16. mar 2005 13:27
Hvala za lepe želje!
Danes sem že veliko bolje, tudi vizualno. Sem se uredila ( frizura, ker sem imela res obupne lase od poležavanja, pa malo make-upa, pa pižamo je zamenjala trenirka,...). Pa tudi izpuščaji so se začeli sušiti. V glavnem kot kaže bo bolje!
Maza prav se spomniš, jaz sem že dvakrat uspešno zaključila obdobje treh mesecev, le tokrat mi jo je zdravje zagodlo. Res pa je, da nisem imela premora tri mesece, kvečemu en mesec in pol (decembra in pol januarja). Takrat sem za zajtrk jedla sadje, ker sem se pač tako navadila in nisem čutila nobene lakote. Medtem, ko sem si za kosilo privoščila, kar sem v teh treh mesecih pogrešala, vendar moram priznati, da mi hrana ni bila tako dobra kot sem se spominjala sama da bo. Po obroku sem se počutila utrujeno, težko, z bolečinami v trebuhu. Tako da sem sama posegala po lažji hrani, seveda pa sem si tu pa tam privoščila tudi kakšen "grešni" dan. ( saj veste december in dobrote....)
Opazila sem, da sem pridobila dva kilograma takoj, ko sem se pričela drugače, tudi količinsko več prehranjevati, vendar sta kilograma s sadnim dnem izginila. Teža je nihala, zato sem se kar hitro spet odločila, da je bolje da imam en ustaljen ritem, torej da pričnem z dieto, v prvih dneh sem sicer izgubila nekaj kilogramov, vendar pa je to bilo tudi vse do sedaj. Seveda mi je jasno, da so ti zadnj kilogrami najtežji, da je maščoba trdno vezana. Vendar same veste, da je težko vstrajati in iskati motivacijo, da vstrajaš naprej, če se stvar ne premakne. In kot po naročilu je prišla ta bolezen in z njo vzrok, da prekinem.
Vendar sem trdno odločena in vem kaj hočem, zato sem prepričana, da se vam bom v kratkem zelo strogo spet priključila.
Med prvim in drugim krogom pa sem nasvete glede sadja popolnoma opustila jedla sem " normalno" in kar hitro pridobila vse kilograme nazaj. Res je tudi, da je takrat bilo vmes celo poletje in da sem takrat veliko manj jedla ali sploh ne, s tem pa sem si naredila več kode kot koristi. Seveda pa sem potem 14 dni ali en teden nenormalno jedla, vse kar mi je prišlo pod roke,....
In delno tudi zaradi tega sem kar hitro spet pričela z dieto.
Zato pa res težko čakam naslednjo knjižico.
Jaz sem si zdaj v drugo oblikovala neka pravila, ki jih je verjemite veliko lažje določit, kot jih upoštevat. Jedla sem kar se mi je "luštalo", vendar nisem mešala Š, B in OH. Seveda se določenim stvarem ni bilo mogoče odpovedat in tko malo po malo iz dneva v dan nevedoč zahajaš na stara pota.
Glede cvetače in ohrovta, jaz jih nisem ločevala na Š, B,... Zelenjava je zelenjava in zame kot taka nevtralna. V začetko sem se mučila s tem ločevanjem, ko pa sem spoznala da tudi drugi ne ločujejo sem si oddahnila in uživala vsaj v tem.
Glede olja, jaz sem vsega zamenjala z olivnim. Koliko, ne vem mogoče eno majhno žličko na dan. Sicer pa se tudi s tem nisem obremenjevala, ker je bil tudo kakšen dan, da le tega sploh nisem zaužila.
P.S.
Nisem se hotela tako razpisati. Kriva je Maza! :)))))
Lp, Rožica.
Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.