Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

23. feb 2005 19:32

Hojla! No, danes sem jo že mahnila v službo. Sicer se nisem čez dan počutila najbolje, ampak pravjo da je treba delat! Kosilo mi je uspelo pojesti šele ob 18 uri, tako da ne vem kaj naj sedaj naredim z večerjo. Pa tako sem si želela sladoleda. Za kosilo sem si pa privoščila makarončke z gobicami. Njami njami! Sedaj grem pa hčerkico spravit spat, kasneje pa pridem še malo nakladat. tejčica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

23. feb 2005 20:48

Živijo. U ste bile pridne, bom kar po pravici povedala, da še nisem imela časa vsega prebrati, sem samo preletela. Darchy in Rožica, zgleda da sta vedve preveč meglo "pometali" pod Pohorjem, se je vse na vrh pregnala, je bilo bolj slabo vreme. Ampak smučala sem pa vseeno, v megli, v vetru, v snegu...Ne vem koliko se pa vseeno nisem nasmučala, ker so bile proge bolj tako no, ampak je za to kriv novozapadli sneg...Pa tudi nasončiti se nisem mogla nič Dieta je pa bila teh zadnjih nekaj dni, od kar sem bila na smučanju obupna....dopoldan je še šlo, sem jedla sadje in kljub vsem mojim dobrim namenom mi ni ravno uspelo...najhujše je bilo na sadni dan, ker je bila izbira sadje obupna, na suho sadje pa po nekaj dnevih nisem mogla niti videti več, tako da...Se še odločujem ali bi jutri imela sadni dan ali kar B naprej?! Če ima katera kakšno idejo oz. predlog, naj mi prosim svetuje. Aja kako je pa s težo pa ne vem, se bom jutri zjutraj na tešče stehtala...ampak kg-ji so sigurno šli gor. Aja, opazila sem, da imamo kar nekaj novih, pozdravlejni. In pa bodočo mamico-čestitke še od mene! Lp, maychi

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

23. feb 2005 22:35

Dober vecer, Sicer sem vse prebrala, si veliko zapomnila, vendar pa ne kdo je kaj napisal. Tako bom pisala kar brez imen. Tudi sama imam probleme s tem, ce cel dan nic ne jem. Ponavadi si nesem v sluzbo banano za zajtrk in se kaksno pomaranco za malico. Velikokrat se mi naredi, da potem pomarance nimam casa pojesti in domov pridem SESTRADANA! Vendar to se nekako zdrzim in ni dam v usta NIC. Najhuje mi je, ce imam kosilo bolj zgodaj in potem je popoldne prevec dolgo. Ker sem ugotovila, da se zvecer veliko tezje discipliniram, raje popoldne pojem kaksen kos sadja (ne glede na dan - B, OH...) in potem imam slabo vest zaradi malice in se za vecerjo lazje zadrzim. Je pa tako, za kosilo in za vecerjo se vedno najem do sitega! Tudi ce so vecerje obilnejse od predpisanega! Prevec dobro se poznam in vem, da bi drugace jedla druge, res prepovedane stvari. Recimo danes, imela sem OH dan in pojedla ostanek omlete z gobami se za vecerjo. Tudi priblizno ni bilo polovico kosila, ampak kljub temu, da smo imeli obiske, sem se zadrzala in nisem pojedla niti enega piskota in popila nisem niti kozarca vina. Vceraj pa sem tudi za vecerjo pojedla veliko riceta in niti slabe vesti nisem imela. Malo sem hecna, saj vem, ampak ce se za obroke ne najem do sitega imam nekako obcutek, da imam se nekaj "v dobrem" in takrat je res velika nevarnost, da bi se lotila vsega kar je trenutno pri roki. Verjetno bom zato zgubila manj kil ampak ni hudir, da bi do poletja zgubila visek. Takole je Tiina, ce imas suhe noge je res super. Kaj meni pomaga suh pas, ce bi pa rabila kopalke cez moja tolsta kolena. Sicer pa, se nisem srecala zenske, ki bi bila s svojo postavo zadovoljna. Ni panike, oblecena sem se kar OK, sleceni pa se mi vidi, da sem ze malo zamortizirana :o)). Bobby, v zivljenju rabimo tudi zabavo in, ce bos malo praznoval in se zabaval ter namenoma gresil, nic hudega. Manj frustracij bos delezen kot pa ce bi cutil, da se necemu odpovedujes. Je pa prav, da bos naslednji dan "pokoro delal". Cestitam za izgubljene kile in cm. Dve nekako obupujeta, Lisa in Darchy? A je tako? Hej punce, ce bi imeli preko 100 kil, bi jih v tem casu sigurno izgubili vec. Vidve nic ne obupujta in gotovo bosta na koncu zadovoljni. Vaju pa cisto razumem, ko se jezita, ker se kile ne premaknejo nikamor. Ceprav se ne morem pohvaliti koliko sem ze shujsala, pa sem v taksnih momentih vesela, da se sploh ne tehtam. Povem pa vam, da imam obcutek, da sem shujsala ene 30 kil :o) - tako dobro se pocutim!!! Kljub temu, da sem se posteno ritasta in "krepko grajena" pa se mi je samozavest zelo dvignila in pocutim se cisto drugace. To pa je res najbolj vazno, a ni tako?!!! Pogrevanje krompirja so odsvetovale nase babice in mame. Menda naj bi bil pogret krompir strupen. Ko sem kot mlada punca zivela v tujini, sem se prepricala, da temu ni tako. Ze 20 let ga pogrevam tudi sama in nikomur se ni nic skodilo, se mi pa zdi, da ni tako okusen kot sveze skuhan. Jutri je sadni dan in danes sem nakupila zalogo sadja in zelenjave. Zajtrk, malica, kosilo (ananas, sem ga ze narezala in dala v plasticno posodo, da ga bom pojedla v sluzbi) in malica bodo sadje, za vecerjo pa si bom privoscila paradajz, kumaro in cebulo!! Bom smrdela ko en tavelik, ampak zvecer pac lahko, ane?! Spet pisem kot bi s tem sluzila, ampak vam tukaj lahko tezim, drugim raje ne utrujam. Tudi sama se veselim vodnega dneva (v torek mislim) in obcutka naslednji dan. Zdaj naj pa zakljucim Pridni bodite in naj vam kile kopnijo kot spomladanski sneg Lahko noc! Marina5

miranda05  

član od: 9.2.2005

sporočila: 23

23. feb 2005 22:55

Čao mačke! Mene pa zanima, če se dosledno držite tega, da na B in Š dan jeste za večerjo isto kot za kosilo? Meni to nikakor ne uspe, ker v službi hodim na kosilo okrog 12h v menzo. Ker je izbira kar velika, se skoraj vsak dan da izbrat kaj takega, da paše v jedilnik. Npr. danes fižolova juha in riž s paradižnikovo omako. Domov pridem od 17-18, potem pa si naredim kaj iz tistega dneva. No danes mi je mami naredila gobovo juho in kuhan krompir. V menzi je blo verjetno notr tud nekaj moke oz. prežganja, doma pa tega že dolgo ne dodajamo več. Ampak se mi zdi to boljš, ko pa do 18h čakat na prvi pošten obrok, ker potlej tud 1 teden ne bi zdržala take diete. Ko je tolk govora o črni kavi, tudi jaz počasi razmišljam, da bi blo dobro presedljat iz nesladkane kave z mlekom na črno kavo. Tabina - če tehtaš med fitnesom in aerobiko tnz (trebuh, noge zadnjica), ti jaz priporočam fitnes. Sploh sedaj med dieto, vsaj pri meni se je v preteklosti fitnes veliko bolj izkazal. Ko se boš vpisala, ti ponavadi dajo osnovni program za 1-2meseca. Načeloma imaš najprej ogrevanje na biciklu, steperju, orbitreku. Potem delaš vaje na napravah. Začneš z deli telesa, ki so najmanj problematični, do tistih, ki so najbolj. Ponavadi končaš s trebušnjaki, ipd. za hujšanje ti da piko na i še 10-30 minut na biciklu, steperju, orbitreku, veslanju. Takrat kar teče dolj od tebe. Pri aerobiki je pa vse odvisno od voditeljice - kakšen tempo drži ipd. Ponavadi samo šopajo tempo in dobivaš samo na kondiciji. Meni se zdi to bolj za ohranjanje lepe postave, kot pa dejansko za preoblikovanje telesa. Vsaj pri meni se niti slučajno tolk ni poznalo, kot pri fitnesu. miranda05

tejčica  

23. feb 2005 23:03

Otrok spi, lubi je nahranjen, kosilo za jutri pripravljeno in spet imam čas za računalnik in za vas. Naj povem da sem grešila! Glede na to kako pozno sem imela kosilo (18 ura), mi ni zneslo da bi večerjo lahko pojedla pred 20 uro. Sladoledu se pa seveda nisem mogla odpovedat. In tako sem večerjala ob 21 uri. No, upam da ne bo velike škode. Sem hotla pojest še četrto kepico (spet bi bil to greh), pa je nisem več mogla! Včasih sem celo litrsko banco zmazala kot za šalo (pa še priznat upam). Jutri pa bomo spet veselo mlatl sadje. Marina5, me veseli da v torek ne bom edina na vodnem dnevu. Jaz imam prvega. Zaenkrat se ga še ne veselim ampak trepetam. Bom rabla malo vzpodbude. Hvala bogu da je med tednom, ko so dnevi itak prekratki. No, bom nehala jamrat in se odpravila na zasluženo spanje. Pa vsem lepe sanje! tejčica

tejčica  

23. feb 2005 23:19

Miranda05, tudi meni ne znese vedno jesti enake hrane za kosilo in večerjo. No, včasih ne znese, včasih pa si jo pripravim drugače zato, da popestrim jedilnik. Če imam za kosilo npr. pečenko in solato, si zvečer ponavadi pripravim kislo meso. Pri Š dnevu pa recimo za kosilo pražen krompir in solata, za večerjo pa si krompir narežem v solato. Poskušam se ravnati po tem, da uporabim za pripravo kosila in večerje enako hrano, pripravim pa jo na drugačen način. Upam da to ni narobe! Sedaj pa res lahko noč. tejčica

tiina  

član od: 23.2.2005

sporočila: 26

24. feb 2005 7:16

Eno lepo dobro jutro vsem moj prvi sadni dan je za mano... lacna cel dan za povrhu pa se rojstni dan kolegice. na mizi pa prsut, sircek, mozzarela, razni namazi, toast, skratka en kup dobrot, ki se jih nisem smela dotaknit. in uspelo mi je, ceprav se mi zdi, da se mi se zdaj slina cedi... upam, da je kasneje lazje... res ste face tisti, ki zdrzite vodni dan, meni se zdi trenutno to se cisto nemogce. ze vcerjasnji sadni dan - no ni bilo toook hudo, ampak vseeno. verjtno je pa veliko v psihi, in do svojega vdonega dne imam se 24 dni, tko da :) drugace pa komaj cakam kosilo - piscancka pa veliko zelenjave.. koncno postena hrana. za oblikovanje celega telesa je meni ful vsec body pump, ni kondicijsko naporen, obdelas vse misicne skupine pa se sam si reguliras stopnjo tezavnosti. pa celo uro MORAS delat, cemur se na fitnesu lahko izognes. jaz sem kar par let prezivela dnevno na fitnesu, bi lahko ze sama programe pisala, ampak vseeno je tam tako, da lahko zabusavas.. pa ne naredis ene vaje, te bolji noge, pa ne delas vaj za noge.. na aerobiki pa kar moras delat - je pa treba res pravilno stopnjo izbrati. no jaz zdajle sibam na orbitrek - prvic po ene 3 mesecih - da se malo dodam gibanja dieti, pol pa sluzba :) veliko dobre volje zelim na ta ponovno zasnezen dan (vsaj v lj) papa tiina tiina :)

tiina  

član od: 23.2.2005

sporočila: 26

24. feb 2005 7:25

Aja, moje mnenje glede kave: kave se ne da piti brez sladkorja in mleka!!! in potem sem prebralav navodilih diete, da se jo tu mora.. kar zvezdice sem videla :)) in potem sem se odlocila, da vseeno poiskusim: pijem turko kavo, brez mleka, ampak z zelo malo crnega sladkorja. In ugotovila sem, da sploh ni tak problem, da je cisto ok, res ni tisto, kar sem bila navajena, ampak vazno je da se da :) Nescafee mi tak ni vsec in ga ne more piti, kave iz avtomatov brez mleka so tudi hmmm slabse, ampak ce se tok trudimo s hrano, potem je to samo se majhen dodatek.. saj v koncni fazi vsi stmimo k enemu cilju, izgubiti kg, se bolje pocutiti in boljse izgledati.. Se tole :)) hehe danes zjutrja sem v elementu za pisanje: jaz se po 4 dneh tok boljs pocutim, vec energije, pa lahka, nenazrta, lzje zjutraj vstanem.. Ali se naprej v dieti pojavi kaksen padec energije, kdaj ste obcutili kaksne krize? no zdaj pa res na orbija.. cau cau tiina :)

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. feb 2005 8:08

Zdravo rožiceinrožeki (moške rožice) ! Smo pa res ta pravi, kakšneujšajočer klepetulje smo. Ampak zelo pomaga. Darchy, tebi in vsem ostalim spregledanim Štajerkam se opraviičujem. Ni bilo namerno. Upam, da nas bo še več.Jaz pozmam še dve, ki počnetato dieto, jutri grem še k eni,ki bo začela, pa eno sem še "zapalila". Veš, kar se tehtanja tiče pa sem tudi jaz malo zasvojena. Vedno si rečem, da se ne bom tehtala več kot enkrat na teden, pa me noge kar same odnesejo nanjo in potem je jeza ali pa veselje. Tina, dala bi ne vem kaj, da bi imela suhe noger, pa jih nikoli nisem in jih nikoli ne bom imela. Imam "ta prave bedrače", ki ne bodo suhe tudi, ko bom dosegla željeno težo. So pa sedaj res malo manj obilne, kot so bile pred dieto. Tejčica, otrok moj, ker si grešila, zmoli tri očenaše in zdravamarije....... Kako sem se smejala, ko si napisala .....grešila sem..... Kdor ne greši, ni človek, pravim. Tudi zame je bil liter sladoleda mala malca. Včasih sva s sinom imela kar bitke, koliko ga bo kdo, potem pa je imel vsak svojega in je bil mir. Na moji tazadnji pa špeh...... Ja, tudi jaz imam v torek vodni dan in fajn, da nas je več. Bomo tolažile drua drugo. Med 1. vodnim dnevom sem imela vročino in sem bila totalno out, tako, da je šel kar mimo moje prave zavesti. Ta pa bo popolnoma doživet. Pa smo že marsikaj, preživele, bomo pa še to malenkost. Potem še eden in konec. Dajte mi povedat, kdaj lahko jem repo ? Tako sem si jo zaželela, da bom komaj dočakala odgovor. Bom zelo veliask packa, če je ne bom nič gostila z moko, bi pa dala noter malo ocvirkov - malo, malo, za okus ?! Ja, pa na vodne žličnike sem se spomnila. Ali razmišljam prav, da, če jih naredim samo z moko in vodo, jih lahko jem na OH ? Sedaj šibam v Valdoltro in če pridem srečno nazaj, se zvečer spet čitamo. lep dan vsem !!!!!!!!!! marjanca marjanca45

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

24. feb 2005 8:28

tiina cestitam, prava faca si, da tij e uspelo sedeti poleg prsuta ne da b ja jedla. jest bi raje pobegnila dalec, dalec stran. ma sladoledu in piskotkom se z lahkoto uprem, ampak prsut... no hvala vsem, ki ste prispevale svoje izkusnje z pogrevanjem krompirja. vceraj sem ga jedla tudi za vecerjo - pogretega v mikrovalovki in bilo je cisto ok. ni sicer isti okus (je malo bol suh) ampak ok. ker sem cista krompirjevka pravim vsak krompir je dober krompir :) no danec imam v nacrtu za kosilo paradiznikove spagete in pa gobov ragu iz piksne. nikjer nisem zasledila da bi katera upšorabljala ta ragu. ali ga sploh smem? lahko a ne? no za vecerjo pa bom skuhala marelicne cmoke. hudo a? ja sej ze komaj cakam a mi lahko se poveste kaksno kolcino makaronov (v mojem primeru spagetov) naj bi se jedlo za kosilo? no spet hvala vsem, ki si boste vzele cas za tale moja vprasanja in veliko uspeha se naprej se beremo! vipercat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti