Sy!!! Uzivajte v soncku! Sy

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

6. maj 2005 12:49

Hvala punce za vaše odgovore in predloge. Najboljše ste!! Ja, sadni dan je gotovo eden težjih dni - je pa res, da je tudi nagrada potem super. Moj plan: Bom skušala samo ob sadju danes. Super, da lahko jem tudi vloženo sadje, ker sem si ravno zadnjič kupila krasne vložene breskvice. Tako, da si bom za večerjo narezala te breskvice in jim dodala banano, jabolko, mogoče še ananas ali pa višnje - yes - na vse to dodala cimet in voila! Dobra osvežitev potem, ko se bom iz službice pripreljala s kolesom po sončku. Premišljevala sem tudi, da bi bilo dobro, da grem morda danes spat malo prej - ker zvečer pridejo tiste skušnjave. Tale dieta me je kar nekam napolnila z energijo - ali je to normalno?? mala mucica

patricija  

član od: 4.1.2005

sporočila: 109

6. maj 2005 12:51

Pozdravljene forumašice! Ne vem, če se me katera še spominja (mogoče od "ta starih"9. Vedno sem bila bolj pasiven član. Brala sem vas po večkrat na dan, pisala pa bolj malo. Zdaj, mesec dni po koncu diete, nisem več tako pridna, si pa še vedno vsakih par dni vzamem čas in vas vsaj preletim. Zadnji mesec diete nisem bila prav pridna, tako da sem ostala na -8 kg, torej 66,5 kg. (to je za tvojo statistiko, Vipercat). Ni to, kar sem pričakovala, želela sem si kakšnih 10-12 kg, pa vendar sem zadovoljna. Zdaj, mesec dni po koncu diete je moja teža ista. Malo sem sicer grešila, vendar so me potem želodčne težave prisilile k postu, tako da sem še vedno na istem. Ker pa grem letos na prvi dopust že konec maja, sem se odločila, da se poizkusim držati stroge diete še kakšne 3 tedne in upam, da izgubim še kakšna 2 kg. Moja največja težava so še noge in pa celulit. Zadnja plat se mi zdi precej manjša. Po mojem prepričanju imam veliko celulita ne samo zaradi teže, pač pa precej tudi zaradi hormonskih tablet, ki jih jem že več kot 15 let. Polenila pa sem se pri gibanju. Med dieto sem redno hodila na aerobiko, sedaj pa je daljši dan in si kar ne vzamem časa. Kar se pa pozna pri trebuščku. Zato mala mucica, ne opusti aerobike. Marjanca, vesela sem zate, Kokos, tudi zate, da si dobila službo. Tejčica, kaj bi dala zdajle za skledo vaših jagod. Pridružujem se mnenju, da so kupljene "nikakve". Pogrešam še Galjo - ona je končevala takrat, ko sem jaz začela, pa se že zelo dolgo ni javila. Delim vaše občutke v zvezi s tem, kako te gledajo, če si malo močnejši. Jaz sem bila celo življenje zakompleksana. Nisem hotela na bazen, ne v toplice, ko je bilo treba obleči kratke hlače, me je bila kar groza. Mnogokrat kam raje nisem šla, ker bi se samo slabo počutila. Nekaj teh občutkov je še vedno prisotnih. Kadarkoli moram na službeno pot, imam težave. Kaj naj oblečem, da se bo "špeh najmanj videl". Enkrat smo se v službi zmenili za rafting, pa me je bilo kar groza....... Človek ne gre tja, kamor bi šel drugače rad, ker se boji, da bodo vsi videli le njegov špeh.... Tako, toliko nisem napisala v vsej svoji forumaški karieri. Lepo se imejte, veliko uspeha vsem pri hujšanju in ohranite ta vaš optimizem (Marjanca, Francka..... in tudi vse ostale). Vesela sem, da vas poznam! Patricija

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

6. maj 2005 14:02

Hojla drage moje, naj vam povem da se moja mala pikica oglaša že dober teden dni, no se mi že naprej mudi, pa čim več uspehov. nalin

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. maj 2005 15:30

Hojla! Hej Nalin,ja super!Želim,da bi bilo vse vredu z vajino pikico! Mala mucica,kaj pa pečeno sadje.Jaz imam na sadni dan najraje tega za kosilo.Različno sadje narežem,posujem z cimetom in limonino lupinico,prelijem z sokom ene pomaranče,zavijem v alufolijo in spečem v pečici,približno dvajset minut.Men sadni dan sploh ni več kakšna muka,prav rada jih imam.Tudi jaz si včasih namesto sadja privoščim zelenjavo. Ja,voda,voda,brez nje res ne gre,Treba jo je spit čimveč.Jaz je kakšne tri litre na dan brez problema,večino zjutraj,popoldan pa malo manj. Glede smetane sem tudi jaz mnenja,da je to sama maščoba in zato za hujšanje neprimerna. Za lepoto se vse potrpi in če želite shujšati,se boste že morale marsičemu odpovedat.Pa ne jamrat,če nečesa ne smete jest,pa imate to stvar taaaako rade!Sej se tem stvarem odpovedujete zato,da vam bo enkrat lepše v lastni koži!Ja in to vam piše oseba,ki je pred pol ure namakala kruh v golaž,čeprav je danes na škrobu ,,! No mejte se lepo,grem jaz mal na zrak! Marjetka cvetka

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

6. maj 2005 16:17

Dopoldne sem bila v službi,pa vas zdaj že kar težko dohajam.Veste včeraj in danes sem po dolgem času vstala brez oteklih nog.Kakšen dober občutek je to če si lahko zjutraj brez problemov obuješ čevlje.Pa tudi energije imam za izvoz.No danes sem si za kosilo privoščila riž z porom in paradižnikom pa seveda goro solate.Za večerjo pa se mi niti sanja ne.Ali mislite da bi bil zelo hud greh če bi namesto riža ali krompirja pojedla 2 ržena krekerja,meni se namreč kar luštajo. Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti