ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

18. apr 2005 15:46

Živjo, tistim, ki imate težave z (ne) dodajanjem sladkorja predlagam, da uporabite fruktozo (sadni sladkor). Sama jo uporabljam odkar sem na dieti, nisem pa nikjer preverila ali je OK ali ne. Naj povejo bolj izkušene! V vsakem primeru, pa se mi zdi boljši nadomestek, kot umetna sladila. K.Mici kuharica Mici

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. apr 2005 16:37

Hojla! Sem pravkar pridirjala domov. Pri naši hiši niso več normalni. Spet žurka!!!!!! Kot pravi Lucy ponedeljek je in čas za statistiko: Juuuhuuuhuuu!!!!! Kot zgleda bo maja res gorelo Od prejšnega ponedeljka -0,2 kg. Glede na to, da sem v četrtek imala vodni dan, me je bilo kar malo strah stopit na vago po tem intenzivnem vikendu. Saj veste kako hitro gre teža gor po vodi. Torej stanje je tako Točno 1 kg več, kot po vodnem dnevu zjutraj. Kar se mi zdi enkratno, glede na moj "grešni vikend". Sploh pa je še vedno manj kot prejšni ponedeljak. Tudi jaz imam bolj nizek pritisk, si pa redno zjutraj in po kosilu privoščim pravo turško, grenko kavo. Včasih pa se vseeno zgodi, da se počutim slabo in sem omotična takrat pa spijem tudi kakšno skodelico kave več. Lelyka jaz njokov med 3MD ne jem. Že res, da Oh ni nič drugega kot škrob, razlika je le v tem, da so eni enostavni drugi pa sestavljeni oh. Če jih že moraš bi jih jaz na OH "grešni dan", namesto sladice ali za kosilo in potem za večerjo kaj lažjega namesto sladice. Odločitev je tvoja. Sy upam, da ti bo čimprej bolje. Tudi sama vem kako nadležna zadeva je to. Lp. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

SABIAN  

član od: 3.2.2004

sporočila: 110

18. apr 2005 21:51

Hvala za pojasnila glede mlečnih izdelkov. Sem pa danes za hčerko kupila Topfen creme in je gor pisalo, da je ful več OH kot beljakovin, tako da je lahko za sladico na OH dan. Me pa še nekaj zanima. Ali vedno jeste isto za kosilo in za večerjo, ker to je men čist zgrešen in se tega ne držim. V kavo pa dam raje malo sladkorja, kot pa tisto kemijo. Ker grenke kave ne prenesem. Mam pa en majhen problem, saj gremo z družbo v četrtek v Prago za tri dni in tam imamo rezervirano nočitev z zajtkom, tako da bom grešila. Bom pa probala vsaj ločevati in tako moje grehe malo razpoloviti. Danes sem imela OH dan, naslednja dva dneva pa bom probala zdržati na sadju, da se malo prečistim za grehe v Pragi. Drugače pa ste vse super, tudi recepti od tabine so mi zelo pomagali,saj sem jih prekopirala v Word un jih uredila po svoje. Drugače pa malo grehov ne škodi, saj je bolje da sezdaj malo pregrešimo, kot pa da bi po dieti naskočile hrano, ki je sedaj prepovedana. Lep dan , Sabina

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

18. apr 2005 22:27

Jaz tudi uporabljam sadni sladkor (dm-jev), ker se mi zdi, da je boljši od navadnega. Je pa bolj "kisel" (bolj prazen) kot rjavi sladkor, ki ga drugače uporabljam za kavo. Navadit se ga je treba. Moji zobki so malce boljše me je pa strah, kako bodo prenesli jutrišnjo vožnjo v Lj in nazaj. Upajmo na najbojlše. Zdej pa spaaat, sinoči se nisem dobro naspala. Bodte še najprej tko fajn! Sy

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

19. apr 2005 8:21

Dobrojutro, čveke! Vidim, da nimam samo jaz problemov z vikendi. Sedaj, po dieti je tako, da moram biti čez teden fejst pridna, da spravim pregrehe vikendov dol... Glede fruktoze me zanma, v kaki oblikijo kupujete in uporabljate za kavo? Sploh, če pijete kavo v lokalih... (se ful strinjam, da je bolje fruktoza kot kemija, sam se tega ne držim ravno). Dežek pada kot za stavo, upamo, da bo zelenje pognalo na plano. Darchy

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

19. apr 2005 8:25

dobro jutro! sabian, super, da ti pomagajo recepti, jaz imam obe rinini knjižici, pa so mi ti predlogi bolj "življenjski" oziroma jim bolj verjamem, ker so preizkušeni in vidim tudi rezultate. naj povem samo, da recepti niso "moji" pač pa sem jih le zbrala po forumu, tako da smo avtorji vsi tukaj. hehe, bi lahko kar priročnik izdali z recepti in praktičnimi nasveti :) pa imamo za piknik od honorarja. sicer pa v kraju kjer delam v večjem podjetju nudijo v kantini en meni dnevno za 3md.... tako da bi se dalo celovito ponudbo izdelali, še kako pogodbo z rekreacijskim centrom in smo bogati ;) se vidi da sem marketingar, a? sicer pa..ne vem kaj mi je. ampak vsak dan je kak mali greh...ali večji....saj me je sram. najbrž zato, ker imam zadnje čase neke stresne situacije na dnevnem jedilniku :/ saj se bom poboljšala...ali pa komu kaj naredila ;) lep dan, tabina

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

19. apr 2005 8:39

lep pozdrav nekaj mora biti v zraku kar gramcki mi grejo gor. prav mi je zakaj pa moram zadne case kar vsak san malo pokukat na vago. vcasih sem to delala vsak cetrtek zdej pa moram kar vsak dan jet pogledat kaksno je stanje. groza pa danes grem spet ven jest naj bi sli v kitajsko ker ima kolegica rojstni dan. upam da se bom lahko zadrzala in nekaj malega pojedla. no upam da gre vam bolje! veliko uspehov vipercat

Žogica  

član od: 23.3.2005

sporočila: 19

19. apr 2005 8:59

Dobro jutro! Točno čez 1 teden imam vodni dan. Sploh ne morem verjet, kolk je hitro prišel mesec na okrog. Danes imam Š. in me čaka riževa solata v hladilniku. Drugače sem spet prišla v svoj urnik in zvečer naredim trebušnjake. Pozdravčke vsem!

neznan uporabnik

19. apr 2005 9:58

Pozdravljene, no danes sem stopila na tehtnico. Tudi meni so se dekagrami nabrali. Grehi čez vikend. Včeraj sem probala nekaj poletnih hlač. Vse je popeto, čez sregna in rit. tako, da je ena motivacija več za hujšanje. Po prvomajskih praznikih naj bi se mi pridružila še mama. Da bo vsaj malo lažje in se mi ne bo potrebno prerekati, da ne smem mešati B in OH. Čim manj pregreh. barbi1

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

19. apr 2005 10:17

Živjo! Pa sem se vam tudi jaz pridružila. Dijeto sem že enkrat imela, vendar ker se nisem pazila sem dobila vse nazaj. Včeraj pa je zopet padla odločitev in danes je 2 dan dijete:) Vse pohvale tistim, ki se jo držite, kar tako naprej. Za prvič bo to vse, pa se še kaj oglasim!!! Lep nasmejan dan vam želim puhica puhica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti