ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

27. apr 2005 20:18

Živjo! Mojcika seveda lahko ješ namesto sadja surovo zelenjavo ali kakšno zelenjavno juhco za kosilo. Le to pazi, da ne bo vsebovala graha, fižola, koruze ali druge škrobne zelanjave. Barbara, ne vem kakšen dokaz še potrebuješ, 3kg v 8 dneh je fenomenalno. Pomisli, če bi se tak tempo nadaljeval skozi celotno dieto. Kaj nisi zadovoljna s tem ? Glede kompota pa nisem prepričana kako o.k-ej je, ga pa tudi jaz včasih jem na sadni dan, najraje imam ananasovega. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

27. apr 2005 21:16

Ja kje pa ste vse ? A že spite? Razmišljam kaj bi jutri za kosilo. Imam Š, pa se mi nič ne "lušta". Čudno a ne, ravno meni ki obužujem ta dan? V mislih sem imela ričet, vendar sem se v zadnjem hipu, tik pred temo spomnila, da moram izkoristiti regrad, dokler je še, ker bo kamalu začel cveteti. No in spet sem se šla past po travniku, nabrala sem ga veliko. Tako, da ga bo še za večerjo dovolj. Torej regrad z krompirjem vsekakor bo. Kaj pa zreven? Predvsem me skrbi kaj naj naredim za ostale, imam občutek, da so se prenajedli enolične hrane(meso, riž, krompir, testenine,...), ravno zato sem mislila naredit nakaj na žlico. Ali ima kater idejo za kakšen narastek ( krompirjev), pripravljen tako, da bi ga lahko jedla tudi jaz? Joj, kriza. Ne morem verjeti da se mi nič ne "lušta". Navadno imam problem odločiti se kaj in na zadnje skoraj vedno zmešam vsakega malo. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

27. apr 2005 22:13

Večer. Kako ste kaj? Verjetno ste današnji praznični dan izkoristile/i 100 na uro. Pa še vreme nam gre tako na roko, sploh ne bi moglo biti boljše, a ne? Pozdravček vsem ta novim. Rožica, zdravooooooo! Vidim, da imaš probleme, kaj pripraviti jutri. Hm, kaj pa če bi naredila zelenjavno musako. Plast krompirja, plast bučk, melancani.....namesto z bežamelom pa lahko poliješ s pelati, da ne bo tako suho. Lahko narediš prebranac...če uporabiš fižol iz pločevinke je narejen v cca. 30-40 minutah. Pa lahko malo eksperimentiraš ter dodaš še kakšen paradižnik, papriko in koruzo (prepražiš, potem pa v pečico za kakšnih 20-30min)...ko sem ga jaz naredila, smo se skoraj stepli kdo bo dobil še zadnjo žlico... Lahko narediš zelenjavno juho iz leče....moram nehati, ker so se mi začele sline cediti jih še komaj sproti požiram. Verjamem, da boš v vsaklem primeru za tvoje skuhala nekaj odličnega. Pa da ti še to povem, tudi sama velikokrat mislim, da so se preobjedli določene stvari, še posebej mesa....in potem pripravim za spremembo nekaj drugega...in oče mi reče....a danes pa ne bo nič mesa ali pa v stilu "eksperimentirati ti pa res ni treba bi bilo boljše če..." Mi tako pritisk dvigne... No jutri se vam bom pa poskušala pridružiti pri kofetkanju. Sicer ne bom tako hitra kot ste nekatere, se vam pa pridružim, če le ne bo kaj prišlo vmes. Lepe sanje vsem! maychi

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

27. apr 2005 22:14

zdravo! Vidim, da smo vse lepo pridne in lepo hujšamo. Pozdravljene tudi vse nove sotrpinke. Več nas je, boljše je. Meni nekako kar uspeva, čeprav tu pa tam malo grešim. Pač ne gre drugače. Upam, da se mi pri kilaži ne bo kaj preveč poznalo. Danes je bil kar prijeten dan. Sem cel dan urejala okoli hiše gredice in lončnice, pa seveda kosilo sem zraven kuhala. Pa je nekako minilo. Sedaj pa grem spat, saj sem že prav utrujena. Puhica, nič nisi omenila, si prejela pošto? Bajči

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

28. apr 2005 8:19

dobro jutro no pa zacnimo: katky mislim da ti je ze tejcica vse povedala ampak kar se tice statistike ti samo napisi podatke ki jih vidis v razpredelnici, pa te bom vkljucila, kar pa se tice zacetka te dijete, pa sem sama zacela tako, da sem se najprej lotila branja celotne teme od zacetka. ja vem da je zelo, zelo....zelo veliko ampak vmes je bilo toliko dobrih nasvetov da mislim da je to kar pametna poteza. mogoce se ga lahko lotis po obrokih. vsak dan malo. no toliko v pomoc rozica kar se tice razgovorov se cisto strinjam s teboj. pa kaj bi izgubljale besede. preziveti se da tudi s honorarnim delom, jezi me samo to, da sem studerala da bi ja imela vecje sanse da najdem sluzbo sedaj pa imam @#!*# brittney - kaj naj ti recem. tvoja zgodba me je cisto hm katero besedo naj uporabim? dotaknila? no mislim da meni ne bi uspelo zdrzati. sicer pa saj smo si razlicni. vsaka cast tebi! majchi - pa kje si ti men. imam obcutek da te ze nekaj casa nisem zasledila. no pohvala na tvoje ideje za srkobni dan. jaz sem ga imela vceraj in ker je bil se moj doma sen maredila dvojno dozo krompirja,ko je izjavil da ni lacen in da ne bo jedel. ja kaksen problem. saj sem seveda krompirjevka pa ja ga ne bom pustila raje pocim. in pojedla sem dvojno dozo. res da sva sla potem v zoo in hodila kot norca ampak danes pri tehtanju prvic nisem zadovolna z rezultatom, saj mi je tehtnica pokazala vec kot prejsnji teden. joj joj treba se bo spet malo vzet v roke!!! danes samo spageti v gobovi omaki in pa za vecerja malo donavskih valov, i sva jih z dragim pekla vceraj zvecer (pa nisem cist nic poskusila) no pridne bodite papa vipercat

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

28. apr 2005 8:30

Pozdravljene! Včeraj z mojim počivanjem ni bilo nič, saj mi mala ni dovolila. Sem cel dan šepala za njo, njej pa se je še fino zdelo, ker je nisem mogla dohajati. Zvečer sem pa mislila da mi bo noga odpadla. Sem si gleženj lepo povila z elastičnim povojem in je danes že veliko bolje. Bomo pa še videli kako bo ko bom malo bolj aktivna. Romea, najprej čestitke za prestan vodni dan. Tudi mene je bilo strah prvega, potem pa sem videla da to sploh ni tak bau bau kot sem si predstavljala. Nad kg pa nikar ne obupaj. Teža se izgublja zelo neenakomerno, tako da bo mogoče po vodnem dnevu kaj drugače. Aknirad, tudi jaz nisem kaj preveč zagnana za telovadbo. Mi je kar odleglo ko sem prebrala da nisem edina. Sicer se trudim da bi se poboljšala, tako da sem v teh 9-ih dneh celo 2x delala trebušnjake. Ni preveč pohvalno ampak bolje kot nič je pa prav gotovo. Puhica, tudi jaz mislim da bo bolje da limonade ne sladkaš. Malo bolj si jjo razredči, pa jo boš lažje spila. Se boš hitro navadila, ni panike. Rožica, ti še regrad nabiraš, pri nas pa že lučke pihamo. Enako kot ti imam danes Š dan, jedla pa bom pečen mlad krompir (kakšno presenečenje!), za večerjo pa solato s krompirjem. Mislim da bo tistemu prebrancu v hladilniku prej rok potekel kot pa ga bom jaz pojedla. Pa vse ga tako hvalite. Sem že pomislila da bi ga danes, pa sem jutri cel dan med ljudmi in me je strah da me bo preveč napenjal. Mogoče pa kdaj čez vikend le pride na vrsto. Busy Bee dobrodošla med nami. Mislim da sva midve hkrati štartale dieto. Jaz sem štartala 19.4., torej je danes moj 10 dan. Včeraj je bilo vreme res za martinčkat, danes pa se pri nas sonček še skriva. Če kdo pride danes na obalo, naj prosim s sabo še sončka pripelje. Velja? Pozdravček! tejčica

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

28. apr 2005 8:35

Dobro jutro, draga dekleta! Kako ste kaj danes, na ponovni delovni dan? Jaz upam, da bo vsaj bolj mirno kot ponavadi... Zanima me, ali se vam je med dieto zgodilo, da je šla vaša teža lepo dol dol in doool... nato pa kar naenkrat, ko ste se naslednji dan stehtale je bila višja. Je to normalno? Sprašujem seveda o primerih, ko ste se dosledno držali diete in ne delali prekrškov. Ponižno prosim za vaš debatni diskurz na to temo Lep dan! Zoran.

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

28. apr 2005 8:38

Zoranb, jaz se poskušam vagati samo 1x na teden. Se mi zdi pa čisto razumljivo, da je teža danes lahko višja od včerajšnje brez pregreh. Določena živila so težja in se presnavljajo počasneje. Ravno zaradi teh nihanj teže sem se odločila za tedensko tehtanje. No ja, saj včasih malce pogoljufam in zjutraj skičim na vago. Ampak tiste teže ne jemljem v statistiko. Pišem si samo, koliko izgubim v tednu. tejčica

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

28. apr 2005 9:04

Pozdravljene, da se malo javim. Tudi meni gre kar dobro zaenkrat. Pravkar razmišljam kakšno sladico bi danes jedla...mogoče sladoled.... Kakšne zgodbe o delodajalcih...jaz še delam kot študent, tako da se mi zdi, da me vse takole še čaka. Drugače pa se mi zdi, da je tako, kot je napisala vipercat, da si misliš, da če si na faks hodil, da bo lažje, pravzaprav je pa isto, ali pa še slabše. Vipercat, opazila sem, da sta pri meni še dva vprašajčka v statistiki, eden je Ljubljana in drugi 173 cm. Drugače pa sem bila včeraj malo slabe volje, ker je moj dečko pestoval svojega leva (ogromen maček), ki ga je pridelal prejšnji večer, tako da s pohodom na kak hrib ni bilo nič, ampak potem se je malo odkupil z zelenjavno rižoto, jaz pa sem šla rolat s prijateljico med tem ko je on spal. Upam, da pridejo hribi na vrsto čez vikend. Imejte se lepo še naprej Sarica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

28. apr 2005 9:06

Jutro. Evo, kot se zvečer obljubila se vam pridružujem na kofetkanju. Vipercat, saj sem še z vami. Res da vas bolj berem, kot tipkam, ampak se poskušam popraviti. Včasih ni časa, včasih se mi ne da, včasih je pa že tako ali tako vse napisano... Tejčica, če te je strtah, da te bo po fižolu napenjalo, poskusi dodati kumino (lahko v prahu, če ne marač cele) in pa lovorjev list. To naj bi pomagalo pri vseh takšnih živilih. Zoran, pomisli, morda, še danes nisi bil na wc-ju, ko pa si se včeraj tehtal pa si že bil. Kateri dan si imel včeraj? Ker meni se je to naredilo po Š dnevih-ja sem jih pač imela najraje...Če se boš tehtal jutri zjutraj bo že vse po starem ali celo nižje, boš videl. Ti pa tudi jaz priporočam, da se tehtaš 1x tedensko, čeprav vem da je težko, ker te tako zanima, če je šlo kaj dol...Problem je, ker te lahko kakšen dvig teže hitro prepriča, da se ne splača in obupaš...ti kar vztrajaj! Se še beremo, mi je zmanjkalo kavice...pa še na zajtrk hrem, sem postala lačna. Čao, maychi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti