17. mar 2005 12:06
Živjo! Smo si pa res različni. Kaj hočemo? Jaz bi si pa želela, da bi bla 6 vedno spredaj, tako kot ti Barbolinka. Pa moram priznat da to sploh ni bil tak problem, da 68,5kg je kar šlo, nižje pa nikakor ne. Zato mi lahko verjamete, da vem kako je, pa čeprav je le 59,999kg...... No, hotela sem samo reči čestitam Darchy! To to dokazuje da si na pravi poti. Zelo drži pa tudi to kar je napisala SY, zato že skoz povdarjam punce/fantje merite se. Tudi to ti dvigne motivacijo, ko gledaš tehtnico in se le ta nikamor ne prestavi. Maja, pa saj to tudi ni tako slabo (-0,1kg). Če pogledaš, da se nekaterim v desetih dneh nikamor ne prestavi. Ti, pa če boš nadaljevala tako, bo v 10 dneh že cel kilogram minusa! PUNCA LE TAKO NAPREJ! Pa še nekaj, verjetno ješ premajhne količine(sklepam iz tega, ker praviš da si skoz lačna), iz namena da čim več izgubiš verjetno? Pa kaj sploh sprašujem, ko sem pa prepričana da je tako! Predvsem zato, ker sem tudi sama počela enako, dokler mi z mamino pomočjo in seveda s to dieto ni uspelo spoznat pravilne ga načina prehranjevanja, zdravega hujšanja. Sem tudi jaz počela isto, včasih celo nič jedla, vse zato, da bi na tehtnici pokazalo manj. Vendar sem se skozi to dieto veliko naučila o telesu,... veliko sem prebrala,... tako da zdaj vem kako pomembno je da enakomerno ješ skozi ves dan, da glikemični indeks ne pade preveč in vzbudi lakote,........ Kot smo že velikokrat napisale s tem, da premalo/manj ješ, delaš sebi več škode kot koristi, ker se telo privadi na manjši vnos in tudi porabi manj kalorij (Kar drugače povedano pomeni, da prilagodi vse procese na manjši kaloričen vnos in manjšo porabo)......... Vse to je že velikokrat napisano na tem forumu, pa vendar sem v grobem napisala še enkrat, predvsem zato, da mogoče s tem pomagam še kakšni novi forumki. Zato naj mi vse, ki so s tem seznanjene oprostijo, da še enkrat tipkam isto! Še nekaj bi povdarila meni je bila ta dieta všeč zato,( in s prva sem bila malo razočarana , ker tega nisem bila vajena), ker nikoli nisem bila lačna. Po moji presoji sem pojedla preveč in menila sem, da tako ne bom izgubila nič, oziroma komaj kakšen kilogram ali dva v 3 mesecih (pa sem jih v grobem -12 kg in okoli pasa16 cm). Vendar sem vstrajala in jedla skupaj z mamo, predvsem zaradi dogovora, ki sva ga imeli sklenjenega. Če z dieto nebom izgubila kg, glede na to da bom jedla, lahko po končani dieti izvajam svoje načine, kolikor želim. Verjetno se je mama odločila za tak dogovor, ker je vedela da bo zmagala in predvsem zato, da mi preda znanje o zdravi prehrani. Zdaj sem že tretjič izvajala to dieto, žal sem jo zaradi bolezni prekinila, vendar bom po terapiji spet z vami. Mislim, da to vse pove!!! Mislim, da je najpomembneje, da se naučimo prisluhnit našemu telesu! Le tako nam bo tudi po dieti uspevalo ohranjat težo. Maja in nič ne trati energije z razmišljanjem o tem kako bo po dieti ( no seveda je tudi to pomembno), vendar sem želela reči le to, da jo raje usmeri v to, da boš uspešno zvozila skozi te 3 mesece! In dosegla svoj cilj! Lp, ROŽICA. Sem šele zdaj videla, da ti je že Bonaca podala veliko koristnih in resničnih dejstev napotkov in nasvetov. Se popolnoma strinjam s tabo Bonaca! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 17. mar 2005 12:11:42