6. okt 2004 21:28
Pozdravljene sotrpinke,
Tudi sama sem se vam "potiho pridružila" 13. septembra. Ponedeljek, kaj pa drugega!!! Prijateljica je po 3MD shujšala kar 27 kg in ko sem jo zagledala, me je skoraj kap od fovšije. Tudi sama bi rada zgubila od 10 do 15 kg. Velika sem 178 cm, koliko sem težka pa ne vem, ker ne upam stopiti na vago. Torej začela sem, kljub temu, da sem točno vedela, da bom že v četrtek grešila. Jedla in pila sem preko vseh razumnih meja in naslednji dan pridno žulila le sadje. Z dieto nadaljujem, čeprav občasno pošteno grešim - doslej 4x. Moj problem so službena kosila ali večerje. Sram me je namreč vzbujati pozornost in težiti natakarju z naročilom. Pri kosilih še nekako uveljavim svojo voljo, večerje pa se vlečejo pozno v noč in zadnjič smo imeli menu, ki je vseboval kar štiri jedi in še sladico. Vam povem, tedenski izbor 3MD v enem večeru. Ampak, tokrat sem si rekla, da ne bom odnehala in dan po pregrehi jedla samo sadje.
Omenila sem že, da se nisem stehtala na začetku diete, sem pa v roke vzela centimeter in centimetri mi bodo služili za orientacijo. Pravzaprav moram reči, da mi vsak dan, cel dan roji po glavi le to kaj bi pojedla. Ko domači jedo golaž, obaro, testenine s sirom ali druge dobre stvari, je glasno slišati kako požiram sline. Še pasji obrok mi deluje slastno :o).
Torej, trpim z vami in danes je za mano B dan. Tega imam najraje, saj zelo pogešam meso. Anomis, tudi sama bi jedla surovega, najbolj pa mi dišita salama in sir. Na Š dan tudi trpim, saj ponavadi pojem kuhan krompir in zelenjavo: ponavadi sladko presno zelje, ali pa cvetačo, stročji fižol, kiso zelje ... Pri OH dnevu pa najraje pojem graham špagete s papriko in paradižnikom ali gobami. Seveda neizmerno pogrešam parmezan in mislim, da ga poleg mesa največkrat sanjam. Za večerjo tudi ponavadi pojem kar ostane od kosila, ker me veliko bolj poteši kot pa tortice. Spekla sem si tudi pogačo in bila je odlična! Pa čokolada, mmmmmmmmmm. Sadje mi že pri ušesih ven gleda, ampak tudi sadne dneve nekako preživim. Ker na vitaminske dneve pogrešam nekaj toplega sem si zadnjič banane spekla in bila je prijetna sprememba, čeprav zame malo preveč sladko.Na sadni dan sem si tudi že naredila sadno kašo z malo orehi in kokosa in nihče od domačih mi ni verjel, da to ni sladica. Res je bilo okusno, čeprav bi sama raje en zrezek pojedla :o)!
Da povzamem, pogrešam meso, sanjam meso, celega piščanca bi zmazala, vendar vztrajam. Aja, pa sir se mi tudi kaže v vseh oblikah hahahahahaha.
Vesela sem, da sem odkrila tale vaš forum in ugotovila, da nisem sama. Z veseljem sem prebirala o čem pišete in vaše besede včasih prav "srkala" vase. Tudi recepti pridejo prav.
Vsak dan hodim vsaj eno uro, dvakrat tedensko pa grem tudi plavat in v savno in z veseljem sem opazila, da mi hlače niso več tako ozke. Močno upam, da mi bo z vašo spodbudo uspelo nadaljevati in doseči zastavljeni cilj - obleči najožje kavbojke. Mesec oktober bo bolj miren kar se tiče poslovnih kosil ali večerij tako da ne bom toliko grešila (to mi gre res na živce).
Pred mano je prvi vodni dan in imam kar malo treme, čeprav sem se že odločila, da grem po službi najprej na sprehod, potem pa v bazen in sauno.
Vsem želim veliko uspeha in računam na vašo moralno podporo.
LP vsem
Marina
Marina5