9. mar 2005 20:45
Bravo punce kar tako naprej. Ne popuščajte. Sama sem na začetku kadila še ob počitnicah, vendar sem ugotovila, da to ni nagrada kot sem si predstavljala, ampak muka, ker mi je bilo drugi dan slabo. Lumpica
9. mar 2005 20:45
Bravo punce kar tako naprej. Ne popuščajte. Sama sem na začetku kadila še ob počitnicah, vendar sem ugotovila, da to ni nagrada kot sem si predstavljala, ampak muka, ker mi je bilo drugi dan slabo. Lumpica
14. mar 2005 15:40
Danes ob 11.30 uri je minilo natanko 6 mesecev od moje zadnje cigarete. Sploh ni bilo težko. Upam, da bo tako ostalo v naprej. Sama sebi rečem: "Dragička, vsaka čast, tako nadaljuj!" Pozdravček!
15. mar 2005 9:40
no, vidite da gre prenehat s kajenjem... meni je tudi vsak dan lažje... in še kar vztrajam... tako, da držim pesti za vse vas. zanima pa me, če se Lisička že ti kaj bolj držiš glede prenehanja?? javi se kaj... :)) lp, vsem Studentka1
17. mar 2005 22:46
NA POMOČ! Naj začnem lepo po vrsti. En mesec sem pridno prebirala forum o 90 dnevni dieti in se nato končno odločila 15.02. da tudi jaz poskušam sklatiti mojih 15 kg viška. In še vztrajam, danes 31. dan. Sedaj pa že nekaj dni prebiram ta forum o prenehanju kajenja, pa... Enostavno se ne morem odločit, pa tako rada bi se. Kadim že 20 let, redno vsaki dan, po 1 škatlo dnevno. Sama sebi grem tako na živce, da se to ne da povedati,a vztrajam. Moja prva misel in obred zjutraj sta kava in cigareta. Pa saj to ni normalno. In če mi zvečer slučajno zmanjka cigaret, ponoči niti ne morem spati, sem živčna, ker vem, da zjutraj ne bo običajnega rituala. Vsaki mesec znova prelagam datum opustitve kajenja. Vedno najdem kakšen vzrok, da takrat ne neham. Trenutno sem tudi brez zaposlitve, torej še eden tehten razlog za zmanjšanje razmetavanja denarja, pa vendar - ne gre in ne gre. Najhuje je to, da celo sinu lažem, da več ne kadim, da sem nehala. Če to ni hinavsko od ene matere!!! Drage moje, POMAGAJTE MI!!! Kaj naj naredim? Kako se naj odločim? Kako naj pospravim to svoje razmetano podstrešje? Se opravičujem, da si nisem zapomnila imena, a ena je napisala, da tudi hujša po 3MD in je prenehala s kajenjem? Kako je pri tebi z izgubljanjem teže? Hvala da ste prebrale to moje jamranje, ampak tokrat se je zgodilo prvič, da sem o svoji mori tako javno in odkrito spregovorila. Mogoče pa je to že žarek upanja? LP vsem Aknirad-bombica
18. mar 2005 7:51
Aknirad, pozdravljena med nami... tako ti bom povedala, jaz sem sicer lani hujšala s to dieto in to uspešno, sem na koncu imela -15kg manj. letos januarja (točno 3.1.), pa sem se odločila, da si enostavno več ne bom kupila cigaret, ker so mi v prvi vrsti predragi, ker sem smrdela po cigaretih, ne glede na to koliko krat sem si umila zobe, da se ne pogovarjam o laseh (ti se šele navlečejo dima), pa vseh oblačilih... navsezadnje in najpomembnejše (to sicer vsi vemo!), pa še škoduje zdravju... in veš, tako kot si se morala psihično pripravit na dieto, tako se moraš tudi psihično pripravit na odvajanje od cigaretov.. in ja, nekaj časa ti bo hudo in boš imela krize, ampak ne toliko zaradi cigareta samega, pač pa zaradi same navade in rituala (tako kot si napisala, ni kave brez cigareta), pol pa se navadiš... tudi brez cigareta je kava dobra... in še marsikaj druga.. in v bistvu potem sploh ni tako težko.. meni npr. zdaj cigareti nenormalno smrdijo (mož še kadi), in če se mi nenormalno zalušta, si ga tudi prižgem, ampak običajno ga niti skadit ne morem do konca, ker ima čisto drug okus kot prej, in mi smrdi... tako, da če se boš psihično dovolj močno pripravila in si ne boš več kupila nove škatle, ti bo uspelo, in to brez večjih naporov... edina stvar, ki me zdaj moti je to, da imam večji apetit in bi skoz nekaj kuhala in pekla (seveda so domači veseli, ker 2-3 na teden pečem peciva in sladice), ampak meni pa gredo kg spet gor.. zdaj čakam samo, da bo zelenjava (predvsem solata) spet cenejša, takrat pa se spet spravim na 3MD, in bo spet šlo dol.. pa bom lepa in zdrava! držim pesti zate in za vse ostale, ki se tudi odločate za to pot... pa lep pozdrav... :)) Studentka1
18. mar 2005 8:32
Aknirad, jaz ti ne bi priporočala dieto in opustitev kajenja hkrati. Mislim, da niti slučajno ne bi zdržala oba šoka naenkrat. Reci si takole, najprej bom shujšala po 3MD,potem pa se bom držala teh kil, ki sem jih zgubila in prenehala kadit.A??? Se mi zdi to najboljša varianta.Tudi jaz sem kadila 35 let škatlico in včasih več, šla sama sebi na živce, da ni za povedat, pa mi je uspelo prenehati že za 20 dni. Bom videla, lahko pa ni. Je pa to enkraten izziv preiskušanja samega sebe. Dalj ko ne kadiš, bolj si ponosen nase. sasa
18. mar 2005 8:53
Študentka1 in coco chanel, hvala vama za vzpodbudne besede in nasvete. Mi je pa padel v oči en stavek:"Mislim, da niti slučajno ne bi zdržala oba šoka naenkrat!" Coco chanel, pojma nimaš, kako si mi s tem stavkom pomagala!!! A DA NE BOM? Presneto, da ti bom dokazala obratno. Če zdržim pri obloženi mizi s katere omamno diši - jaz pa glodam jabolko in se nalivam z vodo... Joj, joj, kaj jaz tvezim. Brez zamere. Verjetno je jasno, da sem totalno zmedena. Ampak tisti stavek mi pa res ne gre z glave. Vredno razmisleka. Hvala obema in ISKRENE ČESTITKE vsem, ki vam je uspelo. Ste pa karakterji! Aknirad-bombica
18. mar 2005 10:43
Aknirad, če ti pa to pomaga, potem pa gremo stavit, da ne moreš! No, pa dokaži! Nosi sabo prazno škatlico cigaret, nanjo pa nalepi sliko od svojega tamalega - tako boš vedno vedela, zakaj si ne greš kupit nove... In izmisli si drug ritual, ker je to tisto, kar tako zasvojuje, ne sam nikotin, tega se baje telo odvadi v 3-4 dneh. Zjutraj, ko piješ kavico, si prižgi radijo s svojo najljubšo skupino, vzemi si kak papirček, na katerega pišeš recimo kaj moraš kupit ali pa ga samo zvijaš, mečkaš ipd... Nekaj kar bo zamotilo tvoje roke, da bo prekinilo povezave, ki jih v možganih naredi ponavljanje znanega rituala. To sicer dolgo traja, ampak če ti pa enkrat rata to dejansko prekinit, si pa zmagala! Držim pesti, da zgubim stavo! Veri
18. mar 2005 10:54
Živjo! Tudi jaz sem vas prišla malo prebrat. Mislim, da je to poglavitno, da imaš nekje podporo in da najdeš novo motivacijo. Tudi sama sem prenehala s kajenjem, že kar nekaj let nazaj, ko sem sedj razmišljala koliko časa že ne kadim, vam priznam, da sploh ne vem več a sta to 2 ali 3 leta. Kar hočem povedet je, da se da prenahat, sama se niti spomnim ne več na cigaret, tudi kavo redno pijem.... čeprav pa je bilo od začetka vse težje. Kar nekako nisem vedela kam naj dam roke, kej naj z njimi počnem.... in volčja lakota, oziroma ne lakota le nekakšen nadomestek iščeš. Meni je pri opustitvi pomagal tale nasvet. KO SE TI BO "ZLUŠTALO" CIGERETE POPIJ KOZAREC ALI DVA VODE, še bolje je limonade zaradi c vitamina. Tako ima telo dovolj tekočine, da odplakne nikotin iz telesa. Ko se telo sčisti je treba opravit le še s psiho. Sliši se enostavno, verjamem da vam tudi bo, ker ste močne in odločene v svoj uspeh. Verjamem, da vam bo uspelo! Kar pogumno naprej! Aknarid jaz pa mislim, da kjer je volja, se najde pot!!!!! LP, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
30. mar 2005 15:35
Lepo pozdravljeni vsi, samo toliko, še vedno vztrajamo... ne? pa vse nove tudi,upam da še... in vam sporočam, da sem danes že tretji dan na 3M dieti... in kar gre, .. sploh ko pomislim, da bodo danes za večerjo sladice...malo bolj me sicer skrbi jutrišnji dan (in vsi ostali takšni), ki je sadni, ker sadja ne maram ravno najbolj.... sicer pa.. držite mi pesti, da mi rata, in da sklatim te kg dol, ki so se mi zdaj v teh treh mesecih, od kar ne kadim, nabrali ... lep dan še naprej in upam, da bo res (ampak RES) kmalu že sonček in toplo... lp, Studentka1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špargljeve blazinice
Mandljevi piškoti