Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

4. okt 2004 11:23

Hojla! No, pa smo spet v službi. Ampak me danes nekaj pase. Bojim se, da sem se od sodelavcev nalezla trebušne viroze. Bomo videli. Drugače pa imam danes Š dan. Na jedilniku je polenta, stročji fižol, za ostale člane pa še hrenovke. Hvala, Sy in Rožica! Lep dan vsem!

SLONCICA  

član od: 12.3.2004

sporočila: 321

4. okt 2004 12:48

Ojla punce! Jaz imam danes sadni dan, pa kar se nekako gre. Ceprav ta dan zmeraj pogresam slani okus, zato si bom zagotovo privoščila kakšen paradižnik z malce soli ali pa malo indijskih oreščkov. Drugače imam ful rada avokado, samo ko je tako redilen-200 g ima 400 kcal!!! Ponavadi 1 sadež tehta okrog 300g. Zadnjič sem si ga pa vseeno privoščila. Ponavadi ga samo izdolbem in ga samo malo posolim in pojem. Mnjam. Drugače pa avokado vsebuje lahko prebavljive maščobo, v povprečju je vsebuje 20%, s prevladujočim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Beljakovin ima le okoli 2%, ne manjka pa vitaminov ( predvsem E in B skupin) ter rudnin; vsebuje zelo veliko kalija, med mikroelementi pa bakra. Poleg tega vsebuje novo odkrite, vendar v njem zmeraj prisotne snovi, ki zavirajo razvoj škodljivih bakterij in sploh učinkovito sodelujejo pri obrambi telesa pred škodlljivimi vplivi okolja in prehrane. Redno uživanje krepi srce in ožilje, med drugim tudi znižuje raven holesterola v krvi in ne redi, razen seveda, če je prevečkrat na jedilniku. Tako ga opisuje Dario Cortese v knjigi "Sadje-moč naravne hrane. Punce, pa spijete vsaj 2l vode na dan, tiste, ki imate probleme s prebavo? Jaz nimam nobenih težav. Ker je ta dieta osnovana vecinoma na zelenjavi, me kar malce čudi, da imate težave. Lp vsem pa pridne bodte! Anja

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

4. okt 2004 14:05

juhu! Ja, groooozne probleme sem imela prejšnjič. Nisem šla ..... cel mesec. Kriza! Spila sem veliko več kot samo 2 l vode, tudi veliko čajev, pojedla ogromno grozdja in kivija, .... pa nič. In mi je teta, ki je dietični tehnik razložila, da sadje vsebuje ogromno pektina, ki zapira in to lahko pri ljudeh različno vpliva.No, pri meni je zelo slabo. To rundo imam pa že vse medicinske pripomočke (tablete, svečke) pripravljene, da ukrepam že po parih dni. ampak zaenkrat je čist OK, samo tejle vetrčki in napihovanje.... Ja, sem pa precej brala o tej zaprtosti - baje so nujno potrebne za prebavo tudi maščobe, torej je avokado enkraten. jaz si pomagam z oreščki, ki jih konzumiram vsak sadni dan in seveda olivno olje, ki je pa sploh zakon! Danes imam OH, bodo pisani svedrčki s paradižnikom in sveža zelenjava za kosilo. za večerjo imam pa že pečen jabolčni biskvit! Mmmmmm.... Lep pozdravček, S.

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

4. okt 2004 16:54

Pristavim, kar sem brala. Sadje oz. večje količine sadja naj bi povzročale zakisanost telesa, podobno kot sladkor in sladkarije. Znotraj teorij o zdravi prehrani obstaja "struja", ki zagovarja zelenjavo namesto sadja. Ravno tako so vlaknine, voda, vitamini ipd., le brez sadnega sladkorja (in verjetno tudi brez pektina). Načelo zdravega kombiniranja hrane je enako kot pri 3MD, le da sadje do 12. ure zamenja v zelenjavo do 12. ure. Sicer je čudno jesti zeleno solato za zajtrk, ampak menda gre. Če prav vem, vas je veliko imelo težave tudi z jabolkom za zajtrk, sploh če si bil navajen na sendvič... Enkrat vmes smo že pogruntale, da ima sadni dan originalno ime vitaminski dan in da je enako dovoljena zelenjava, na začetku tega foruma je bila solata na sadni dan smatrana celo za prekršek. Punce, po moji zdravi pameti je tole z zelenjavo čisto res in nič se mi ne zdi narobe, če jabolka in breskve večinoma ali samo kdaj zamenjamo za paradižnik, kumaro, kuhan brokoli, papriko, korenček. Če prav vem, surova zelenjava večino ljudi tudi ne napenja tako kot sadje, ali ne? Pozdrav, Fani ps. nič nočem spreminjati pravil 3MD, to je samo moje razmišljanje.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

4. okt 2004 22:15

Na pomoč! Jaz imam tak apetit, saj ne, da bi jedla prepovedane reči, ampak imam občutek, da kar jem in po analiziranju mojega dnevnika ugotavljam, da že dva dni "grešim" predvsem količinsko, nikakor se ne morem upreti hrani čeprav nisem lačna. Vem da je že kriza, ker so tudi domači opazili, da preveč jem, to pa me še bolj ujezi, čeprav vem, da imajo prav in da mi hočejo le dobro. Upam, da se bom hitro spravila v red. Za jutri sem si zastavila cilj, da bom upoštevala časovne zamike med obroki, čeprav imam OH se bom verjetno le tem odpovedala, ker imam občutek, da bi lahko pojedla dve vrečki krekerjev ne le eno. In tega se močno bojim. Defenitivno pa jutri ne bomo pekli nikakeršnega peciva, čeprav sem imela v mislih jabolčno pito. Čeprav verjamem, da zmorem, vem da bo težak dan. Zdaj pa grem raje kar spat, da me ne premamijo riževi vaflji. Na žalost tudi voda, čaj ali limonada ne pomaga. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

kimi26  

član od: 23.9.2004

sporočila: 10

4. okt 2004 23:15

Hojla Morda pa imate prav. verjetno me res napihuje zaradi sadja. Prej ga nisem jedla v takih količinah, zdaj pa je sadje del mojega vsakdana in predvidevam, da je to razlog mojega... Sicer pa mi ideja o zelenjavi namesto sadja ne diši preveč. Le redko kdaj jem zelenjavo, morda samo 2-3 na teden. Kuhane pa sploh ne maram. Verjetno mi primanjkuje vlaknin in mineralov. Mislim, da se bom morala malo bolj potruditi v to smer! Rožica - jaz te moralno popolnoma podpiram. Zdaj imaš samo krizo! Najbolje je, da ko te prime lakota med obroki, poveš korenje ali nektarino. Tako bo želodček vseeno delal, ti pa ne boš preveč pojedla. Sicer pa je bistvo diete prav v tem, da lahko poješ več kot je predpisano, samo da je ista hrana. Predlagam ti, da paziš na 5 obrokov na dan, da veliko piješ in ne ješ po 20h zvečer. Če te po tej uri zgrabi neobvladljiva lakota pa pojej kak sadež! Boš videla, da bo tudi ta kriza šla mimo. Kaj mislite o vodnem dnevu? Ali je kakšen problem, če ga premaknem teden prej ali kasneje? Naslednji vodni dan me čaka v soboto... Najslabši dan! Navadno grem malo ven in zdržati samo na vodi do 2h ali 3h je res kriza. Zato bi ga rada premaknila za 4 dni - prej ali kasneje. Pridno vztrajajte in lahko noč! kimi26

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

5. okt 2004 8:59

Juhu! Ja, Rožica, samo manjšo krizo imaš. kar potolaži se, bo hitro mimo. če te zagrabi, požveči nekaj, kar je dovoljeno tisti dan, ali pa kak surov korenček ali papriko ali kak sadež. To da vsaka čež, nič panike. Samo da v krizi ne posežeš po čokoladi ali sendviču! Ja, imam danes tudi jaz krizo. Mesoooooo bi jedla, jaz imam pa vitaminski dan in bosta mogla bit kar cvetača in korenje dobra. Lep pozdravček, S.

lars  

član od: 7.4.2004

sporočila: 55

5. okt 2004 9:18

Jutro vsem, sem šla šteti dneve koliko jih že hujšam, pa je samo 16, čeprav se pa s hitro brzino bliža 29 vodni dan. Kako bo le to zneslo. Rožica - kolko dni pa se že ti držiš?? Me zanima kdaj pride do te krize. Mene se še nič kriza ne loteva. Recimo mam pa kr srečo, sem si včeraj rekla, ker se mela pašto za jest, si bom dalal mal sirčke gor, no pa pogledam v hladilnik in ga je moj preljubi fant pohamsal v nedeljo, ker je bil sam doma celo nedejlo, ker sem jaz delala na vzporednih volitvah. No in nisem sirčka jedla :) Edino potem zvečer sem si pa sladičko prvošla, marmorni kolač in še malo pudinga zraven. Kr velik :).Ampak sem si rekla, da ne bom samo sebe bremzala še na dan ko lahko, konec koncev je danes vitaminski dan. Na hlačah pa se že pozna manj kilc :) Pa en lep dan, upam da še posije sonček. Lars

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

5. okt 2004 9:50

Živio! Hvala vsem za podporo. Lars danes je moj 23.dan, sem morala tudi jaz na koledar pogledat, se sploh ne obremenjujem z štetjem dnevov, ker je ta način prehrane postal del mene. Sva kar blizu skupaj, obe se približujeva vodnemu dnevu. Meni vodni dnevi do sedaj niso delali velikih preglavic, upam da jih tudi v prihodnje ne bodo. Rada pa bi se spet spravila v red. Saj ne da bi bila lačna samo neneormalen apetit imam, skoz razmišljam, kaj bi še danes lahko jedla. Pregrešila pa se nisem, me pa skrbijo vsi moji vmesni obroki, Ki se jim ne morem upreti, npr. slive na vrtu, jabolka v sadovnjaku...., me zdaj razumete, kamor grem me obdaja smo hrana, če ne v relnosti, pa v mislih. Ne vem zakaj rravno zdaj vidim vso to sdje..., prej nisem nikoli opazila druge hrane. Joj, res me ful kriza baše. Še na ne smem mislit, ker mi je vseeno kaj je samo, da bi jedla. Glede vodnega dneva in premikanje le tega, pa mislim da kaj hudo narobe že ne more bit, če ga prestaviš. Najbolje pe bo, da se skušaš držati plana diete. V razmislek ti povem, da ga nekateri sploh niso upoštevali, pa so vseeno hujšali. Vendar mislim, da to ni namen vodnega dne. Odločitev je tvoja. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

lars  

član od: 7.4.2004

sporočila: 55

5. okt 2004 10:25

Rožica sej bo, mislim da kljub temu če boš pojedla kako jabolko več, ti bodo klice šle dol. Vem pa kako je, potem kar naenkrat vidiš večji trebuh, pa večjo rit,... pa skratka si obremenjen s tem, ker veš da si kakšno jabolko preveč pojedel. Nč skrbet!!¨ Jst ti lahko povem, da ko imam ovulacijo se počutim 10 kil težja in vem da ni fino, ampak vsaj vem da dobro jem, predvsem zdravo. Lars

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti