ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

22. apr 2005 7:27

jutro! tabina izgleda da res nimava zjutraj kaj drugega za poceti kot takoj na tale forum. kako ti gre dijeta v drugo? upam da bos sedaj drzala do konca in brez obupavanja! :) marjetica hvala da mi drzis pest za sluzbo. danes imam se en razgovor. bomo videli kaj bo. drugace pa sem kljub kar trem velikim kiksom ki so bili cez vikend (pica, kmecko kosilo, pica burek) v cetrtek na tehtanju imela isto kil kot prejsnji cetrtek.zdaj se moram pa spet malo zresnit in nadeljevat v minus. hudo mi je samo ko gledam kako mi izginja oprsje. od tako lepega dekolteja ki sem ga imela mi je ostala samo se senca :( vse pa tudi ne moremo imeti a ne? lep pozdrav vipercat

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

22. apr 2005 7:30

Saj se ne javljam zato, ker tudi mene ne pogrešate, a vas želim malo pozdravit. Tudi jaz sem zdaj že od 3.aprila v drugem delu. Težo cca.66 kg kar držim, držim se dopoldnevnega sadja, popoldan pa imam kosilo in večerjo. Malo je problema, ker je ta ponavadi kasneje kot ob šestih, saj je kosilo od pol štirih do štirih. Saj pri popoldanskih obrokih mi ni problem ločevati hrane, ok., pa tudi zvečer ne, a problem so arašidi, pa čeprav nepraženi, pa mandeljni. Pol me pa tišči, pa še kaj gor pojem, češ, da bo bolje. Kar se pa tiče dopoldanskega prigrizka, kot praviš ti, Marjanca 45, pa to drži kot pribito. Prejšnji teden je imela sodelavka roj.dan in ker je dobila tisto zadevo za peko vafljev, je prinesla probat. Vzela sem štiri majčkene, ravno tam neklje ob 12ih. Že naprej sem vedela, da bo joj in res je bil. Ne glede na to, kaj pojem pred pol tretjo, me boli in tišči. In včeraj, ko sem bila na nekem sestanku, so dali na mizo kavo, sok in piškote. Po kozarcu jab.soka sem prosila za vodo, kave se nisem dotaknila, piškote pa sem samo gledala. Točno sem vedela, da mi bo samo eden naredil grozo. Sem šla raje z dragim na polovico pice, je bilo bolj pametno. Mogoče ste zasledile, da grem naslednji teden na Nizozemsko. Vožnje v eno smer je cca. 12-13 ur, menjavale se bomo za volanom, a vseeno me malo skrbi hrana. Prijateljica pravi, da njena sestra obožuje testenine, ona sama pa kitajsko hrano. Me prav zanima, kako bom uravnavala svoj jedilnik. No, bom pa doma spet malo omejila, saj bo mogoče to moj edini obisk te prelepe dežele. Veselim se kraljičinega rojstnega dne, saj pravijo, da se takrat ponuja in prodaja ogromno prelepih stvari. Malo sem se razpisala, saj je zjutraj pri nas v službi še malo zatišja. lp Irena

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

22. apr 2005 8:09

Dobro jutro še od mene. Ni lepšega trenutka kot piti kavo ob tem forumu. Zato sem že sedaj prepričana, da bom s tem ritualom nadaljevala tudi ko bom končala z dieto. Tabina, poznam tvoje sinočnje občutke, ko gre človeku vse narobe. Ampak danes si že boljše volje in to je že boljša motivacija za naprej. Po službi pa kar crkljaj tvojo pikico da bo čimprej ozdravela. Res je tako kot pravi Marjanca - ti časi prehitro minejo. Moj sin ima sicer šele 14 let, pa mu lahko dam samo lupčka za lahko noč. In to je to. Vipercat, držim ti pesti na današnjem razgovoru. Jaz jih neuspešno obiskujem že 1 leto, pa se bojim da jih bom vsaj še enkrat tako dolgo. Ne morem verjet, da sem kljub brezvoljnosti in depresiji zaradi brezposelnosti uspela najti voljo do hujšanja. Torej sem karakter, čeprav v tem trenutku ni tega videti. Me je pa danes spet zaneslo na tehtnico. Nova, elektronska mi kaže 61,6 kg, stara - tista ki je za moje pojme bila "pokvarjena", ker mi je nekoč kazala 73kg, pa mi je pikazala 60 kg. Kateri naj verjamem???? Tako, sedaj bom pa nadaljevala s prebujanjem. Lep sončen dan vam želim. Pa napišite kaj, da mi ne bo doooolgčaaaas. Aknirad-bombica

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

22. apr 2005 8:28

hej, ena je spraševala za B dan ... lahko ješ samo sir ali pa samo jajca (z zelenjavo in ostalim kar lahko...) ... načeloma se stvari ne mešajo ... tko kot lahko na Š dan ali krompir ali riž ... itd. pa ne vem zakaj vas je tako zmotil tisti biftek s prepečencem ... sej v sladicah je tut mleko in skuta in še marsikaj drugega ... torej prav tako beljakovine ... sladica itak pomeni, nekaj z več kalorijami :)) - kar ne paše ponavad v našo "dieto" ... tko da jaz res ne vidim nič napačnega v biftku. seveda če je v normalni količini :) Zajčica

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

22. apr 2005 8:30

Zdravo, punce! Hvala vsem za lepo dobrodošlico par strani nazaj. Se moram pohvaliti, da tudi meni tole kar uspeva. O številkah še ne bom govoril, sem pa zadovoljen s počutjem. Imam še eno vprašanje: vidim, da si nekateri na OH dan zvečer za sladico privoščite tudi npr. palačinke ali pa kakšne sladke omlete. Kako je s to zadevo, glede na to, da vsebujejo tudi jajca, ki pa spadajo na B dan? Lep petek še naprej! Zoran.

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

22. apr 2005 8:32

Pozdravljeni! Tudi jaz sem še tu, sicer manj uspešno, ker nekako ne morem najti prave motivacije, pa vendar se trudim. Upam, da bo kaj bolje. Puhica poglej v svojo beležko. Bajči!

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

22. apr 2005 8:38

Zoran, na OH dan so sladice. Tudi v tortici je jajce, pa mleko, pa maščoba. Gre samo za to, da poješ nekaj sladkega, da prevaraš telo in sebe.V knjižici je res samo napisano o koščku peciva, pa koščku torte, sladoledu a lahko si izbereš katerikoli posladek. Kot si pri nekaterih prebral, imajo željo po koščku kruha namazanem z marmelado. Po želji. lp Irena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

22. apr 2005 8:40

Dobro jutro damice! Kako lep sončen dan je zunaj! Temperatura pa glede na napovedi najbrž res ni prijetna, mi pa še ni uspelo nosu ven pomolit.Sem ta teden oproščena vožnje male v vrtec,tako da si zjutraj vzamem malo časa zase. Tabina, tudi jaz ti želim da se tvoje dete čimprej pozdravi. Se mi pa zdi, da tudi nas otroške bolezni zelo utrudijo. Jaz imam srečo in mi še ni bilo treba biti na bolniški zaradi male. Po eni strani ker je zelo malokrat bolna (moram hitro potrkat!), ko pa je, pa je mojemu zaradi službe lažje biti na bolniški kot meni. Sem pa jaz takrat zelo nezbrana in stalno kokontroliram kako se počui. To so pač naši cukrčki (pa naj bodo že veliki ali pa še mali), za katere res poskušamo narediti vse. Marjanca, res se odpravljam spat bolj pozne ure. Pa ne po svoji volji. Čez dan mi zaradi službe uspe narediti zelo malo, kadar pa imam popoldan prosti čas, pa ga preživim s hčerko. Velikokrat se zvečer ko jo dam spat vležem k njej in zmanjka tudi mene za kakše pol urce. Potem pa priprave za službo za naslednji dan, pa še gospodinjska dela me čakajo. Vstajam pa ob 6-ih, razem kadar ima moj dragi popoldansko, poležimo do 7-ih. Irena, uživaj še na nas na Nizozemskem! Zaradi hrane pa se ne sekiraj preveč. Se boš raje po dopustu malo nazaj držala pa bo vse o.k. Aknirad, tudi meni bi sedaj pasala ena kavica pa imam sadni dan, tako da bom raje malo sadja dala v želodček. Uživajte v sončku! tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. apr 2005 8:48

Aknirad, kako mi je to znano. Moj 193 cm veliki sin je star 16 let, tako, da sem na istem. Si pa kar sama vzamem lupčka, seveda, ko sva kje sama, v stanovanju. Pa ne sme biti preveč pogosto. In velikokrat se spomnim, kako sva se cartala, ko je bil majhen, kako ljubek otrok je bil. Mož je vedno govoril, da bom iz njega naredila "babo". Pa to ne drži. Otrok mora vedeti, da ga imajo starši radi, le tako se lahko razvije v normalno čuteče bitje, ki zna svoja čustva tudi pokazati. Še sedaj, ko je toliko star mu zelo pogosto rečem: "Otrok moj, a ti sploh veš, kako rada te imam in kako srečna sem, da te imam ?" In na obrazu vidim, da mu je všeč, da je vesel, da je tako. Redko ga kličem po imenu. Kličem ga Sonce, saj je po smrti moža res moje sonce, ki mi je pomagal preživeti to grozo. In mogoče sva tudi zato bolj povezana. Aknirad, zelo mi je žal, da imaš take težave pri iskanju službe. Si pa res lahko ponosna nase, da te to ni spravilo na tla, dokaz česar je ta dieta, s katero želiš narediti nekaj dobrega zase. Prepričana sem, da se bo tudi s službo dobro končalo, ampak očitno "še nisi na vrsti". Zatorej Tabina, izkoristi ves čas, ki ga imaš s to tvojo pikico, pa tudi, ko je zdrava, ker šele potem ko zrastejo, človek spozna, kako je čas minljiv in vse, kar zamudimo, ne moremo vrniti nikoli več. Pri otrocih je to še bolj izrazito. marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

22. apr 2005 8:51

Bessybori, zdrži z nami! Pomisli kako noro dobro se boš počutila po izgubljenih kilogramih. Pa s kakšnim veseljem boš poleti dala kopalke nase. To ti je sigurno motivacija. Jaz sem vedno odlašala z odhodom na plažo prav zaradi moje podobe v kopalkah. Zaradi tega pa je bila prikrajšana še hčerka, ki je bila zaradi tega malo na plaži. Sem na obali, pa so dopustniki več v morju kot pa jaz. Tudi ta kriza bo šla mimo, potem pa boš ponosna nase! Držimo skupaj! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti