Opustitev kajenja

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

4. feb 2005 9:59

Bravo punce! Priznam pa, da jaz nisem bila pridna. Vmes sem bila en teden na dopustu, pa sem pokadila 2 - 3 na dan. Potem pa spet po starem. Redna poraba 12 cigaret dnevno. Veliko preveč. Kdaj zaboga mi bo naredil tisti klik? V službi ne kadim, v hiši ne kadim, pa mi jih vseeno uspe tolko skurit. Ha, ravno včeraj mi je sodelavka prinesla reklamo za Nicorete. Sem jih že nekoč provala in so res ogabne. Najbrž bi moral nekdo hodit za mano s temi tabletami, pa bi sigurno nehala kadit, rajši kot da to gnusobo žvečim. Kako sem jezna sama nase, da ne držim svoje lastne besede. Saj bi lahko zdaj spet rekla bom provala, a kaj ko že vem, da bom spet požrla svojo besedo. ufa.. Suzana

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

4. feb 2005 9:59

vivera--- jaz sem včeraj slavila 1 mesec ... moj največji razlog je bil poleg mojega zdravja, ki je zaenkrat še v redu :), denar... zadala sem si, da si letos več ne bom kupila cigaret,ker so mi predragi. in da si raje za ta denar na mesec kupim kaj za oblečt, oz. kaj drugega bolj pametnega... je pa res, da se moraš najprej psihično pripravit v glavi /jaz sem se cel december malo po malo pripravljala... tako da,... saj me premami tu in tam.. in če je tako si tudi kakega tu in tam prižgem, ampak ti povem, da ni več isti filing, niti okus kot je bil prej.. pol pa še nastopi slaba vest do same sebe... in tako cigaret ni več tisti užitek, kot je bil prej... zato pa se da zdržat.... ni tako težko, kot zgleda na prvi pogled.. jaz sem tudi kadila 10 let.... redno... upam, da ti bo uspelo in ti držim pesti.. ko pa boš imela krizo, se javi tukaj .. bomo kako rekli, če pa ti bo prevelika kriza pa si tudi kakega prižgi... ampak potem pa strogo naprej.. boš videla da ti bo uspelo... če je meni, lahko tudi tebi... :)) lp, Studentka1

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

4. feb 2005 10:51

Hojla, punce, še navijam za vas! Študentka, bravo! Tvoje sanje pomenijo, da si se tudi podzavestno odliočila, da boš kajenje opustila - hotela si že kaditi, a si si premislila! Bravo, čestitam! Če to niso lepe sanje! Za kg se ne sekiraj, to je samo začasno, so ugotovili, da bivši kadilci v naslednjem letu izgubijo pridobljene kg! Za začetek probaj ne jest sladkarij zvečer, ostali del dneva pa lahko, mogoče bo že to dovolj,d a se teža ustali. Vivera, začni z malim in se nagradi za uspehe! Zmanjšaj porabo in si najdi fajn hobi, ki te bo čisto potegnil in potem boš rajši zapravila denar zanj kot za cigarete... Ne kupiš par škatlic in si raje kupiš kako obleko, modelčke za piškote, kvačko in prejico, barve in platno, tečaj padalstva,... Daj si nek motiv, da bo lažje, pa začni z malim in se sproti nagrajuj! Suzanar, daj si še kako novo pravilo, to ti očitno gre, ker ne kadiš v službi in v hiši, npr. da ne smeš pokadit 2 cigaret zapored! Torej, ko imaš pavzo, samo 1 cigareta, pa pavze ne smejo bit manj kot 1-2 uri narazen, ali kaj podobnega. ko bo to šlo, lahko probaš še tako, da je samo na vsaki drugi pavzi cigareta, da se odvadiš tega, da pavza=cigareta, ker to ni nujno tako:) Pa recimo da ne smeš kadit niti na balkonu ali skozi okno. Če se boš morala oblečt in it na sprehod zaradi ene cigarete, si boš kdaj sigurno premislila:) Ker najhujše pri kajenju je to, da se naredijo vzorci v možganih, pogojevanje kot po Pavlovu, to je nadomestno vedenje - ko bi rad nadru šefa, greš na čik, ko bi se zjokal zaradi partnerja, greš na čik, ko si živčen, greš na čik, ko si lačen, greš na čik, itd... Vsak ma kakšno nadomestno vedenje, ampak lahko si pa zberemo ta bolj zdrava, pa seveda da ne pretiravamo, včasih se je vseeno pametno skregat, pogovorit, zjokat,... Držite se in pišite spet, spodbujanje da rezultate! Veri

Študentka1  

7. feb 2005 10:39

lep pozdrav... vsem! :)) sporočam, da je minil še en vikend brez pretresov in cigaret... sem bila skoraj cel vikend zakopana v kuhinji.. sem pekla krofe, pa kuhala puding, pa kosila.. itd... v glavnem sem bila skoz zaposlena... in nisem kadila... tralala, hopsasa... me sicer še tu in tam zamika.. ampak se spomnim pol na tisti ogaben okus in smrad po tem.. da mi mine v trenutku... :) hvala bogu... ko bi mi še tak minlo do hrane, bi bila najsrečneješa... tam pa mi zadnje čase vse preveč diši... šit.... zgleda, da bom morala resno na dieto.... ok... držim pesti za vse vas... in vam stojim ob strani.... :)) pa pišite rezultate.. da bom vedela, da nisem sama.. lp, Studentka1

Veri  

12. feb 2005 21:27

Hojla! Držim pesti za vse vas, da vam mine še en vikend brez cigaret! Vseeno je boljše hrana kot cigareti, a en?;) Vsaj smrdiš ne:) Študentka, saj čez zimo se vsi zredimo, tudi tisti ki ne kadimo, oba s fantom sva se, odkar sem končala tisto dieto za povečanje železa v krvi. Saj pride pomlad, rolerji, kolo,... Pa bomo super!;) Veri

meli*  

član od: 1.11.2004

sporočila: 114

18. feb 2005 22:29

Bravo Studentka1! Res sem vesela za tebe, ker vem kaj prestajaš. Za kilograme se ne sekiraj preveč, saj se jih lažje rešiš kot cigaret, pa tudi tistih par kg-jev več ni tako škodljivo kot nikotin. Jaz sem ravno v fazi, ko sem se rešila odvečnih (cigaretnih) kilogramov in povem ti, da mi je prav lepo. Že dolgo se nisem tako dobro počutila. Dam pa ti en nasvet: kljub vsemu poskusi malo omejit nepotrebne prigrizke, saj so lahko zelo varljivi! Lp! Meli Don"t worry, be happy!

Študentka1  

21. feb 2005 9:12

lepo pozdravljeni vsi... po lepem času se vam spet oglašam, samo toliko da vam povem, da še vedno vztrajam... cigareti pa mi že smrdijo... :)) in upam, da mi bo uspelo omejit tudi sladlke prigrizke.. zdaj sem že skoraj prava slaščičarka ratala.. kar nonstop bi neko pecivo pekla in preizkušala nove recepte.... samo to vodi samo v diete.... v glavnem... veri, upam da ti je dieta za železo kaj pomagala.. Meli tebi pa hvala za vzpodbudne besede... in čestitke tudi tebi.. kako dolgo pa ti več ne kadiš? in kako dolgo si kadila? pa si se dosti zredila po tistem, ko si nehala kadit? lp, Studentka1

Veri  

21. feb 2005 10:23

Čestitam obema (in seveda vsem ostalim tudi:), da vama je ratalo! Držim pesti še naprej, čeprav mislim, da tega kmalu en boš več rabila!;) Kar se pa tiče peke in poizkušanja novih sladic, sva pa čisto na istem, čeprav jaz nisem nikoli kadila, če ti je to kaj v tolažbo:) Pa zaenkrat se še ne sekiram zato:) Saj vse pojemo:) Študentka, z mojim železom je bilo po dieti precej boljše - do prve mentruacije, ko sem mislila, da bo iz mene izteklo vse, kar sem pridobila:) No, čisto vse očitno ni, še vedno sem boljše kot prej:) Pa po svoje je to tudi v redu, saj to pomeni,d aje stvar delovala - intenzivnost je precej odvisna od železa, ki ga imam, torej sem super:) Bomo videli pri naslednji:) Veri

meli*  

član od: 1.11.2004

sporočila: 114

24. feb 2005 10:54

Pozdravček! Študentka1, jaz bom 9. julija praznovala 2. obletnico, kadila pa sem kar 18 let in to približno škatlico in pol na dan. Zredila sem se 13 kg, ki pa sem jih uspešno sklatila. Ne se vstrašit teh kilogramov, saj so bolj zdravi kot nikotin in če se vzameš v roke, jih lahko kar hitro spraviš stran. Verjami, da se izplača imeti kakšen kilogram več na račun cigaret. Vse se spremeni. Počutje, koža..... Že opažaš razlike, ko se zjutraj pogledaš v ogledalo? Meni se je zdelo, da sem vsak dan lepša, še lepše pa je, ker so to tudi drugi opazili. Držim pesti za tebe! Čao, čao! Meli Don"t worry, be happy!

tina tw  

član od: 12.4.2004

sporočila: 26

27. feb 2005 10:40

Pozdravljeni! Sicer nisem brala teme pa vendar se mi zdi, da imam tudi jst za pripomnit nekaj o kajenju. Sama sem ozdravljena kadilka, kadila sem 10let, nakar mi je počasi to že jedlo živce in sem v neskončnost čakala tisti klik. Enkrat je prišel... preprost klik, da sem se psihično prepričala, da mi bo uspelo. Eden izmed življenjskih preizkušenj mi je bil opustitev kajenja. Premagala sem samo sebe. :D Sedaj niti pomislim ne, da bom še kdaj kadila. Ni bilo lahko, odvadila sem se v prisotnosti samih kadilcev, ko smo šli na kavo so mi vsi smradili meni pa se je luštalo čika, da se mi je skoraj zmešalo. Ampak enkrat mi je pa le začelo smrdeti tudi kajenje. Končno. Kar ne morem si predstavljat, da sem nekoč to svinjarijo vlekla vase. Moram reči, da so/smo spreobrnjenci še hujši kot nekadilci, ker nam dim smrdi še bolj. Moj nasvet: ko greste v gostilno na kavo, je cigaret skoraj obvezen, tako si kadilec misli. Da premagaš tisto: ko se vsedem si naročim kavo in prižgem cigaret, si naročite zraven pijače še vodo z limono in slamico. Namesto vrtenja cigareta v roki vrtite raje slamico, z njo dregajte limono, ko bo le-ta do konca izmučena pa iz slamice napravite palmico, tako da jo precepite na 4 dele na obeh koncih, prepognete in zatlačite v kozarec. Potem pa je pijače itaq že konec, palmica pa izgleda prav posečeno. :D Potem pa je bil naslednji projekt odvaditi mojega partnerja, ki je bil strasten kadilec 12 let. Skadil je zelo dobro škatlico na dan, ko sva kam prišla je prvo preučil možnosti, kje si ga bo prižgal. Ali pa kar med potjo, ali pa še preden sma kam šla.... groza! V ta namen sem mu iz knjižnice navlekla kakšnih 5 knjig, ki pa so po večini brezvezne, saj si morš pisati dnevnik kajenja in podobne nesmisle. :roll eyes Vse knjige sem prebrala sama in najbolj se mi je dopadla knjga: Preprosto nekadilci, za zdaj in za zmeraj, avtorja Allena Carra. Toplo jo priporočam vsem, kadilcem in tudi nekadilcem. Knjiga ni napisana v slogu: če želite prenehati kaditi morate storiti to in ono.... ampak tako, da si na koncu misliš, joj kak bedak sem jest, da sploh kadim, če vem, da je škodljivo, da smrdi, ... kako so kadilci bogi, ker morajo kaditi...kako bom srečen, ko ne bom več kadil.... V glavnem: krasno je ne kaditi, človek je osvobojen, vedno znova si srečen, ker ne kadiš, to je res krasen egotrip, ko vidiš, da si sposoben premagati vse, tudi sebe... kadilca v sebi...:) Držim pesti za vse, ki skušate odnehat. To je težko delo, pa vendar se ga da opraviti... za zdaj in za zmeraj ;) Tina Kuder

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti