ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

19. apr 2005 20:36

Hojla! Rožica,tudi jaz verjamem da bom enkrat imela manj kilogramov. Me pa očitno čaka zelo težko delo,težje kot sem mislila. Prve štiri dni sem takoj izgubila dve kili,potem pa se tehnica ni nikamor več premaknila. Ampak jaz se ne dam.Ni vrag,da ne bi enkrat šlo dol! Pravkar si kuham čičerikino juho za jutri in seveda sem jo morala malo poskusiti-greh! Jaz jem špinačo samo na B,z jajčko. Na sadni dan pa seveda veselo jejte zelenjavo,če vam bolj paše,predvsem surovo! Mejte se lepo in uživajte! Pa veselo se smejte in preženite to deževno vreme! Marjetka cvetka

nita  

član od: 10.9.2004

sporočila: 5

19. apr 2005 21:26

Ojla, vse prav lepo pozdravljene Sem šele začetnica v 3md, saj se moj prvi vodni dan šele približuje. Malo me je zbegalo, ko sem na strani mačkice prebrala, da večina zelenjave, ki jo imam rada spada med beljakovine.V knjigi, ki jo imam( 90 dnevna ločevalna dieta) pa to ni omenjeno. Mogoče je tukaj "haklc" da se na tehtnici še ne pozna kaj dosti. Ali je kaj narobe, če ne piješ juhe po obrokih ali če si na dan ko imaš OH za večerjo privoščiš zelenjavno juho in košček polnozrnatega kruha, ter rebro jedilne čokolade? Se mi je že zgodilo , da mi je bilo po sladkariji slabo(prej se mi to ni dogajalo) in nisem mogla pojesti čokolade. Vesela bom vsakega nasveta in vzpodbude. LP! Nita nita

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

19. apr 2005 21:28

Mashenka, tudi jaz zate držim pesti. Zanima me, kar se tiče ure. A je najboljš, da se je vsak dan ob isti uri, ali to ni tolk pomembo? Pa še neki, ta dijeta je edina dijeta od katere me ne boli glava in je res najboljša. Tko, da jutri je tretji dan,meni osebno najboljši, ker sem pravi sladkosned=) Lahko noč vsem skupaj pa lepe sanje puhica

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

19. apr 2005 23:33

Ve spančkate, jaz pa ne morem Tabina, kje pa lahko najdem tvoje recepte? Aknirad-bombica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

19. apr 2005 23:52

Hojla! Sem se pošteno nabrala, da sem spet na tekočem kaj se dogaja z vami, saj sem bila na forumu zadnjič v petek. Šele včeraj zvečer sem prišla od mojih, kjer se nisem mogla nagledat moje male nečakinje. Je tak cukerček... Danes sem imela B dan in sem za kosilo imela segedin, za večerjo pa 2 mali konzervi tune. Pa par belih kav sem si še privoščila. Me pa zanima če je kaj narobe, ker kave ne spijem takoj po obroku ampak čisto samostojno kasneje? A si belo kavo lahko privoščim samo takrat ko na B dan jem mlečne izdelke ali na vsak B dan? Jutri pa krompiiiiiir!!! Jaz ne bi mogla živet brez krompirja. Se raje odpovem mesu kot pa krompirju. Bom pa jutri na žalost imela samo zajtrk (zgodaj zjutraj) in pa večerjo. Popoldan imam namreč neke preiskave in do takrat lahko pojem samo zelo zgodnji zajtrk, torej sadje. Upam da bom zaključila še dovolj zgodaj, da si bom za večerjo lahko spekla krompir. Se mi ga tako lušta... Sem opazila da je tudi nekaj novih med nami. Vsem dobrodošlico, pa seveda veliko vztrajnosti. Se splača. Tako, svoje poročilo oddala, sedaj pa me čaka še kuhinja in pa cunje. Joj kje je še spanje... tejčica

teja1912  

član od: 20.4.2005

sporočila: 1

20. apr 2005 8:59

pozdravljeni! sem novinka med vami in tudi jaz sem v ponedeljek (znova) začela z 90 dnevno dieto ! upam da mi bo sedaj uspelo, ker sem že tisoč krat začela in se potem po 14 dneh nekje pregrešila in upam da mi bo ta vaš forum v pomoč, saj vidim oz berem da se ful podpirate in si med seboj pomagate! tako za začetek je bilo to vse,..... imejte se lepo in uspešno hujšanje vsem ki hujšate in tudi meni seveda pa pa mateja teja1912

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

20. apr 2005 9:03

Nita, jaz sem se držala pravil Rinine knjige in sem vso zelenjavo, razen krompirja, fižola, grahain koruze (vse Škrob) štela za zelenjavo in jo mešala k ostalim sestavinam in v solato. Pa sem shujšala v dveh krogih 30 kg. Rožica, priporočam ti, da ješ za kosilo in večerjo isto skupino hrane znotraj B dneva, kar pomeni, če ješ za kosilo čevapčiče, potem jej za večerjo tudi meso, tudi če je kakšno drugo, ne pa jogurta ali jajc. Vsaj v Rinini knjigi piše, da je to obvezno. Drugače se je pa znanec držal 3MD samo tako malo, ni upošteval zaporedja dnevov in si jih je prilagajal glede na to, kaj se mu je zaluštalo, ter mešal recimo ribo za kosilo in jogurt za večerjo, pa je vseeno shujšal 8 kg, se je pa pozneje za vseh 8 kg zredil nazaj. Mislim, da se splača potruditi in res ločevati hrano te 3 mesece z čim manj grehov, saj so rezultati potem res fenomenalni. Če pa že mora biti greh, je boljše, da pojemo kak kos peciva več na OH dan, ali kozarček vina, kot pa da jemo za kosilo sir, za večerjo pa klobaso. Upam, da vas nisme preveč zamorila. Za vspodbude le še to: moj fant je shujšal 35 kg, zdaj je spet vso hrano, ne ločuje več, in se ni zredil niti za kilo. Če gre za kak kg gor, potem naslednji dan mogoče 1 dan spet ločuje, pa se stanje vrne na isto. olina Sporočilo je spremenil(a) olina dne 20. apr 2005 09:06:21

buba11  

član od: 11.2.2005

sporočila: 28

20. apr 2005 9:50

Pozdravljene! Jaz sem začela z dieto pred 7 dnevi in sem še čisto izgubljena.! Berem da pišete o malicah pa kaj jo lahko imam? Prosim če mi pomagate im napišete malo vašo prehrano za celoten dan, jaz več ne vem kaj lahko in kaj ne. Ne razumem zakaj mora pri OH preteči 2 uri med obrokoma pa kaj lahko na vsaki dve uri jem? tina

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

20. apr 2005 10:02

Jutro! Že včeraj sem zasledila, da vas je kar veliko novih in nelkatetrih že povratnic. Dobrodošle! Vse navajate,da se po določenem času pregrašite in vsega je konec. Povem vam le to, da smo le ljudje in vsi kdaj grešimo in ni najbolši tisti, ki nikoli ne pade, vendar tisti ki se pobere in gre naprej!!!! Skratka želim povedati, da ne odnehajte , čeprav je to velik ali majhen prekršek, nadaljujte z dnevom , ki sledi, oziroma jejte naprej kot, da ni bilo prekrška. Veliko izgubljenih kg ! LP, Rožica. Hvala olina za nasvet! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

20. apr 2005 10:13

Buba11, dieto sem končala pred 3 tedni in malo ti bom opisala, kaj in kako sem jedla. Predpisano je, da do 12. ure ješ samo sadje. Ker sem v službi, sem tako sadje jedla do 15. ure npr. 2x ( zjutraj, pa potem se enkrat, ko sem pač postala lačna). Običajno sem jedla po dva enaka sadeža za en obrok.Vmes sem pila 1 -1,5 l vode. Držala sem se tega, da sem, hrano, ki sem jo jedla za kosilo, jedla tudi za večerjo. Glede na vrsto hrane (B,Š...) je pač določeno, koliko časa mora preteči med obrokoma, saj potrebuje vsaka hrana svoj čas, da se predela, prebavi in tako je določeno, da naj bi med enim in drugim obrokom mesa npr. pretekle 4 ure, pri ostali hrani pa 3 ure. Med sadnimi dnevi sem pojedla tudi kakšno svežo zelenjavo, nekatere so si delale tudi solato, kadar pa mi je bilo malo odveč vse sadje, sem si npr. zvečer pogrela dietno zeljno juho od Ete. Zelo rada sem si med sanimi dnevi v skledi zmešala narezanih več vrst sadja, potresla sem s cimetom in bilo je odlično. Nekatera dekleta so bila zelo pridna in so si sadje pripravljale na vse žive načine, jaz pa sem bila za kaj takega prelena. Svetujem ti, da si nabaviš Rinino knjižico o tej dieti, pa forum si za nazaj malo preberi. Veliko koristnih nasvetov boš našla. Jaz sem si iz vsega naredila pravo zbirko vsega. Lažje potem človek kombinira, lažje kontrolira stvari. Vztrajaj, ker se res splača. Najbolj boš pa končani dieti všeč sebi - ker boš boljše izgledala in ker boš ponosna nase, da si zdržala in vztrajala. teja1912, enako želim tudi tebi. Dokaži si, da si iz pravega testa. Ko vama bo pa hudo, pojdita na forum, napišita, kaj vaju muči in takoj se bo našel kdo, ki vama bo po najboljših močeh pomagal. lep dan vsem "starim", končanim in novim !!!!!! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti