ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

17. mar 2005 12:06

Živjo! Smo si pa res različni. Kaj hočemo? Jaz bi si pa želela, da bi bla 6 vedno spredaj, tako kot ti Barbolinka. Pa moram priznat da to sploh ni bil tak problem, da 68,5kg je kar šlo, nižje pa nikakor ne. Zato mi lahko verjamete, da vem kako je, pa čeprav je le 59,999kg...... No, hotela sem samo reči čestitam Darchy! To to dokazuje da si na pravi poti. Zelo drži pa tudi to kar je napisala SY, zato že skoz povdarjam punce/fantje merite se. Tudi to ti dvigne motivacijo, ko gledaš tehtnico in se le ta nikamor ne prestavi. Maja, pa saj to tudi ni tako slabo (-0,1kg). Če pogledaš, da se nekaterim v desetih dneh nikamor ne prestavi. Ti, pa če boš nadaljevala tako, bo v 10 dneh že cel kilogram minusa! PUNCA LE TAKO NAPREJ! Pa še nekaj, verjetno ješ premajhne količine(sklepam iz tega, ker praviš da si skoz lačna), iz namena da čim več izgubiš verjetno? Pa kaj sploh sprašujem, ko sem pa prepričana da je tako! Predvsem zato, ker sem tudi sama počela enako, dokler mi z mamino pomočjo in seveda s to dieto ni uspelo spoznat pravilne ga načina prehranjevanja, zdravega hujšanja. Sem tudi jaz počela isto, včasih celo nič jedla, vse zato, da bi na tehtnici pokazalo manj. Vendar sem se skozi to dieto veliko naučila o telesu,... veliko sem prebrala,... tako da zdaj vem kako pomembno je da enakomerno ješ skozi ves dan, da glikemični indeks ne pade preveč in vzbudi lakote,........ Kot smo že velikokrat napisale s tem, da premalo/manj ješ, delaš sebi več škode kot koristi, ker se telo privadi na manjši vnos in tudi porabi manj kalorij (Kar drugače povedano pomeni, da prilagodi vse procese na manjši kaloričen vnos in manjšo porabo)......... Vse to je že velikokrat napisano na tem forumu, pa vendar sem v grobem napisala še enkrat, predvsem zato, da mogoče s tem pomagam še kakšni novi forumki. Zato naj mi vse, ki so s tem seznanjene oprostijo, da še enkrat tipkam isto! Še nekaj bi povdarila meni je bila ta dieta všeč zato,( in s prva sem bila malo razočarana , ker tega nisem bila vajena), ker nikoli nisem bila lačna. Po moji presoji sem pojedla preveč in menila sem, da tako ne bom izgubila nič, oziroma komaj kakšen kilogram ali dva v 3 mesecih (pa sem jih v grobem -12 kg in okoli pasa16 cm). Vendar sem vstrajala in jedla skupaj z mamo, predvsem zaradi dogovora, ki sva ga imeli sklenjenega. Če z dieto nebom izgubila kg, glede na to da bom jedla, lahko po končani dieti izvajam svoje načine, kolikor želim. Verjetno se je mama odločila za tak dogovor, ker je vedela da bo zmagala in predvsem zato, da mi preda znanje o zdravi prehrani. Zdaj sem že tretjič izvajala to dieto, žal sem jo zaradi bolezni prekinila, vendar bom po terapiji spet z vami. Mislim, da to vse pove!!! Mislim, da je najpomembneje, da se naučimo prisluhnit našemu telesu! Le tako nam bo tudi po dieti uspevalo ohranjat težo. Maja in nič ne trati energije z razmišljanjem o tem kako bo po dieti ( no seveda je tudi to pomembno), vendar sem želela reči le to, da jo raje usmeri v to, da boš uspešno zvozila skozi te 3 mesece! In dosegla svoj cilj! Lp, ROŽICA. Sem šele zdaj videla, da ti je že Bonaca podala veliko koristnih in resničnih dejstev napotkov in nasvetov. Se popolnoma strinjam s tabo Bonaca! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 17. mar 2005 12:11:42

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

17. mar 2005 12:15

Maajaa, kaj pa, če je problem, da ti premalo ješ? Si že pomislila na to? Če si skoz in skoz lačna, tudi tvoje telo to čuti in je pač vklopilo alarm zaradi zmanjšanjega vnosa hrane in noče več hujšat (po domače povedano) in brani vsak gram, pripravlja namreč "zalogo" za hude čase. Ostanek iz preteklosti pač, ko ljudje niso imeli vsak dan hrane. O tem je bilo tu že kar nekaj govora in zato tudi je v 3MD vsake 4 dni OH dan, ko si privoščimo nekaj več kalorij, da telo preslepimo in ga prepričamo, da hudih časov pa le ne bo in veselo hujšamo naprej. Morda se motim, ampak premisli in par dni jej normalne količine, pa oboje, kosilo in večerjo. Če si lačna dopoldne, pa si privošči še kak dodaten sadež. Imej le ustezen časovni razmik med obroki in spij dovolj tekočine. Dehidrirano telo se tudi ne počuti najbolje! Upam, da ti uspe najti vzrok in rešitev tvojega problemčka. Saj ni prevelik, kaj? Skoraj si že na cilju in ti gre pač bolj počasi. Meni gre tudi, ampak se ne sekiram preveč. Trenutno načrtujem tekaško sezono, ki sem jo že otvorila, čeprav redno še ne tečem. Začela bom trikrat na teden, potem bomo pa videli. Aja, Maajaa, še to, moti me tale tvoj muskelfiber! Jaz se pri vadbi poskušam držati aerobnega območja srčnega utripa, ki pomeni hkrati tudi kurjenje maščob, če z vadbo pretiravamo in smo v anaerobnem območju, nam to bolj škodi kot koristi, med drugim so posledica tega tudi bolečine in celo morebitne poškodbe, pa tudi hujšamo nič hitreje zaradi tega, sploh če še nismo najbolj v kondiciji. Za pridobivanje kondicije je vsekakor koristenjša vadba z nižjim srčnim utripom (65 do 75% maksimalnega recimo). Mogoče malo pokukaj na http://www.mojtrener.com/. Lep dan vsem skupaj in izkoristite sonček vsaj za sprehod... Encijan P.S. Bom pustila sporočilo, čeprav vidim, da me je Rožica prehitela - za eno dlako. Naj se ve, da podobno razmišljamo... Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 17. mar 2005 12:25:59

Rožica  

17. mar 2005 12:43

Hoj Encijan! Jaz sem se pa tako sekirala, kar sem se razpisala, pa se ne želim samo paonavljati. Pa bi imela še toliko za povedat... Je, pa super videt da še kdo, ki mu je uspelo tako razmišlja. In mislim, da se nisi nič ponavljala za mano, le lepo dopolnila si, kot da bi se dogovorili. Pa še link si dodala, ki je tudi med mojimi priljubljenimi. Mogoče bo še ta komu v pomoč, čeprav je že velikokrat omenjen na forumu: http://www.osebnitrener.com/clanki/tnz.htm http://www.easydiet.si/index_sub.php?stran=diete&id_ Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

17. mar 2005 13:24

Punce prav dobro nam gre vsem skupaj!! Ena znanka od moje mami je pravila da nek fant ki ga ona pozna tudi hujša po enakem principu kot me in da revež čisto nič ne shujša in da je že čisto iz sebe ker mu prav nobena stvar ne pomaga... Očitno tudi 3MD ni za vsakega... Drugače pa je moja teža tako kot pri (večini) ostalih že od prvega vodnega na istem... Že mora tako bit. Če bo šlo po drugem vodnem dnevu tako dol kot do sedaj, bom na koncu z 8 minusa prav zadovoljna. Ko bi le tako tudi ostalo!! Sončen pozdravček, ivonja

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

17. mar 2005 13:59

Čestitke vsem za uspešno prestan vodni dan. Pa tudi tebi Darchy. To 5 si pa tako težko čakala in seveda vsi ostali skupaj s tabo. Pa kar dobro izgubljaš kg v tem zadnjem delu. Pridna. Jaz spet meljem sadje. Moram priznat, da sem ga že zelo naveličana in komaj čakam jutri na meska. Danes popoldne pa grem malo za regrad pogledat. Upam da ne bo prazna skleda. Uživajte na sončku. tejčica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

17. mar 2005 15:03

Ker se mi sadje že malo upira, me zanima katero zelenjavo lahko jem na sadni dan in kako si jo lahko pripravim? tejčica

Rožica  

17. mar 2005 15:19

NA SADNI DAN LAHKO JEŠ KATEROKOLI ZELENJAVO, če ti sadje ne tekne!!! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

17. mar 2005 15:29

Na sadni dan jem sadje, kislo zelje z olivami, kumare, paradižnik, semena, arašide (seveda samo malo). pa se kar preživi dan. Težko čakam na novo knjigo, saj so nam obljubili ta teden. Sem pa človek, ki rad bere. Rada berem tudi recepte, samo kuham ne rada. Vprašanje je samo, zakaj sem predebela. Morda so krive sladkarije, katerih nimam ravno preveč rada, morda neustrezna kombinacija hrane, kar sem že izboljšala. Pozdrav vsem sorodnim dušam! riba-ribica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

17. mar 2005 17:02

Zdravo! Kako ste kaj? Upam, da kaj boljše od mene. Izgleda, da se me je lotila spomladanska utrujenost, pa saj ni čudno, še prejšnji teden je snežilo, sedaj pa...groza. Sicer sem danes na sadju, tako da upam da mi bodo vitaminčki kaj pomagali, da dobim več energije. Drugače sem pa bolj na tabletah, kot na sadju-vitaminske, proti glavobolu-pa ko bi vsaj kaj pomagale. Rožica, me veseli, ko berem da si že boljše! A ti si se pa odločila, da boš zopet štartala od začetka? Pridna punca. Jaz bom pa verjetno malo na Montignaca "prešaltala", saj veš, da sem sedaj že skoraj pol leta na tem in to brez presledka. Tako da če koga zanima, kako je s tem, kot vidite še živim ne glede na to, da sem 6 mesecev na dieti, brez "obvezne" pavze 3 mesece. Imela sem kakšene teden pavze med božičem in novim letom. Darchy, tudi za teme sem zelo vesela, da se ti je teža premaknila pod to magično mejo. Pa saj to je logično, če si pa tako pridna in vztrajna. Sedaj vidiš, da se splača vztrajati. Lp, maychi Sporočilo je spremenil(a) maychi dne 17. mar 2005 17:04:23

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

17. mar 2005 17:09

Jaz pa se moram malo potožit. Izgleda da sta me sadni in vodni dan tako izčrpala, da danes (včeraj na B dan je bilo še OK) nisem mogla nehati jest kosila. Jedla sem v pečici pečen krompir in solato. Saj kombinacija je bila vredu, samo količina ni bila ta prava. Kajti, jaz sem se nažrla, ne najedla Zdaj bom pa imela za kazen sadno večerjo, da se malo odkupim sama sebi. Sem pa še tako sita, da niti po sadju nimam še nobene želje. Jaz packa, jaz. Aknirad-bombica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti