Hujšanje...

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

12. avg 2005 6:59

Danes zjutraj sem v Razvedrilu prebrala tale nasvet (navajam dobesedno!): Pozabite na vse, kar ste slišali o raznih dietah in telovadbi; edini način za izgubo kilogramov in ohranitev forme je , da se en dan postite, drugi dan pa obilno pogostite, kot so to delali naši predniki - lovci in nabiralci plodov. To odkritje, ki bi lahko vneslo revolucijo v način prehranjevanja in diet, je rezultat raziskav znanstvenikov iz Baltimora v ZDA. Režim enodnevnega posta, po katerem sledi "banket", še zdaleč ni tako težak, kot se je težko držati diete in "večno stradati". Morda pa ne bi bilo slabo poizkusiti, kaj pravite? Veliko uspeha pri hujšanju (jaz ga nimam, pa bom morda še to varianto izprobala) in lep dan - Dušanka Dušanka

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

12. avg 2005 11:48

Dušanka...če ti dan in življenje poteka kot so našim prednikom-nabiralcem plodov, potem poskusi. Ampak ne pozabi, da nabiralci plodov niso z avtomobilom prišli do hipermarketa, nabasali visokokalorične hrane v voziček in scvrli hitre hrane v fritezi, potem pa vse skupaj prebavili v udobnem fotelju. Da stresov in neurejenih urnikov ne omenjam... Poskušala sem se poglobit v delovanje telesa in prebavnega trakta, vse mi je jasno, a kaj ko način življenja ne dopušča oziroma ne omogoča, da se temu prilagodim. Na teden ne najdemo borih dveh ur za rekreacijo (govorim v svojem imenu, da ne bo kakšne užaljenosti). Vsekakor pa se mi zdi takšna primerjava s prehranjevanjem naših daljnjih prednikov skrajno absurdna. Brez zamere. tabina

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

12. avg 2005 14:06

Tabina, prav nič vam ne zamerim. Sem pač to našla in sem mislila, da bo morda komu zanimivo. Vsekakor si verjetno jaz to lažje privoščim, ker sem v pokoju in si lahko po svoje krojim dan. LP Dušanka Dušanka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

12. avg 2005 17:31

Tabina ima prav,če bi se prehranjevali in živeli vsaj prebližno tako kot naši predniki lovci in nabiralci,potem bi takšen način prehranjevanja nekako ustrezal. V današnjih časih pa to nikakor ni izvedljivo in na to je tisti znanstvenik,ki je izumil to dieto je na to pozabil! Tabina,bova midve kar na ločevanju ostali,kajne? Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti