ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

21. apr 2005 18:48

Me mika da bi si za večerjo privoščila gres! Bova s hčerko lahko kar skupaj večerjale! Do peciva mi danes (začuda) ni, najbrž bo pa jutri panika, ko bo na sporedu samo sadje. Sadje za jutri sem si že kupila, tako da imam enkrat za spremembo že vse doma. Res se mi je največkrat zgodilo, da na sadni dan nisem imela doma nič sadja. Idealno za greh! Tudi jaz sem se težko odločila za štart. Prvič sem poskusila že lani, pa sem zdržala samo 1 teden. Ko bi takrat vedela za ta forum, bi bilo mogoče drugače. In od takrat naprej so šle kile samo še gor in gor in gor... Po novem letu pa sem štartala z zeljno juhico. Beeeeeeeeek! Meni je bilo ob tisti juhi nemogoče preživet. Okus da mu ni para!?! Potem pa sem se od danes do jutri odločila da štartam s 3MD. Uspelo mi je zdržati 2 meseca in sem izgubila 12kg. Potem pa so sledile same fešte in moja volja je rekla pa pa. Ampak ponovno sem začela! To se mi zdi pomembno, da se nisem vdala da ne zmorem. Seveda bom tokrat poskusila ta krog zdržat do konca. Za nov štart pa je pri meni zelo zaslužna (seveda poleg vas) okolica. So padale take pohvale, da sem imela še bolj slabo vest ker sem prekinila. In tako sem spet tu med vami. Sedaj pa hčero v banjo in potem kuhat večerjo. Ja jasno, potem pa spet forum! tejčica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

21. apr 2005 19:24

Puhica pokliči v uredništvo evije Rina Tel: 02 778 1771, verjamem da ti bodo knjigo 90 dnevna ločevalna dieta z veseljem poslali. Vsekakor pa se moraš najprej držat pravil 90D D ( torej 1. knjižice ), 2 knjižica je bolj vodič za po dieti. V čem se razlikujeta Torej v 1. knjižici je opisana sama dieta, napotki in recepti za vseh 90 dni, poleg vsakega dneva pa je pripisan še dodaten predlog, če ti predlagano ne tekne. V prvi knjižici je prehranjevalni ciklus razdeljen v 4 dni ( B; Š; OH; S )..... V 2. knjižici pa je prehranjevalni ciklus daljši, dovoljeni so občasni dodatki, ločuje se le še znotraj enega obroka in ne v okviru celega dneva,...... Torej namenjena je vzdrževanju pridobljene teže. O nakupu presodi sama, mislim da lahko dobiš več kot dovolj informacij na internetu, vendar sem jaz knjižico kupila kljub temu, ker mi je všeč, da je vse lepo zbrano in zvezano.... Oziroma, če povem po pravici sem 1. knjižico kupila veliko prej, da sem začela brskati za informacijami na netu, ki so bile pred letom dni še zelo skope. Lahko bi rekla, da je postala kar moja biblija. Glede na to da sem vsak dan pregledovala, kam kaj spada, kaj lahko jem, kaj bi,..... Upam, da sem bila v pomoč. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

21. apr 2005 19:38

Hojla! Jaz pa sem si naredila omleto iz mleka,jajca,polnozrnate moke,dodala sem malo rozin,zrezanih suhih marelic,cimeta in limonine lupinice.Potem pa še obvezno jedilno čokolado. Ko sem bila zunaj,sem hčerko učila skakat s kolebnico.Pa mislim,da ta šport ni pre več zame,ker ti nabije noge.Na travi je sicer bilo malo bolje,sam ni to ravno za vsak dan,se mi zdi. Tejčica,tud jaz sem že nabavla sadje.Jaz ga lahko dobim kar v službi v menzi za bloke.V paketu je mal več kot kilo sadja,kar dovolj za en sadni dan.Se mi fajn zdi,da imajo takšno ponudbo,ker drugače ne hodim na malico.Včasih gledam sodelavce,ko že ob devetih zjutraj jedo zrezke,pa krompir,pol pa jamrajo,kako jih tišči v želodcu. So se pa kar navadli,da sem na dieti in mi ne ponujajo kakšnih sladkarij in se tudi ne čudijo preveč,ko zjutraj jem samo sadje.Sam večina pravijo,da ne bi zdržali ob samem sadju.Jaz se jim pa sam smejim in pravim,da se človek pač vsega navadi.Me kar podpirajo,tako da sem jim hvaležna. Mislim,da danes mal preveč nakladam! no,mejte se lepo! Marjetka cvetka

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

21. apr 2005 21:53

Rožica najlepša hvala za nasvet.Bila si mi zelo v pomoč. Bom jutri poklicala,hvala za telefonsko številko. Za nakup knjige sem se odločila zato, ker me neki bega in to je, da nekateri jedo recimo primer: na beljakovinski dan jajca in sir, drugi pa pravijo da lahko ješ samo jajca oz. samo sir. In ker sem se odločila res, da zgubim odvečne kilograme, rabim tisto kar resnično deluje=)Ker prvikrat ko sem držala dijeto, sem jedla enkrat samo jajca, drugič meso,..., vendar bi bila hrana mi bolj okusna, če bi lahko jedla recimo jajčka s sirom, potem sploh nimam občutke da sem na dijeti,hehe=) Tako da, res hvala za pomoč Nočko vsem skupaj puhica

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

21. apr 2005 22:40

Pozdravljene. Rožica, kako lep je občutek ko veš da te nekdo pogreša. A nč bat, sem vsaki dan z vami, z vsem sem na tekočem, čeprav se ne javljam. Tudi dieto še držim in če povem po pravici,kar malo žal mi je, da bom čez 3 tedne z njo končala. Upam, da bom takrat videla na vagi tisto tako zaželjeno 5. Se mi je pa včeraj zgodilo nekaj lepega. Ker sem od začetka diete bila obsedena s tehtanjem in zato večkrat razočarana, se sedaj tehtam vsaki teden.In ko sem včeraj zjutraj stopila na tehtnico, sem dobila DOOOOLGI nos, saj se dkg (kaj šele kg) niso v 1 tednu premaknili niti za milimeter. Pa sem vzela meter in .... povsod me je za 4 cm manj - seveda v enem mesecu.A ni to lepo? Le to mi ni jasno, kam gredo ti cm, če se na teži nič ne pozna!!! Seveda so cm skopneli tudi na oprsju, zato Lisa čakam na rezultate tvoje masaže. Sem pa imela danes S dan in drage moje, mene niti pozimi ni tako zeblo kot me je danes. Niti topli čaji niso pomagali. Se vidi, da kopni maščoba in so kosti bolj na prepihu. Tako, sedaj pa grem spat, jutri zjutraj bom pa itak že ob 7.30 tu gor visela in bila z vami v dobrem in slabem. Zato pa smo tu, a ne??? Lepe sanje vsem Aknirad-bombica Sporočilo je spremenil(a) aknirad dne 21. apr 2005 22:42:25

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

21. apr 2005 22:56

dober večer... najbrž zadnja tukaj vohljam...in bom tudi zjutraj med prvimi.... pač odvisnost, čeprav samo z enim očesom kukam ....kaj naj rečem...vse mi gre navzdooool samo kile ne... otrok zbolel, imam b"bolniško", zato pa sedaj delam za službo, da jutri "normalno" nadaljujem... seveda mi ob vseh skrbeh ni zmanjkalo niti hrane, pa čeprav se me očitno loteva konkretna angina... sama nad sabo sem obupana, ampak vem, da se bom jutri zbudila v hladno jutro, ki mi bo zbistrilo glavo. pikica bo ozdravela in drug teden bo vse pozabljeno, jaz bom pa veselo ločevala hrano naprej .... malo sem se vam morala potožit, drugega nima, ko pa vsi spijo ;) in je boljše, huh, grem še malo delat, pol pa spat za nekaj ur. nočko, tabina

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

22. apr 2005 0:27

Z delom sem za danes ravnokar zaključila, vendar raje ne pomislim kaj mi je vse še ostalo. Se mi zdi, da je skoraj nemogoče priti z vsem na čisto. Ko bi moški malo pomagali pri hišnih opravilih... Za večerjo sem si potem res privoščila gres posut s kakavom. Iskreno povedano je bila porcija prevelika, ampak zato je pa jutri sadni dan in bo šlo vse ven. Tabina, mislim da nas je kar večina tu gor zasvojenih s forumom. Jaz vedno ko sedem za računalnik najprej na forum pokukam. Ko bi bila to delovna obveznost... Sedaj pa končno lahko noč. tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. apr 2005 6:31

Dobro jutro, rožice ! En mrzel pozdrav s Štajerske. Pa kdaj bo končno toplo ? Kako slabo se sušijo moje lepo poobarvane stene. pa sem kar ponosna, da nama tako ratuje. počasi, pa sigurno. Sedaj je ostala le še dnevna soba in upam, da bo v nedeljo tudi ta končana. Marjetka cvetka, brez skrbi. Ne bom pčozabila na telovadbo. Samo do nedelje še, potem pa spet po starem. Se mi pa kar pozna, ko sem ves dan na nogah, velik del na kolenih, ker se ne morem pripognit, potem pa kar pokleknem in čistim in čistim, pa stokrat po lestvi gor in dol. Skratka, čisto lenarim, kar se mišic tiče, ne.Zvečer sem tako utrujena, da v trenutku zaspim, ko začutim posteljo pod sabo. Marjetka cvetka, lepo te prosim, razloži mi, kako ješ zeleno,solato brez olja in kisa ? Spomnim se, da sem enkrat imela ne vem kakšno dieto in tam sem morala jesti tako "golo" solato. Sploh je nisem mogla požirati. Ves čas 3MD je bila edino solata tista, pri kateri nisem ničesar spreminjala in sem jo jedla tako pripravljeno, kot sem jo jedla celo življenje. Tejčica, meni res zelo pomaga jedilnik napisan za nekaj časa naprej, da si pravočasno nabavim hrano, tako, da nikoli na zmanjka in potem tudi ni izgovorov za grešenje.Vidim pa po časih pisanja, da si prava nočna ptica. Kaj potrebuješ tako malo spanja ? Jaz do desetih komaj zdržim. Je pa res, da vsako jutro vstajam ob pol petih, kar pa je tudi zgodaj, ko ene še veselo sanjate. Lisa, nisem več mlada veš, tako, da se ne spomnim prav, kakšno je bilo moje oprsje v mladih letih, tako, da je verjetnost, da bi našla pravo točko za masažo, zelo majhna. Bi mi pa vsekakor koristilo. Vam moram povedati, da sem včeraj prvič po 4 mesecih jedla "pravo" hrano že ob 11 uri, ker sem v službi nekaj praznovala. Jedla sem šobsko solato in 2 majhna koščka kruha z lososovim biftekom. O drage moje rožice, kako je mene čez nekaj časa začel boleti želodec. In kako me je zvijalo in napenjalo. Do večera sem imela kar hude probleme, potem pa se je umirilo. Kaj mislite, zakaj ? Ker sem mešala sir iz šobske z biftekom ? Kaj je mogoče, da želodec ob tej dieti postane tako občutljiv na neprave kombinacije ? Pa za živo glavo na naredim več kaj takega. Sem pa prej pojedla eno banano in spila ca. 1 L vode. Ni mi jasno. Glede na to, kaj sem pojedla, nisem presodila, da bo tako. Če bi vedela, ne bi naredila tega niti pod razno. Spet sije sonček, čeprav vem, da toplo pa ni. Ampak da je le sonce ! Imejte se fajn ! p.s. Ne vem, če nisem od "končanih" najbolj pisateljsko razpoložena forumašica, kaj ? marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

22. apr 2005 7:10

dobro jutro, hehe, glede zasvojenosti...mislim,d a nas zadane vse, ki vsaj 3x pokukamo sem gor... pa saj to ni slaba razvada ;) spet sem na delovnem mestu, pa upam, da mi bo ga predčasno uspelo zapustiti, da se vrnem k mojemu malemu bolniku. danes sem malo bolj optimistična in sm kar za tolažbo raje pojedla jabolko kot puding, ki je ostal zapuščen na pultu. kakšne kante za smeti postanemo mame, če s ene brzdamo...groza. spet je mrzlo, pa upam,d a ne bo še bolj, ker nameravam čez vikend rožice posadit. marjanca, ti kar piši, prav prijetno je s tabo piti kavo ;) tvoji post dietni nasveti in izkušnje pa bojo prišli prav čez kakih 80 dni .... 80....huh. aja, pa še to. kako je punce, ki hodite na razgovore za službo??? kar nekaj vas je? lp tabina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. apr 2005 7:22

Tabina, držim pesti za tvojega malega bolnika, da bo hitro spet ta pravi. Je pa bolezen se mi zdi čas, ki mamo in otroke še bolj poveže, ker smo pač več skupaj, pa otrok tako dobro ve, da bo mami vedno pomagala.Cartajta se in razvajajata. Potem ko zrastejo človek to pogreša. Vsaj jaz pri mojem velikanu, ki dovoli, da ga tu in tam cmoknem le pri vročini višji od 39. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti