31. maj 2005 7:19
Dobro jutro, drage moje !
Darchy, saj vem, da je to sr......, ko ima človek naenkrat vsega poln kufer ( pa še kako potovalko zraven...). Zdi se, da toliko truda naenkrat gre v nič. Pa ni tako. Verjetno si telo med dopustom malo šokirala z drugačno prehrano, kot jo je bilo navajeno in sedaj se ne more odločiti, kaj bi. Vendar glede na to, da si v času diete izgubila 4 kg, predvidevam, da ni bilo dosti viška, ki bi ga lahko dala s sebe. Glede na moje dogajanje po dieti ti predlagam, da ločuj hrano znotraj obrokov. Je dosti lažje in tistih pregrešnih želja ni več, ker jih lahko hitreje potešiš in ne rabiš čakati na"ta pravi" dan. Mislim, da je veliko škoda, če boš sedaj vse pustila in jedla "normalno". Samo daj telesu dovolj časa, da se spet navadi na ločevanje in te bo nagradilo. Prav gotovo. Glej, jaz sem v 2 mesecih, odkar sem končala z dieto shujšala še dobra 2 kg, vendar sem v soboto praznovala rojstni dan in sem ga pobiksala za popenit. Nažrla sem se torte, res nažrla, packa, potem pa mi je zadišalo vino in adijo pamet. Rezultat: 1 kg plusa, prebava in odvodnjavanje v buli. Ampak sem zategla in se ne dam. Tisto kilo bom že skenslala, prebavo bom uredila z verulaxom, odvodnjavanje pa bom pospešila tako, da bom v glavnem jedla manj slane stvari. Trenutno se ne počutim najbolje. Zdim se napihnjenna kot sod, vse me boli, pa nekako čudno sem utrujena. Ampak to ni razlog, da bi se človek predal. To je razlog za nadaljevanje bitke, da bodo še naprej ostale male, naše ritke. In Darchy, daj vztrajaj, ne obupaj. Saj ti bo ratalo. Če ne jutri, pa pojutrišnjem. Saj veš, naša telesca so res nekaj posebnega, mi pa jih še "silimo" v nekaj in potem nam pač na svoj način odgovarjajo.
Kako rada bi ti v kakem paketku poslala nekaj dodatne volje in energije, da bi se uprla skušnjavam in precepom, ki te prevevajo te dni. Pa žal ne gre. Ampak glede na to, da si že marsikaj preživela, boš pa še to. Držim pesti !
Peni44, paradižnik je zame "zlat" sadež. Jem ga kadarkoli, kakorkoli, največkrat v raznih solatah, ki so sestavljene iz različnih sestavin, glede na dan npr. pri Š dodam koruzo ali fižol, pri B govedino, pa sojine kalčke, dostikrat ga pa jem kar na rezine narezanega, brez vsega - najbolj pogosto na sadni dan.
Sibila, Marjetka cvetka, pa nas je res kar nekaj "majčkov". Smo malo dvignile starost na tem forumu. Meni je samo dalo misliti, da sem sedaj bližje 50-im kot 40-im letom. Po moje je to že čas, da se malo zresnim - pa ne ga no sr.... Resni bomo v žarah, sedaj pa bomo veseli, kajne ? Zunaj sicer dežuje ( saj kar malo paše, po vsej tej vročini), vendar to ne vpliva na mojo voljo. Ko bi le ne bila tako utrujena. Ha, mogoče pa sem utrujena od preveč alkohola, ki ga telo ni bilo navajeno. Pa pravi kronik sem bila v soboto. Ampak glavno, da je bila čaga !!!
Marjetka cvetka, danes je tvoj dan ! Čeprav dežuje, naj ti sije sonce. Bodi še naprej tako pozitivna, polna energije in razveseljuj tiste okoli tebe. Vse lepo ti želim !!!!!!!!!!!!!!
marjanca45