ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

16. mar 2005 10:54

Pred obrokom JE PRIPOROČLJIVO piti, in to vsaj 15 minut prej (do pol ure), ker se s tem naredi več prebavnih sokov, ki lažje prebavijo vso stvar. Po obroku je pa treba vsaj eno uro počakat, da prebavnih sokov ne razdredčimo, ker drugače hrana dalj časa obleži v želodcu in ga s tem obremenjuje. S to dieto želimo doseči, da bi bil prebavni sistem čim manj obremenjen - vsaj jaz tako razumem. Sicer je pa zelo veliko napisanega o vodi v knjigi Telo kliče po vodi. S ponedeljkom se vam za 12 dni pridružim. Sy

maza  

član od: 27.1.2005

sporočila: 35

16. mar 2005 11:02

Hojla! Aknirad,čestitke za včerajšnji dan,kaj pa rezultati? Maajaa in Brittney uživajta ob vodi,držim pesti za vaju! Rožica,tebi pa želim čim hitrejše okrevanje!Herpes zoster zelo boli in verjamem da si bila boga.Če se prav spomnim(tudi sama sem že vsa imena zbrkljala) si že končala en krog.Si dosegla željeno težo in sedaj na kakšen način jo uspevaš vzdrževat?Upam da nisem preveč sitna,ampak informacije vedno prav pridejo. No, moj vodni dan pa bo točno čez 14 dni .Bo z mano še katera druga, bi bilo lepše? Glede vode in presledkov pa imam tudi jaz nekaj takega v spominu kot je napisala Sy samo ne vem točno kje sem to prebrala. lep sončen pozdravček maza Sporočilo je spremenil(a) maza dne 16. mar 2005 11:09:12

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

16. mar 2005 11:30

Hojla! Vsem vodenkam sporočam:Uživajte ob vodi,zdržte do konca,kajti jutri se boste počutile enkratno! Rožica,želim ti čimprejšnje okrevanje! Ja,jaz sem si včeraj privoščila mal regrata.Naredila sem si ga z paradižnikom in koruzo.Nesla sem si ga v službo.Pri malici so se moje sodelavke mastile z kebabi,jaz pa z mojim ragratom,pa so vse oči obračale v mojo skledico,take lušte sem jim naredila. Mejte se lepo in vztrajajte na svoji poti,kajti uspelo vam bo. Marjetka cvetka

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

16. mar 2005 12:11

Pozdravljene! Rezultat mojega 1. vodnega dne je sledeči: sadni + vodni dan= - 1,5 kg, skupaj 29 dni 6,5 kg. Ni bogve kaj, ampak za izgubit imam še enkrat toliko, pa bo. Sploh pa ni bilo tako hudo, kot se sliši, zato danes vodene KORAJŽNO. Se splača. Sploh je zvečer prijeten občutek, ko se zaveš da ti je uspelo. Sedaj me pa čaka obdobje, ko menda ne gre NIČ kg v minus Ima katera izkušnje s tem? Aknirad-bombica

maza  

16. mar 2005 12:32

Hojla!. Aknirad čestitke za uspeh!Meni se zdi -6,5kg kar lepa številka in bom prav vesela,če se bom po 29. dnevu z njo pohvalila. A bi mi prosim lahko katera povedala ali se je ohrovt in cvetačo vse dneve razen sadnega in še to me zanima,koliko olja se lahko uporabi za kuho in za solato na dan? imejte se skrajno lepo maza Sporočilo je spremenil(a) maza dne 16. mar 2005 12:43:56

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

16. mar 2005 13:27

Hvala za lepe želje! Danes sem že veliko bolje, tudi vizualno. Sem se uredila ( frizura, ker sem imela res obupne lase od poležavanja, pa malo make-upa, pa pižamo je zamenjala trenirka,...). Pa tudi izpuščaji so se začeli sušiti. V glavnem kot kaže bo bolje! Maza prav se spomniš, jaz sem že dvakrat uspešno zaključila obdobje treh mesecev, le tokrat mi jo je zdravje zagodlo. Res pa je, da nisem imela premora tri mesece, kvečemu en mesec in pol (decembra in pol januarja). Takrat sem za zajtrk jedla sadje, ker sem se pač tako navadila in nisem čutila nobene lakote. Medtem, ko sem si za kosilo privoščila, kar sem v teh treh mesecih pogrešala, vendar moram priznati, da mi hrana ni bila tako dobra kot sem se spominjala sama da bo. Po obroku sem se počutila utrujeno, težko, z bolečinami v trebuhu. Tako da sem sama posegala po lažji hrani, seveda pa sem si tu pa tam privoščila tudi kakšen "grešni" dan. ( saj veste december in dobrote....) Opazila sem, da sem pridobila dva kilograma takoj, ko sem se pričela drugače, tudi količinsko več prehranjevati, vendar sta kilograma s sadnim dnem izginila. Teža je nihala, zato sem se kar hitro spet odločila, da je bolje da imam en ustaljen ritem, torej da pričnem z dieto, v prvih dneh sem sicer izgubila nekaj kilogramov, vendar pa je to bilo tudi vse do sedaj. Seveda mi je jasno, da so ti zadnj kilogrami najtežji, da je maščoba trdno vezana. Vendar same veste, da je težko vstrajati in iskati motivacijo, da vstrajaš naprej, če se stvar ne premakne. In kot po naročilu je prišla ta bolezen in z njo vzrok, da prekinem. Vendar sem trdno odločena in vem kaj hočem, zato sem prepričana, da se vam bom v kratkem zelo strogo spet priključila. Med prvim in drugim krogom pa sem nasvete glede sadja popolnoma opustila jedla sem " normalno" in kar hitro pridobila vse kilograme nazaj. Res je tudi, da je takrat bilo vmes celo poletje in da sem takrat veliko manj jedla ali sploh ne, s tem pa sem si naredila več kode kot koristi. Seveda pa sem potem 14 dni ali en teden nenormalno jedla, vse kar mi je prišlo pod roke,.... In delno tudi zaradi tega sem kar hitro spet pričela z dieto. Zato pa res težko čakam naslednjo knjižico. Jaz sem si zdaj v drugo oblikovala neka pravila, ki jih je verjemite veliko lažje določit, kot jih upoštevat. Jedla sem kar se mi je "luštalo", vendar nisem mešala Š, B in OH. Seveda se določenim stvarem ni bilo mogoče odpovedat in tko malo po malo iz dneva v dan nevedoč zahajaš na stara pota. Glede cvetače in ohrovta, jaz jih nisem ločevala na Š, B,... Zelenjava je zelenjava in zame kot taka nevtralna. V začetko sem se mučila s tem ločevanjem, ko pa sem spoznala da tudi drugi ne ločujejo sem si oddahnila in uživala vsaj v tem. Glede olja, jaz sem vsega zamenjala z olivnim. Koliko, ne vem mogoče eno majhno žličko na dan. Sicer pa se tudi s tem nisem obremenjevala, ker je bil tudo kakšen dan, da le tega sploh nisem zaužila. P.S. Nisem se hotela tako razpisati. Kriva je Maza! :))))) Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

maza  

16. mar 2005 14:08

Rožica,zahvaljujem se ti za tvoje poročilo in verjamem, da bo povedano prišlo prav tudi drugim ne samo meni.Čeprav sem šele na dobrem začetku se zavedam,da sem sedaj v varnem okrilju diete,sploh mi ni potrebno kaj veliko razmišljat kaj bom skuhala zase in za družino,ko pa se to dietno obdobje zaključi pa se bojim,da si s popuščanem prav kmalu pridobim vse kile nazaj . Veš da krivdo rade volje prevzamem nase! Lp maza

katrin315  

član od: 7.3.2005

sporočila: 33

16. mar 2005 16:10

Ciao mačkice! Me že tako dolgo ni bilo (celo tri dni), da sem morala nadoknaditi 10 napisanih strani. Joj ste pridne! Danes uživam v rižoti s kečapom - men gre to res super skup in sem prav vesela. Jutri pa že težko čakam sladko razvado - je ena od stvari, ki se je ne morem upreti. Še premišljujem, ali bi izbrala sladoled ali pa indijančka... Glede na temperature bo najbrž sladoled zmagal. Kaj pa smetana? Ne smem,a ne? Punce, ugotavljam, da vas ima kar nekaj podobne mere kot jaz. 159cm/61,8 kg - tako sem začela. V petek, ko sem se nazadnje tehtala sem jih imela že 59,5. Idealno. Sicer bi šla rada vsaj do 55 al pa še nižje, samo tako kot tole spremljam, ne vem, če mi bo uspelo. Jest res upam, da mi bo šlo še ene par kilc dol, da bom lahko oblekla tisto seksi oblekco, ki sem jo videla v Morganu. Drugače pa ne grešim - se moram prav pohvalit - razen tistih slanih arašidov, ki sem jih pojedla slabo pest, drugega ni bilo. Pa tut z vodo nimam problemov. Mi je pa danes že en sošolec rekel, če sem shujšala. Mam občutek, da sem ta teden tut nekaj. Občutek je božanski, še bolj božansko pa je, ker vem, da mi je vsak četrti dan dovoljeno grešiti. Želim vam lep dan še naprej, pa se še kej oglasim. katarina alias katrin katrin315

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

16. mar 2005 16:16

Hali halo! no, kako je to lepo, da imamo enega dobrovoljčka (Rožica) med nami, ki ima čas za vzpodbudne besede! veliko vas je bilo vodenih v tem tednu, upam, da ste bile zadovoljnje "dan po". Slavljenki z zamudo, vse najboljše! Meni gre dobro, deke gredo na novi tehtnici počasi dol (yeah, po enem mesecu se spet nekaj dogaja!) in sedaj še imam upanja, da bo v teh dneh pod 60. JUPIIIII! prijeten sončkov popoldne Darchy

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

16. mar 2005 16:44

Hejhoj, Joj a ni fino zdaj ko smo sonček nazaj dobil! Sem se šla prejle malo martinčkat... Za kosilo sem si naredila testenine z ogroooomno zelenjave - od cukinov, paradižnika, pora in raznih začimbic... Bila Z. razočarana - je bilo brez okusa. Ta zelenjava je samo za pogledat lepa... Ni je čez tisto poletno z vrta!! Za večerjo pa vaflji z lešniki in kakšen fin angleški čajček, pa mal bom pogoljufala in kanček mlekca noter curnila - med pa itak, saj je na sporedu vse kar je sladko.... Rožica res je da jaz ponavadi pišem ob najbolj nemogočih urah - pa ne zaradi službe. Malo je to zato ker sem itak prava nočna ptica, deloma pa zato ker pripravljam diplomo in potem skoraj skoz za računalnikom visim... Že zdaj vem kako bom te moje nočne urice pogrešala ko bo treba hodit v službo in zgodaj hodit spat. Zame je idealno če grem spat ob 2h ali 3h, vstanem pa okrog desetih... Lepo se imejte vse, uživajte v pomladi ki prihaja, ivonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti